Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
aprofi
csendes tag
Sziasztok!
Hosszas keresgélés és árlisták átböngészése után az MSI M670X-006HU notit találtam a legjobb ár-érték arányúnak az én számomra. Úgy néz ki február közepe felé veszek egy ilyet.
Végig olvastam az egész az ''Msi Notebook kérdés(ek)''-et.
csibor, te hol találtad 153K-ért? Bruttó vagy nettó 153K? Én csak 159K-ért találtam itt: [link]
és van itt még egy pár kérdés ami nem igazán világos ezzel a típussal kapcsolatban:
A topik eljén szó van valami külső fém házról, a vége felé pedig valami S szériáról aminek van ilyenje. Akkor most ez az M670x-es egy műanyag házas?
Egy kicsit feljebb lévő hozzászólásaidbol azt vettem ki, hogy az nV GO 6100 512 Mb-ram mellett csak 16 Mb-ot foglal le és ezt nem is lehet megváltozatni. Ha veszek bele a vásárláskor még 512-t akkor szerinted már lehet változtatni a videómemóriát?
És az utolsó kérdésem: a drágább MSI-khez adnak táskát, gonolom ehhez az olcsó változathoz nem adnak ugye? -
aprofi
csendes tag
Az akkuk bejáratásárol ''lemerít teljesen'', ''feltölt teljesen'' ''kivenni a gépből'' stb. dilemmákhoz kapcsolódva találtam a következő cikket.[link]
Li-ion akksiról a cikkben: ''Ha viszont 40%-os töltöttség mellett hűtőben tároljuk, akár 10 évet is kibír. Egy notebookban viszont ez az élettartam nem több, mint 12-18 hónap. Ha hálózatról üzemeltetjük a gépet, az akku megvéd az áramingadozásoktól, de közben elfogy az életereje.''
Azt hiszem mindenki számára érthető betekintést nyújt a cikk a mai és a régi akksik világába. -
aprofi
csendes tag
Tudom már túl sokat irogatok ide de ezt találtam az MSI honlapján a bios frissítésre klikkelve (M670X): [link]
Én nem beszélni inglis, de mintha valami memóriáról, meg 64 Mb-ról lenne szó.
Ez lenne a videókártya memória bővítése 64 Mb-ra a 16 Mb-ról?
''Update Description: Changed the default value of share memory to 64MB.'' -
aprofi
csendes tag
Ez nem az a Laptop, ez egy MSI M670X-014HU. Előszőr még néztem is, hogy jó árban van, de aztán más oldalakon utána olvasva ebben ''csak'' 3200+-os proci van, de ez nem is zavarna mert ez legalább 512 kb L2-vel rendelkezik nem 256-al mint a 3400+-os, de a memóriája is csak DDR I-es azt hiszem. Bár többféle ellentétes információ is van róla, van ahol DDR I 333 Mhz, van ahol DDR II 533 Mhz-t írnak a memória típusának.
Bios cserét próbáltad már, vagy nincs égető szükséged a 64 Mb videómemóriára?
Ha esetleg már megvolt; Tapasztalataid a 64 Mb-al? -
aprofi
csendes tag
csibor! Oszlassd el légyszi az utobbi néhány hozzászólás alkalmával felmerült félreértéseket. Neked van numerikus billentyűzet a laptopodon?
A 006 és 014 közti különbség néhol elég irreális állításokban nyilvánul meg a forgalmazók részéről. De amit a legérdekesebbnek tartok, az az, hogy a mindkét típust áruló forgalmazók, drágábban adják a 014-et (kb. 5-10E is), holott saját bevallásuk alapján az Ő általiuk forgalmazott 014-es típus 3200+ os procival és csak ddr I-el szerelt.
Persze semmilyen vitát nem akarok kiváltani sem a 006 és 014 közti különbséggel, sem a numpaddal kapcsolatba, én csak a forgalmazók honlapja alapján indulok ki, na meg persze az MSI honlapja alapján: [link]
Még mindig nem beszélni inglis, de ott ez van: Independent Numeric Keypad -
aprofi
csendes tag
Én a képpel ill a linkel kapcsolatban csak annyit tennék hozzá, hogy az 2006 juniusi, amikor a 670-e széria elindult, és lehetségesnek tartom, hogy akkor még nem fogtak a kezükbe a cikk írói ilyet, hanem az elődjéről készült képet szurták be. Vagy esetleg amerikában más kialakitása van. (Ha jol láttam akkor ez egy amerikai oldal amit belinkeltél.)
Végül is mindegy, nekem az a lényeg, hogy a magyarországon forgalmazott 670X-es sorozat tartalmaz numpadot. -
aprofi
csendes tag
Te hol vetted a laptopodat?
Ugy veszem ki a korábbi üzeneteidből, hogy te a 014-est vetted. Valami programmal meg tudnád nézni, hogy hány Mhz-s memória van benne?
Lehet megveszem az aqua-n 153K-ért, de én akarok még bele 512 ramot de nem tudom milyen kell bele?
Mindjárt írok az üzletnek is. -
aprofi
csendes tag
Öööööööö, most egy kicsit még jobban összezavarodtam. A PCX-en az van hogy DDR 667 Mhz, ami ugye PC2-5300. A pc2-4300 olyen nincs. 4200 az van.
Akkor most mi van? Hány Mhz-s ram van egy MSI 670X-006HU-ban?
Tudom ez már szörszál hasogatás, dehát a boltokat hiába kérdezem, azt sem tudják mit árulnak, és mielőtt megveszem szeretném tudni az ''igazságot''. (ami ugye rendszerint odaát van ) -
aprofi
csendes tag
válasz Peetee(tm) #1319 üzenetére
Most sem lett sokkal tisztább a kép, mert az általad belinkelt oldalon 533 Mhz-es ramokkal hirdetik, a PCX-en meg 667-essel.
Egyébként azt elképzelhetőnek tartom, hogy hol 533-assal, hol meg 667-essel árulják, esetleg az üzletben fű alatt kicserélik a gyári 667-est 533-asra, mert ''kell otthonra a saját notiba'' címszóval, de azt értelmetlennek tartom, hogy DDR I lenne benne, hisz az nem lábkompatibilis a DDR II-vel, és többe kerül a leves mint a hús, mármint kétféle memória foglalatos alaplapot gyártani, mert gondolom olyan nagy mennyiségben mint amennyit egy notebook gyárto veszi a ramokat nem lehet nagy árkülönbség. -
aprofi
csendes tag
Ha kicsit visszább olvasnád az utobbi 1000 párszáz hozzászólást akkor világosssá válna minden róla. (Ha már egyszer ki akarsz adni kb 230E HUF-ot)
Rövidenmások véleményei ebben a forumban)
A legjobb ár érték arányú a játékosok számára kifejezetten jó választás.
A kijelzővel ki jobban ki kevésbé elégedett, a laptopok 256K-os színmélysége miatt. Egy asztali LCD 16 Millió szinnel rendelkezik. A laptop, meg kikeveri a 256 ezerből.
A billentyűvel voltak néhányan elégedetlenek, de megfelelőnek ítélte eddig mindenki. A tapipad sokakat zavart, mert túl közel van a billentyűhöz és túl ézékeny.(Fn+F3-al ki lehet kapcsolni)
Huzamosabb játék alatt igen fel tud melegedni, dehát a teljesítmény hőtermeléssel jár, és egyáltalán nem károsítja a laptopot.
Összességében mindenki meg van vele elégedve.
A fenti sok ''negatívum'', pedig izlés dolga.
Azt még el felejtettem mondani, hogy sokan az akus üzemidejét keveslik, dehát van mi elszívja az áramot ekkora teljesítmény mellett.
Remélem egy M655-ös tulajt sem sértettem meg.
Ár teljesítményben a legjobb választás.
Az én véleményem független, mert nincs se ilyen se másik laptopom, csak most tervezem egy m670-es megvételét, kifejezetten irodai célra. -
aprofi
csendes tag
válasz laceeek #1327 üzenetére
Azt hiszem amit a 655-höz írtam jellemző erre is. De a fórumban nem sok ilyen tulaj van.
Azt hiszem ez már eléggé a felső kategória a laptopok közt, ezért jobbat már nem igen találsz, de asztali pc-ben biztos van nagyobb teljesítményű is, hiszen a notebook videó kártyák kisebb teljesítményt nyújtanak, mint az asztali társaik.
A legújabb játékok is fussanak rajta: erre talán valaki más konkrétabb választ tud adni. -
aprofi
csendes tag
válasz Peetee(tm) #1329 üzenetére
Mondjuk az Aqua nem túl felhasználó barát. Írtam nekik e-mailt, hogy milyen ram van az általuk forgalmazott 670x-014-ben, de hát azt nem tudják nézzem meg a gyártó honlapját. Megkérdeztem mi van a nemzetközi 2 év gariva. Hát biztos úgy van ők nem tudják, ők annyit vállalnak mint a gyártó. Kérdem még, be tudják-e építeni a +512 ramot, hát az sajnos nem lehetséges:
Magyarul, nyitottak egy webáruházat, feltűnően olcsón adják a cuccokat, és nincs mögötte szolgáltatás, csak egy termék. Megrendeled megkapod, ha nem tetszik így jártál.
Tegnap éjfél után az én általam nézet M670-es a PCX-ben olcsóbb lett 2-3 ezerrel.
Nézzétek, meg hátha a 655x-is olcsóbb.
Bár a január-február erről szól (ellentétben a karácsonnyal). ''Nincs az embereknek pénze'', az árak meg zuhannak. Remélem ez így is marad februárig míg megveszem.
Ha az egyik üzlet lejebb vitte az árat, akkor valszeg a nagyker is, és a többi forgalmazó és követi. -
aprofi
csendes tag
válasz Peetee(tm) #1336 üzenetére
Igen már nézte a linket, de hogy mások szavaival éljek itt ''nem lehet megtapizni''. Megrendeled, kiszállítják, és reméled a legjobbakat.
Bár az is igaz, hogy egy pixelhiba esetén ha személyes átvételt jelölsz meg - most mindegy melyik internen áruházat nézzük - nem igazán mondhatsz nemet, hogy nem veszed meg, mert a általában 3-5 rossz pixel a minimum ami miatt törvényileg indokolt lene. Most fejből nem vágom pontosan ezeket az hiba osztályokat.
A céginfónál még egy cím sincs mondjuk telephely vagy ilyesminek.
Most egyébként arra hajlom, hogy itt vegyem meg: [link], mert ez egy üzelt is egyben, és személyesen meg lehet tapizni, beszerelik a plussz ramot garanciavesztés nélkül. És az oldal forumán nagyon korrektül állnak az ügyfélhez.
Februál 19-én jövök meg a síelésből, majd akkor veszek csak laptopot, addig meg még informálódok.
csibor! Ha sikerült a bios frissítés informálhatnál, mert valszeg majd én is megjátszom.
A garnciával kapcsolatban csak annyival lettem okosabb hogy 2 év nemzetközi garancia van, tehát ezt feltehetőleg minden forgalmazó adja, de az
MSI márkaszerviz:
Rikvest Számítógép Szerviz Kft.
1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 24.
Tel.: +36-1-273-2000
Fax: +36-1-273-2020
Kapcsolattartó: Lőrincz Balázs
E-mail-cím: rikvest@rikvest.hu
Web:www.rikvest.hu
amiről itt a fórumon már olvastan egy pár negatív hozzáállást, azt hiszem egy acer notebook ramhibájával kapcsolatban. -
aprofi
csendes tag
Valakinek van esetleg jelszava egy nagykernél megnézni hogyért agyják ott az MSI M670X-006-os notit. Nem hiszem, hogy 130E-nél több lenne.
-
aprofi
csendes tag
válasz Zolko81 #1343 üzenetére
Hát ha nem csak xp alatt csinálja akkor próbáld meg a biosfrissítést, de inkább tűnik hardveresnek a probléma.
Arra viszont figyelj, hogy ha visszaviszed akkor produkálni tudd a hibát mert elhajtanak.
Az acer-es topikban van néhány negatív vélemény. Azt is a Rikveszt szervizeli.
Előszőr lehet meg kéne ejteni egy telefont a szervízzel, hátha típus hiba. -
aprofi
csendes tag
Hát ennek a hírnek nem igazán örülök, lévén én is ilyen notit szeretnék venni, meg hát amúgy is. Bár énnekem a hibernálással kapcsolatban csak negatív tapasztalataim voltak, mármint asztali pc-vel. Az első néhány mit tud a windows és mi ez a power gomb a billentyűzeten próbálkozások után, ill a bekapcsolt hibernálás, ha nem vagyok a gépnél, hasonló eredményeket hozott.
Frissítetted a biost?
Korábban is használtad így, vagy csak mostanában, és most derült ki a hiba?
Csak tápkábellel aksi nélkül? -
aprofi
csendes tag
válasz Zolko81 #1358 üzenetére
Várjuk a fejleményeket, és legfőképp a Rikvest garanciális javításhoz való hozzáállását. Érdekel a hangnem , készségszség, gyorsaság, hátha én is egyszer rászorulok, bár a főnököm épp most javasolta, ne vegyek laptopot, várjak 3-4 hetet, és kapok a cégtől. Na erre kiváncsi leszek.
-
aprofi
csendes tag
A kijelzőt az első tulajok ebben a topikban ''mi ez a szar'' ihlették, ezér a késöbb vásárlők inkább már kellemesen csalódtak, hiszen nagyon rosszra számítottak.
De a kijelzo véleményezését meghagyom az ilyet birtoklóknak.(szerintem nem gáz)
A videókártyák összehasonlítását itt találod: [link]
Lapozz legallulra a grafikonhoz. -
aprofi
csendes tag
válasz lax-lee #1331 üzenetére
Helo lax-lee!
Lehet, hogy a cégem finanszíroz nekem egy laptopot, így lehetőségem lenne egy komolyabbat (drágábbet) venni. A numerikus bill. nekem tetszik, tehát az MSI ezért bejön nálam.
Utána olvasgattam az L735-nek. A nagy kijelző tetszik még benne.
A gyorsam merülő aksi mit jelent? Kb. hány órát megy aksirol?
Ami viszont a legjobban érdekel, hogy az MSI honlapján [link] allul valami beépített tv tunerről gagyognak, bár angolul nem értek. Van a tiedben tv tuner? Kaptál távirányítót, és/vagy táskát?
Ha valaki tud angolul felvilágosíthatna mi is van pontosan az MSI honlapon .
Köszi! -
aprofi
csendes tag
válasz lax-lee #1397 üzenetére
Nem tudom mennyit szán rá a cég, ill. hogy tényleg finanszíroz-e nekem egy laptopot. A német főnököm azt mondta 3-4 hét múlva visszatérünk rá. (Egyébként ő ajánlotta, hogy ne vegyek privát, majd a cég vesz.) Na mindegy, nem akarok itt nagyzolni, biztos az, ami már a kezemben van. Talán azért lesz rá lehetőség, mert egy viszonylag nagy projektet fogunk indítani a meglévő 2 mellé, ha minden jól megy.
Köszönöm az infót. Most várakozó állásponta helyezkedem 3-4 hétre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
- 2020 MacBook Air 13" M1 16GB RAM 256GB SSD Asztroszürke Magyar billentyűzet 94% Akkumlátor
- BESZÁMÍTÁS! HP ProBook 650 G5 15 notebook - i7 8565U 32GB RAM 512GB SSD AMD Radeon 540X 2GB GDDR5
- APPLE MacBook Air 2024 M3 13,6 asztroszürke 8GB/256GB
- 91 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (DOBOZOS, csak 1db)
- 89 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (DOBOZOS, 2DB)
- Dell latitude 3510 10.gen i5
- Full HD Dell Latitude 5570 i5-6300 laptop 4 GB RAM 128 GB SSD 3 órás akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest