Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
tjokai
senior tag
Még annyit,h teljesítményben van akkora különbség a 260 és 280 között, h megérje a plusz pénzt a GTX280?Mert ugye gondolom, az drágább valamivel!
Üdv!
-
Izzé
őstag
válasz tjokai #44656 üzenetére
Bocs, de ha 2 évre tervezel karit, akkor már ne DX10-set vegyél. Már most is van pár DX11 játék, amit a gtx260-al lehet játszani, csak elesnél pár látványelemtől.
Nyár végén elvileg jönnek a DX11-t támogató kisebb geforce-ok physx-el, lehet érdemes lenne kivárnod.[ Szerkesztve ]
-
Ant@
senior tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy melyik az a legerősebb kártya aminek nem kell külön nafta a tápról, csak a PCIe foglalatból veszi fel az áramot?
-
JoolsNOS
veterán
Még én is emiatt hezitálok, talán kibirom őszig, és akkor talán lesz már dx11es kisebb fermi, vagy ha nem akkor is kinn lesz valami ami lejjebb viszi az árakat.Addig a 9600 gt muzsikál.
Gondolkoznék én atiban is csak szerintem a physix tényleg 6* látványosabb mint a dx11. Persze 1 év múlva ki tudja mit tud majd, meg ugye remélhetőleg a kisebb fermit nem lesznek áramtemetők.Ant@: Ha csak a tápcsati a gond akkor van rá átalakító. De a kérdésedre sajna nem tudok választ. (de már a 9600hoz is kell és ma már nem egy erőmű)
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
tjokai
senior tag
Hát nem tudom...6600GT 128MB karim van most, már jó lenne más helyette de nem akarok sz*rt venni Az ATI miért nem tud csinálni egy Physix-es karit vagy az Nvidia miért nem tud már csinálni egy DX11-es Physix-es szériát ami persze árban is elfogadhatóha kijönne a közeljövőben egy Physix DX11 Nvidia 1GB kari olyan 50-55e ft körül, esküszöm vevő lennék egyre...
[ Szerkesztve ]
Üdv!
-
JoolsNOS
veterán
válasz tjokai #44664 üzenetére
GTX 470-480. Nagyon szar a kihozataluk. Kevés van belőlük. Tehát valószínüleg amíg ott nem stabilizálódik némiképp a helyzet, addig nem nagyon kezdődik a kisebbek gyártása.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
nova001
senior tag
Megvettem a vid karim cod 6 fullon 60 fps köszönök mindent... 7 végén meglátjuk hogy megy ki tvre a kép
hány fokos a jó egy kiadós huza vona (játék) után ?
[ Szerkesztve ]
-
Zsoca86
csendes tag
Akkor inkább úgy kérdezem,hogy 25000 alatt melyik a legerősebb kártya
amin elfogatható hűtés van és lehet is kapni!!?? Nem használtra gondolok!!
Mind1, hogy ati vagy nvidia!!
Előre is köszi!![ Szerkesztve ]
-
Zsoca86
csendes tag
Tudom hogy jó a 4850 meg a GTS de nekem 25000 a plafon lenne (postaköltség...stb)
Szóval ilyen 22000 inkább!!1280x1024-es felbontásra kéne 512Mb-os verzió!!
A Gigabyte 9600GT zalman hűtős 22k-ért nem éri meg??
Nekem az is számít ne visítson!! -
RootRulez
félisten
válasz Zsoca86 #44672 üzenetére
Ki kéne tolnod a plafont 3K-val... Tudom mondani könnyű... De a többi régebbi (olcsóbb) típust meg kétszer is meg kell gondolni, megéri-e. Lassacskán már egy 4850-es megvásárlása előtt is elgondolkodhatunk, hogy "biztos ez kell nekem?"
═════════════════════════════════════════
-
-
Giot
addikt
válasz tjokai #44667 üzenetére
Te tudod hogy nV vagy ATi de ne a Physix legyen a perdöntő hogy meiket veszed. Készül az Open fizix. Az 58XX széria kevesebbet fogyaszt nagy tuning tartalékkal rendelkezik. Fejlettebb az architektúra és a DX11 is egy érv ami mellette szól. Ha pedig annyira hiányzik a Physx veszel mellé egy Gt210 vagy Gt220-at fizikára ezek nem kerülnek sokba. Itt kapsz több infót a a hibrid rendszerről ffodi fórumtárs tollából.
[ Szerkesztve ]
-
HaZsolt
őstag
5850 a Best buy ha a 5870-es viszonyítassz.+ Egy kiöregedett 8800-as PhysX-re, de ha jó deszkád van, akkor 2*5770 CF.
-
Giot
addikt
válasz JoolsNOS #44680 üzenetére
Alaplap kb: 25e
5850 kb 60e-ról indul
Gt 210 kb 10e-ft (ha annyira fontos az a fizix, de jelzem érkezik az openfizix ha már az nV volt ilyen kedves és levédette ezt a motort, ja érdekes hogy az AMD meg az Intel meg tudtak egyezni és megosztották a licenceiket is)
és így megoldottad a PC fejlesztést egy jó időre.
De nem tudom hogy milyen a fórumtárs jelenlegi gépe.
És mennyi egy Gtx 285 vagy egy Gtx 260 és ugye a Gtx285-öt 10-15% kal elveri a legtöbb esetben az 5850 teljesítményben, fogyasztásban is jobb nála az árról meg ugye ne is beszéljünk (még ha mellé tesz is egy gt210 vagy gt220-at). Egy teszt Gtx285 vs HD5850.[ Szerkesztve ]
-
Giot
addikt
válasz tjokai #44593 üzenetére
Látom alapból 5770-ben gondolkodtál nem rossz ötlet viszont DX11-hez sok helyen kevés azzal a kártyával kb 4870 teljesítményét kapod kisebb fogyasztással és kisebb hőtermeléssel.
Itt egy teszt róla és az ára. Persze jó lenne tudni hogy milyen felbontáson játszol legtöbbször az a mérvadó. Ja a tesztben ott vannak a középkategóriás nV kártyák is, tehát ez is segítség lehet a döntésben hogy meiket.[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
Na látod ezért írtam a srácnak, hogy az atisok atit fognak ajánlani, az nvsek nvét. Előnyt hátrányt írtam mindegyikhez, döntse el maga.
Potyi23: van egy topik itt a ph-n, most nem ugrik be a címe, ahol belinkeled a videót, és tuti valaki megmondja milyen zene megy alatta. Keress rá fórumokban.
[ Szerkesztve ]
-
Mika1227
őstag
GTX 260 SOC vagy GTX 275 vagy GTX 280?? Árban olyan 5-8k belül vannak!
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
Giot
addikt
válasz JoolsNOS #44685 üzenetére
Látom!
De engedj meg egy magánvéleményt, a GTX-ek kiöregedőben vannak relatív elavult architektúra, nagy csíkszélesség. Ebből fakadó magas fogyasztás és melegedés. 1,2 éve ha valakinek volt rá pénze és korrekt teljesítményt akart a felsőházból jó vétel volt. De most már szerintem eljárt felettük az idő. Ha jön a rev2 Fermi kisebb fogyival meg esetleg kisebb árral, esetleg a középkategóriába is jut belőle módosított GPU-val. Akkor azt mondom van versenytársa a jelenlegi ATi-knak addig csak a Physx miatt venni egy ilyen kártyát felesleges. Pld a PCguru ami szerintem azért elég nagy presztízsű magazin kb 1 éve nem ajánl nVidia kártyát pontosan az előbb leírtak miatt.
Peacetjokai (#44593): Az 5770-nel kapcsolatban pontosítanék nem a DX11-hez kevés hanem a magas szintű tesszelláláshoz.
-
jgrg
tag
Sziasztok
Videokártyát keresek, most egy 8600GT-m van és úgy érzem gyenge. (cpu core2duo, 2 giga ram)
Amihez kéne:
BFBC2
DODSource
COD4-5-6A gondom, hogy nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz.
Olvastam a tesztet, hogy Ati HD5850 milyen jó, meg máshol hogy hybrid.... de nem értem. Mi az a Physics, a dirext-t értem:-)
Van kb 50e-Ft-m és akarnék egy kártyát amivel mondjuk az elkövetkező 2 évet ez a gép kihúzza.
A kérdések:
1. Hülyeség, amit akarok cseréljek procit (core5i, core7i) és vegyek bele egy 25-es kártyát, mert az lesz a legjobb hosszútávon
2. Vegyek egy 25es kártyát, mert az is jobb mint a mostani, és majd jövőre egy másik 25est, ha igen most mit?
3. Várjak egy-két hónapot és akkor vegyek, mert addigra terjed el az új Nvidia proci és nyomja le az árakat
4. Mind baromság, maradjak az eredeti tervnél irány a bolt - és mit vegyek?
KÖszi:
GergőDon't fight a battle if you don't gain anything by winning. - George S. Patton
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Mika1227 #44687 üzenetére
Ha olyan kicsi az árkülönbség akkor GTX280 egyértelműen.
GTX260 SOC - ugyan szénné van húzva gyárilag de "csak" 216SP 448bit 896MB ha spórolós az ember (és miért ne lenne az) 680-685-öt a leggyengébb GTX260-ak is tudnak simán. Tehát ha még esetleg egy rosszabbul húzható ref GTX260-at fogsz ki akkor is minimum ott vagy ahol a SOC-al lennél annak töredékéért (árban).
GTX275 - ugyan 240SP de pont a Gefek gyengepontján heréltek rajta egyet és ez a memsávszél (448bit)
GTX280 - kraftos na és árban nem vész' a különbség. 1GB ram magas felbontson jól jön, Crysis-nál meg GTA 4-nél meg már alatta is (1680x1050-nél is).
Szóval vagy ref 260 vagy 280.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
jgrg
tag
válasz RootRulez #44693 üzenetére
Szia
Szerintem 350-es táp van, de nem tudom pontosan.
1024*-ben nyomom most, de szívesen nyomnám 1280*-ban vagy feljebb. Végülis van egy elég nagy plazma, amin lehetne játszani:-)
Egy kérdés még, találtam egy ilyen procit: SAPPHIRE HD4890-1024 Vapor-X, (D4890 - 1024 Mo DDR5 - PCI Express - HDMI / DP / DVI / VGA) ez ugyan az mint a szabvány 4890 (pl. ATI Radeon HD4890 - 1024 Mo DDR5 - PCI Express - DUAL DVI / TVO)
Köszi:
GergőDon't fight a battle if you don't gain anything by winning. - George S. Patton
-
Giot
addikt
A Physx tulajdonképpen egy motor ami a fizikai hatások pontosabb leképzését teszi lehetővé. PLD egy videó róla. Ezt jól fel tudják használni játékokban pld robbanáskor a törmelékek szanaszét repülésénél. A gond ott kezdődik hogy az nV ezt felvásárolta (ez még nem gond) és levédette (ez már az), így az ATi kártyát használó rendszernél nem a VGA számolja ezt az effektet hanem a CPU emiatt jelentősen csökken a teljesítmény. Igaz a legtöbb esetben ez kikapcsolható így nem okoz teljesítménycsökkenést. Másrészt készülőben vagy tervben van az Open Physics az AMD gondozásában
Én az ATi részről vagyok inkább kompetens. 50e ft könyékén nem kapni 5850-et sajnos pedig az jó teljesítményű kártya. 5830-at meg nem éri meg megvenni (túl van árazva). 5770 ami jó lehet hosszútávon is és ha fontos a Physx akkor lehet mellé tenni egy kisebb nV kártyát hogy az feleljen érte így nem terheli a rendszert. (ez a dolog nekem is eszembe jutott már bár nem érzem szükségességét inkább csak kíváncsiság) nV részről inkább várnék a rev 2 es Fermikre hátha jobb árat és fogyasztási melegedési mutatókat tudnak felmutatni esetleg a középkategóriában is. Ha van türelmed várni akkor már csak azért is érdemes mert ha megjönnek a középkategóriába az nV új kártyái (ezt nem tudom mikor lesz) biztos hogy fog csökkenteni árat az ATi is.
MOD: A 350.es táp szűkös nagyon az 1280-as felbontást röhögve kiszolgálja egy 5770. A 4890 nagyon jó teljesítményű, erősebb mint az 5770 csak magasabb a fogyasztása és nem tudja a DX11-et. Tehát ha a teljesítmény kell 4890 ha hosszútávon 5770 majd mellé még egy cf be ha kevésnek érzed.
[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
Nincs harag, én is írtam a magas fogyasztásról, de a kiöregedő architektúráról nem akartam regélni. Egyébként pont én is azért várok, hátha a kisebb fermik jók lesznek, vagy lemennek az árak a többi kártyánál. De akkor egy magánvélemény tőlem is: eddig a dx11 nem sokat mutatott (játékoknál), látványban csak tényleg akkor tér el, ha pause és keresgélünk. A physix viszont mindig nagyon látványos. Kár hogy kevés játék használja, (meg az is hogy az nvidia levédte.)
De ezt már többször elmondtam. Tehát én még úgy vagyok, hogy inkább erősebb legyen a kártya mint dx11. De ez persze a következő pár hónapban változhat. Az open fizikát meg szeretettel várom. Csak jobb legyen mint a hawk vagy mi volt eddig ati oldalon.I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Giot
addikt
válasz JoolsNOS #44698 üzenetére
Van benne valami amit mondasz dx11-ről DE azért szép. Persze zsivány a link mert dx9-et hasonlít össze dx11-el . Annak idején amikor kijött a dx 10 nem sokan lelkesedtek érte aztán ahogy hozzászokik az ember szeme feltűnő lesz különbség, hasonló a helyzet dx 11-el is.
Esetleg még annyit hogy az 58XX sorozat tagjai (kivétel az 5830 azt az ATi nagyon túlárazta a teljesítményéhez képest ) nagyon jó teljesítménnyel rendelkeznek, és nagy tuningtartalékkal igaz ennek keményen megkéri az árát az ATi. Kicsit jobban is összekaphatná magát az nV mert most sehol az árverseny.
Off End. ! -
tjokai
senior tag
"Giot" olvastam a hozzászólásodat(#44690) és ismét elbizonytalanodtam !Fogalmam sincs,h melyik kártya lenne jó vétel!Na mind1, még nyárig várok vele.....esetleg ha vki tudna írni egy konkrét típust(45e ft-ig) aminek okos döntés lenne a megvétele, azt megköszönném!
[ Szerkesztve ]
Üdv!
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Háztartási gépek
- War Thunder - MMO Combat Game
- Linux kezdőknek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vallás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs