Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
KMT
addikt
Sziasztok!
Szeretnék jó késeket (elsősorban egy 20 cm körüli chef/gyuto kést), és a Yoshihiro vg10-et ajánlották (kb 160 $ szállítással). Majdnem rászántam magam, aztán elkezdtem nézelődni, pl itt is.
Így jött szóba a Qing, ami kb 35 $.
Meg itt felettem a Tojiro 95$ körül.
Szóval nagy a szórás. A Tojiro hogy áll minőségben a Yoshihiro-hoz képest?
Illetve a Qing a kínai voltán kívül mivel gyengébb a többinél?
-
KMT
addikt
Köszi a korábbi válaszokat! Mivel első értelmes kés lenne, ezért maradnék 80, nagyon max 100 dollár alatt. Viszont jó lenne valódi japán, nem kínai, legalább is a gyuto-ból.
Az ajánlott Tojiro esetében az amazon szerint már Fujitora (is) az új márkanév. Ezt a google megerősíti. Viszont teljes a kavarodás, pl ez a két kés látszólag egyforma, különbség csak a szállítási díjban van, de az olcsóbb adatlapján nem írják, hogy VG-10, hanem csak, hogy kobalt ötvözet... Pedig már majdnem megvettem, de ez elbizonytalanít, nem mutatja egy megbízható cég/eladó képét.
-
KMT
addikt
Ezekkel konkrétan nekem nincs tapasztalatom, de a wmf cuccok elég minőségiek.
IKEA serpenyők is jók, bár ezekből nekem csak teflonosak vannak. A sensuell nem teflon, de nem is egyéb tapadásmentes.Más:
Karbantartásra (fenésre) vennék kerámia rudat. Ez milyen lehet? Nem sok az a 6000-es finomság? -
KMT
addikt
Egy videóban ezt a bőrt ajánlották az él rendszeres karbantartására keményebb (japán) késekhez. Valóban jobb ötlet ez, mint egy kerámia fenőrúd? Ha igen, van valami itthon is kapható alternatívája?
-
KMT
addikt
Köszi a válaszokat! Több cél is van, egyrészt 1-2 tompa kés élezése, meg utána a következő élezés késleltetése a rendszeres gyors fenéssel.
Az egyik kiszemelt megoldás Haidu HCJ 400 és 1200 fenőkő és akkor már egy bőr is, ez 10e körül megúszható. Vélemények? -
KMT
addikt
Nektek ezek a Qing-ek éltartóak? Én kiéleztem annyira, hogy vágja a papírt, és pár nap után olyan, mint ahogy jött (=tompa). Mondjuk azt "kezdőként" nem tudom, hogy ez lehet-e élezési hiba.
-
KMT
addikt
válasz Digitalpimp #3923 üzenetére
Kérdeztem csak, hogy lehet-e élezési hiba, de ebben nem lettem megerősítve. Furcsállnám, ha az lenne, és a papírt vágó képességtől 5-10 zöldség / gyümölcs felvágása után újra tompa lenne. Persze lehet. Az biztos, hogy nem "szőrvágó" volt gyárilag. Lehet, hogy az újabban gyártott példányok már nem olyan jók, mint régebben.
-
KMT
addikt
Nekem viszont január 27-i rendelésről jött most mail, hogy az országban van már. A hétvégén ebay-ről rendelésnél meg aznap feladták (ill. azt mondják...).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elektromos autók - motorok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen TV-t vegyek?
- PayPal
- PlayStation 5 Pro teszt
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker) Legrand/Google/Shelly/IKEA/Tuya
- Hikvision kameravezérlő egység 1 TB HDD-vel féláron!!!
- Xiaomi Kami Doorbell wifi csengő arcfelismeréssel - foxpost az árban!
- Tado Smart AC Control V3 + okosotthon, klímavezérlés, klíma okosítás
- Klarstein Chillout jégkocka készítő
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest