Hirdetés
Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
válasz TomBoy1986 #9260 üzenetére
Ezt most nem teljesen értem. Azt írtad, hogy fölösleges az +x Mhz. Most meg azt írod, hogy bizonyos esetekben (pl. WiC) jól jöhet. Akkor a két szitu közül szerinted melyik a szerencsésebb:
A. Nem húzom a procit. X játék megy f@szán, mert nem kell neki nagyobb CPU limit, és mondjuk a WiC szaggat, mint a rohadás.
B. Húzom a procit, X játék megy f@szán, és WiC is megy f@szán.
Akkor miért is nem éri meg pl. az az általad említett +20%-ot?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz kételkedem #9278 üzenetére
Mennyire melegszik? Mert lehet, hogy ha csinálsz hozzá egy normális ventibeállítást, és nem ő tekeri fel-le, akkor nem fogsz megsüketülni...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz gabipaci #9283 üzenetére
Vizzel leggyakrabban a procit szokták hűteni. Lehet a VGA-t is, de ahhoz le kell kapni a VGA hűtőjét, és venni kell re egy vízhűtéses blokkot, az pedig rohadt drága.
Hogy mennyire drága? Vízhűtést elviekben már tizenezer forintért is kapni, határ a csillagos ég. Ami már ér is valamit, az olyan 30K körül mozog, és ebbe nincs benn a VGA blokk. Ugyanakkor, aki kicsit ért a dologhoz, az mind azt mondja, hogy nem szabad megvenni ezeket a kompakt vízhűtéseket, hanem építeni kell egyet...ez olcsóbb, és jobb, csak úgye érteni kell hozzá.
Halk gépet össze lehet rakni azért víz nélkül is. Nem mind1, hogy milyen az a 12-es venti. A Noctua például rohadt csendes ventiket csinál. (kb. 2800 Ft/db) Tehát egy olyan procihűtővel, amin cserélhető a venti, illetve egy olyan VGA hűtővel (természetesen itt is tuti cserélni kell a gyárit), amire Te választhatsz ventit, egész jó eredményeket lehet elérni.
Itt egy példa: messze nem a legjobb compakt vízhűtés, de szerintem az egyik legszebb:
Gigabyte 3D Galaxy[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz kételkedem #9301 üzenetére
Az való igazm de akkor olcsóbban kap egy gyengébb gépet, és ugye a tunig felejtős.
Ha valakinek van gépre 250K-ja, az el fogja költeni, sőt nagy valószínüséggel még többet is...ez álatlában így van. Szeretné az ember a pénzéért a lehető legjobbat. Ha erre szánta a pénzt, akkor nem biztos, hogy boldogítja, hogy maradt pénze, de gyengébb a gép.
Ma már ebből a pénzből meg mernék kockáztatni egy SLI-s 8800GT kombinációt is...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz djtoomi #9303 üzenetére
Kinek a pap, kinek a paplan...a procimat megfelelően hűti a HyperTX, a kártyát meg e gyári hűtő 70%-on. (Ha egyszer megcsinálom a gépnek a normális helyet, elég lesz szerintem 50% is...). Nem azt mondom, hogy csendbajnok, de azért nem zavaró...teljesítmény mindenek elött. Modnjuk az általad írt hátés árából szerintem moncsit vennék. Kicsit megbántam, hogy 20-ast vettem 22-es helyett, az azért cseszi a csőröm. Annó még majdnem 20K volt a különbség. Ma kb. 10K altt van. Úgyhogy azt lehet lecserélem...de ez már nagyon OFF, csak azért írtam, mert nem tudom emberünk milyen monitorral kívánja hajtani ezt a gépet. Ez alá már legalább egy 20-22"-os wide dukál.
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz djtoomi #9306 üzenetére
Hát nem tudom, ebben hajlandó lennék veled komolyan vitatkozni. Én láttam 22-est, és még bőven belefér a szép kép kategóriájába...nagyon bőven...24" már nagy. Nem fogom kapkodni a fejem (vagy 2 m-re ülni a géptől) monjuk FPS-nél...az a gond, ha eladom a moncsit, akkor bukok egy oltárit, és így már rohadt drága az új. Inkább veszek másik procit, meg lapot, +1 VGA, oszt jól van...
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz djtoomi #9311 üzenetére
A következő úgyis 24-es lesz, de azt néztem, hogy a normálisak horror árban vannak. (Főleg, hogy most vettem FULL HD 37"-os Samsung LCD-t 190K-ért. Ehhez képest ugyan ennyi egy monitorért...huh...). De mondom, a köv monitor csere már tuti az lesz, de az alá vas is kell. Ha meglesz a vas, akkor veszek moncsit. Egyelőre most erre nincs "kedvem". Majd ősszel, ha lement a nyaralás, meg miegymás...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz VaniliásRönk #9444 üzenetére
Hali! De jó, hogy "elcsíptelek", vagyis a témát. X2 4000+ alá keresnék lapot. Gigára gondoltam, de nem tudom AMD alá melyik a jó chipset. Tuning nem lesz, az nem szempont,de a megbizhatóság és a jó ár igen...Szerinted?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz VaniliásRönk #9449 üzenetére
Köszönöm a megerősítést is. 2 mégis csak több, mint 1.
-
TazLeacher
nagyúr
-
TazLeacher
nagyúr
-
TazLeacher
nagyúr
válasz louigi69 #9770 üzenetére
A 6750-es már lefutott, nem érdemes bele pénzt rakni. Helyette lehet az E8200, mint elöttem is írták.
Legjobb tudomásom szerint a 250-esből nincs 16Mb-s.
Tápból elég a 400W-os,d e nézz szét a tápos topicba, hogy az általad választott táp mennyire ajánlott, mert Chfikből se mindegyik ajánlott.
-
TazLeacher
nagyúr
Sajna ebben az esetben az AMD felejtős. 1920-as felbontáshoz meg végképp. 1920-hoz már olyan VGA kell, amit nem tud normálisan meghajtani egy AMD proci. 1680-ig elég egy új GTS és valami erősebb proci, de a 320-as GTS-ed már a megjelenés pillanatában sem volt elég az 1680-ra...
Úgy gondolom, hogy ha élvezhető sebességgel szeretnél játszani, akkor
-vagy beruházol egy kicsit több pénzt (mondjuk +100e-et)
-vagy elfelejted az 1920-as felbontást180K vinyó és ház nélkül? Én most ezt ajánlanám:
Alaplap: Gigabyte Ep35DS3 - 21,5K
Proci: E8200 36,5K / E8400 44K
VGA: 8800GTS512 55K
Memóra: CSX 2GB KIT 11K
Táp: Corsair VX450 15KE8200-al 139K
E8400-al 146,5KEnnél többet fölösleges beleraknod:
-alaplapból fölösleges jobbat
-prociból a E8400 a jelenleg a legjobb alapórajelen
-a VGA-ból fölösleges jobbat, mert még így épp, hogy kihajtja a proci alapórajelen
-memó: pont tök mind1, ha nem lesz tuning
-táp: az egyik legjobb a kategóriájábanRészedről a 4 magosoknak semmi értelme. Számodra egy négymagos pont ugyan annyit fog érni, mint egy 2 magos. Ha nem lesz tuning, akkor a lehető legnagyobb órajelre törekedj.
Ha lesz tuning akkor természetesen más a helyzet.Mod.:
diegho: én még nem láttam...de mint tudjuk, már sokszor, minden nap tanul valamit az ember[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Ybl Ezredes #9782 üzenetére
Beárazást ebben a topicban kérhetsz, remélhetőleg szakértő kezektől...
Az én tanácsom mindenképp az egyben eladás lenne, mert különben lesznek "részek", amik rajtad fognak maradni...sok sikert!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Benyadapro #9792 üzenetére
Gigabyte p35ds3
E8200
CSX 800 2GB KIT
9600GT -
TazLeacher
nagyúr
Az Ati driverekre mindenki panaszkodik. Azt meg továbbra is tartom, hogy tuning nélkül tök fölösleges egy GTS-nél erősebb kártya, sőt meg merném kockáztatni, hogy a GT is elég. Izom kártya alá izom proci kell, és egy 2,4-2,6-os az messze nem az izom kategória, legyen az 2 vagy 4 magos.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz VaniliásRönk #9824 üzenetére
Nem én panaszkodok rá. Nem is tehetném, hiszen nem használom. Ugorj be egy kicsit a G92-es topicba. Csomóan írják, hgy "Ati fan voltam, de elég vol..." meg hasonlókat. Én csak ebből tudok következtetni.
-
TazLeacher
nagyúr
Alapszabály: minnél drágább valami, annál nagyobbat fogsz bukni rajta, tehát az elmélet nem állja meg a helyét. 1-2 év múlva hol lesznek már ezek az elkatrészek...4 magnak van jövője, de sajnos jelenleg még a jelene is vitatott, javaslom a címlapont a 2 mag vs. 4 mag cikk elolvasását. Én is 4 magot fogok venni, de én meghúzom, hogy legalább annyit bírjon mint egy 2 magos, és akkor ugyan ott vagyok, mint ha lenne egy normális 2 magosom, csak néha jobb.
Ha nem lesz tuning nem kell extra hűtő.
Ha nem lesz tuning, pont tökmin1 milyen ramot veszel. A legolcsóbbat.
Táp: mondom. Irány a "Milyen tápegységet vegyek..." topic ott megmondjuák melyik miért (nem) jó, és melyik a legjobb választás, illetve az 1. hsz-ben találsz egy listát az ajánlott és nem ajánlott tápokról.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz xedamin #9789 üzenetére
Na, akkor először is. Egy pár kérdés, és gyors vélemény.
Ha jól látom fogsz tuningolni...ugye?
AMD helyett valami tuningosabb C2D, vagy egy E2xxx, mert azokat jobban lehet húzni, alá egy jó lap, mondjuk a sokat emlegetett P35DS3, de elég egy P31-es lap is.
Ramból most jó vétel a lentebb is írt CSX 2 Gb-s KIT, tesztelték, jól bírják a tuningot.
3870-el egy árban van, de jobb a Galaxy 8800GT.
Optikából a Samsung nem a kedvencem...diegho tud ebben segíteni.
Winyó, ház, táp OK.
Hűtőből vehetsz ilyet, annyival nem drágább, mint a HyperTX, de, ha szűkös a keret az is megteszi.
Na, így elsőre ennyi.Várnám a véleményed...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz xedamin #9837 üzenetére
A 790x teljesen más, mint a 790i. Már az ára is mutatja, az egyik inteles, a másik AMD-s.
Az, hogy ajánljak AMD-t, sajnos nem fog menni...
Nem tudok nyugodt szívvel olyat ajánlani, amiért én nem adnék pénzt. Ugyan abból a pénzből én jobb gépet hozok össze. Ha Te nem szeretnéd, lelked rajta, de bólogani nem fogok...
Mielőtt félre értenéd, nincs sértődés, meg semmi. Csak ennyi.
Mod.:
Erre gondoltam. Beírod googleba, és 1000 helyen lehet kapni...[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
Akkor neked is a "nagy átlag" gépet ajánlanám.
Alaplap: Gigabyte EP35DS3 22K
Proci: E8400 42K + CM Hyper 212 8K
VGA: 8800GTS 55K
Memória: CSXO CEC 800 2GB KIT 11K
Ház: CM Cosmos 45K
Táp: Corsair Vx450 16K
Winyó: WD 320Gb 15KEz 214K. Ennél többet fölösleges beleraknod. Szerintem. Azt a felbontást ez tökéletesen kiszolgálja.
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
Videókariból tökmind1, hogy melyiket veszed, mindegyik ugyan az, csak a matrica más. Egyedül az Inno-t nem ajánlom, és nem azért, mert rosszabb, hanem, mert "csak" 2 garit adnak a kártyára, míg a többiek 3-at. Ha viszont tudod, hogy 1 év múlva adod el, akkor meg tök mind1, mehet az Inno is. Nekem egyik kártyám se volt meg a garidő végéig, pedig régen csak 1 év volt a gar.
A ház téma. Szerintem nagyon fontos, hogy mibe van. Azon felül, hogy fontos a praktikum, szerelhetőség, szellőzés, és miegymás, van egy nagyon fontos tényezője. Egész nap ott van. Az, hogy hány FPS-el megy a Crysis, nem látszik a gépen, de egy szép ház hozzátehet a szoba esztétikájához, és nem csak egy számítógép, hanem a szoba dísze is lehet. Én így gondolom.
Mivel a kereteid nem szűkösek, ezért azt vedd, ami tetszik. Én 45K-ért nem vennék Cosmost, de aki azt veszi, azt is megértem. Nekem most egy Aurora3D-m van, és tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Ha egyszer lecserélem, akkor egy ilyen lesz az új, ez kb olyan árban van, mint a Cosmos. Ha meg nagyon el leszek eresztve, akkor egy ilyen változatra ruházok be,ez +10-15K.
De ez az én baromságom, nem kérem, hogy bárki is megértse.
Mod.:
mave13: miért is jobbak azok a márkák, mint mondjuk az én Gigabyte-om?[ Szerkesztve ]
-
-
TazLeacher
nagyúr
Nekem decemberi a kártyám, de szerintem nyár végén csere lesz. Álítólag (ipon hír) júliusban jön a 9900GTX és GTS. Az lehet megmozgatná a fantáziámat. A mostani "csúcs" karik, mint a 9800GTX és a GX2 számomra nagy csalódások voltak. Kidobott pénznek tartom bármelyik megvételét. De ha akkora lesz az ugrás itt is, mint a G80 és a G92 között, akkor ez lehet érdekelni fog...
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest