Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdeerhun
csendes tag
Üdvözlöm az Urakat!
Valaki tudna nekem valami szakirományt küldeni/ajánlani amiből így a hirtelen jött tengernyi szabadidőmben legalább elméleti síkon meg tudnék tanulni 1200/1500-as siemens PLC-t programozni? Mivel az iskolában még mindig a 200-as a tananyag ezért szeretnék valami hasznosabb tudásra is szert tenni, még ha egyedül kell megoldanom akkor is.
Előre is ezer hála.
-
asdeerhun
csendes tag
válasz
Tomika86
üzenetére
El sem hiszem, de megvan.
Egy ezer éves SP2(!)-es változatot adtak meg amit a Win10 hírből sem ismer.
Meg kellett keresnem az SP9-es változatot, leszedni az összes régebbit aztán be kellett kapcsolnom az MSMQ szolgáltatásokat és már látja is. 3 órát szenvedtem vele de csak meglett.
-
asdeerhun
csendes tag
válasz
Tomika86
üzenetére
Update.
Megnéztem, nekem nincs USB lehetőség. COM1 és COM3 között tudok választani, egyikkel sem látja a PLC-t. Megnéztem 100%, hogy a COM1 porton van a dolog. (A COM3 az EasyVeep portja de már azzal is megpróbáltam hátha...) Viszont azóta olvastam olyat, hogy ha Win10-en, USB kábellel szeretnénk S7-200-at programozni akkor 99%, hogy nem fogja látni mert valami nem kompatibilis. Ebben mennyi igazság lehet? -
asdeerhun
csendes tag
válasz
Rigor Mortis
üzenetére
Igen, sajnos tényleg egy 200-ast vágtak hozzám.
Mondjuk az igaz, hogy nem kell bonyolult dolgot csinálni, csak hengereket kell mozgatni, de akkor is... Habár az már rég megvan, hogy iparképes tudást sem ettől a sulitól fogok kapni, magam kell megoldjam
Na de, megpróbáltam ezzel a MicroWIN dologgal is, inkább kevesebb mint több sikerrel. Egy USB programozó kábelt nyomtak a kezembe de a programban nem is találok ilyen lehetőséget. Lehet, hogy én áskálódok rossz helyen (sőt biztos) de én itt most teljesen elakadtam.
-
asdeerhun
csendes tag
Sziasztok!
Csodás vírushelyzet miatt kaptunk a suliból egy már-már régészeti leletnek számító Siemens S7-200-as PLC-t. Fainul összeraktam csak annyi a probléma, hogy amit kaptunk mellé program egy SP3-as Step7 az istenért nem akarja megtalálni, van ezekhez valami ősi varázslat amit rá kell olvasni mielőtt működni kezdene, vagy mi ennek a titka?
Új hozzászólás Aktív témák
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad G2 LTE WUXGA i5-1145G7 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Samsung Enterprise PM893 1,92TB/ SATA 2,5" SSD 4db/ számla-garancia
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mondjuk az igaz, hogy nem kell bonyolult dolgot csinálni, csak hengereket kell mozgatni, de akkor is... Habár az már rég megvan, hogy iparképes tudást sem ettől a sulitól fogok kapni, magam kell megoldjam