Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rypejakten
addikt
válasz emiki6 #44838 üzenetére
4,6-4,7Ghz-en nincs olyan jatek, ahova keves lenne, ha megis zavart erzel az eroben, akkor inkabb VGA-t cserelj egy 7950-re/GTX760-ra, az a gyenge lancsszem.
Ivy-re meg veletlenul sem valtanek, mert a Sandy me'g forrasztva volt, ergo nem melegszik annyira tuningnal.
kell ra egy jo huto (nem a Freezerre gondolok..) es a problema letudva.[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
válasz emiki6 #44998 üzenetére
milyen minőségben játszol?
nemhinném hogy az i5 fekszik meg, szerintem a vga inkább
vedd vissza a grafikát, annyira, hogy szinte ne is 100%on járjon a vga,
és ugy nézz egy 64 s multit, az a gyanum, ugy már érezni fogod hogy elég a procHallottam olyat is, hogy a bf3 mutli azért meghálálja a 8 szálat, ( merthogy ugye kihasználja)
valakik meg váltig állitják, hogy a HT csak hátráltat... -
Milka 78
nagyúr
válasz emiki6 #45000 üzenetére
Azért én még azt a +500 mhz-t kihasználnám a procimból(adatlapod szerint 4ghz-n használod). Még a leglustább példányok is mennek 4.5ghz-n.Mondjuk az általad említett helyzetben a 3770k és a 8320-as FX tud remekelni(főleg az utóbbi,mert annak nagyon fekszik a BF Multi).Mondjuk a HT-t nem vágom,hogy hogy is használja a BF3,de nekem úgy rémlik a játék fórumáról,hogy az I7-el jobban hasít a játék(ezt kérdezd be az említett fórmba).
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz emiki6 #45002 üzenetére
Ha most ujbolo cpu-ut szeretnek venni es kemeny tuningon tornem a fejem akkor sandy volna (2600K) amiert penzt adnek vagy ivy de akkor kupaktalanitani. Ha nem extrem tuningra fajna a fogam akor pedig a haswell.
A haswell picivel jobban melegszik az ivy-nel (az interneti tesztek alapjan).
Szerintem nagyon jo az a 2500K amid neked van, de ha furdalja az oldalad a csere akkor inkabb a haswell i5.~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Milka 78
nagyúr
válasz emiki6 #45002 üzenetére
Azonos órajelen Sandy->Ivy I5 kb. 8-10%,de azt azért hozzátenném,hogy én is kifogtam egy olyan 3570k-t amit 4440mhz-n tudok csak járatni,mert bődületesen fűt és az Ivy-hoz képest még sok feszt is kér.Ha van egy 2500k-d amit 4.5ghz-n(vagy felette)tudsz járatni akkor felesleges a csere.
-
Milka 78
nagyúr
válasz emiki6 #45008 üzenetére
Közben ha jól láttam benéztél a BF3 topickba is(és megy is a vita ).Volt ott egy skac(Def26) aki 2500k@4500ghz-ről vátott 2600k-ra és romboló,multi 64-et tol.Említette,hogy ugyan FPS-ekben nem tudta kifejezni a változás,de érezhetően simábban ment a játék.Bár ez csak érzés utáni teszt,de azt szűrtem le,hogy a BF3 használja a HT-t,ami abban is megnyilvánult,hogy 8 magra 50% körül terhelt a játék.
Ha nagyon nem boldogulsz vele akkor szerezz Lec kollégától az aprórol beszámítással egy 2600k-t.Ha jól homálylik 58 ropi körül adja és 38 körül számít be egy 2500k-t(vagy eladod magad 40-42 körül). Így egész olcsóért megúszod a váltást(én is így csináltam 2500k->3570k) ami durván 18-20 ropit jelent.
Esetleg ha még nem nézted az régebbi BF3-as hszeket akkor nézd át,hátha leszűrsz belőle valamit.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz emiki6 #85983 üzenetére
Zen 2 alapú APU-k (Renoir) desktopra elvileg csak jövőre (év eleje talán?) jönnek, nem tudom mennyit akarsz rájuk várni. Annak viszont növekszik az esélye, hogy még ezek is Vega IGP-vel jönnek, legalább is egyre több az ilyen pletyka.
Az ár-érték bajnok a 2200G, de mivel gondolom nem lesz később sem dVGA, érdemes lehet többet költeni. Ha később váltanál Renoirra, akkor is 2200G-t vennék. Ha nem lesz később csere, megfontolandó lehet a 3400G is, mert bár a teljesítménytöbblet nem indokolja az árdifit, mégis elgondolkodnék, mert forrasztott elvileg és jobb hűtő is jár mellé (Stealth helyett Spire). 3000G széria viszi a PlayReady 3.0-t, ha ez számít neked (4K Netflixhez kell) Szóval sok függ az igényektől, meg hogy mennyire szigorúan keresed az ár-értékben legjobbat.
Néztem egy webshopot:
2200G - 25k
3200G - 32k
2400G - 38k
3400G - 47kEzt a néhány tesztet érdemes átnézned, hogy eldöntsd, neked melyik éri meg leginkább.
2400G vs 3400G
2200G és 2400G teszt
2200G tuningKérdés esetén itt a topicjuk.
solfilo
-
BerserkGuts
őstag
Ne álmodjál már ilyen nics.
Hosszútávon igp? Milyen mesevilágból jöttél?
Kizárt dolog hogy gaming gép lesz ezekből hosszútávon hát már most erős kompromisszum 720p low grafika.
Tavaly megettem a mesét olcsó gamer gép 2400G vettem techspot tesztek alapján.
Aha csak nekik azokhoz az eredményekhez nem olcsó a gépük meg válogatott darabokat kapnak amik 100% hozzák azt a teljesítményt.Már tavaly elfogyott az ereje BFV undorító grafikával 720p-n épp hogy elfut.
Időtállóságot játékra ezektől ne várjál persze ha a paszinászra gondoltál játék címszó alatt akkor elegendő lesz.
Na meg az m atx-et felejtsd el ha gamingre akarsz megbízható alaplapot.
Azokat inkább más feladtra szánták.Msi b350 gaming pro lapom volt még nem is egy gagyi de
mert a vrm-eket legalább hűtőtték.
Abban a lapban korlátozott a teljesítmény mert r5 2600-at nem bírtam csak 4Ghz-ig húzni szemben az új lappal 4.2GHz-et is bír.
Teljesen rossz alapokra építkezel ha gamer gépet akarsz hosszútávra.[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
Scarletiel
senior tag
válasz emiki6 #85992 üzenetére
Szerintem arra tökéletesen megfelel a 3400G. Legalábbis ha elég a fullHD 30-60 fps medium-low beállításokon játéktól függően, de teszem azt régebbi játékokhoz meg mobákhoz elég, kb mintha egy gt1030 lenne a proci mellett a gépben úgy kell számolni vele, jó ramok esetén.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
FatCutter
tag
R5 2400G - kb. 37-38
R5 3400G - kb. 46 (a 2400G tavaly novemberi ára, tehát árcsökkenésre és a Zen2-es APU-kra felesleges várni. Majd valamikor jövőre.)A RAM KIT-ed 28k-ért baromi jó fogás. G.Skill Aegis 3000/CL16 2x8GB KIT-ért tavaly 45k-t fizettem.
mITX lapból IS inkább MSI-t. Friss BIOS-os B450-es pont jó. 2400G-hez még BIOS frissítés sem kell, a lap eszi egyből és MSI lapokkal a memó beállítások is sokkal egyszerűbbek. (Ha az XMP nem akaródzik valamiért, akkor ott van a "Memory Try it" funkció. )
--------------
Ja. A 2400G 3,9 GHz "fixre drótozva" simán hozza egy 4,4GHz-s i7 4770k teljesítményét mind single, mind multicore-ban is, no meg néha valamivel többet.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
őstag
-
emiki6
veterán
válasz emiki6 #106394 üzenetére
5700x3D lesz nálam, nem 5600. Ennyit befektetek, hogyha 144-165 Hz-re váltanék, akkor legalább procit ne kelljen cserélni.
És ha jól tudom a ram cserét is megkönnyíti, ha 32-re váltanék, mert ram-ra igénytelenebbek az x3d-k."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest