Hirdetés
- Egy kamionos és a múlt.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Építkezünk 6. rész (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- 🖥️⛅
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gtamate2
veterán
válasz SECTORnooB #67952 üzenetére
Belinkelte a kérdésre egy átfogó tesztet illetve a tapasztalatokat a tulajoktól. Szerintem a szó amit keresel a köszönöm.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz kalozhun100 #67960 üzenetére
Ha ár/értékben a best buyt keresed akkor ott van a: Gigabyte WF3 megoldása (blackplate nélkül), illetve az EVGA ACX. A giga megoldása kicsit hangosabb, de manuálisan tudod utólag korrigálni plusz jobban húzható. Az evga pedig lévén prémium gyártó picit komolyabb hatást kelt, és csendesebb.
Ha árban kicsit tovább el tudsz rugaszkodni akkor vannak még az alábbi modellek:
Gigabyte G1 (blackplate plusz elvileg válogatott gpuk.., de valószínűleg csak marketing) nagyjából ugyan az mint wf3.Illetve van még az Asus Black ami 10 fázist kapott, tehát ennek is lehet lőni a tuningot (plusz a hűtése is nagyon jó)
Összességében mind kiváló kártya, egyikkel sem lősz mellé, mind ajánlott darab
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
-
gtamate2
veterán
-
gtamate2
veterán
válasz Winchester95 #67992 üzenetére
A GTA 5-nek eléggé kell a 4 szál, szóval le fog esni az fps bőven sajnos, de mehet a 7850.
#67993) LattilaX: A 770 minimálisan erősebb, de többet fogyaszt. Én spec.egy WF2 960-at vennék ezek miatt, vagy MSI , EVGA is van jó áron, a Strix nem ér annyi pluszt.
Amúgy a 770 is jó döntés, a refhűtő nem a hangos fajta.*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Winchester95 #67997 üzenetére
Sehogy, ha annyi a felbontása akkor nem fog FullHD-t tudni.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz johnywalker #68005 üzenetére
Uh elírtam, a 380x még nem jött ki, 380-ra gondoltam ami a 285 átnevezése.
(#68004) Ryder62 : Nincs mit, fentebb pár hozzászólással ajánlottam is pár típust
*Sn0w
-
-
gtamate2
veterán
válasz zsoltesz9309 #68023 üzenetére
260x-re nem. De a következő lépcsőfok inkább egy 7850 (r9-270) / gtx 750ti lenne amire megéri váltani már.
Milyen proci van mellette?[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
(#68025) zsoltesz9309 : Elég lesz.
(#68026) mivamma: Ha játékra vetted akkor miért nem i5 K-t vettél? A 390-ek 290 átnevezések tuninggal. Árat nem írtál, emellé akár mehet a 980ti is.
(#68027) hahakocka: R9-380
*Sn0w
-
-
gtamate2
veterán
válasz DR|FTK|NG #68035 üzenetére
+MSI Gaming is jól megy tuningban.
Az Asus Blacknek pedig 10 fázisos a tápellátása, tehát ez is tuningolható (persze mindegyik gpu máshogy megy).
Btw. annyian kérdezik ezeket hogy kellene már egy jobban megszerkesztett íromány amit az összefoglalóba tehetünk, mert szinte minden nap megkérdezik.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz iceool20 #68099 üzenetére
Én pedig ezeket a cikkeket ajánlom a figyelmedbe: [link]
A techspoton nem mutatja a minimumfps-t. A legtöbb helyen nem is tesztelik a pentiumokat mert nem játékra vannak tervezve. De majd meglátod, max utólag veszel egy i3-at vagy i5-öt.Mellesleg nem vagyok amd párti sem intel párti, az aktuálisan best buy-t szoktam venni. Most i5-öm van, majdnem fx6300 lett, csak a drága alaplap miatt többe jöttem volna ki mint így.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
-
gtamate2
veterán
válasz Ver'alor #68122 üzenetére
Maradj a linkelt gigánál, az is OC, de otthon is tudod tuningolni.
(#68123) geresics: Az a hűtés a hátam közepére sem kellene. Jó vannak akiknek mindegy, de nem mindegy hosszútávon hogy hány fok a kártya, és lehet emiatt megy el +1-2 évet. A hűtésen felesleges spórolni.
(#68125) minek?:S: Ezekre a kis 750-ekre nem kell feltétlenül hőcső, a 750ti már az a kategória amire kell mert nem sokkal drágább. Pl egy teszt. [link], és ettől a Giga hűtése jobb is.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
-
gtamate2
veterán
válasz JonSnow53454 #68161 üzenetére
Gondolom beragadt készlet, ha már ott vagy ezt is dobd bele a csomagba.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
-
gtamate2
veterán
válasz SECTORnooB #68200 üzenetére
Igen, az a helyzet hogy 63k-ért a gtx 960 az aktuális best buy, a következő lépcsőfok pedig a 970, ami sajnos sokkal drágább. A 280x pedig egy átnevezett hd 7970, ami erős kártya, de már 3 éves tulajdonképpen.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz SECTORnooB #68202 üzenetére
Hát igen, tény hogy húztak rajta bőven, de azért a 7970-ben elég nagy tuningpotenciál volt annak idején szóval érthető hogy meglépték úgy kártya hiányában. Viszont pár OC-s kártya itt sem szerette az órajelet, így ezeket a 280x-eket már nem lehet annyira tuningolni. Ellenben a 960-ban azért van némi potenciál és ha úgy nézzük már nem is olyan hatalmas a különbség.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz SECTORnooB #68204 üzenetére
FullHD-re jelenleg teljesen elég a 2GB vram, reméljük a jövőben is így marad.
A driver dolog pedig nem feltétlenül igaz, az amd is ad ki azért csak betakat, amit sokan elvből nem tesznek fel. ÉS mostanában az nvidia driverekkel is volt probléma, (néha elsötétült a monitor pár másodpercre), de az nv. szerencsére folyamatosan hozza ki a whql drivereket, illetve a Geforce Experience is sokkal jobban eltalált mint az AMD megoldása.*Sn0w
-
gtamate2
veterán
A hőcsöves megoldásokat érdemes keresni az értelmesebb hűtések nagyon alacsony fokon tartják már ezt a kártyát. Jelenlegi best buyok:
Gigabyte - 3 év gari, csendes,
EVGA - 3 év gari, csendes, ajándék Batmannel (amit el is tudsz adni akár aprón)Vannak ezektől drágább megoldások, de semmiben nem tudnak többet. A Gigabyte G1 3 ventilátoros megoldása már feleslegesen sok ide, csak a zaj lesz nagyobb a plusz 1 ventilátor miatt. (A 970 esetében már érthető a 3 ventilátor, ide feleslegesen sok)
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Tex Murphy #68210 üzenetére
SzIa,
Erre a gépre egy forintot se költs. Érdemben nem lesz gyorsabb, nagyon elavult a processzor. Gyűjts egy új gépre inkább.*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz animatrix11 #68247 üzenetére
Vagy esetleg 7970-ek is szoktak jó áron lenni.
(#68250) gaben1993 : Alapon nem hiszem hogy kihatja, egy olcsóbb hűtőt néznék rá 5k körül. A tápból nem kell azért olyan erős, de nem kellene hogy összecsukoljon egy lightosabb tuningtól. Egy picit minőségibb fsp, chieftec bőven megteszi. Vagy jöhet a platformváltás de az zsebbe nyúlósabb lesz.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz gaben1993 #68279 üzenetére
Mondjuk igen egész jó áron vannak most tényleg az aprón. (~1 éve még alig volt használtan proci/lap jó áron az aprón). Konkrétan 35k-ért árulnak Extreme 3+6300 félkonfigot az jó vétel lehet. Csak ugye egy értelmesebb hűtő is kell az még kb 5k.
Ennyiért viszont kijön egy i5-2300/2400 lappal ami kevesebbet eszik, van igp is benne és a játékok alatt jobban hasít tuning nélkül is.
Ha már mindenképp tuningolnál akkor a 2500k nyilván zsebbe nyúlósabb történet.*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz gaben1993 #68281 üzenetére
Ha nem tuningolnál akkor az fx kiesik szerintem, mert azt több okból is ajánlott tuningolni.
1. Alapon az olyan alkalmazások amiknek kell az erősebb szál oda kevés lehet
2. Alapon nem valami eltalált, alulfeszelhető bőven vagy pedig adott feszen többet is megy.
3. Ha már van egy tuningolható procid kár nem kihasználni a teljesítményétDe úgy látom van már rálátásod a dolgokra, nem fogsz rosszul dönteni. Ha esetleg a jövőben kell még tanács írj nyugodtan, további szép napot
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz DonThomasino #68296 üzenetére
A gtx 960 olyan 15%-kal erősebb, az R9 380 pedig olyan 15-20%-kal
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz animatrix11 #68300 üzenetére
Na akkor lássuk az előnyöket/hátrányokat:
R9 280:
+3 Gb Ram
+Korábbi csúcskártya
-3 éves konstrukció
-nagy fogyasztás,
-melegedősebb
-gyengébb gpu erőben
-rosszabb hűtéssel felszereltek vannak (főleg VRM terén)GTX 960
+Újabb konstrukció, jobb drivertámogatottság (egy ideig)
+kis fogyasztás,
+csendes,hűvös
+shadowplay, gyakori whql driverek
+Ajándék Batman
- 2Gb ram*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Speed® #68303 üzenetére
Anno a 7950 már felső kategória bőven szóval ezért írtam hogy csúcskártya. Az hogy mennyi oc-t bír teljesen eltérő, volt ahol a 280x nem bírja a húzást ezért vissza kellett venni a gyári 7970 órajelekre és ment rendesen, szóval chipje válogatja. A fejlett GCN pedig hiába ha a tempója lemarad a 960 mögött (persze a ph tesztjeiben kicsit más az ábra, de tudjuk hogy amd közeliek) Plusz azt a fejlettet már nem dobnám hozzá, cirka 3 éves fejlesztés.
Az pedig hogy a 960-at driverekkel hozták fel tény, viszont nem rossz a felépítése. Spórolós de jobban teljesít, és még mindig maradt az ereje a 280 és a 280x között, nem olyan rossz az, próbáld ki Ha ugyan azt a teljesítményt nem lehetne kihozni kisebb fogyasztással/hővel nem cserélné mindenki mostanában az amdket nvidiára.*Sn0w
-
gtamate2
veterán
A 960 gyengébb, de jobb a hűtése és kevesebbet fogyaszt.
A 380-as is jó cucc, csak ez épp a leggyengébb hűtésűek egyike. Nyilván olcsóbb, de sok a panasz ezekre a dual-x hűtésekre a fórumon ezért hanyagolnám inkább. Valami jobb hűtést néznék, az ajánlott Nitrok pl. első osztályúak(#68345) SECTORnooB : Szerintem kevered, ez nem a 280 aka. 7950, hanem az r9-285, ami frissebb kártya és nem is kapott olyan hatalmas oc-t, azért abba is van még tartalék.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz IMIIKE1998 #68372 üzenetére
Én az R9-270-et venném.
+Erősebb
+Jó tuningpotenciál
- Többet eszik
- Melegedősebbgtx 750ti ha fontosabb a fogyasztás mint a teljesítmény:
+hűvösebb
+kitűnő fogyasztás/teljesítmény mutató
+jobb szoftvertámogatottság
+halk(#68375) Olavi:
Az r7-250-et hanyagolnám, nagyon gyenge kártya. A 250x már egy HD 7770-el vetekszik ami az alsókategória belépőszintje játékban. De ha több évre veszed akkor egy Gtx 750-et vennék, amivel már kellemesen el tudsz játszogatni több évig értelmes részletességgel.[ Szerkesztve ]
*Sn0w
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest