Hirdetés

2024. június 27., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-11-23 08:44:46

LOGOUT.hu

Kérdés előtt olvasd át az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5181) PociAti válasza helgi (#5180) üzenetére


PociAti
senior tag

Ne cseréld le.

A specifikációban benne van, mely hőmérséklet tartományban működik megfelelően.

Viszont a gépedbe való 2.000 oldal kapacitású gyári toner, a HP Q2612A kb. 30.000 Ft. Az utángyártot pedig kb. 2.000 Ft.

Ez eredeti toner nem véletlenül drága, polimereket, viaszt, gyantát és ki tudja mi mindenből áll. Az utángyártottak pedig olcsó szénpor és egyéb állagjavítók keveréke. Ezáltal teljesen eltérően működhetnek.

Ezért olyan gyakori jelenség az utángyártottaknál normál hőmérsékleti viszonyok között is, hogy a nyomatot le lehet dörzsölni a papírról, mert nem süti bele a papírlapba. Nem tartalmazza azokat a drága összetevőket, amik megolvadnak, vagy amelyek a szép fekete színért felelősek. Hidegben és párás közegben még rosszabb eredményt érnek el tartósság szempontjábóll. És a standard összetétel csak az eredetitől várható el. Gyakorlati tapasztalatot felesleges leírni hamisított toner esetén. Ha az egyik utángyártott jól működik, a másik lehet hogy nem (még ha azonos is a két termék csomagolása, mert a por érkezhetett más üzemből, vagy akár más országból. Jellemzően azt se tudják mit forgalmaznak a magyar eladók. Vagy előre csomagoltan kapják, vagy ők maguk csomagolják át.)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.