Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Monyos
aktív tag
sziasztok!
A korábbi 4K VA panelos Samsungom egy 55OLED856 Philips-re lett cserélve.
Ami rögtön feltűnt, hogy nem kell 4K HDR/DV forrás ahhoz, hogy kijöjjön a két TV közötti óriási különbség. Már egy egyszerű 720p felvételnél is látszik, a képfeldolgozás beli különbség a Philips javára. A panel elsőre hibátlannak tűnik. A képbeállítást ez alapján próbálom majd belőni.
Még nem volt időm állítgatni, de eddig két dolog szembetűnő:
1. Samsung Soundbar hangereje optikai kábellel nem állítható a Philips TV-vel. LG TV esetén is gond nélkül ment ez a funkció a Samsung soundbarral. Szerencsére a bekapcsolás automatikus, csak a hangerő állításhoz kell a soundbar távirányítóhoz nyúlni.
2. Mozgó objektumok körül nagyon csúnyán szét tud esni a kép (minél gyengébb a forrás annál jobban látszik). Ezért gondolom valamelyik gyors mozgást segítő/optimalizáló opció lesz a ludas.
3. Egyelőre még csak ismerkedünk az Ambilight funkcióval is, ami elsőre furcsa, hogy teljesen sötét kép esetén is világít minimálisan. Talán ez az Ambilight fényerő csökkentésével megoldható? -
Monyos
aktív tag
válasz gringoka #79416 üzenetére
Érdemes lenne megnézni, hogy mennyi másik wifi hálózat zavarhatja a te jeledet, mennyire telített a használt csatorna. Nálam az előző lakásban kb. 40 másik hálózat használta ugyan azt a csatornát egymással ütközve, Wifi streamingre alkalmatlan volt.
Nekem is TCOM 1Gbit netem van, TCOM router másik szobában kb. 6 méterre és Philips OLED856-on hibátlanul, akadás nélkül mennek Plex-el a 4K Dolby Vision tartalmak, Raspberry Pi 4-ről hostolva.
#79419 tutis: Wifi6e képes eszközzel csatlakozva rá simán mérhető 1Gbit egy másik szobában is. Nekem meglepően jó routernek tűnik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen légkondit a lakásba?
- OLED TV topic
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- Napelem
- Milyen TV-t vegyek?
- Linux kezdőknek
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket