Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
-
LOGOUT.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
JanR
addikt
Sziasztok!
Tegnap en is Opel tulaj lettem (Omega B 2.0 16V sedan). Ha esetleg valakinek van ilyen autoja az mondja mar meg nekem, hogy az normalis, ha a motor homeroje 95 fokon van?
Gyakorlatilag pestrol hazajottem vele gond nelkul, csak furcsanak talalom, hogy 95-96 fokos a motor.
Elore is koszi!
janr
-
JanR
addikt
Ez egy 1997-ben gyarott (2000.01.03-en eloszor forgalomba helyezve nemetorszagban - 2000.02.25.-en forgalomba helyezve magyarorszagon - azota 1 tulaj / en vagyok a 2./) 2.0 16V sedan omega. Kepet toltok fel, de egyenlore a haz elott all, amig a papirok el nem intezodnek.
A hofoknak orulok. A fogyasztast tobben is mondtak mar, hogy jo, bar rajtam kivul meg 2 embernek van Omega B-je a kozeli ismeroseim kozott, igy javareszt tisztaban vagyok a fogyasztasaval.
Amugy par apro hibatol eltikntve egy nagyon megbizhato autot sikerult vasarolnom. Egy kis rakoltes es egy tokeletes omega-m van
A forgalomba helyezest onnan tudom, hogy a gyari nemet paprijai is megvannak a magyar szervizkonyvel egyutt + 2 kulcs + hasznalati utasitas es minden gyari kellek.
[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
Azert az autoszerelo nem kecsegtetett jo hirekkel
Kormanymu log, fek tarcsak cseresek, BH lengescsillapito folyik, kormanyporvedok repedtek De legalabb a motornak nincs baj! -
JanR
addikt
válasz Daywalker #12159 üzenetére
Orulok neki, hogy ti igy latjatok, csak sajnos en ugy vagyok vele, hogy az enyem es zavar De annak nagyon orulok, hogy kaszni (komolyabb) es motor hibaja egyaltalan nincs. Mondjuk az elozo elmondta, hogy a motort most csinaltatta meg, a futomu meg sajnos a betegsege miatt maradt ki.
-
JanR
addikt
Akinek Omega B-je van, az arulja mar el nekem, hogy az elso izzokat, hogy csereli ki?
Meg, hogy valami vilagosabb izzot (esetleg kekesebb - valami xray a neve vagy mi) izzot milyet vegyek bele? Koszi -
JanR
addikt
válasz csaresz002 #12267 üzenetére
Sima lampa. Motorhaz fel, az addig megvan. Lefeszem a gumikarikat is (PORVEDO KIS PERVERZEK ) De nem tudok akkor sem kivenni az izzot, vagy csak nem tudom.
Az elozo tulaj is azt mondta, hogy o mindig ki szokta szedni az egesz lampa egyseget.Azt lattam, hogy a tompitott es a refi kulon izzon van, akkor most ket kulon izzot vehetek, ha vilagosabb fenyt szeretnek?
-
JanR
addikt
válasz csaresz002 #12271 üzenetére
Mit nevezel te B1-nek es B2-nek. A B1, amit 94-tol a B2 amit 2000-tol vagy mikortol gyartottak? Mert akkor B3 Na jo, B1 (97-es evjarat).
Par kerdes meg omega B-sekhez. Akinek van tempomat a kocsijaban, annak milyen a gazpedalja, mert az enyemet relativ nehez lenyomni, az autoszerelo is azt mondta, hogy "Ez ket labas"
2, ha belemegyek egy godorbe (termeszetesen nem direkt, de ez Mo.), akkor masnal produkal olyat, hogy koppan az egyik ajto? Olyan mintha nem lenne stabil a zsanerja, vagy mit tudom en. Az ajtokat rangattam le-fel nyitva es zarva is, de meg sem moccant.
Bar az elkepzelheto, hogy mashonnan jon a huppanas, de nagyon ajtofelol halladszik.3, ha az ablak picit le van eresztve masnal is mocorog nem tul jo minosegu utakon. A mocorgast ugy ertem, hogy maga az uveg mozog es eleg hangosan. Nalam csak a jobb oldali csinalja. Akinel van/volt ilyen, mivel orvosolta?
[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
válasz csaresz002 #12274 üzenetére
Jolvan, akkor megnyugtat a tudat, hogy van mit csinalni/csinaltatni a kocsin
A tempomatot meg megnezetem egy szerelovel, mert ha a kabel szar, akkor erdemes cserelni
-
JanR
addikt
válasz csaresz002 #12285 üzenetére
Motorikusan az enyemnek sincs bajja, a kaszni is 4 pici rozsdafolton kivul rendben van. Csak vannak apro kopogasok, zorgesek, amik engem idegesitenek. Ezeket szeretnem majd megcsinaltatni. De tisztaban vagyok vele, hogy egy 13 eves autot vettem es nem egy ujat
-
JanR
addikt
B(1) Omegaba cserelhetek ugy elso lampakat (pl projectorosra), hogy azt ne kelljen engedelyeztetni? Vagy valami ilyesmit olvastam rola.
A lenyeg az, hogy nagyon meg vannak sargulva a buraim es szeretnem cserelni
Mod: esetleg valakinek egy B omega kartelja nincs? (most olajcserenel derult ki, hogy szar a csavaron a menet es mar a karterban is szetba**ta, de halistan meg nem szivarog/nem fojat, de minnel elobb kicsereltetnem!
+ Fedelzeti computert utolag is lehet B omegaba tenni? Itt azt a muszert ertem ami a fogyasztast meg meg par dolgot mer. ( Van egy kijelzom, ami a radiot, idot es a kulso homersekletet irja ).
Szoval ezt szeretnem:
Ez helyett:
[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
válasz csaresz002 #12620 üzenetére
Sima foncsoros? A mostani lampaval sem latok sokat, ennel azert sokkal tobbet szeretnek eszrevenni. Nagyon zavaro, hogy a bura be van sargulva es a tompitott az halal
A sima foncsoros milyen? Tudsz rola kepet mutatni?
[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
Elektromos ablakemelot maceras utolag beepiteni? (Hatso 2 ablak / Omega B1, meg mindig... )
-
JanR
addikt
Omega B1-nel maceras hangfalakat cserelni? Mert a jobb elso ajtoban levo mar nagyon recseg es arra gondoltam, hogy raknek bele akkor mar ertelmesebb hangszorot, viszont igy mindet cserelnem. Maceras a melo?
-
-
JanR
addikt
Valaki tud nekem olyanban segiteni, hogy az auto fura hangokat ad ki hidegen, utana meg mar jo. Szoval a lenyeg, hogy ha hidegen inditom a kocsit, akkor olyan hangot ad, mint ha valami nagyon durvan nyikorogna (nem az ekszij!!!), aztan atmegy olyanba, mintha egy gazpalackot toltenenek fel. Aztan ahogy eler egy bizonyos hofokot a motor, abban a pillanatban abbahaggya es onnan szepen halkan duruzsol a motor. Valakinek volt mar ilyen problemaja?
Ez egy Opel Omega B (1) es a motor bal oldalan az aksi alol jon a hang.
-
JanR
addikt
válasz csaresz002 #12702 üzenetére
Meg is milyen csapagy? Az auto egy helyben all es ha elinditom a motort nyikorog (az auto meg mindig egy helyben all), majd a 'gazos' hang? Nem a generatorbol jon a hang (szerintem). De ha meg abbol jonne, akkor folyamatosan kellene, hogy szoljon
[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
válasz csaresz002 #12704 üzenetére
Nekem ezt most mar 3.szorra csinalta a kocsi. Eddig nem, de nagyon idegesit.
Szervizbe meg november elott nem akarom vinni (nincs hozza kedvem ). -
JanR
addikt
De a "kapcsolo" hasznalata nelkul javithato ez a bibi? Engem nagyon idegesit, szeretnem megcsinaltatni ugy, hogy ne sipoljon/fujjon, se telen, se nyaron. Errol mondtak valamit neked az "okosok"?
Amugy nagyon kosz az infot, egesz elutan ezt a hangot kutattam, de nem talaltam megKepet kapunk a kocsidrol?
(#12757) csaresz002: na ezt a csapagyas dolgot hetvegen megnezem, ha megjavul akkor nagyon koszi a tanacsot
[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
Segitsetek nekem, a bajom mar csaladi baj is
Az aposomnak egy Omega A-ja van, a baratnom novereeknek egy Vectra B-juk, nekunk meg ugye egy Omega B-nk.
Mitol van az, hogy megyek az autoval siman (mashogy hogy is mennek) es fogja magat a motor es egyszer csak megall. Nem lefullad, hanem megall, aksi visszajelzo es katalizator visszajelzo kigyullad. Utana poccre indul a motor. Nekem ma csinalta eloszor reggel, de az aposomeknal mar regebb ota problema. Nem szeretnek mondjuk autopalyan igy jarni, vagy elozes kozben.
Valakinek volt mar hasonlo problemaja? Jo volna, ha valaki segitene, mert ezt minnel elobb javitatnam, vagyis azonnal.
-
JanR
addikt
válasz csaresz002 #12858 üzenetére
Igen, hasznalautonak vannak hibai (bar akar ujnak is lehet...), de ha azokat megcsinalok/megcsinaltatot, tud az az auto halas is lenni
-
JanR
addikt
válasz csaresz002 #12860 üzenetére
Mint az enyem Nekem par apro tomitesi hibaim vannak meg, meg a 2 hatso teleszkop / fektarcsa es annyi (legalabb is mostanra).
[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
válasz csaresz002 #12862 üzenetére
Jo, hat azert nekem sem fenekig tejfol, de megbizhato az auto es ezek a legfontosabb dolgok!
-
JanR
addikt
Tudod, opel sosem kop el, csak szetrohad
Minden autoval van gond. Az enyem 13 eves es lekopogom nagyobb hibaja nincsen. A kolleganomek vettek egy 8 eves Lagunat, mindenfele szervizbe meg elektorinika tesztre elvittek a kocsit ahol azt mondtak, hogy 100%-os, de ennek ellenere hetente viszik szervizbe, mert az autoban valami elromolott megallt. Na nekem ilyen gondom nincs, zorog es kopog, de ezek javithatok -
JanR
addikt
Uuuu, az nagyon gaz Nagyon sajnalom, tenyleg
Nekem is van egy jobb oldalon, aki az ilyet csinalja, annak ugy vegig huznam a kulcsot en is az arcan... -
JanR
addikt
Sziasztok!
Ma ugy jartam, hogy becsuktam a kesztyutartot es msot meg nem birom kinyitni. Termeszetesen nem csuktam kulcsra, csak siman nem nyilik, ha felhuzom a kart. Egy opel omega b-rol van szo. Eleg szar ugy, hogy csukva maradt, mert bent van egy telefon, egy uj HDD (), meg a kocsi osszes papirja.
Valakinek volt mar ilyen? Nagyon fontos volna, hogy ki tudjam nyitni, persze szetbarmolas nelkul Segitsetek lecci!
-
JanR
addikt
válasz csaresz002 #13484 üzenetére
Ha mar kinyilik onnan megoldom, mert ha a rugo, vagy a zar ugrott szet, akkor is kulcsal vissza tudom csukni, de kinyitni nem tudom az a baj
-
JanR
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest