Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz bitpork #71519 üzenetére
más országokban az államok gazdasági mentőcsomagokat dobnak be, hogy minimalizálják a gazdasági visszaesést.
Mi különadókat vetünk ki a bankokra és a kisker egységekre, és abból csinálunk tizedakkora csomagot...Tényleg itt kell lenned, hogy elhidd.
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
gaborbol
őstag
-
Tim82
félisten
válasz bitpork #71777 üzenetére
Nincs sajnos, Thinkpad-ekben "utazom" most is. Látatlanban annyit tudok mondani, hogy Sandy Bridge-s (2. generációs Core i) modell a 8460p, elviekben 1.5 V-os, "normál" DDR3 való bele (vagy olyan DDR3L, amelyik hajlandó 1.5 V-on is működni). Azért ezt a legtöbb DDR3L modul meg szokta ugorni, de nem mindegyik.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
concret_hp
addikt
-
veterán
válasz bitpork #71937 üzenetére
Az amerikai verzio, ahol a berleti dijat vagy elengedi, vagy az allam megteriti, viszont megkoteseket kell vallalnia a kiadonak, sokkal kellemesebbnek tunik.
Nem talaltam hirtelen, hogy csak szemelyekre vagy vallalkozasokra is ervenyes-e.
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
tildy
nagyúr
válasz bitpork #71999 üzenetére
Nem tudom mikor volt ez,de kb fel csaladom/barati korom ott dolgozott Sajnos most zar be a láda, a porszivo ahol anyum volt, szinten bezart
Erdeya: Anyuek felultoltos electroluxa mondjuk nem rohad. oke, 5 eves meg csak.[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
parandroid
félisten
válasz bitpork #71999 üzenetére
Ha történt is hasonló, ilyet írásba soha senki nem fog adni. Még belső, bizalmas levelezésben sem, nemhogy beszállítónak. Németek főleg nem. Jó kis magyaros, sírva vigadós sörözős sztorinak persze jó, mint amilyenek régen a Jézus, meg az ács történetek voltak.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
válasz bitpork #72018 üzenetére
Meg kemtrélt is szórnak az égbül, tudom.
A tervezett avultatás is egy jól hangzó összeesküvés-elmélet. Az igazság az, hogy nem kel azt tervezni, egyszerűen elég minden beszállítótól az alacsony árért cserébe a szükséges minimumot megkövetelni, aztán jön az avulás magától. Nem kell ezt sem túlmisztifikálni, egyszerű profitmaximalizálás. Ha még tervezni is kellene, az pénzbe kerülne, hiába fizetődne ki sokéves távlatban, annál fontosabb a rövid távú haszon, mert a vezetők év végi bónusza az éves eredmény után jár, jövőre meg már ki tudja melyik cégnél lesznek, milyen pozícióban.
Amúgy elhiszem, hogy a mesélős sztori igaz, ez úgy szokott menni, hogy ‘a büdös friccek csakis azért küldhették vissza, mert túl jó ez nekik, néddmá, józsikám semmi baja ennek, csak túl sokáig lenne jó, az a baja a labancnak, az’. Aztán ő maga is elhiszi, továbbmesélni meg már úgy fogja. Önkritika nulla, mindig csak más lehet a hibás.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
válasz bitpork #72022 üzenetére
A Trabant se romlott el sose. Ha mégis, akkor az út szélén megjavítottad egy franciakulccsal, egy kalapáccsal, meg egy csavarhúzóval. Azok a régi szép idők! Szerencsére van még a piacon pár tepsi merci, most kell bevásárolni belőle, mint élesztőből. Meg 100-as izzóból, mert a brüsszel azt is betiltotta, pedig milyen szép fénye volt! És sose romlott el, bezzeg ezeket a ledeket úgy csinálják, hogy 5 év, és pikk-pakk, egyik napról a másikra tönkremennek. Véletlen?
p
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz bitpork #72018 üzenetére
nem szeretek általánosítani, de ezt a tönkremenetelre tervezést, ezt valahogy elég gyakran azok hangoztatják, akik miatt egyáltalán gyártanak sz@rt, mert 10%-al olcsóbban megveszi a fele olyan jó minőségűt , általában a régen minden jobb vót' tézissel megtoldva, csak épp az marad ki a képletből, hogy 30 éve 1 havi átlag fizetésért lehetett mosógépet venni, most meg 5 napiért akar mindenki csúcsminőséget.
suttyó köcsög vagyok, leülök magamtólvagy fullba vagy sehogy :D
-
parandroid
félisten
válasz bitpork #72156 üzenetére
Igen, az elektromos autók sokkal szennyezőbbek, mint a tédéi, elpusztítják a földet, olajat öntenek a tengerekbe, és megerőszakolják a kisfókákat! Ezt mindenki tudhassa!
p
-
Tothgera30
Ármester
válasz bitpork #72156 üzenetére
"elektromos autóknál is van fékpor" - Van, csak lényegesen kevesebb. Átlag user egypedálos üzemben elvan vele.
"még az újrahasznosítása sem megoldott" - Ott a válasz. Még. Ez hamarosan változni fog.
"a gyártása alatt több kárt okoz pont az akksi miatt mint egy belsőégésűnek a gyártása" - Erre nem fogadnék. Szerintem egy korszerű hibrid SUV gyártása közel annyi alapanyagot emészt fel, és használat folyamán, mondjuk 10 évre redukálva visszahozza.#72157 peterkeT: Ebben bizony igazad van, de a köznép fél tőle, de ismerősi körből kiindulva, nem nagyon lesnék meg. Ami ritka, ahhoz nehezen beszerezhető az alkatrész, legalábbis gazdaságosan, főleg ha korosabb járgányról van szó, és bontóból vadásznék hozzá valami bizbaszt.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
FehérHolló
veterán
válasz bitpork #72755 üzenetére
Csak nem értettem például, hogy az egyenletes eloszlásba hogy fér bele, hogy a hatoson vannak olyan számok, amiket 2008 óta harmad annyiszor húztak ki, mint az átlagot. Megragadta a fantáziám, és megpróbáltam megfogni a tökéletlenséget paraméterekkel. Viszont tök mindegy, mert nincs reprezentatív (=elegendő számosságú) minta, amiből ki lehetne indulni.
Skynet is real. It's called Google.
-
parandroid
félisten
válasz bitpork #72879 üzenetére
Ez jó sztori, csak kicsit olyan, mint az ‘ismerős ismerőse nem volt bekötve, és az mentette meg az életét, hogy kirepült az autóból’. Biztos előfordul ilyen, csak kicseszett ritka. *
p
* Nem vagyok vegán/vega, túlságosan szeretem a hús ízét, de igyekszem visszafogni a fogyasztását. Sajnos a tejjel, tejtermékekkel is így vagyok, pedig az még rosszabb, de a pótlékok (mandula, szója) ízét ki nem állhatom. Húspótlékok között legalább vannak tényleg finomak.[ Szerkesztve ]
-
EQMontoya
veterán
válasz bitpork #72916 üzenetére
Negy evszakos gumit vettem most en is. Miert? Mert azon a 3 napon, amikor szakad a ho, tudok lasabban menni, vagy leginkabb megtehetem, hogy el sem indulok. De ulhetek taxiba is.
A mai viharban kotve hiszem, hogy nagyon sok embernek muszaj volt kozlekedni. Nem, nem volt az. Csak elindultak, mert esett. Es ilyen nap egy evben 2 van.
Aki erre vesz autot, az szimplan hulye. Mert ha ezen a napon otthon marad, vagy taxit hiv, es ezekre az esetekre napi 50.000Ft-ot szamol, az is olcsobb, mint ezert suvot tartani.A 8l fogyasztast pedig sorry, nem hiszem el. Ami BP-n 8 litert fogyaszt, az vagy hibrid, vagy max egy tonna es nincs 100 lo. 1.6 MX5-tel (ami nincs 1100kg) sem lehetett megoldani.
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
NoLF
veterán
válasz bitpork #72916 üzenetére
én 4.5el járok, ha akarok tető nélkül. a térdig érő vízben is elment ma a pilisborosjenői levendulaszedés után, valószínű nem sokkal utánunk s
csúszhatott szét az aszfalt, és zárták le az egész 10-es utat.20 éves í traktor, szart se ér, szart se kér. de az igényeimnek megfelel. nyilván neked más igényeid vannak, tehát ahhoz kell igazítani a gépet, amit láthatóan sikerült is, örüljünk hát!
kukac: ha stresszelne a 2k olvasatlan levél, akkor nem lennének olvasatlanok amúgy nem tudom, hogy hoztam össze a bugot, hiszen csak a szerkesztésre kattintottam, s ez jött be. bármi is lehet az oka, winfost használok amúgy meg ne kamuzz az időjárásról, itt 20ker fekafalva közepááén már reggel 9lpr 27 fok volt. aztán föntebb ment gyorsan, de dél környékén jött a szél és a felhők, el is menekültünk előle Ürömön túlra, drágán szedni szar levendulát a tömegben, hogy utána ott kapjon el a zúzda de elég keményen.
apropó van már ilyen, hogy szombaton is csendespihenő vagy mi a rák? szombaton tesómnál nyírtam a füvet a kertben siófokon, és nagy vehemenciával jött a szomszéd, hogy ne hangoskodjak, mert 12-15ig nem lehet. én erről nem tudok... ő meg valószínű arról nem tud, hogy a nyaralójától 50 méterre van a vasút, ahol 30 percenként húz el a gyorsvonat valamelyik irányba. de lehet, hogy csak én gondolom úgy, hogy az hangos meg a motorosok, a v8 mustangot rotyogtatók, a befröccsözve biciklitúrázó, a kormányra jbl boomboxot gumipókozó tucctuccbajnokok... akik ugye állandó résztvevői a történetnek. de ha venné a fáradságot, és lemenne a partra, ahol egy lélek nincs, akkor kussban tudna olvasni és napozni... bár lehet ott meg a békák kuruttyolnak hnagosan merthogy maisbitte nincs, az tuti.
mindenesetre mondtam neki hogy majd vasárnap lesz csendespihenő amikor nem leszek itt, de ha most átjön segíteni, akkor akár még ma is lehet. csendben elkullogott ezután... köszönés nélkül. bár alapból anélkül szólított meg, tehát nem is értem, miért válaszoltam neki egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
parandroid
félisten
válasz bitpork #72922 üzenetére
Ezen az alapon Land Rovert mindenkinek, hátha éppen földcsuszamláskor szül majd az asszony. Vagy űrlényinvázió idején. Vagy zombiapokalipsziskor. Mindenre fel kell készülni!
p
-
parandroid
félisten
válasz bitpork #72934 üzenetére
Felénk hóban-sárban nem suvval szoktak vontatni, hanem traktorral. Esetleg az erdészek uazával. Bár ahogy beszélgettem velük általában főleg a terepre tévedt stüszivadászok suvjait szokták menteni vele.
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic ezüst 47mm bluetooth okosóra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest