- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Flashback: Olcsó emulátoros kézi konzol R36S
- MasterDeeJay: Újabb CoffeeTime projekt készül. Asus Q170M-C és QTJ2 (i7 10750H ES)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung DV90DG52A0ABLE hőszivattyús szárítógép
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kókuszdió: Ryzen ( Zen4 / Zen5) – amikor a „normális működés” magyarázatra szorul
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zozz
tag
Ahogy ígértem egy kis rewiev az MPIO FG100-ról.
Kicsit több mint egy hete nyúzom.
A megjelenésére nem vesztegetnék sok szót. Egyedi és szokatlan. Akinek ez teteszik az eszi, akinek nem ...
Méretre bár kisebb mint elsőre gondoltam, de ahhoz nagynak, meg elég vastagnak találtam, hoyg nyakban hordjam. Ehhez hozzátartozik még, hogy én telefont egyáltalán nem hordtam nyakban, és nem is fogok, tehát aki azt megszokta annak ez semmiség, mert könnyű, és egy telóhoz képest kicsi.
Burkolat: az előlap a gyártó szerint fém, de nekem gyanús, hogy kiváló utánzat. Ezt nem elrettentésként akarom mondani. Teljesen rendben van és karc nem érte még. A ketyre oldalán ha jól érzem egy vékonyka gumibevonat van ez lenne a fekete része. Helyenként igen vékony, de gumi. Így nem csúszkál, jó megfogni, és kevésbé sérülékeny.
Kezelőszervek: lévén ez is a külső. Jók. a Hangerőszabályzó elég szorosan jár, de szerintem nem olyan vészes, megaztán így majd lasabban lazul ki, és megy tönkre.
A gombok nem fognak egyhamar meghalni. Kritikus pont, a joy:
nem sok összehasonlítási alapom van, de a Muzzio valamelyik gyártmányának joya mérföldekkel szarabb, és a Samsung YP-T5?, YP-T6? és YP-T7? szériák joya is gyenge és szvsz hamarabb fog tönkremenni. De ne csak azt nézzük ki rosszab nála és mennyivel. Az iRiver joysticjai tartósabbnak tűntek, de nem sokkal, maga a joy csak egy kicsivel vastagabb, egyébként ugyanolyn könnyen, ugyanolyan rövid úton jár mint az fg100-é, szóval a joy szerintem simán kiváló és tartós. A joyra különösen kényes voltam, mert nem vagyok egy kis ember (majdnem 2 méter, és más tekintetben sem kicsi), így jól meggondoltam milyet is vegyek, de bátran ajánlom bárkinek!
Kijelző: OLED kétszínű, kék sárga. Nekem kicsinek tűnt és féltem is tőle, de nagyon jól kezelhető. Elég sok infót meg tud jeleníteni. A Háború és békét nem ezen szeretném kiolvasni, de a szám infóinak megjelenítésére a menü használatára pont jó.
Van egy LED a bal ''hangszóró'' körül. Ez hasznos, mivel a ketyere hamar kilövi a kijelzőt energiatakarékossági okokból és ez a LED jelzi, hogy a készülék még aktív és fogyaszt. Egy bajom van vele, hogy kb. 2 másodpercenként villog a zsebemben is. Ha kikapcsolom a menüben akor meg megeshet (és már egyszer meg is esett), hogy bekapcsolva hagytam a kütyüt, mert feledékeny és szórakozott ember vagyok. Illetve ezzel is jelzi az adatátvitelt (a kijelzőn megjelenő grafikán kívül) ha USB háttértárként használjuk. Szvsz. sokaknak ez inkább design elemnek jó, de azért inkább hagyom aktívan, nehogy megint elfelejtsem lekapcsolni...
Akkor most nézzünk bele.
Menü: Jó. Bővebben ku..@ jó. Próbáltam a Samsung T6? és T7? szériákat, ebből az elsőt magasan veri a második meg csak a kijelző mérete és az azon megjeleníthető okosságok miatt jobb egy hajszállal. Persze aki nem szereti az OLED-et, azt ez nem hatja most meg. Az iRiverrel felveszi a versenyt, pedig azoknak grafikus kijelzőjük van!
De konkrétebban. A menü jól átgondolt, könnyen kezelhető. Én még nem is olvastam a kezelési útmutatót, és simán kezelem gond nélkül. Igaz infós vagyok, így új programok és új ketyerék kezelése nekem már szinte percek alatt autodidakta módon megy, de mindenki számára könnyen kezelhető, és átlátható. A versenytársakéhoz képest (iAUDIO, iRiver) kisebb kijelzőn ugyanolyan jól lehet kezelni a szerkentyűt, és nem zavaró a kis kijelző. Igaz helyenként nagyon kis betűtípust használ egy egy menüpontnál (három ilyen van), de szerintem nem vészes.
Hang: Gondolom már nagyon vártátok ezt!
Gyári szöveg: Phillips elektronika az audio-ra.
Nagyon szépen szól, de még nem volt alkalmam kipróbálni haverom Sennheiserével (MX 450, ha jól emlékszem). De ettől függetlenül szépen szól, és a minőségi fülhallgató szöveggel lehet, hogy nem is hazudtak akkorát. Persze a mélyek azért szólhatnának jobban is, de jól belőtt EQ-val nam rossz ez. Fontos: A basszust nem lehet előcsalni ha EQ-val feltoljátok az alsó frekiket az égbe, akkor buhogni fog rondán, és torz lesz.
Ha kipróbáltam jó fülessel még mondok véleményt.
A hangzásoz még hozzátartozik az is, hogy én rock, metál, blues dolgokat hallgattam rajta és minimális lounge zenét, meg némi félig elektronikus félig élőt, pl. Vangelis, Balkan Fanatik.
Hangzáshoz sorolom de ez már lejátszási probléma, hogy a számok közt hagy egy kis szünetet. Alig egy két tizedes rövidke szünet. Eleinte azt hittem zavarni fog. Aztán felraktam egy Mike Oldfield albumot ahol több mint 10 szám folyik össze. Hamar hozzászoktam és nem zavart. Igaz a sokadik alkalom után már előre tudom, hol lesz vége a tracknek. De Ha nem állandóan hallgattok ilyen zenét akkor nem olyan zavaró, de hozzá is lehet szokni.
USB: Hivatalosan ez 2.0 40Mbps-el, de az letöltésre 40, feltöltésre már kérdéses. Haver gépén teszteltük, lefelé megvan a 40 Mbit (azaz 5Mbyte), felfelé ez szerintem alig 10 Mbit lehet, mert 800 kbyte-al ment a cucc ami erősen lezuhan 100 kbyte-ra ha már nincs 100 mega a szerkentyűn. Az 1.1-es USB-en kb másfél óra alatt tettem tele, úgy, hogy előre összeválogattam a zenéket és nem közben gondolkoztam mi menjen még fel. A feltöltésnél meg egy dologra tessék figyelni. A lejátszó szereti a file utolsó módosításának időpontja szerint sorbarendeznia számokat és a mapákat. Ha feltöltesz egy albumot sorrendben és egy filet átnevezel a lejátszón akkor a mappában az lesz a legelső, mégha addig az utsó track is volt. Lejátszásnál persze rendben játszik le, csak a menüben jeleníti meg hülyén!!! Erre figyeljetek oda, így adott mappákat előbb a gépen válogassatok össze és úgy hányjátok majd fel. De ha egy mappát neveztem át akkor a mappa is előre ugrott.
Rádio: Na azt még nem próbáltam. Most gyorsan. Jéé tud ez auto keresés/mentést.
Háát ez gyenge. Az országos sugárzású rádiók jönnek, de a helyi Fehérvár Rádió 94.5, meg Vörösmarty az nem, pedig a két antenna 2-3 kilométeres körzetemben van. Ehh... 20 állomást lehet tárolni most 9-et nyelt be, kézzel még kb. 2-3 bejönne viszonylag jól. OFF Hofi egy állat!!!
OFF vége
A rádióról még annyit, hogy volt szerencsém Iszkaszentgyörgyön is kipróbálni, ez egy falu hegyekkel körbevéve Fehérvár központjától 10 km-re. Hááát, ha két állomás bejött...!!!
Szóval szerintem ez a készülék gyenge pontja városon kívül, de azon belül még ok (5 pontból 2,5-3). Egyébként is 1 gigás tárhellyel aki rádiót akar hallgatni az megérdemli.
Felvétel, na ezt nem teszteltem, de még fogom.
Egyenlőre ennyi. Remélem sikerült viszonylag átfogó képet adnom.
Ja a táp!!! Majd elfelejtettem. Ha megyek valahová egyedül már a fülembe lóg, és a max 40-es hangerőből átlag 25-30-ason járattam eddig, többnyire VBR és 320kbps-el (csak kevés 128 / 192 kbps-es zene volt/van rajta), napi átlag 2 órát. És még bírja a AA Duracell. Szerintem aki AA-s aksit fog használni az sem fogja heti rendszerességgel töltögetni az aksikat ha agyon hallgatja is! EZ viszont nagyon pozitív és ebben szerintem tuti verhetetlen!!!
Mit felejtettem még el?
Majd rakok fel képet is ha lesz türelmem, és kéritek. Ha valakinek van bármi kérdése, nyugodtan keressen meg, ha sokáig nem válaszolnék rá a fórumon hányjon be nekem egy e-mail-t!
Egyenlőre ennyi.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elden Ring
- Hyundai, Kia topik
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Flashback: Olcsó emulátoros kézi konzol R36S
- Sorozatok
- World of Tanks - MMO
- Mikrofon topic
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- További aktív témák...
- 227 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ új, 1év garancia/ Steam Deck ready
- Asus -TP501UAK - Visszahajtható Érintőképernyős - 15,6" -i5-7200U -8GB-128GB-SSD-512GB-HDD
- AUTOFOKUSZOS CONTAX objektívek sPRINGEr adpterrel csak SONY vázakhoz!
- 2db - EVGA NVIDIA GeForce GTX 780 Ti 3GB GDDR5
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4518, 100% Akksi
- Eladó EDIFIER ES prémium hangszórók ES300 / ES60 / ES20
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4533
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4480
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

OFF vége