Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
válasz Liverport13 #26541 üzenetére
Interneted sebessege?
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
addikt
Illetve kérdés még az adat mennyisége, hány lemezt szeretnél, kell-e adatvédelem.
Így látatlanban valamelyik Synologyval elégedett lennél."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
interstate76
addikt
válasz Liverport13 #26545 üzenetére
"elsosorban a média lejátszás lenne fontos nekem hogy az gördülékenyen menjen 4K-ban."
Ha a végpontokon lévő lejátszók nem jelentenek szűk keresztmetszetet, akkor szinte bármilyen eszköz alkalmas a céljaidra.
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
Somatom
veterán
válasz Liverport13 #26545 üzenetére
Sztem az nem lesz tuti, bármilyet veszel. Idő, pénz és energia szempontból is jobban jársz, ha egy box játszik le a NAS -ról. A Gigabit kihajtásához is kell vas, de nem annyi, mint egy nem kompatibilis 4K tartalom hálózati lejátszásához. A NAS -okban meg aránytalanul drágán mérik a vasat.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Alex91
félisten
válasz Liverport13 #26544 üzenetére
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Borisz76
veterán
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
addikt
válasz Liverport13 #26544 üzenetére
Akkor ez alapján DS218+ és vezetéken csatlakoztatott médialejátszó (pl. valamilyen Amlogic alapú, van topicja).
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Alex91
félisten
válasz Liverport13 #26554 üzenetére
Jo, de DLNA-n, vagy USB-s HDD-rol jatszotta le?
Amugy igen, ha nem gond, hogy a netedet torrenten nem tudja kihajtani a NAS, akkor az olcsobb is jo.Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
interstate76
addikt
válasz Liverport13 #26554 üzenetére
Ha a NAS-nak nem kell kódolnia, csak adatot továbbítani, akkor bármilyen NAS-router páros elegendő a dologra, ami képes olyan bitrátájú anyago(ka)t továbbítani a hálózaton, mint amilyeneket te le szeretnél játszani, akár egyszerre 2 végponton. Nyilván érdemes vastagon túltervezni a rendszert, mert ha 2 év múlva 8K-s, 100Mb/s bitráta feletti anyagokat szeretnél nézni és/vagy lesz még 1-2 végpont, amit ki kellene szolgálni, akkor jó lenne, ha nem kellene NAS-t is cserélni.
Hogy ehhez milyen NAS kell? Nálam a 25e Ft-os Zyxel is gond nélkül megoldott ilyesmit (bár egyszerre csak egy végpont nyaggatta), de nem szerettem és lecseréltem. Vannak itt olyanok jópáran, akik sokkal jobban ismerik a NAS-okat, mint én, majd ők megmondják, mi az, ami kell neked. Azt azért gondold végig, hogy biztos nem lesz-e szükséged arra, hogy hálózaton kívülről is elérd a dolgaidat (fotók, zenék, filmek, akármik), és ha igen, akkor ránézhetnél a különböző gyártók ilyen célú programjaira is, mert nagy különbségek vannak használhatóság tekintetében. Én a Plexre esküszöm, de sokan a gyártók saját progijait használják.
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
boba6
senior tag
Ha problémamanteset szeretnél (kezelhetőség, támogatás, stabilitás és app kínálat) és jó a TV-d lejátszó része és/vagy lesz egyszer külön médialejátszód, akkor a Synology DS220j-t várd meg, mindjárt itt van.
Persze kicsit engednek kell a sebességből (60MB/s).
Ha az "ár nem számít" (annyira), és már úgyis többet költesz az alap szükségesnél, akkor én a DS218, DS218play-et át is ugranám, és egyből DS218+ -t választanám: az Intel proc, bővíthető RAM és Docker miatt. (ennek utódja sajna még nem látszik, arra nem alapoznék)... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- minigép/ G4400T 35W/ 8GB DDR4/ 128GB SSD/ Lenovo M700 Tiny/ garancia/ ingyen foxpost
- XFX RX6700XT Qick319/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
- PlayStation 4 Kontroller
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs