Hirdetés
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Gépház az asztalon. Soha nem fogom ezt megérteni.
- Asszociációs játék. :)
- Készíts képet az igazi nevedből!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
demars
addikt
-
kstcsk
tag
Ezzel kapcsolatban ha egy kis laikus "offot" megengedtek..
Pálinkát ajándékoznék egy kedves ismerősömnek, valami különlegeset szeretnék, így pl. egy szilva kizárva, de azért ízre, minőségre is legyen ott. Díszdobozzal, mindennel együtt nagyon max. 8-9 ezret szánnék rá, lehetőleg fél literes kiszerelésben.
Tudom eltérhet hogy kinek mi a finom, de örömmel fogadnék egy két tippet.
-
Henry_
újonc
Koszi, igen, ezeket, es mas oldalakon levo leirasokat is mar elolvastam.
Akkor menjunk sorba, mi az ami nem tiszta nekemElso es legfontosabb, a sorrendiseg az elejen, illetve hogy mennyi idonek kell kb eltelnie az egyes lepesek kozott.
Gyumolcs tisztitas, daralas egyertelmu, kesz, ott hever a pepesitett gyumolcs a hordoban. A legtobb helyen a pektinbontast irjak elso lepeskent, utana az elesztot, majd a savazast. A kerdesem, hogy kb. mennyi ido mulva tehetem a pektinbontas utan az elesztot, majd mennyi idot kell varni az elesztos beoltas utan a savazassal?Savazasnal borkosavat szeretnek hasznalni, azzal kapcsolatban van-e tapasztalatod?
Koszi!
-
n_stolz
tag
Először köszönöm a segítséget. Sajnos rajtam kivülálló okok miatt kb 2.5 hónapot állt a cefrém a forrás után. Ez igazolja az általad leirtakat.
Azonban tettem este egy hőmérséklet próbát, 5-10 celsius fokon opálos, ehhez képest szobahőmérsékleten 20-25 c fokon már nem észlelhető a zavarosság.
Ennek mi lehet az oka? Mi az összefüggés az opálosság és a hőmérséklet között?Köszi.
n_stolz
-
n_stolz
tag
Még egy dolog eszembe jutott. Mechanikailag, szűréssel(papir v textil) is lecsapathatóak esetleg a káros kozmaolajok?
Mivel alacsony homersekleten besűrűsödnek és jobban fentakadnak a szűrőn, egy fagyasztott allapotú szűrést el tudnék képzelni, így elkerülném a kémiát...
Vélemény?
Köszi![ Szerkesztve ]
n_stolz
-
Mike88
senior tag
10-et vártál, 20 lett?
Sosem volt még lehetőségem arra, hogy faeperből csináljak (nincs a közelemben fa). Kell savazni a cefrét, ill. szoktad savazni?Almával én 260L-nél járok és az utolsó 2 vödör almára azt mondtam most, hogy az ördögé lehet. 4 teljes napba telt, 3-an csináltuk (reggeltől-estig) darabolni, (én a magházat kiszoktam vágni), darálni... Mindez egyetlen fáról.
2 másik fáról (őszi alma) várhatok még legalább ugyanennyit.
Ja! Darálás, nem volt ennyi pénzem most, hogy 40-50 ezerért vegyek egy házilag gyártott 32-es darálót, így hát gondoltam veszek egy gyárit. Mondom ha marhát elviszi, akkor az almával el kell bánnia, kérdés, hogy meddig megy, de már megérte 16 ezerért, mert átment rajta ez a 260L... -
Mike88
senior tag
Na meg szél! 3-4 éve az cseszett be rendesen, féléretten levert rengeteg kajszit. Hál' Istennek nálam is ez a helyzet, rengeteg a kajszi, a szilva, alma/körte viszont idén alig van. Mirabella meg gyak. rogyásig van, nem igazán vagyok vele kibékülve, de idén lehet ismét megpróbálom.
Májusi cseresznye már leszedve, becefrézve (ami idén majdnem júniusi lett ). Sokan panaszkodnak, hogy a sok eső miatt megrohadtak a szemek, nálam túlélte, minden szem egészséges, cukor 18-as lett. Ha kapott volna még egy pár nap napsütést, valszeg jobb lett volna az eredmény, de az eheti rossz idő miatt jobbnak láttam leszedni, no meg állandó harc van köztem és a madarak között, mindketten úgy gondoljuk, hogy a miénk. Nem számítok olyan jó végeredményre, mint tavaly, de majd kiderül.[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
Hát nem tudom, nálunk maximum alma lesz főzve, ha így halad az időjárás (öreg körte nem termett, pedig mindig rogyásig van, cseresznye rohad, barackot, szilvát nem vizslattam nagyon).
Na meg maximum egy kis meggybor, ha lesz termés és rávesszük magunkat, hogy elkészítsük.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Mike88
senior tag
Nálam idén 10 nap volt csupán. Eddig Unikén élesztőt vagy pékélesztőt használtam és hatalmas hiba! El nem szabad hinni, hogy nincsenek nagy különbségek! Na nem a forrási időre gondolok... Idén először használtam Uvaferm élesztőt (kajszinál CM), cukor kb. úgy alakult, mint tavaly, asszem 1 vagy 2 fok különbség, mégis jóval többet adott. E mellé (szintén idén először) használtam Optimum White illatfokozó élesztő
tápanyagot, mert valahol olvastam, hogy jó hatással van a cefrére, s hát valóban, döbbenet. A kajszifám nem éppen az a fajta, ami annyira kiemelkedően jó kajszipálinkát adna, de elképesztően sokat hozott rajta ízben, illatban. 5 éve cefrézem, idén vagyok először elégedett vele. Ugyanakkor a többi gyümölcs esetében is határozottabb ízek, illatok, mint az előző években. Úgyhogy "jó cucc", megéri az árát, ha még nem próbáltad, akkor ajánlom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen