Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macilaci457
őstag
-
dudi
senior tag
válasz ponti_ak #4558 üzenetére
szóval a sansa clipről én épp hogy azt olvastam, hogy minőségben a többi sansától elmarad.
Arra kéne, hogy szóljon a zene (jó minőségben, nem véletlen vettem 8k-ért fülest) és ne menjen gallyra 1év alatt, no meg persze legyen "ingyé"
FM nem kell, a minőségét tekintve a mai rádióknak meg... mégkevésbé
Hangot a mostanimmal talán egyszer vettek fel, mert milyen jó móka, úgyhogy az se játszik.
Kezelhetőség meg annyira, hogy ha megnyomom a gombot azért reagáljon rá kb 0,5-1sec-en belül, és ne maradjon a kezemben 1000 megnyomás után a gombja. Szóval ne fröccsöntöttet.
és a philipset miért ne? Mi a baj vele?Sounds like your fix is worse than your problem...
-
looser
addikt
válasz ponti_ak #4602 üzenetére
Hát igen, jobbnak tartják a hangzását, bár erről én nem vagyok meggyőződve, szerintem a hozzáadott füles miatt lehet, nem hinném, hogy új dekódert csinálnának az évente megjelenő új Sony walkman (+egyéb mp3 dekódra alkalmas készülék) termékcsalád minden tagjának... A későbbiekben úgyis lecserélem a fülest (láttam egy HAMA-t 490 Ft-ért, szerintem Best Buy!) valami hatékonyabbra, de az első időben nem hiszem, hogy ne varázsolna el a hangjával
Van sok régi felvételem ('50-es, '60-as évek előadóinak később cd-re konvertált dalai), kíváncsi leszek, hogyan hangzik itt majd. Egyébként a rádió miatt választom ezt a playert, bár, se belső mikrofon, sem line-in nincsen a 61x-en, ahogy a 81x-en sem. Azt majd másképpen megoldom (feltehetőleg egy olcsó mp3 playerrel, külön). Érdekes, de a kimondottam mp3 diktafonok igen magas árban vannak...Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz ponti_ak #4613 üzenetére
Persze, hogy viccnek szántam a HAMA fülest és a Best Buy jelentésével is tökéletesen tisztában vagyok (legjobb ár/érték), na
Mikrofon pedig majd kell, mert szociális munkásként interjúztatok ügyfeleket, s mivel jegyzetelni nem illik, megkérdezem őket, hogy használhatok-e diktafont; 5-ből 4 ember megengedi. De ez már tényleg off ittMindent tudok a rákászszakmáról...
-
ponti_ak
addikt
válasz ponti_ak #4619 üzenetére
Update cx55-höz: a Fülhalgatós topikban van egy kolléga, aki vett már (moland007), kérdezd meg őt..
-
looser
addikt
válasz ponti_ak #4692 üzenetére
Nagyon kösz, Mester!
Eszem ágában sincs gyűjteni a kovonra, ez szerintem megint legalább 2 évig partnerem lesz. Annyit akartam csak írni a videoval kapcsolatban, hogy ez volt a legutolsó dolog, ami érdekelt benne, de most a második lett Sajnos tetris nincs benne , mint a PTI playereiben (remélem, nem vagyok gonosz ), de tényleg elég, amit tud. Egyébként ismertek jó freeware konvertert, amivel lehet az ő formátumába tömöríteni? A Super encodert ismerem, de nekem nem tetszett a minőség, ami kijött belőle, pedig egy 700 MB-os (hmm...felbontásra nem emlékszem, de maradt az arány és 320 a horizontális képpöttyök száma, 128kbit 44,1khz stereo audioból 64khz, 22,05khz, mono lett ill. 350 kbit körül) film 200MB lett, ami nem sok csökkenés. Szóval valami olyasmit, ami gyors és minőségi filmet állít elő megfelelő méretben (mondjuk 1h=100MB). Ismertek ilyet? (nagyon be vagyok indulva )
Ponti_ak, neked pedig kívánok egy, a nevedben szereplő autótMindent tudok a rákászszakmáról...
-
adnoctum18
senior tag
válasz ponti_ak #4712 üzenetére
A fiatal és bohó DAP-tulaj imája: ---Távozz tőlem Clip nincs rád szükségem,menj el és ne gyere többet vissza...ne csábíts vásárlásra,ne késztess arra,hogy kipróbáljalak!
A kísértés maga vagy, a hangzás sima álorcáját öltöd magadra,hogy egy nap minden más DAP-tulaj második (vagy sokadik) lejátszója légy.
Ellent kell állnom neked!...amíg lehet...
Ámen!---bocs,de ez most nagyon spontán kibukott belőlem,pedig nem is ittam :
[ Szerkesztve ]
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
szajbergyere
csendes tag
válasz ponti_ak #4760 üzenetére
max 20e
igenyeim? eleg, ha csak mp3-t tud. video es egyeb extrak nem nagyon erdekelnek. talan wav...
a fulhallgato nem erdekel, lehet akarmilyen gagyi, mert van egy px100-s, majd azzal hallgatnam, a lenyeg, hogy "szepen" szoljon. mar amennyire az mp3 szolhat.most lattam egy philips sa2120-t,arrol mi a velemenyetek?
[ Szerkesztve ]
-
Daert
őstag
válasz ponti_ak #4781 üzenetére
Sajna nem sokat szagolok az angolhoz,de azt megértettem hogy a Sandisc leátszója gyorsabb szoftveresen, tovább bírja az aksija,meg annyit értettem még hogy minden tekintetben jobb,de hogy ez mit takar már nem értettem.
Azért köszi.
Esetleg nem tudod véletlenül honnan lehet ilyen kütyüt rendelni emberi áron?
A pixmania sokak szerint felejtős.
Köszi. -
Daert
őstag
válasz ponti_ak #4793 üzenetére
Köszi fiúk!
Már meg is rendeltem egy 2gb-os fekete Sandisk Sansa Clip-et az E-Bolt-ból 13200-ért+egy Panasonic clip-es füre akasztható fülhallgatót (a hagyományos mindíg kiesik a fülemből).
Ja,és a futár díja 1188 forint.Postai úton a postás kezébe fizetve 960Ft
A digitalMix-nek is jó árai vannak,de drága a futár díjuk:50.000 forint alatt,3000 magyar pénzKöszi a segítséget!
Akkor végre élvezni fogom a zenét menet közben is![ Szerkesztve ]
-
Shadowfax
addikt
válasz ponti_ak #4793 üzenetére
Én is ott vettem át csütörtökön. Nagyon korrektek, rendesek, segítőkészek.
Nagyon meg vagyok elégedve a kis kütyüvel, szerintem a gyári fülesével is egész szépen szól, (de azért valamikor majd beszerzek egy cx300-at hozzá).Köszönöm a segítséget ponti_aknak, s mindenki másnak is, aki leírta a véleményét a Sansa Clipről.
[ Szerkesztve ]
-
boxeralso
csendes tag
válasz ponti_ak #4829 üzenetére
néztem azt a clip-et tetszik is, venném is, de nekem most olyan kell ami közvetlen usb-s
(jah, közbe arra is rájöttem hogy 4gb-kell belőle ;) , nagyon úgy néz ki hogy a samu lesz.nem mellesleg van egy eladó iaudio 5-öm dobozában minden cuccal 2-3 hónap garival (azt nem tom pontosan) nagyon vigyáztam rá, szinte karcmentes.
mod: 1gigás
[ Szerkesztve ]
SONY STR-DA1200ES; Bartfay Audio TQWT3; Sennheiser HD 555
-
boxeralso
csendes tag
válasz ponti_ak #4835 üzenetére
nemár. most tényleg annyival szarabb a hangja a samunak?... ez elég leHANGoló
ettől félek én is legjobban, dehát... eddigi ismereteim alapján (aránylag sok mp3-at kipróbáltam) annyira nem nagy a különbség. sőt, lehet hogy az én hallásom az extra gyatra de lényegi különbséget nem is hallottam. meg erre a samura 20mW van írva (na de ki tudja)még anno egy matyiGo nevő tagtól vettem az i5-öt, s ő megmutatta mellette a meizuját is meg valami lapos samsungot amin elromlott valami de zenehallgatásra még jó volt és habár ő mondott egy csomó mindent róluk de úgy őszintén alig érzékeltem különbséget.
hát most mondjátok meg: én vagyok a botfül? (najó, ha kevés a basszus azt érzékelem de... egyikből sem hiányzott... valami nagyobb sennheiser fülessel próbálkoztunk asszem hd220 ...ha van ilyen)SONY STR-DA1200ES; Bartfay Audio TQWT3; Sennheiser HD 555
-
bwoay
nagyúr
válasz ponti_ak #4841 üzenetére
majd vége lesz, ha nem lesz jó a kulcsod a zárba,
mert az eksüvőre szánt pénzt lejátszókba fektettedazt néztétek, hogy kedvenc lettem?
pedig már meg akartam kérdezni,
hogy nem lehetnék-e DAP addict, vagy hőstag...
vagy bármi[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
adnoctum18
senior tag
válasz ponti_ak #4853 üzenetére
Na igen de mi lesz ha lesz rá rockbox,neadjisten lossless támogatással?
jóóó tudom itt én vagyok aki állandóan jön ezzel a "veszteségmentes-mániával",amiből ki kell gyógyulni mert "úgyse lehet különbséget hallani lossless és 320kbps cbr mp3 között egy senni cx300al"...hát jelentem én hallottam! (amikor a h10emen volt rockbox firmware akkor próbálgattam)
adathordozásra pendrive az igazi,az mp3lejátszó az zenére van...szerintem...vészhelyzet esetén előfordulhat,hogy kell valamit hurcolni rajta,de akkor magaddal kell vinned a kábelét is. Ez van,én már megszoktam,minden iriverem speckó kábelt igényel,egyedül régen a samsungok voltak könnyedén használhatók usb kulcsként.---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
-
-
fudi2002
veterán
válasz ponti_ak #4911 üzenetére
"9. User defined button
● Users can specify desired actions to “MENU” and “REC” buttons when they are pressed and held.
● The “MENU” button can be assigned to function for JetEffect, Boundary/Shuffle, Equalizer, DPL, Bookmark
or Lyrics,
● The “REC” button can be assigned for Record, Boundary/Shuffle, Equalizer, DPL, Bookmark or Lyrics."Bocsi, de az i7-nél is tutter hogy testreszabható, hogy valamelyik oldalán levő gombra következő számot dobja? A manual-ban ennyit találtam.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Macilaci457
őstag
válasz ponti_ak #4985 üzenetére
Szerintem az U5 kész csalódás! Támogatott formátumok: MP3/WMA/WAV
Jó, 64mW kimenete van. De mégis, 2 Gb-ot 27ezerért, csak mert Iaudio, nem kell jónak lennie.Különben is a FLAC és OGG támogatása nem jár többletköltséggel, hacsak nem a programozók munkadíja. Licence díj nincs. Innentől kezdve ez csak kitolás a rajongókkal.
Clip-nél hasonló, de ott ( és ezáltal U5-nél is ) nem vagyok benne biztos hogy a hardver tudna akkora bitrátát kódolni ami a FLAC-nak kell. Annó Iaudio-k is barátságtalanul kezelték az OGG-ot is... néha még ma is, bár azt lehet, hogy már javították.
Szóval akaraterő kérdése. Nem hinném, hogy Sandisk a Clip-ben Flac-ot játszó playert akart csinálni, de Cowon csak lusta volt rendes munkát végezni, ús ugyan annyit kér érte mint mikor dolgozott.
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
válasz ponti_ak #5092 üzenetére
jah ezt megtaláltam csak kicsit ki vagyok akadva hogy 3000FT a futár és 10-15 nap a szállítási idő...
mondjuk pixmania-n előbb megjönne csak ott meg előre kell utalni.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Ukrajnai háború
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest