Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tubica
senior tag
válasz koko52 #37300 üzenetére
Igen, azt tudom Csak hogy esetleg van-e gyorsabb memória nála.
Jelenleg egy Trident-Z kitem van, és annál nem szeretnék magasabbat, mivel ez fér el maximum.
Mondom hátha van gyorsabb memória, mivel (gondolom itt is) szereti a ryzen a gyors memóriát.Üdv. Tubica
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
koko52
nagyúr
válasz Tubica #37301 üzenetére
Van a régebbi Ballistix. Az új már magasabb, de kinyomozhatod befér-e.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz Tubica #37303 üzenetére
2600 mellett 3200 fölé nehezen megy. 3xxx-el 4000-ig.
A memvezérlő a procidban van nem az alaplapban."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Tubica
senior tag
válasz koko52 #37304 üzenetére
Bocsánat ! Rosszul írtam, ezért érthetted félre
3600-as processzort szeretnék majd idővel vásárolni, illetve egy 6800XT-t. Ezért gondoltam a memória bővítést, illetve az alaplap váltást !A jelenlegi az r5 2600, amit vásárolni szeretnék, pedig a 3600-as processzor !
Elnézésedet kérem a félreértésért, illetve a sok hsz-ért !Ezért kérdezem, hogy az általam választott 2 memória kit közül, melyik lenne "hozzávalóbb" a 3600-as processzorhoz (mivel egyik párost sem támogatja az alaplap).
Üdv. Tubica
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
koko52
nagyúr
válasz Tubica #37305 üzenetére
Az aegis nagyon jó áron van de max egy lépcső tuning terén. A 3200 cl16 garantált vele a 3600 proci mellett. Ha az új ballistix 3200 elfér a hűtőd alatt az 3600-at garantáltan megy vagy fölötte is.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Birkusz
csendes tag
Üdv!
Vacsi új konfigot építek nulláról, Ryzen 5800x és Asus Rog Strix X570-E lap mellé milyen ramokat tennétek (2x16Gb)? Elsődlegesen játékra lesz. OC-val nem akarok szöszölni egyelőre, a cél, hogy simán XMP-vel menjen stabilan a cucc. Valós használat mellett mennyit számít, hogy 3600CL16 vagy 3200CL14 vagy 4000CL18? Ahogy nézem a 2000Mhz-es IF csak oc-vel csalható ki, akkor is csak ha szerencséd van. 80k-nál többet nem nagyon költenék rá.
“ A NASA elkezdhetne asztronauták helyett hegymászókat képezni, mert az epéniszeden feljutunk a Marsra” by BuZzNiaK
-
koko52
nagyúr
válasz Birkusz #37307 üzenetére
Ballistix 3600 ha nem akarsz szöszölni. Ha BIOS-ba be tudsz lépni és érékeket átírni, vagy csak egy Try it gombot megnyomni akkor a 3200 is megy 3600 cl16-on de felette is.
-
Raijin
tag
Sziasztok,
Jelenleg melyik memóriát (2x16) érdemes venni 5900x cpu és 6800xt gpu esetén játékokhoz (mb: MSI mag x570 tomahawk) ? No oc, defaul all.[ Szerkesztve ]
Live long and prosper.
-
koko52
nagyúr
válasz Raijin #37310 üzenetére
[link] ezt felhúzod ameddig tudod. A 3600 a minimum amit tud.
-
-
pajinka
tag
Sziasztok! Ryzen 3 5600x és gigabyte b550m ds3h vásárlását tervezem, 2x8 Gb 3200-as kitet szeretnék hozzá, manual tuning nem lesz. Mi a legjobb ehhez?
♫ Trying hard now, it's so hard now, getting strong now, won't be long now... B.É.R.CS.A.R.O-V.
-
pajinka
tag
Én erre gondoltam
[link]
[ Szerkesztve ]
♫ Trying hard now, it's so hard now, getting strong now, won't be long now... B.É.R.CS.A.R.O-V.
-
koko52
nagyúr
válasz pajinka #37315 üzenetére
Minden Ryzen 5XXX proci mellé RAM vásárlónak, hogy ne legyen ma itt huszadszor:
Best/BUY: 2*8 vagy 2*16 Crucial Ballistix 3200. Ezek mennek minimum 3600-on!"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
fudi2002
Topikgazda
válasz koko52 #37320 üzenetére
Nem emlékszem, hogy tudtok-e róla, azért leírom. Másik topikban kiderült
A 3200-as kit 2x8 Single rank ugye, ebből a 2x16 Dual rank.
A 3600-as kit 2x8 Single rank, viszont a 2x16 lehet Single rank(Ballistix Max ICei) és Dual rank is.
Ha ajánlasz és valaki 4 modulos felállásban keres, neki az utóbbi nagyon nem mindegy, 4x single ranknál még némi esélyekkel indul az ocnakSzakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
koko52
nagyúr
válasz fudi2002 #37321 üzenetére
Igen. Ezért írok mindig 2-t. 4 modulnál sosem írok OC lehetőséget. Ha van akkor az csak egy + neki. Ha nincs akkor ne engem kiabáljon. És 3600-nál sem írok többet, pedig van benne több is.
Amúgy köszi![ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz fudi2002 #37323 üzenetére
Igen de ha itt bedobod, hogy "vegyed" és eleve dual rankot kap akkor megkapod hogy "dehát azt mondtad".
-
Bajgunar
aktív tag
-
koko52
nagyúr
válasz Bajgunar #37326 üzenetére
Ott van az elején. Csak 10/9 ember meg sem nyitja.
-
Raijin
tag
válasz koko52 #37328 üzenetére
Személy szerint én mindig az összefoglalóval kezdem, de tudom, hogy annak frissítése nem mindig megoldott. A javaslatod előtt ezt nézegettem, mint a processzorhoz szerintem méltó, de még megfizethető memóriát. Persze a CPU még nagyon új, lehet, hogy érdemes lett volna megvárni pár engem érdeklő tesztet. Köszönöm a türelmed amit mások felé tanúsítasz.
Live long and prosper.
-
koko52
nagyúr
válasz Raijin #37329 üzenetére
Fogom frissíteni. Azért raktam ki vastagon mert ma még 30-an megkérdezték volna.
-
Vistaboy
veterán
válasz Vistaboy #37188 üzenetére
Sziasztok ismét.
Nos, ismerősöm megvette a memóriát és az SSD-t, amit beszereltem neki, és ettől valóban gyorsabb lett a gép, ami nagyon megtetszett a srácnak, így megkért rá, hogy a másik, még ennél is régebbi laptopját is újítsuk fel hasonlóképpen.
Nos, a gép típusa: DELL Inspiron 1520 PP22L, amiben alapból egy 1 GB-os, 667Mhz-es, 200-tűs, DDR2 SODIMM memória modul és egy 160 GB-os Seagate HDD van. Itt a kép a memóriáról és a slotról:
Ahogy néztem, két memória-slot van benne, egyik a hátulján (erről készült a kép), egyik pedig a billentyűzet alatt. Mivel a hátsó slotban 1 GB-os modul van, így akkor, gondolom, jelenleg a másik slot üres, hiszen csak 1 GB RAM-ot ír ki a gép (hacsak nem romlott el és azért nem érzékeli, de ez nem valószínű).
A leírás szerint - feltéve, hogy jót találtam róla -, elméletileg ebbe a gépbe is bele lehet rakni 4 GB RAM-ot, akkor, gondolom, 2 db. 2 GB-os modult tud fogadni. Ha tényleg így van, akkor jó lenne felbővíteni ezt is 4 GB-ra, és mellé egy SSD a HDD helyett, feltéve, hogy ez a régi gép tud kezelni egy olcsóbb fajta SSD-t, gondolom, még csak SATA, vagy jobb esetben SATA2 csatoló van benne. Erről nem találtam infót, jó lenne megtudni ezt is, hogy érdemes-e bele venni egy olcsóbb SSD-t, vagy csak HDD-t tud kezelni...
Köszi előre is a választ.
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Vistaboy
veterán
válasz Vistaboy #37331 üzenetére
Közben utánanéztem, és találtam egy ilyet:
2 GB Dell New Certified Memory RAM Upgrade for Dell Inspiron 1520 Laptop SNPTX760C/2G A1213042
Szerintetek ez jó lesz ebbe a laptopba? Elméletileg ehhez a típushoz írják, de jó lenne, ha közületek is megnézné valaki, aki jobban otthon van ebben a témában, mint én. Ha jó lesz bele, akkor hozatok vele kettőt, és már csak tényleg azt kellene megtudni, hogy vajon SSD-t is fogad-e a gép, érdemes-e beletenni egy olcsóbb fajtát?
Köszi előre is és bocs a dupla miatt.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
MILON12
tag
Sziasztok véleményetek re lennék kiváncsi. 2x16 gb ddr4 3200mhz ramot szeretnék vásárolni, 2választás van corsair vengeance pro rgb vagy dominator platinum rgb megéri az a plusz a dominator ért?
-
NandoXXL
senior tag
válasz koko52 #37330 üzenetére
Szóval, megosztom, mert hasonlót nem látni nagyon TR4 1920X Aegis 3000MHz 4*8GB, szerencsével quadban tud 3400MHz-et. Igaz meg kellett találni a lassabb időzítéseket, plusz feszt.Latency hasonló mint 3200MHz-enl. 100000MB/s meg van Szóval, jó hogy írtátok az Aegis-t , ilyen érzékeny platformon lehet a Ballistix se tudna többet.
[link]V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
ot93
senior tag
Üdv, most egy nagyon olcsó gépbe kéne ram, a ram-keret 10e felett kicsivel. Egy VGA nélküli rendszerbe kell ryzen 3 3200G társaságába alap felhasználásra (böngésző, filmnézés, office stb.) Én ezt néztem ki, igaz van olcsóbban pl. Crucial de az hűtőborda nélküli. Van jobb vétel?
CRF300L
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Gigabyte B550m Aourus Pro-hoz néznék jó áron jó memóriát, 16 (2x8)GB. Enyhe memtunningot tervezek. Első körben R5 3600 mellé. Utánanéztem, a lap elvileg Daisy chain topológiás.
A jövőben sem tervezek 4 modulos kiépítést. RAM-bővítésnél mindig nagyobb dual kitre cserélek. Tehát 2 modulnál több egyszerre nem lesz a lapban.1,
Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz BL2K8G32C16U4B/R/W és
Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz BL2K8G36C16U4R/B/Wközött van valami beltartalmi különbség, vagy mindkettőnek ugyanott a vége? Ugyanaz az E-die chip van bennük?
2,
Ezek ugye mind Single ranked RAM-ok?
Jobban járnék ebben a kategóriában másik gyártó dual ranked ramjával?
Mi az ami még ajánlott lehet? -
blendész
tag
Sziasztok!
Egy B550 Tomahawk alaplapon megy egy 3900x, egy 1660 Super és 2x16Gb Crucial Ballistic 3600Mhz Cli16 modul. Tudtok segíteni, hogy miként érdemes optimálisan belállítani? A bios a jelenlegi frekvenciára 2666Mhz-et ír. Különösebb tuningban nem gondolkozom, de azért legalább a gyári értékeket jó lenne elérni. :)[ Szerkesztve ]
www.meszlenyiandras.com
-
Frozen
addikt
Koko
a 3600 cl16 os balastikot meddig érdemes felhúzni vagy lehet? Vagy esetleg 3600 on bírja a 15 ös időzítést esetleg?
pár ötlet vagy beállítási opció jól jönne ,ha minden igaz jövő héten megjön minden.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
-
-
fudi2002
Topikgazda
Bocsi, azt hittem a cikktől függetlenül kérdezed. Simán Ballistix 4000cl16 körül. Recska kollégánk a dual rankot preferálja, én hiszek Neki. Magam SR kitben használom, eszméletlen jó az áráért.
Zen2 platformon pedig az órajel nagyot dob (fclk miatt) a subtiming tekergetés is dob, de annyira minimál a különbség cl14-cl15-cl16 közt, hogy nem éri meg vele foglalkozni.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Frozen
addikt
válasz fudi2002 #37342 üzenetére
jah igen azokat a linkeket nem néztem meg akkor ezek szerint a 3733 cl 15 ahogy néztem a legjobb ha bírja. Na majd ha megjön végre minden akkor megprobálom belői jól minden esetre köszi
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok,
DDR4 2x8 GB szeretnék vásárolni az új AMD Ryzen konfigomhoz, gondolkodom róla milyet vegyek...PATRIOT VIPER STEEL DDR4 16GB KIT (2X8GB) 4400MHZ CL19-19-19-39
4 Ghz körül gondolkodom.
Szerintetek?[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
koko52
nagyúr
Ryzen 3xxx mellett csak alapon járt sok esetben. Vagyis 2133 vagy 2666 Mhz-en.
-
-
Vistaboy
veterán
válasz Vistaboy #37332 üzenetére
Egy megerősítést esetleg kaphatnék valakitől arra nézve, hogy vajon ez a RAM modul, amit kinéztem, jó lesz-e az alábbi gépbe?
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen routert?
- Automata kávégépek
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- BestBuy ruhás topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
- Kingston Fury 2x16GB kit DDR5 5600mhz CL40
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest