Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
válasz Mercutio_ #7776 üzenetére
Nekem a sima sztereo 60-ba volt. Igaz, vehettem volna pl egy NAD-ot 40-45-ért, csak a kivitelezése annak nem tetszett, pedig állítólag elég jól szólnak.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz aleister #7778 üzenetére
P.M.P.O.
Szerintem THX-ben belépő szinten nem érdemes gondolkodni.
Ropi:
Tudom, gondolkodtam rajta NADon sokat. Volt egy Cambridge Audio is.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz aleister #7782 üzenetére
Nem, bátyám szerint a PMPO a "jobban el tudjuk adni, hogy jobban el tudjuk adni"-t jelenti.
Ja, rendelem az optikai-analóg adaptert. Kell még valakinek? [link]
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
Anno vettem egy PMPO 60 Wattos számítógép hangszóró párt géphez (amelyek jelenleg céges gép mellett porosodnak). No ebbe belenéztem egyszer, egy 3 wattos orosz erőlködő fityegett benne. Nekem ne mondja senki, hogy az a cumó 1mp alatt 60W-ot ki tud adni.
Szóval inkább "Jobban el tudjuk adni, hogy jobban el tudjuk adni".
-
Real_Necro
veterán
válasz psycroptic #7814 üzenetére
Azt csak te tudod, mire is szeretnéd használni. Én Androidos telót használok navira. Tablet meg még nincsen, azon netelnénk meg filmet néznénk.
-
Real_Necro
veterán
válasz psycroptic #7819 üzenetére
Ezért van autós szivargyújtós töltő meg autós tartó.
Én is telefont használok, tabletből meg inkább vennék 10"-t, azt asszony is jobban látja, meg kellemesebb rajta pötyögni.
A Zéé:
Én anno 9k-ért vettem a 2008-ast akcióban. Mióta nem frissítik nem is használom. Van még fiókban egy Fujitsu-Siemens Pocket Loox N500-as PDA. Persze az új Igo progi meg már eléggé akadt rajta, így próba után nem is frissítettem már rá.
Androidos telóval viszont vígan megy a navi.Tabletnél szerintem ha beleraknak egy Surf Star III-as (vagy lehet van újabb) modult, akkor jó lesz navira, csak tényleg nagy és szerintem is zavaró, mint ahogy M3ss írta. Telefont meg könnyen zsebre lehet rakni.
Lényeg a lényeg, ha meg van a versenyző érdemes lesz a kollégának utána olvasni mik a tapasztalatok róla.[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Én nem hallgatom, inkább a rádióból szóljon valami zenye. Ellenben középen alulra szoktam feltapasztani tartót. Ott nem zavar. (Defy+)
-
Real_Necro
veterán
A második bekezdésed elejét valaki biztosan félre fogja most érteni.
Nekem gyári motorola tartó van: [link]
Bár én többszöröséért vettem itthon. Amúgy jó kütyü, van benne valami mágnes, így amikor bele rakom a telót, rögtön átvált auto módba. A hátulján a kamerának ki van gyárilag hagyva a hely, így menet közben navi mellett rogzíteni tudom az eseményeket, meg kamerázni a barmokat, akik szabálytalanul vezetnek.
-
Real_Necro
veterán
Spanyoll barátomnak:
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz Freddy76 #7863 üzenetére
Csak próbáltak rávilágítani téged az igazságra, de nem sikerült.
Egyébként grat a tévéhez, majd egy fél-1 év múlva vitassuk meg mennyire vált be, volt e pozitívum/negatívum.
Egyébként hogyhogy lett külső hang? Úgy tudtam Te "kultúrsznob" vagy ilyen téren.
-
Real_Necro
veterán
válasz Freddy76 #7865 üzenetére
Samuhoz is ajánlottak vagy adtak volna MM-ban ajándékba anno ilyen szettet, de nem hallgattam meg.
Melyik Panashopban voltál? Üllői útnál?Ropi:
Mint itt?[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz Freddy76 #7870 üzenetére
Optikai kábel kérdés nálam még nagyon vitatott. Még nem olvastam utána, hogy van e minőségbeli különbség közöttük. Most rendeltem ~6Ł-ért egy 10 méteres darabot angoloktól. Kíváncsi leszek milyen lesz.
-
-
-
Real_Necro
veterán
válasz aleister #7878 üzenetére
Még a végén összeáll a szett még idén?
Hozzám jövő héten jön egy EMU 1212 kari, meg ebay-ről rendeltem angoloktól 10m-es optikai kábelt, valamint kínából még egy optikai-analóg adaptert. Kíváncsi leszek a minőségre.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
Hajnali 3:54-kor már kezd ismétlődni a szalag...
(#7883) Mercutio_
Nem néztem be oda, de gondolom akkor azt is megmagyarázzák, hogy jobb az aranyozott mint a sima mert jobb az átvitel... holott elvileg optikainál köze nincs ahhoz mivel burkolod be a csatit, mert ugye a közeged az üvegszál.
Meglátjuk milyen lesz. Mivel digitális jel és üvegszálon megy, így nem feltételezek akkora eltérést, de aztán az is lehet, hogy tévedek. Nem fogok pénzben sokat bukni rajta. Ha meg minőségre bejön, akkor csak nyerek vele. Ja, van aki azt is bizonygatja, hogy optikai nem jó, mert hatalmas a veszteség. Kíváncsi vagyok mennyire lehet azt kihallani.[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz Mercutio_ #7885 üzenetére
Én is úgy tudom, hogy a koax jelét kapja. Nekem kb 7 méterre kell továbbítanom a jelet, így lehet jobb választás kétszer konvertálni a jelet sima RCA analóg kábelezés helyett. Utóbbinál szerintem könnyebben összeszedi a zajokat.
-
Real_Necro
veterán
-
-
Real_Necro
veterán
válasz t_a_m_a_s #7897 üzenetére
A legnagyobb baj szerintem azzal van, hogy itt fórumon jó páran képesek rövid idő alatt minden kis apró dolgon besértődni. Másrészről sokan lehet itt vezetik le a hétköznapi gondjaikat, feszültségüket, másokon.
Érdekes, fotóstalin miért nem ugrunk egymás nyakának?
Én továbbra is itt leszek, sok hasznos infó és érdekesség övezi a topicokat, már amikor nincsenek sz@rrá offolva. Szívesen találkozok is bárkivel (na jó, -1 ), mint ahogy néha Sanyival, vagy múltkor pl Freddy-vel is beugrottunk egy palacsintára. Jó lenne lassan kis fotóstalikat is szervezni még itt a közelben, mert a nagyobb volumenü dolgok mostanában sajnos nem jönnek össze, de remélem lesz még rá alkalom.
A privát körök engem nem zavarnak, ha valakinek az esik jól. Remélem, hogy azért az itt még aktív emberkék továbbra is részesei lesznek a fotós topicoknak.
-
Real_Necro
veterán
válasz Mercutio_ #7903 üzenetére
Biztosan lesz, hamarosan megint BKV-s leszek mert múltkori karambolom után be kell adnom szervizbe kocsit, így érinteni fogom Batyit a napi közlekedésben. De szervezhetünk valamelyik hétvégére is egy kis fotós minitalit (már akinek van kedve, meg amíg még van vázam), mint anno Freddyvel meg Throme-al a budai várban, vagy Zolkával Gellért hegyen. Utána egy kis palacsintázás, beszélgetés.
Spanyoll:
Részben egyet értek veled.Ellenben engem az zavart leginkább, hogy etetve van a troll és elszaporodott mindegyik topicban. Mostanában jó pár új tag jelent meg, jött kérdezni, és akárhova néztem be, mindenhol a trollunk okoskodását láttam. Nincs olyan terület, ahova ne reagálna valamit... látni, hogy ez is sok embert idegesít. Persze szabályt nem szeg, és vissza is él ezzel. Én ennyi moderálás után már páros lábbal raktam volna kifelé. (Igen, tudom Freddy, már kimoderáltattam volna a fél fórumot... )
Sajnálom azt is, hogy fattyu is fegyelmezve lett, ő legalább elég aktívan részt vett mostanában kezdő fotós topicban. Remélem azért nem fogja elhanyagolni a jövőben.[ Szerkesztve ]
-
-
Real_Necro
veterán
válasz spanyoll #7907 üzenetére
Régen nem volt túl fényes környék. Bár én is majdnem a Tömő meg Szigony utca sarkánál lévő panelba költöztem ~10 éve. Aztán Verseny utca lett belőle, de csak 1 évre.
-
Real_Necro
veterán
válasz spanyoll #7913 üzenetére
Offolós topic, ha te másról szeretnél beszélni, dobd fel a témát. Még jó, hogy nem a NIkonost vagy másikat tolunk tele ilyen kérdésekkel. Szakmaiba meg talán azért nem írjuk bele, mert ahogy fotós topicban is, az erősítős topicokban is sok az elfogult emberke és összezavarják a szemlélődőt.
Szerk.:
No meg annyira nem is célom pl nekem komolyan venni. Ez inkább olyan kötetlen beszélgetés.[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz aleister #7925 üzenetére
Nekem SD boxom volt Diginél, pár hete vittem vissza, mert lemondtam a HBO csomagot. Ott kártya volt benne, ami csak a boxban működik, tévébe nem.
Ellenben így már egy dobozzal kevesebb van itthon, mert HD adások egyből jönnek, ha a kábelt simán a tv-re kötöm.(#7923) forceberg
Ütvefúrós szomszéd van, mi csak ementálinak hívjuk... Felettünk meg egy olyan család lakik, akik képtelenek a gyereknevelésre, így mindennapos a hiszti meg az üvöltözés. Szóval igen, lesz@rom...
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz Mercutio_ #7934 üzenetére
Azt hiszem mégsem hívunk palacsintázni.
De ha már katonás vidi, akkor ez szerintem jobban össze van rakva: [link]
-
Real_Necro
veterán
válasz t_a_m_a_s #7944 üzenetére
Szüleim és saját gépen AVG free fut. Előbbin folyamatos ellenőrzéssel. Nálam ki van kapcsolva. Szerintem ezt egyikkel sem tudod elkerülni. Ha nagy biztonságra mész, az eszi a gépet. Ha visszafogod, akkor meg nem véd annyira. Inkább a tudatos böngészés a megoldás kulcsa. Persze ezt szüleimnek én sem tudtam elmagyarázni.
-
Real_Necro
veterán
Én mostanában ezzel játszom (telefonon). Már unlockoltam a +2 pályát, meg level 15-ön vagyok:
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
Ááá dehogy... inkább itthon.
Ma én is kipakoltam tv-t meg összes kábelt és behúztam helyükre a hangfal kábeleket. Most már nem lóg erre-arra.
-
Real_Necro
veterán
Vagy csak kimoderálták. Bár nem kaptam róla üzit. Itt van linkben: [link]
Helyette itt egy csoki:
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz Mercutio_ #7980 üzenetére
És ezzel persze kiküszöbölöd azt a több tíz vagy száz métert is, ami a falban van?
Egyébként ha nagyon kábelmániás valaki, akkor itthoni szakik ezt jóval olcsóbban összehozzák. Én Hangfalkábelből még beszereztem a drágábbat, mert érezhető volt a különbség, de a tápkábelben nem hiszek.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz Mercutio_ #7986 üzenetére
A hangfalkábeles verziót saját füllel hallottam. Megdöbbentő, de tényleg van különbség.
Amikor a hangfalakat vettem elvittem sráchoz az erősítőm, hogy azzal kipróbálhassuk. Rákötötte a saját Radnai féle kábeleivel és tökéletesen szólt. Otthon egy noname hangfalkábelt csatoltam rá és meglepődtem, mintha nem is azokat a hangfalakat hoztam volna haza. Lecseréltem szintén Radnai R. kábeleire és már azóta nálam is szépen szól.
Amúgy a titok nyitja nem olyan nagy varázslat. Még csak nem is böhöm vastag kábelekről van szó. Sőt, ezek kifejezetten vékony kábelek, sok vékony eret tartalmaznak, ergo nagy felülettel is bírnak. Van benne egy kis történet is arról, hogy 20-30 éves anyagból vannak összerakva, melyekben a gyártási húzó hatásból fennmaradó feszültségek vagy szemcsék elrendeződése már nem olyan, mint a frissen gyártott kábelé, de ebben nem tudom mi a kézzel fogható valóság, tehát mint érdekesség megjegyeztem, de hogy ennek köszönhető e, azt nem tudom.
A lényeg csak annyi, hogy hangfalkábelnél tényleg nem mindegy, mit használsz. Persze erősítő és hangfal függő is.[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz Mercutio_ #7988 üzenetére
Nem, ilyet nem mondtam. (Habár be van jelölve rajta az irány )
Én ennek azért utána lesnék. Nem vagyok sem vegyész sem gépész, még csak kohómérnök sem, de kíváncsi lennék a réz szerkezetének változására. Az, hogy most beröffentem, hogy ez biztos kamu, nekem nem elég. Ugyanakkor az sem, hogy ha valaki azt mondja, hogy ja, ez tényleg így van. Kellene egy kis szakmai alátámasztás valamelyik oldalról.
-
Real_Necro
veterán
válasz Mercutio_ #7991 üzenetére
"elektromos "járatás" nagyobb hatással van a kábel struktúrájára"
Persze, a hangoknak megfelelően rendeződnek az elemi részecskék. Akkor alakul ki a kábelben a helyes irány is.
Van olyan szaki AVX-en, aki úgy árulja a kábelét, hogy 500 óra a bejáratási idő. Mennyi idő alatt hallgat az átlagember 500 órányi zenét?
-
Real_Necro
veterán
válasz Mercutio_ #7993 üzenetére
A "drágább jobb"-ban nem hiszek. Főleg mikor sokszor a márkanevet is keményen meg kell fizetni. Marad a személyes teszt, ha van rá lehetőség. Nomeg kinek mi tetszik.
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
válasz aleister #8003 üzenetére
A tápkábeles vagy digitális jelátvitelnél kitalált spéci kábelekben én sem hiszek. Azért kíváncsi lennék, hogy aki ezt szakiként vallja, hogy miből jött erre a megállapításra. Én azt mondom toljunk oda a kimenetre egy szkópot és nézzük meg mi jön ki egy noname meg egy spéci kábel végén. Aztán vonjuk le a következtetést.
-
Real_Necro
veterán
Lehet megérne egy mérést a kínából rendelt toslink adapter. Érdekel a dolog, vagy megbízzam sógorom vele?
Szerk.: egyébként eddig tv-vel összekötve elég szépen szól a hangcuccom, de ugye csak adapteren keresztül tudtam összekötni, mert ezek az új samuk már nem igazán támogatják az analóg kimenetet.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Én az AC Ryan-hez kapott kábelt kicsomagoltam sok év után, mert CRT tévéhez nem kellett és teljesen jó a laposhoz. Jó vastag durung, minőségi érzetet ad.
-
Real_Necro
veterán
Jut eszembe. Kvantálási hiba csak AD/DA átalakításnál van, vagy DA/AD-nál is?
Szerk.: bocs a dupláért.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
Nem baj, majd fordítva kötöm be.
Egyik szép emlékem fősuliról, mikor drótból hajlítgattunk szobaantennát albérletben, hogy legyen valami tv adás. A drót egy boros üvegbe volt állítva és ki volt rakva az ablakba, onnan húztuk el koaxal a "jelet" tévéig.
Egyik alkalommal, mikor adást kerestünk az egyik albérlőtársam elkezdte behúzni a függönyt, eltakarva az antennát. Kérdezem tőle:
"Csabi, mit csinálsz?"
Erre ő rezzenéstelen arccal:
"Leárnyékolom..."Én lefordultam a székről és könnyesre röhögtem magam.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz aleister #8040 üzenetére
Kis spojler...
Láttam, nem fogott annyira meg,bár elgondolkodtató, de alapjában véve egy baromira alacsony költségvetésű vontatott film.
Transz-t láttátok? (Balinov, tudom, Te igen )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest