Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdeerhun
csendes tag
Üdvözlöm az Urakat!
Valaki tudna nekem valami szakirományt küldeni/ajánlani amiből így a hirtelen jött tengernyi szabadidőmben legalább elméleti síkon meg tudnék tanulni 1200/1500-as siemens PLC-t programozni? Mivel az iskolában még mindig a 200-as a tananyag ezért szeretnék valami hasznosabb tudásra is szert tenni, még ha egyedül kell megoldanom akkor is.
Előre is ezer hála.
-
asdeerhun
csendes tag
válasz
Tomika86
üzenetére
El sem hiszem, de megvan.
Egy ezer éves SP2(!)-es változatot adtak meg amit a Win10 hírből sem ismer.
Meg kellett keresnem az SP9-es változatot, leszedni az összes régebbit aztán be kellett kapcsolnom az MSMQ szolgáltatásokat és már látja is. 3 órát szenvedtem vele de csak meglett.
-
asdeerhun
csendes tag
válasz
Tomika86
üzenetére
Update.
Megnéztem, nekem nincs USB lehetőség. COM1 és COM3 között tudok választani, egyikkel sem látja a PLC-t. Megnéztem 100%, hogy a COM1 porton van a dolog. (A COM3 az EasyVeep portja de már azzal is megpróbáltam hátha...) Viszont azóta olvastam olyat, hogy ha Win10-en, USB kábellel szeretnénk S7-200-at programozni akkor 99%, hogy nem fogja látni mert valami nem kompatibilis. Ebben mennyi igazság lehet? -
asdeerhun
csendes tag
válasz
Rigor Mortis
üzenetére
Igen, sajnos tényleg egy 200-ast vágtak hozzám.
Mondjuk az igaz, hogy nem kell bonyolult dolgot csinálni, csak hengereket kell mozgatni, de akkor is... Habár az már rég megvan, hogy iparképes tudást sem ettől a sulitól fogok kapni, magam kell megoldjam
Na de, megpróbáltam ezzel a MicroWIN dologgal is, inkább kevesebb mint több sikerrel. Egy USB programozó kábelt nyomtak a kezembe de a programban nem is találok ilyen lehetőséget. Lehet, hogy én áskálódok rossz helyen (sőt biztos) de én itt most teljesen elakadtam.
-
asdeerhun
csendes tag
Sziasztok!
Csodás vírushelyzet miatt kaptunk a suliból egy már-már régészeti leletnek számító Siemens S7-200-as PLC-t. Fainul összeraktam csak annyi a probléma, hogy amit kaptunk mellé program egy SP3-as Step7 az istenért nem akarja megtalálni, van ezekhez valami ősi varázslat amit rá kell olvasni mielőtt működni kezdene, vagy mi ennek a titka?
Új hozzászólás Aktív témák
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- SEAGATE ST500DM002 SATA III 500 GB 3,5 HDD
- BESZÁMÍTÁS! Asus Sabertooth Z97 Mark 1 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku:100%
- Samsung QM55B 55" UHD 4K LED Signage Reklámmonitor 27% ÁFÁS
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 1TB RTX 4060 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mondjuk az igaz, hogy nem kell bonyolult dolgot csinálni, csak hengereket kell mozgatni, de akkor is... Habár az már rég megvan, hogy iparképes tudást sem ettől a sulitól fogok kapni, magam kell megoldjam