Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hedgehanter
őstag
válasz kraftxld #292 üzenetére
Ezt te nem fogod megoldani tuzfallal amig a public IP egy a ket kulon webserver-nek (es ahogy latom az).... URL mapping lenne ami segithetne a webserveren de as far as I know csak serveren belul mappolhatsz (bar nem vagyok ASP.NET vagy IIS guru kerdezd meg a PH! fejlesztoit)....
Ha esetleg megoldod oszd meg....
-
jerry311
nagyúr
válasz kraftxld #289 üzenetére
HTTPS-t csak az fogja kibontani, ami megcsinálta a TLS handshake-t. HTTPS packetben az URL is titkosított. Amit láthatsz benne az két IP meg két port.
Viszont 1 web szerverre rátolhatod az összes kapcsolatot/weblapot, az majd válogat. Ha jól emlékszem IIS tud valami ilyesmit. -
jerry311
nagyúr
válasz kraftxld #305 üzenetére
Lehet kicsit keverem a dolgokat, inkább "hálózati mágus" vagyok, nem szerveres, de emlékeim szerint lehet IIS-ről másik szerveren lévő anyagot is publisholni, vagy nem? Nyilván ez azt is jelenti, hogy a 3-ból 1 szerveren nagyobb lesz a terhelés, mert az összes kapcsolat rajta megy keresztül.
Mi F5 BigIP-val csináljuk az összes loadbalance-t. Ezen vannak a tanúsítványok is, így HTTPS proxy is egyben. Mondjuk van is vagy 50k connection.
-
Hedgehanter
őstag
válasz kraftxld #305 üzenetére
Olvass el.... Van benne olyan hogy ulr-t atiranyitasz masik serverre, Basic type of redirection
3. Server-Side Forwarding - The server transparently rewrites the request URL to another URL which does NOT remain on the same website as the original. Note the new website can be on another machine, but not necessarily.Vagy ha lenne 2 felesleges public IP akkor adhatnal neki egy masik A recordot es oda kuldeni a requesteket
https://internal.cegnev.remote.com/remote => public ip1 => 192.168.0.4-en lévő webszerver
https://internal.cegnev.com/portal => public ip2 => 192.168.0.7-en lévő webszerver
https://internal.cegnev.OWA.com/(owa, activesync, outlook anywhere) => public ip3 => 192.168.0.2-n lévő exchange -
brd
nagyúr
válasz kraftxld #332 üzenetére
Tudtommal nincs, meg kell mondani a gépeknek (usereknek) policyből, hogy az egy trusted site (vagy local intranet, mindegy), valszeg' nem úgy van most beállítva, hogy automatikusan local intranet legyen az UNC, vagy az exe-ket engedélyezni kell az Attachment Managerben). De ha találsz más megoldást, kérlek, szólj nekem is, mert pár hozzászólással feljebb írtam egy nagyon hasonló problémáról (legalábbis a probléma okozója hasonló).
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
-
-
brd
nagyúr
válasz kraftxld #340 üzenetére
Köszi, igen, ilyesmivel próbálkoztam én is, normál felhasználók alól gyönyörűen működik is, de sajna' ezek a beállítások a computer startup scriptből nem működnek, mert ott még ugye nincsen CU (pontosabban "van", csak felhasználó nincs hozzá ) és a Computer Configurationban beállított zónainformációkra nem reagál. Majd még megpróbálom, hogy behekkelem a reg parancssal (a helyek többségében, ahol jelentkezett a probléma, csak 2003-as domain van) a local system user hive-ba, de sok reményt nem fűzök hozzá.
The only real valuable thing is intuition.
-
jerry311
nagyúr
válasz kraftxld #346 üzenetére
kraftxld
Annyira nem gáz ez, úgy értem, idővel hozzászokik az ember, hogy milyen következményei lehetnek tetteinek. Az első kábelezésnél még lehet, hogy mindent tízszer ellenőriz az ember, az ötödik után már legfeljebb kétszer.MTbc
Ennyire szeretnél egy bughalmazon dolgozni? -
gaborbol
őstag
válasz kraftxld #372 üzenetére
Penteken rajott munkatarsam.
Volt mailbox-a is exchangebe copyer@cegnev.com azt atirta scanner@cegnev.com-ra es azota megy, persze ilyen fiok meg nem letezik exchangbe... Nem tudom mi a helyzet az antispmmel.Majd ma rakerdezek,de szerintem nem csinalt neki kulon conncetort, pedig az ugy ahogy mondod jobban hangzik.
Koszi!
-
Hedgehanter
őstag
válasz kraftxld #382 üzenetére
Magukhoz kell terniuk ha versenyben akarnak maradni, mar csak a supporton kellene valtoztatni....
Pobaltam keresni hogy mi a gond (nem latta a usereket) es ugye mivel new product nem sok minden van a neten meg, nem ugy mint az Enterprise verzional a supportot meg ugye nem huivhatom mert nincs contract-om...
-
anulu
félisten
válasz kraftxld #391 üzenetére
kollega mutatta, hogy milyen, meg hegesztette is. SNMP-t úgy rémlik, tud, de részemről erőteljesen SCOM R2 párti vagyok
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Hedgehanter
őstag
válasz kraftxld #391 üzenetére
SNMP-t tud, a Connectwise integracio-t nem tudom mit takar.... Tudja amit egy monitoring tool-nak tudni kell.. Installalsz egy agent-et minden serverre es az meg nezni amit mondasz neki... A fo serverrol meg nezi a halozati eszkozoket... Van egy jopofa Firefox plugin ami jelez ha gaz van aztan meg egy web based interface ahol kulofele dolgokat lehet intezni. ,maintenance mode (ha szerelsz valamit es nem akarok hogy nyavajogjon) lehet idoziteni hogy mikor legyen, Van olyan hogy trends visszanezni hogy mikor mi, hogy mukodott, servicre, serverre lebontva szoval teljeskoru reporting. RDP session-t beallitani hogy onnan egybol RDP a serverre..Lenyegeben ugyanaz mint a mom csak sokkal olcsobb... Korulbelul egy eve valtottunk es nem sirjuk vissza az MS verziot...
Itt egy kep az interface-rol:[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
válasz kraftxld #389 üzenetére
Nem fogsz orulni
Hogy lehet a logmein.msi-t rendesen group policy-ből teríteni?
Fizetosbe,allitolag sima kattintassal a menubol, ingyenesbe nem egyszeruen.
Siman gpo-bol telepito elindul gond nekul, de ott fog varni, hogy enter computer name,press ok, erre irtak allitolag mar paran mukodo scriptet, letolteni meg sehonnan sem tudtam...
Igazabol en csak a szerverre szoktam rakin, arrol kilokom a gpo-t rdp-re vonatkozoan es kesz.
Onnantol minden gepet elerek. Ha nincs szerver vagy kell mutatnom az ugyfelnek valamit akkor nekem ott a bomgar,(logmein rescue).Gyakorlati haszna nem sok van minden gepre kirakni szerintem egy halozatban, en a szerverre szoktam feldobni + 1 max 2 kliensre, ha gond van valamiert akkor meg a szerverre be tudok rdp-zni vagy tudok tesztelni szerver/klins beallitast.
frissüljön a logmein gép neve:
Nem talatam ra megoldast.
Ne kelljen computer access code-ot megadni?
Kodot vagy jelszavat szerintem mindig fog kerni, es kerjen is.
Ha valaki kitalaja,megszerzi az accodat, akkor sem tud belepni az osszes gepedre. Nem ertem mi a gond a koddal, az csak akkor kell amikor be akarsz a gepre lepni, ujrainditashoz - normal mukodeshez nem kell.
Conncetwise, ugyfel oldal configuration/user name password puff berakod.[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
válasz kraftxld #400 üzenetére
Akkor szokta ezt csinalni,ha nincs jelszo a gepen .De, hogy azert csak legyen valami security akkor csinaltad veled egy kodot.
Szerintem nem gond, mert be vele ugyan ugy menni csak, megadsz egy 8 jegyu szamot, es akkor azzal fogsz bemenni, nem jelszoval.
Esetleg, kapcsold ki az autologint, akkor latni fogja ,hogy megis csak van jelszo, tedd fel a progit, majd kapcsold vissza, hatha megeszi.
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
válasz kraftxld #403 üzenetére
2003 std, szerencsere 3 ugyfelnek van csak 2003 ts-e. Abbol eddig csak ez jutott.
bobsys:mondasz valamit, azt hiszem akkor ezt fogom tenni vele., kossz!
Tegnap egesz nap szoptak a tobbiek egy dell geppel, en voltam az onkentes, hazavittem elbaftam ra 4-5 orat, ujratelepitettem ugyan azt csinalta. Halokartya be volt dugva es ment rajta adat lazan kikapcsolt vagy ujraindult 2-5 percenkent. Live -cd rol hasznalva viszont nem volt gondja.
Bios update, driver upadte,halokartya energigazdalkodas tiltasa, konyorges, fenyegetes, semmi..Szupermini gep, laptop alkatreszekbol osszerakott desktop,full integralt, semmit nem lehet belerakni, csak procit meg ramot, nincs meg egy arva szolt sem rajta, es a baszott forro chipset huto kozvetlen a vinyoval erinkezik. Kb olyan ahogy hangzik, wundercsodalatos.
Este orankent hivogattak,hogy ugye menni fog reggelre, persze nem ment.Ma reggel kinomba elkezdtem buzeralni a biost, Volt egy olyan menu, power managment, abban meg valami hasonlo mint a speed step csak az egesz gepre vonatkozoan, nem csak a procira.
Azt kikapcsoltam, es egybol megszunt a gond, az erzes megfizethetetlen,[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
válasz kraftxld #393 üzenetére
R2 gateway vicces (leginkább vért izzadós), de ha egyszer beindul, akkor kb armageddonig működni is fog
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
válasz kraftxld #409 üzenetére
...mondom én, h egy jófajta leírás jó lenne erre az xml dologra nem jöttem rá, h hogyan kéne az exportot megcsinálni. utána HT import helyet tudom
-
anulu
félisten
válasz kraftxld #411 üzenetére
koszi ereztem, hogy eljon majd az az ido, mikor bele kell masznom a PS-be
-
anulu
félisten
válasz kraftxld #413 üzenetére
2007 nekem kimaradt, 2003 utan 2010 jott
-
Plero
aktív tag
válasz kraftxld #430 üzenetére
Amit irtál az Ok. értem.
Az is lehet Én nem írtam érthetően. :-)
Van 10-15 felhasználó. Nincs szerver. Adott egy hálózati táróló /Linux server, vagy csak egy egyszerű "UTP-s HDD"/ A mikor a felhasználó leállítja a gépet akkor a mappájában lévő dokumentumokat, dolgokat átmásolná a hálózati adattárolóra a saját könyvtárába. Végül is egy egyszerű mentés lenne.
Ezt akkor hogyan lehetne megoldani?"Olyan nincs, hogy nincs" + www.plenter.atw.hu
-
gaborbol
őstag
válasz kraftxld #439 üzenetére
Csak fajlok,gyakorlatilag sima file szerver. A lenyeg hogy nagyon stabil legyen,c sak konyveles,speci adatbazis,ilyesmi,plussz valami tikositasnak kell lennie rajta.
Lehet egy sima windows szerver is jo lenne, ftp-vel. Csak gondolom valakinek a "FREENAS" jobban hangzott.Itt se nagyon vannak kepben a dologgal, de eladhato a szolgalltatas, ezert kell...
Amugy sem hiszek jelenleg az "online backupok" letjogosultsagaba, tul nagyok az adatbazisok es keves a savszelesseg ehhez. A legtobb ugyfelnek max 2-3 megabites uploadja van.A nagy Amerikaban bizony fos az inernet, de viszont legalabb draga. Atszamitva 8000 ft/ho fizetek a sima 1 megas DSL -ert amit most cserelek le, 12/2 es kabelre ami 16k, mert most 4 k-val olcsobb az akcios havidij....
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
válasz kraftxld #443 üzenetére
Itt ulok Washington dc - be vmware rendezvenyen. Gyakorlatilag Errol van szo Amit akartok. Kell egy vmware private cloud a telephelyetekre az ugyfeleknek Meg eleg a sima thin client, viszont nem tudom mekkora savszelesseg kell hozza lehet nem veszes. Hogy eze a jovo az nem kerdes, hogy mennyire tavoli, szerintem : apa kezdodik.
ki nem fogja szoritan teljesen a hagyomanyos rendszereket de szerintem hatalmas sebesseggel fog terjedni.
-
bobsys
veterán
válasz kraftxld #447 üzenetére
ha egyaltalan nem akarja megcsinaltatni a cegeddel es te munkaido utan megcsinalod neki, akkor talan okes a dolog
kerdes, hogy ez a fonokod fulebe juthat-e, illetve mit szolna hozza a fonokod ha elmondanad neki?
te dolgozol ott, a viszonyotoktol fugg mind fonok illetve ugyfel szempontjabol
(en egy helyen dolgoztam ahol ilyen belefert, a fonok nem tudta meg, es igy mindenkinek jo volt, igaz egyszer vagy ketszer fordult elo ilyen a sok ev alatt)a VDI-ra meg, esetleg egty citrix kornyexet?
a citrix management egyszeru mint a faek, a tel;epitst kell esszel csinalni es utanna megy es megy es megy
raadasul ha veszel citrix licenset akkor a kovetkezo 1 vagy 2, nemtudom pontosan, citrix verzio is jar ingyenEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
válasz kraftxld #449 üzenetére
a gold partnerek VDI arazasat nemtudom
Citrixnel Presentation Server vagy ahogy mostansag hivjak Citrix Xen server
A citrix envrionment roviden ugy nez ki, hogy:
Database server, mondjuk egy SQL
Citrix Access Gateway (citrix farmhoz valo hozzaferes, SSL VPN)
Citrix Web interface (weboldalon bejelentkezik a user es latja azokat a programokat amiket futatthat)
Es a Citrix serverek amiken futnak a programok, ugye minimum ketto kell es akkor van fasza load balance
a tobbibol meg szinten igeny szerint redundancia (a database serverre nagyon vigyazni kell, az a lelke, ha az meghal akkor dobhatod ki az egeszet)ahogy nezem, customereknek $110/year/device a VECD license, hogy hozzaferjenek a VDI-hoz
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
gaborbol
őstag
válasz kraftxld #453 üzenetére
Azert hozzad kepest nalunk akkor eleg nagy lazulas van.Szerencsere 2 fiatal tulaj van, ok inditottak a ceget a semmibol, ezert elegge kepben vannak, mi mivel jar, mi mekkora szopas vagy "erdem". Nalunk csak akkor van baszogatas, ha 2-3 nap elteltevel sincs kitoltve/lezarva a "napi" munkalap vagy a heti timesheet nem lett elkuldve vasarnap estig, illetve esetleg valamelyik fonokre rajon az 5 perc amire mar volt pelda, szerencsere nem gyakori
Egyszer keteszer volt olyan, hogy hogy 1 oras melobol 3-4 oras lett, de meg mindig lett megoldas, egyszer mar en is kiborultam a baszogatas miatt, de kezdek belerazodni, meg tenyleg eleg ritka a lebaszas.Az inkabb elofordul,hogy megkerdezik van e olyan amiben segitsegre lenne szuksegem. Ez van a small businessbe, mert ebbol elnek, amig nincs kitoltve addig nem lehet szamlazni.
Vizsgakat most mar pl csak munkaidore foglalom, de azt mondjak az nap be sem kene mennem.Ha meg szakmaval kapcsolatos rendezveny van a kornyeken, kulon megkoszontek,hogy elmentem ra, es nem vontak le szabit. Itt minden munkalap utan megy connectwisbol a vevoelegedettsegi kerdoiv inkabb azon van a hangsully, meg hogy a munka legyen kesz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest