Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
válasz rbalint88 #20979 üzenetére
Csak félig van igazad. Vannak dolgok amik most történnek veled vagy a családban és ha nincs gép, nincs kép sem. De attól kezdve, hogy megvan az első gép, ami már hozza az elégséges eredményt, továbblépni vagy rendszert építeni csak megtakarításból. (Amikor munkaeszköz az más kérdés, de aki dolgozik vele úgyis tudja, hogy mi kell neki meg mennyi idő alatt termeli ki az árát.)
Mivel a fényképező gép is egy elektronikai eszköz, ahogy halad az idő ugyanannyi pénzért biztos, hogy jobbat lehet venni mint 1 évvel ezelőtt, tehát nyugodtan lehet megtakarítani, nem inflálódik el.[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz rbalint88 #20979 üzenetére
Azért a 0% THM nem mindig rossz, el kell olvasni a feltételeket. Én vettem már fel úgy, hogy kellett volna egy objektív, de csak 3-4 hónap spórolással jött volna össze a pénz rá. Felvettem 12 hónapos futamidőre, majd három hónappal később egyben befizettem az egészet ahogy van és letudtam. Fontos volt, hogy legyen lehetőség ingyenes elő- és végtörlesztésre, ha ez nem lett volna, akkor inkább várok.
Így a nyári utazások alatt már megvolt az üveg, nem kellett megvárnom az őszt, végső soron egy fillérrel sem fizettem többet és összesen 3 hónapig volt hitel a nyakamban.
Persze én is azt pártolom, hogy az ember inkább ne vegyen fel hitelt, akkor sem ha 0% THM, ha módja van spórolni és nem sürgeti semmi.
Szerk: A gép értékcsökkenésének semmi köze ahhoz, hogy hitelre lett-e vásárolva vagy sem. Ha kifizeted egyben, akkor már rögtön a vásárlásnál elkönyvelheted a veszteséget ami annál nagyobb, minél tovább van nálad. De én is azzal értek egyet: Egy fényképezőgép elsősorban eszköz amit használunk, nem egy üzleti befektetés (ha az lenne, akkor rendkívül rossz lenne). Vannak itt a fórumon sokan akik sűrűbben cserélik a gépeiket, mint más az alsógatyát... ennek nem tudom mi értelme, de biztosan jó.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest