Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
konyi79
addikt
Hali!
Keresek munkához, azaz sokat nézegetni egy jó ár-érték arányú monitort. Klasszikus eset, legolcsóbbért prémiumot...
Kellene a fHD minimum, ideálisabb lenne 1920x1200 de nemigen találok. Íróasztal otthon nem túl nagy, max 22'-ban gondolkodom. Mindenképp villogásmentest keresek, lehetőleg jó színekkel, olykor képeket is nézegetnék rajta. IPS-t nem szeretnék mert olyan TV-m van, fekete fetisiszta vagyok . Végül fontos a HDMI vagy DP, laptop másod (valójában otthon fő) kijelzőjeképp funkcionálna.
Van egy kakukktojás számomra a Benq GW2265HM, ami elég ígéretesnek hangzik és jó áron is van. Igazából túl jó is, érdekelne van-e benne valami zsákbamacska.
Keret 50k környéke.Köszi előre is.
-
konyi79
addikt
válasz old_artist #46781 üzenetére
A Benq GW2265HM-et hiába ajánljátok, nem beszerezhető. Legalábbis nekem eddig mindenhol visszamondták rá a megrendelést. Elvileg tavaly év végi modell, de mégis mindenki azt mondja kifutott...
Tudtok helyette ajánlani valamit? (ha nem akarok IPS-t)
köszi -
konyi79
addikt
Hali, újra itt.
Tudtok ajánlani 22-24-es montort, valamilyen VA panellel (sorry, nem kedvelem az IPS feketéjét) elfogadható színhelyességgel 50-80k között?
HDMI, hangszóró kell rajta, minimum fHD.
Köszi. -
konyi79
addikt
Hali, újra itt.
Sajnos megborult az alig 1 éves monitorom, és erősen becsíkozódott tőle.
Szóval keresnék valami ajánlottat helyette legalább fhd felbontásban, előny lenne xVA panel mivel fekete fetisiszta vagyok, meg jó lenne a beépített hangszóró. Méret 23-24' között lenne jó, vállalható színtérrel, kalibrálva. Kizárólag pwm mentes.
Köszi. -
konyi79
addikt
+1,
tőlem is Brekknek és az Oázisnak!
Asus PB248Q tényleg nagyon jó cucc, nagyon össze van rakva. Szép homogén képe van, IPS létére egész jó kontraszt, remek színek, emellett DP, HDMI, 4xUSB3 mindez PWM nélkül. -
konyi79
addikt
válasz old_artist #61112 üzenetére
Hali,
úgy bocsi, csak ezt természetesnek vettem... -
konyi79
addikt
válasz micafighter #61249 üzenetére
Nem, alábbi nekem a fontos, ebben a sorrendben:
Cad
Excel
Fotó
WordNincs is játék a gépemen.
Na most ha a késleltetése megfelel, szerintem nem lehet gond. Lényegében pont ooyan méret fizikailag, mint egy 23'-os, ami már nem kicsi. Ha a széles játéktér kell, akkor meg átt lehet állítani 1920x1080-ra. -
konyi79
addikt
válasz dandoo #61255 üzenetére
Én is így voltam vele, pont 50k, majd 70k körül kerestem monitort. néztem a tesztet, nagyon jónak tűnt, és mivel nem találtam értelmes VA paneles monitort (fekete-fetisizmus) Brekk ajánlására bevállaltam.
Pont a +180 sor miatt. Szerintem már CAD-hez sem igazán jók ezek a 16:9-es minitorok, hiába pakolom ki oldalra az eszköztárakat, én még 5:4-en meg 4:3-on szocializálódtam, egyszerűen zavaróan aránytalan a rajztér, mert akármit csinálsz, alul felül csak vesz el belőle... A 16:10-en belakva sokkal jobban adja a rajzlap arányát a szabad terület.
Bármi Office pedig a széles szalagmenüjével rémálom megint 16:9-en, rengeteget dolgozok Excel-lel, és nagyon zavaró nekem a kicsi függőleges kiterjedése a táblázatnak.
Nekem a fotó csak hobbi, szóval nem az fő szempont, de megint csak ha azt veszem alapul, a gépeim mind 3:2 képarányú képeket köpködnek, ebben nyomtatok, sokkal jobb a 16:10...Ja, az ára. Én is szívtam rajta magam, de ez van. Te is ha pénzt keresel vele, ne ezen spórolj -ezt remélem nem érted félre, nem sértésnek szánom.
-
konyi79
addikt
válasz bubu1981 #63195 üzenetére
Azok a VA paneles Benq monitorok nem szokták bántani a szemet. Kalibráltasd(lehet nagyon sok a kék fény), azzal a többi beállítás is helyére kerül (pl dinamikus kontraszr ki; fényerő 120cd), ellenőrizd a grafikus vezérlőd beállításait jók-e (60Hz?); aztán ha a sok bejgli se nyomja már kifelé a szemgolyód, nem lesz vele baj
Kalibrálásban Brekk tud talán segíteni, futárral hogyan oldhatjátok meg.
[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
válasz Execᵀʰᵀˢ #63199 üzenetére
120cd/m2 kb egy fotó amit nézel szabadtéren világosban. Nem szentírás, de emiatt ide szokás kalibrálni. Ezek a névleges 300cd/m2 fényerők már többek jóval, ami kellemes a szemnek. Viszont ha csak simán leveszed a fényerőt, azzal elmászik a fehéregyensúly is, sárgás-barnásba elmászik általában, azért kell adott fényerőre kalibrálni. Ha jellemzően sötét szobában van használva, akár 80cd/m2 is lehet a cél.
120cd a monitoroknál valahol 20-30 között szokott lenni, de ezekről Brekk vagy Old Artist sokkal többet tudna mesélni...[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
Sziasztok,
Cserélném bevált PB248-at.
Majd kihúzzátok a biliből a kezem, de az elképzelés az alábbi lenne, aztán majd húzunk ki jópár dolgot a listáról:
- 16:10
- 4k UHD+
- Thunderbolt 4-ről mint dokkoló menjen, szóval legyen rajta USB, ha lehet C is
- Legalább egy sRGB színtér + HDR
- elég lenne 24 köróli méretben is
- Hangszóró se zavar, még ha nem is acélos
- jó kontraszt
- flicker-freeTudtok ajánlani valamit, ami jó közelítést ad?
Köszi!Update: jól látom, ha ebben a méretben nem találok 4k közeli felbontást?
[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
válasz Luck Dragon #128000 üzenetére
Megy
Köszi!
Tényleg jónak tűnik, de abszolút nem értem a gyártókat. Itt végre van Type-C, de egyáltalán nincs USB-A
A másik opció, veszek egy dokkolót és aláteszem, akkor kb mindegy, hogy milyen csatlakozó van a monitoron, de 16:10 akkor is bukta 4K-val igaz? -
konyi79
addikt
válasz Luck Dragon #128000 üzenetére
Na ismét köszönet az Oázisnak.
Lerendeltem az LG-t, kalibrálás ügyében telefonos beszélgetésben azonban felmerült, adott monitor csak MAC kompatibilis, nem fog adni képet Win gépen, Thunderbolt ide vagy oda, erre nincsenek a gyártók felkészülve
Azóta az Oázis is egyértelműsítette ezt a tényt a weblapjukon.
Így szerencsére megúsztam, hogy nyakamon maradjon használhatatlanul egy ilyen monitor, de ezzel kiesett az egyetlen 24-es 4k...Kaptam ajánlást így helyette 27UN880-ra és PA279CV-re, ezekkel tapasztalat?
Esetleg jobb ajánlat?
Köszi! -
konyi79
addikt
válasz Luck Dragon #128033 üzenetére
Csak legyen visszajelzés, a végén U2723QE lett nálam a befutó.
Az állványa, az árához mérten azért elég hitvány...
Kicsit a Thinkpad topikban keltettem a pánikot egy darabig, de kiderült az Intel grafikus drivere szívatott, de helyreállt a világrend.Tökéletesen megy USB-C-ről, tényleg jó képe van, bár az IPS Black kissé kamu szagú, igaz az előd a PB248Q meg pont felfelé lóg ki a sorból.
Tényleg 2023-as érzés 1 kábellel összedugni a laptoppal és vezetékes net, gyors USB, 4k minden működik. Bár panaszkodik a laptop, hogy ennél azért többet is el tud viselni, viszont még tölti is így rádugva. Az 5 db normál USB jó dolog, de ha lehetne váltanék be belőle ne csak 1db USB-C legyen rajta, amire külső eszközt lehet dugni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Wise (ex-TransferWise)
- Bambanő háza tája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest