Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imibácsi
aktív tag
Szerintem az rég rossz, ha egy notebooknak hűtőpad kell. Egyből meg is szűnik a hordozhatóság. A nehéz notebookhoz még cipeljek egy hűtőpadot is, persze. Ha a notesz pedig a gyári hűtés mellett meghal, akkor vagy visszaviszem garira, vagy bemegyek a szervízbe és a notebookkal verem hurkásra a valagát a szervizesnek. ennyi a véleményem.
Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
-
cellpeti
nagyúr
MSI 15.4" WXGA Glare EX600X-253HU
Van valakinek ilyenje??Ha igen,akkor tapasztalatok???
Tigris, tigris, csóvafény...
-
helkis
veterán
válasz Imibácsi #7052 üzenetére
mondjuk egy 17"+ notinál 3.5kg+ már eleve megkérdőjelezhető a hurcolászás, emellé még bejön hogy játékra kell, akkor eleve melegebb a helyzet, elkel a hűtőpad szvsz még ha nem is kapcsolod be, könyebben szívja be a friss levgőt, mintha asztalon használnád..
egy ilyen notinak asztalon a helye! otthon vagy lan-on..
egy hordozható, amit naponta cipelsz 13"-15" 2-2.5kg, meg valszeg nem játékra kell, hanem munkára, ott semmi nem fog túlmelegedni.. egy excel-ben, wordben, stb..[ Szerkesztve ]
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
rhonin
senior tag
válasz gr.bence #7060 üzenetére
Értem. És mivel mérted ezt az eredményt? és játék alatti hőmérséklet vagy utána nézted az everestet? Ja és milyen játék alatt volt ennyi?
Bocs, hogy ennyit kérdezősködöm csak ugyanolyan notink van és kb-ra olyan hőmérsékletűnek kéne lennie. Mondjuk persze más körülmények meg minden, de azért mégiscsak sok egy kicsit... -
rhonin
senior tag
Arra tudok tippelni, hogy a nem érintkezik a proci rendesen a hűtővel. Amiatt gondolom mert a hűtőből 90+os hőmérsékletnél kegyetlen forrónak kéne kijönnie. De annyira forró nem jön.
A másik meg a service pack 3 Bár mondjuk nyár elején tettem ugyhogy ez nem biztos.Ja és jöhetnek a tippek, hogy milyen hűtőpadot szerezzek be. Eddig ajánlották a spiret. Én zalmanra gondoltam.
-
helkis
veterán
tuningolod a dolgokat? nálam a T7250.es proci magjai még nem mentek 60fok fölé, a felszinre kb 10fokkal többet számol az everest.. gpu 65fok terhelve, tuningal 75fok..
át kellene pasztázni lehet egy kis mx2-vel"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
rhonin
senior tag
válasz chriskross #7063 üzenetére
Én mass effectnél mértem ennyit elég magas grafikán. Mint írtam több órán át 100%on ment a proci.
gr.bence: Én is ezt a padot néztem ki...
Helkis: Nekem T7500as proci van a gépben. Én a felszínt mondtam. A magok nálam kb. 86-87fokosak. Nincs tuningolva a gép, még a turbó gombot sem nyomtam be.
Én is a pasztázásra gondoltam csak ugye matricázva van a gép alul és ha elszabom a fedőlap levételénél akkor szintem ugrik a gari bár nemtom. -
helkis
veterán
válasz chriskross #7066 üzenetére
pl.: cod4.. ha lesz időm csinálok képet..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
a cpu-burkolat-ot le tudod bontani szvsz, csak a csavarokra figyelj, hogy ne karcolódjon, a vga.cseréhez kellene a teljes kávát levenni, legalábis GX700-on, de ott az egyik csavar fölött van a viod matrica..
nincs valahol egy disassamble/repair maual?"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
szerintem a burkolatot nem kell levenned, ha csak a procihoz akarsz hozzáférni, a vga-nál már necceseb a helyzet. szvsz minden csavarra figyelj
csak saját felelősségre, nem akarlak belevinni a bűnbe"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
rhonin
senior tag
Én a noti aljának a burkolatára értettem az elöbbi.
De mondjuk lehetséges, hogy félremér az everest? mert így netezés mellett az everest 62fokot mutat a proci felszínére. közben pedig megtapogattam a gépet mindenhol és még a legkritikusabb ponton is alig langyos a burkolat és langyos levegőt fúj a ventilátor. -
dominik009
csendes tag
Szia!
Hát én nemtudom ,hogy hogy mér az everest nekem Everest ultimate van de nekem se mér jól az biztos nagyjából 10 fokot csal. Én az eredeti Nvidia ban bízok töltsd le te is szerintem.[link]
Itt a kép meglátod a 10 fokot.
Amugy kugliba ird be Nvidia Monitor kell hozzá Ntune is ezt gondolom nvidia.com on megtalálod. Sok szerencsét majd ird meg h neked menyit csal.Ez itt mondjuk nem notebook de everest ua szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
Én ilyen célokra a Notebook Hardware Control nevű programot használom. (Szerintem) pontos hőmérséklet kijelzés, beállítási lehetőségek a telep / táp üzemekre külön-külön, stb. Akinek van kedve próbálja ki, szerintem megéri ;)
[ Szerkesztve ]
-
shagy
tag
Sejtem, hogy ez most véres rongy lesz ilyenkor, mikor marha meleg van, de bevállalom. Nekem nem melegszik a gépem túlságosan így húzgálom az oroszkán bajszát és tuningolgatok.
Szóval a c2d T7500asom 2600Mhzen stabil... de ha csak turbo gombot használok, akkor csak 2450ig megy kb. a kérdés, lehet-e valahol állítani a turbo gomb változtatását, mert ha biosból állítom a túlhasjtást, akkor az alapórajel állítódik és nem lesz turbo funkció. én meg nem szeretném mindíg túlhajtva használni... szívem azért van. ötlet?- shagy
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Én akarok venni egy MSI notit,de mi van,ha cserélni akarnám benne a VGA-t,hol lehet nézni notiba való VGA karit?
Valakinek tapasztalata a MSI EX600X-253 -ról?
[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
válasz cellpeti #7076 üzenetére
hát ez szerintem elég ritkaságszámba megy, legalábbis az ami olcsó és jó. Meg aztán attól függ hogy olyan notit veszel-e amiben cserélhető.
Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
-
helkis
veterán
-
cellpeti
nagyúr
-
Balázs1986
addikt
válasz tuskooo #7081 üzenetére
Ezt azért nem mondanám... Az EX700-amban 8400M GS van, és S.T.A.L.K.E.R, UT2007, F.E.A.R elég szépen mennek vele, pedig már az asztali 6600GT-t is fogták rendesen. Szóval igaz, hogy nem csúcskategória, de azért nem épp, hogy gyorsabb, mint egy integrált akármi.
[ Szerkesztve ]
-
Dudi13
csendes tag
Hello
Erről a típusról lehet tudni valamit? Sorozathiba, valami gyenge benne, ilyesmi? Ezt néztem ki, de ha van valami ismert baja akkor még nézelődöm.[link]
Az Iponról milyen véleményetek van?Előre is köszi mindenkinek aki válaszol.
-
Balázs1986
addikt
válasz cellpeti #7080 üzenetére
Most néztem, te EX600-253 -at akarsz venni? Abban nem 8400M GS van, hanem 8400M G, amiben feleannyi stream processor van, mint a GS-ben (16->8). Amúgy nem rossz gép, havernak ilyen van, az előző hsz-emben említett játékokkal őt is láttam játszani, bár egy picit alacsonyabb grafikán, mint én szoktam, de lehet bírná ugyanezt is, nem tudom, mennyire számottevő az a 8 SP diffi.
Dudi13: jómagammal együtt 3 emberről tudok aki iPon-tól rendelt, eddig nekünk nincs gondunk, bár a garanciás részüket szerencsére még nem állt módunkban kipróbálni[ Szerkesztve ]
-
tuskooo
addikt
válasz Balázs1986 #7084 üzenetére
Eléggé, épp azért írtam, amit
-
cellpeti
nagyúr
válasz Balázs1986 #7084 üzenetére
És lehet olyat venni amiben 8400GS van?
Van valami olyan oldal,ahol MSI notik közül lehet válogatni???
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
válasz cellpeti #7087 üzenetére
Ez egy eszméletlen drága bolt lehet, ha 187ezret kérnek érte
Nem tudom, szerintem az elírás lehet, mert az MSI oldalán is 8400M G van írva az EX600 szériához, GS pedig a 700-asokhoz. Továbbá az is erre mutat, hogy a boltnál 256Mb ramot írnak hozzá, és a G szériát szerelik 256Mb rammal, a GS-ből 128Mb-os menne bele, ha jól olvastam (szintén MSI honlap). Valamint, még ha esetleg tesznek is bele GS-t, amit tényleg nem hinnék, a 253-asban tuti G van, találkoztam vele, és ezek az utánszámozások elviekben a konkrét konfigot írják le.
De nem merek rá megesküdni, hogy ez kivétel nélkül így van, végül is lehet, hogy tesznek bele, nem akarok butaságot mondani, csak én így gondolom. -
cellpeti
nagyúr
válasz Balázs1986 #7088 üzenetére
Lehet!!!!
Én nem tom! Írtam az egyik boltnak,ahol néztem a notit,majd kiderül mit írnak vissza!!!
Az a baj a 700as széria nem tud annyit mint a EX600X-253as
VGA se lehet olyan rocc!Linkeljen valaki egy hivatalos oldalt,mert én nem találtam meg az MSI oldalán
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
válasz cellpeti #7089 üzenetére
[Itt] találod az EX600-at az MSI -nél, a konkrét modellek nincsenek fent.
[EX600-253]
[EX700-301]Nem tudom, miért nem tudja a 700-as széria ugyanazt, az összes különbség a kelző mérete, a vga, és az 1-el kevesebb usb a 700nál (ezt megoldottam egy usb hubbal)
Az iPon-on 2 elírás van az EX700-031-né: 1,66GHz, és van benne kártyaolvasó.
Az EX600-253 leírása pontos
Ja, és az EX700-ban 4.1 beépített rendszer van, notihoz képest szépen szól, erősebben mint a sztereók
De ezeket leszámítva tényleg ugyanolyanok.[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
válasz Balázs1986 #7090 üzenetére
Én az Iponos leírásra hagyatkozva mondtam,hogy nem tudja ugyanazt!
Nekem nem kell 17" mert hordozni is akarom!Milyen gamek mennek a 8400en?
-
Balázs1986
addikt
válasz cellpeti #7091 üzenetére
Ugyanazt tudja, meg kicsit többet
Én is hurcolom, nem olyan gáz, nekem azért kellett nagy kijelző, mert az asztalitól megszabadultam, így filmek / grafikai cuccok is ezen mennek.
Amiket próbáltam:
Counter Strike 1.6 maxon ment
Fifa 07 maxon ment
S.T.A.L.K.E.R viszonylag nagy beállításokkal ment
F.E.A.R viszonylag nagy beállításokkal jól ment
Unreal Tournament 2007 közepes beállításokkal jól mentEddig csak ezeket tudtam tesztelni.
Hétvégén ráteszem a kormányt és megnézem mit ad a Most Wanted -
cellpeti
nagyúr
válasz Balázs1986 #7092 üzenetére
Melyiket ajánlod?
A VGA itt elvesz a rendszermemóriából???[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
válasz cellpeti #7093 üzenetére
Igen, mindkét kártyánál vesz le, azt hiszem 512Mb-re egszíti ki, de ez nem 100%. Játékoknál mondjuk nem is olyan lényeges a vga memória mérete, ott inkább a frekvenciák számítanak. A nagyobb vga memória grafikai programoknál előnyösebb.Ajánlani nem merem egyiket sem, illetve inkább úgy mondom, hogy mindkettőt tudom, nincs velük baj
Ha fontos, hogy ne legyen nagy méretű, akkor a 600-at. Ha kell az erősebb vga az 1 usb port minusz és a fél kilo pulsz rovására, akkor a 700-at. Szóval, mérlegeld, neked melyik a fontosabb inkább
Ja, találtam ilyen XP meg Vista pontokat video card stability test-re:
[link]Sok kártya közte van, volt ahol meglepődtem
-
cellpeti
nagyúr
válasz Balázs1986 #7094 üzenetére
Elég gyenge ez a 8400M G
De a keret adott 150K!Meddig lehet a memót bővíteni? 4G?
-
XtNz
tag
srácok!
vettem egy msi notit és alapból freedos oprendszerrel jött
namost a gond az h winfost nemtudom rá telepíteni mert azt írja ki h a telepítő nem érzékelt merevlemezes meghajtót és így nem tudja hova telepítenimit tegyek?
+set fs_game defrag
-
Nikicicus
csendes tag
-
Imibácsi
aktív tag
lehet hogy a SATA winyó miatt van .Bisoban azt hiszem át lehet állítani, hogy ne tegyen különbséget sata és ide között és akkor lehet rá telepíteni.
-
legenda
a bios beállításaiban keress ilyesmit; AHCI (Advanced Host Controller Interface) mode, és ezt kell tiltani (enabled -> disabled) , akkor menni fog sata driver nélkül is az xp telepítése, mert ilyenkor ide módban kezeli a vinyót a rendszer.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-B: i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-A: i5-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest