Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DPD tapasztalatok
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Bambanő háza tája
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
Aktív témák
-
csucsbicep
nagyúr
válasz vati182 #44470 üzenetére
Azért írnak ilyen 500 meg 550W-os tápokat ajánlásnak, mert nem mindenki rendelkezik minőségi példánnyal. Utóbbi tápok a védelem hiánya mellett a névleges teljesítményt feltudják venni, de ami a lényeges, hogy kicsi hatásfokkal tudják átalakítani és leadni azt. Főleg a 12V-os ág, ami számít és itt általában elég kevés ampert képesek produkálni.
-
veterán
válasz vati182 #46374 üzenetére
Jobb lenne egy 4 magos proci, BF3 multi a hozzáértők szerint nagyon meghálálja, pontosabban megbosszulja a két magot. Használtan egy i5, vagy újonnan egy Phenom II X4, esetleg FX-6100.
Tápról: persze, jó részük megy simán, de ha egyszer gond van, viheti magával az egész gépet, s az így tönkrement alkatrészekre nem él a garancia.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
KAMELOT
titán
válasz vati182 #46371 üzenetére
A tápod minősége a gond. Nehogy elvigye az egész konfigodat. Azért a TÁP a legfontosabb cuc az egész gépben. Minőségi tápok....Enermax, Seasonic, CoolerMaster, FSP, Corsair, Zalman, Chieftec. Ebből lehet választani. Ebből a legolcsóbb a FSP-350 8000ft. Többi mind drága.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Pubszon
veterán
válasz vati182 #47442 üzenetére
A GTX690-nél már elkelhet, főleg SLI-be, de ez alatt minimális a veszteség.
Mert a Z77-nél van 32 3.0-s sáv, ami kártyánként 16 és 2 GPU-s szörnyről beszélek.
Mert ugye ha 2.0-s 32 sáv lenne, akkor ott már kártyánként 16 sáv kevés lenne kicsit.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
csucsbicep
nagyúr
válasz vati182 #47561 üzenetére
Nem éri meg a CF a 7770-ből, mert annak az árárból már ilyet kapsz: [link]. Érdemesebb inkább egy erős kártyát venni. A 7770CF-el az a baj, hogy a legtöbb 1GB-os és a vram nem adódik össze, hiába bírná a GPU(k) tovább, ha kifut a memóriából, akkor nagyon be fog szaggatni. A másik meg, hogy a játékok alatt fogy skálázódik és később nehezebb lesz 1 kártyát eladni, mint 2-öt.
-
Hunork
veterán
válasz vati182 #47767 üzenetére
Itt van ez a remek PH cikk, sokat lehet megtudni belőle.
De röviden: nézni kell, hogy a CPU/GPU milyen hatásfokon üzemel. Ha mondjuk toltál egy BF3-at, utólag megnézed a két statisztikát. Ha azt látod, hogy a proci folyamatosan 90-100% között dolgozott, míg a VGA pl. csak 45-70%-on, akkor egy gyorsabb procival magasabb felbontást/fps-t/minőséget érhetsz el, hiszen van tartalék még a Gpu-ban. És fordítva. Remélem, jól fogalmaztam, vagy majd kijavítanak.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Alpachino
veterán
válasz vati182 #47770 üzenetére
Frapsal mért FPS-t értékeket figyeld. A "gyenge" proci,( tehát procilimit) leginkább a min. FPS-ek terén mutatkozik meg
Én ilyen egyszerűen szoktam megnézni a procilimitet. Még a Sandy I5 2500@3.9GHz-re tuningolt procival is képes volt gyorsulni a jelenlegi 6970-em, az alapórajeles 3.3GHz-hez képest.
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
Hunork
veterán
válasz vati182 #47770 üzenetére
A VGA figyeléséhez a GPU-Z-t használom, itt külön megjelölöd, hogy mentse el az adatokat. A CPU-ra meg ezt: cpu logger DE van sok más is, majd biztos lesz még más javaslat.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Alpachino
veterán
válasz vati182 #47782 üzenetére
Igen, de ha egy erősebb, magasabb órajelen futó procival is megnézed, akkor ezek az értékek feljebb tolódnak, a min. FPS-ek pedig magasabbak lesznek....mer ugye a VGA állandó. Ha ezek az FPS értékek nem változnak, akkor biztosan nincs CPU limit.....pl. 3.6GHz fölött már a 6970-el sem tapasztalok számottevő gyorsulást, pl. BF3-ban, Crysis2-ben....stb.
Szerintem egy kis tuningal a Q9550 még simán elég a 7770 kihajtásához
jimmy74 : az gyengébb, mint a GTS450, ráadásul kb. ugyan annyiba kerül
[ Szerkesztve ]
-
Alpachino
veterán
válasz vati182 #48135 üzenetére
Szerintem vállalj szolidaritást....szerez be a látogatása alkalmából egy ugyan olyan VGA-t mint az övé..és hitesd el vele, hogy ez erősebb, de mégis ugyanannyi az FPS....
Vagy szerezz be egy pszichológiai szakkönyvet....és készítsd fel a lelki trumára még tesztelés előtt...
-
Torreto
csendes tag
válasz vati182 #48165 üzenetére
Üdv!
Nem vagyok hozzáértő ezt leszögezném az elején.
Ma rendelnék VGA-t.Tehát, ha nem nézzük az árakat mint szempont, GTX 680 vagy HD7970?
Táp: FSP Aurum Gold 500W
CPU: i7 3770k, meddig érdemes húzni ilyen kártyáknál?Illetve, ezekből melyik gyártótól, ami halk és jó kártya?
-
CL Smooth
tag
válasz vati182 #48165 üzenetére
"Szasztok hogy tudok fps csökkenteni mert jön hozzám egyik ismerősöm és nem akarom hogy rosszul érezze magát mikor összehasonlítjuk az ő és én gépem fraps - el ugyan abban a játékban ugyan olyan beállításokkal és most nekem több van mint neki. Előre is köszönöm"
Olvasd már el még egyszer, hogy mit írtál, de komolyan. És még én vagyok vicces gyerek? Ez egyszerre szánalmas, nevetséges és gyerekes. Kb 10-12 éves értelmi szint. A fölött már ciki.
Amúgy meg nem kell hozzá lángésznek lenni, hogy mivel korlátozd a géped. Ha kevesebb teljesítményt akarsz, akkor logikus, hogy vissza veszel a proci órajelből és a vga órajeléből. Ezenkívül még megteheted azt is, hogy a háttérben futtatsz valami konvertálást és úgy indítod el a játékot.
-
pockhome
senior tag
válasz vati182 #49866 üzenetére
az, hogy:
1. a két gigabyte -az egyik 3GB vrammal van szerelve- a másik csak 1-gyel
a hűtésük viszont ugyan az.
a saphire meg olcsóbb és szintén 3gb-os, és valamivel ajánlottabb gyártó mint a Gigabyte.
szóval a sapphire árban a 2 között van viszont ahova ilyen kari kell oda már kell a 3gb vram is(nem feltétlen).
én azt ajánlom!Girls call me ugly, 'till they find out how much money I make. Then they call me ugly and poor.
Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest