Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Belba
őstag
Hali!
Egy hozzáértő guru segítségét szeretném kérni!
Van nekem a lakásban egy NETGEAR WPN824 wifi routerem, erről szeretném az internetet használni a mobiltelefonomon, csak nem tudom, hogyan kellene?...
A mobillal rákeresek a környezetben vehető wifi jelekre, meg is találja a routeremet (meg a szomszédét is), de egy apró "lakat"-jelecske van mellette, ami azt jelenti, hogy a hálózat zárt (naná, mert jelszóval védett a hálózat)...
De hiába írom be a hálózati jelszót, ez valószínűleg nem elegendő, én arra tippelek, hogy a router Admin oldalán is be kellene írnom a mobil azonosítóját (MAC-számát?), de sehol nem találok erre lehetőséget a WPN824 router Admin oldalán!
Tudna nekem valaki segíteni???...
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
Belba
őstag
Mindenkinek hálásan köszönöm a segítségét, amivel a problémám megoldásában egymást letiporva adtátok a jobbnál jobb tippeket...
Na, azért ettől függetlenül magamtól rájöttem a megoldásra és már remekül működnek a telefonjaink az itthoni wifi hálózatról.
Hálásan köszönöm a nincsmit!
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
Belba
őstag
Ha a Szolgáltatótól 1 db IP-címet kapsz, akkor csak routerrel tudod megosztani a netedet...
Ha viszont több IP-címet kapsz, akkor lehet switch-el is!...
(Nekem pl. remekül működik 3 db asztali sz.géphez a switch is, mert én a UPC FiberPower 60 szolgáltatáshoz 3 db IP-címet kapok. De már a FiberPower 10-hez vagy a FiberPower 25-höz csak 1 db IP-címet adnak.)< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
Belba
őstag
válasz biga-csiga #15925 üzenetére
A UPC-nél az ÁSzF-ben mindegyik internet-csomagnál ezt írják :
"... Az ebben a pontban megjelölt szolgáltatási csomagok továbbadására, vagy megosztására - a Szolgáltató külön írásos engedélye nélkül - kizárólagosan a hozzáférés helyéül szolgáló Előfizetői ingatlan határain belül kerülhet sor...."
Én úgy tudom, hogy ezt más Szolgáltatók is tiltják.
És teljesen igaza van Altbrucke-nek : ha valami törvénytelent csinál a szomszédod (a te IP-címeden!) akkor téged fognak elővenni!!!...
-
Belba
őstag
válasz Cathfaern #15982 üzenetére
Cathfaern!
Mi évekig játszottuk ezt a "kihúz-visszadug" játékot, napjában kb. 2x-3x...
Idén szeptemberben már odáig fajult a dolog, hogy órákon keresztül próbáltunk életet csiholni a routerbe, vagyis órákig nem volt netünk!...Na, ekkor elegem lett és egy ilyen nap után kicseréltem a routerünket egy gigabites switchre : láss csodát, azóta folyamatosan van netünk, mindhárom gépünkön jön a 60/6 Mbit/s sebesség (azelőtt 6-8 Mbit/s-al vánszorogtunk)!!!...
Ha kapsz a Szolgáltatódtól annyi IP-címet, ahány géped van és UTP kábelekkel csatlakozol a netre, akkor ajánlom neked is a switch-et a router helyett!
Nekem a UPC FiberPower 60 szolgáltatáshoz (max. 60/6 Mbit/s) 3 db IP-cím jár.
-
Belba
őstag
válasz Xterms #15993 üzenetére
A Mikrovill Kft. boltja : 1125 Budapest Böszörményi u. 2.
A Déli pu.-tól 1 villamosmegállónyira van, UTP kábelt bármennyi métert vehetsz, mindjárt ráteszik a csatlakozókat is és nagyon olcsó bolt!...
Mikrovill weboldala
[ Szerkesztve ]
-
Belba
őstag
Hali!
Tudna nekem valaki segíteni?!...
Van nekünk egy TP-LINK TL-SG1005D gigabites switch-ünk, erről megy 3 db asztali gép...
Ebbe megy bele a UPC modemből jövő net (120 Mbit/s)...
Ez nagyon jól bevált nekünk, előtte volt egy wifis routerünk (amit a UPC adott) állandó gond volt vele, ráadásul a sávszélesség töredékét tudtuk csak kicsiholni belőle...Most viszont szükségünk lenne wifi-re is 1-2 mobiltelefonhoz és esetleg tablethez is...
Lehet olyat csinálni, hogy a switch egyik csatlakozójára egy wifis routert kötünk és onnan jutunk vezetéknélküli nethez?... Mivel erre csak időnként lenne szükség, lehet ezt csak akkor csatlakoztatni, amikor szükségünk van rá?... Vagy van kikapcsolható-bekapcsolható kütyü is?...
Valami olcsó, egyszerű megoldás (de azért biztonságos, titkosítható és védhető hálózattal!)?...< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
Belba
őstag
válasz Gubek-Einste #23043 üzenetére
Igen, valóban 3 publikus IP címet kapunk a szolgáltatótól...
Laikusként úgy gondoltam, hogy az egyik PC kábelét a switch helyett a wifi routerbe dugnám, és onnan menne (az egyik kimenetről) kábelen a PC-be tovább... És ha nincs szükség a wifire, akkor routert kiveszem, kábel megy egyenesen a PC-be, ahogy eddig...
Igazából te most azt javasoltad, hogy cseréljük le a switchet egy gigabites wifi routerre...
Csak attól félek, hogy az nem fogja csontmentesen átengedni a 120Mbit/s-ot, amit most a switch remekül átenged!... Vagy neked mi a véleményed?...
Mondjuk a TP-LINK TL-WR1043ND?... Ez elég megbízható?!...
-
Belba
őstag
válasz nolika #23044 üzenetére
Nem tudom, ezt a switchet mindenki így használja : router nélkül... A Szolgáltató modemjéből ebbe jön be a net, és ez ossza szét a PC-k között...
Én úgy tudom, hogy ebben van valamiféle automatikus védelem (most keresgéltem a leírásában, annyit találtam, hogy "védi a hálózati forgalmat")..."... De amúgy a kollega jól mondja, 3 IP jelentkezik ki mert nincs NAT-olás. Na most kérdéses hogy a modem miként viselkedik. Láttam UPC kábelnél statikus/fix IP-s modemet, ahol csak egy egyszerű IP címet kap a WAN (szolgáltatói) hálózaton, a másik oldalon meg csak "kirakja a csomagokat"..."
Bocs, de ebből semmit nem értek!....
"... Javaslom hogy egy routert szerezzetek be, mondjuk egy TL-1043ND..."
Igen, én is ezt a típust néztem ki, ez a legolcsóbb gigabites router ami még megbízhatónak is tűnik...
Akkor ezek szerint te is azt javaslod, hogy a switchet dobjuk ki és cseréljünk gigabites wifis routerre?...
-
Belba
őstag
válasz Gubek-Einste #23048 üzenetére
Köszi!....
Máris olvasgatom a WDR3600-as topicot a fórumon, átböngésztem a vásárlói véleményeket és eddig több jót olvastam róla, mint rosszat...
Nagyon tetszik, hogy van rajta wifi ki-bekapcsoló gomb és a jövőre nézve készen áll a további sávszélesség bővítésre is...
A 1043-as 32 MB-os RAM-jához képest a 3600-nak 128 MB a RAM-ja...
És csak 2-3 ezer forinttal kerül többe!...Hát, akkor lehet, hogy ez lesz...
Nagyon köszönöm a segítségedet!...
-
Belba
őstag
válasz nolika #23049 üzenetére
Kedves Nolika!
Nagyon aranyos vagy, hogy segíteni szeretnél, de megmondom őszintén, a beírásodnak a 90%-át nem értem...
OSI réteg, szegmensek, level, csomagok...
Igazából mi az itthoni hálózaton nem akarjuk egymás között megosztani a gépeket, különösebben nem szoktunk letöltögetni sem (egyedül a fiam tölt le időnként 1-1 filmet torrenttel)...
Nem akarom a nyomtatót sem hálózatba kötni...Nagyon tetszik a TP-Link TL-WDR3600 router, de pl. nem tudom mire használnánk a 2 db USB bemenetét...
Nem szeretném a programját sem buherálni openwrt-vel (látom a fórumon mindenki arra esküszik)...A switch-ben pont az tetszett a legjobban, hogy csak bele dugtuk a kábeleket, és működtek a szgépek, nem kellett semmit sem beállítani... Mind a három asztali gépre jött a maximális sávszélesség, oszt jónapot!...
-
Belba
őstag
válasz nolika #23053 üzenetére
Persze, persze, értem én...
Nem is veled van a hiba, hanem velem, én nem értek a dolgokhoz ilyen mélységekig...Most egyelőre tökölődöm a 1043-as és a 3600 között, mert gondolni kell arra is, hogy nem 1 évre vesz az ember ilyesmit, a 3600-as már a jövőbeli fejlesztésekre is fel van készítve...
Olcsóbb most 2-3 ezerrel többet áldozni a routerre, mint 1-2 év múlva újat venni...A 3600-as típusban nagyon tetszik a wifi ki-be kapcsológomb, pont erre (is) lenne szükségem!
Az asztali gépek kábelen mennek, minek menjen a wifi, ha nincs rá szükség?!
A wifit csak akkor kapcsolnánk be, ha a telefonokhoz (és majd tablethez) szükség lenne rá...Már rávetettem magam a két routeres (WR1043 és WR3600) topicra, kipuhatolom, hogy melyik is lenne a legjobb választás...
Nagyon köszönöm a segítségedet!...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- NVIDIA® driverek topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással