Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HAX
tag
válasz tDr1v3r #22021 üzenetére
Értem, köszi ezt jó tudni!
Akkor tulajdonképpen csak úgy megoldható a keycap csere, hogy az original enter+jobb shift marad ha jól értelmeztem, bár nem sürgős ez az egész annyira nincsen lekopva szerencsére, hogy ne legyenek láthatóak a gombok, tulajdonképpen csak fakult.Domonkos
Teljesen igazad van, viszont most ennyi fér bele a keretbe (10-15k) és most egy darabig nem is tudnék hozzátenni annyival többet, másra is kell a pénz egyszerre ez sok lenne.
Tulajdonképpen így sem járok rosszul ha ahhoz viszonyítunk, hogy membránosat akartam venni, ha később váltok akkor lesz mihez viszonyítani, kipróbálnám a brown és red kapcsolós modelleket is, viszont hosszútávú kipróbálási lehetőségem erre nincs sajnos.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #22313 üzenetére
Keycapet meg még nem is vettem... az is vicces kör lesz, egyszerűen nincs olyan ami tetszene, DSA-t nem akarok, az egyetlen amit meg elfogadnék meg nincs raktáron SP-nél. Kéne tervezni sajátot de az ami a buildemhez menne nem kapna túl nagy érdeklődést... DCS elég csóri, egy Apple-centrikus fehér set meg főleg.
Na ja, SP webshopjaban erdeklodtem, hogy van-e nekik 105 gombos feher DCS keszletuk, de onnan is elhajtottak, hogy nincs.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Excision
csendes tag
válasz tDr1v3r #22601 üzenetére
Hát igen...mikor rákerestem a CM billekre akkor szembesültem, hogy nem nagyon találni magyarországon (nem kétes eredetű) webshopban...
Egyébként, ha úgy döntök, hogy a Roccat vagy az Ozonet választom-e, akkor elvileg bátran választhatom anyaghasználat és hasonló minőségbeli hiányosságok nem fognak érni, mint pl. egy Tesoronál, amiről nem sok jót hallok? Mivel mindig lámpát használok (nem megy tökéletesen a vakon írás mééég), így a világítás annyira nem érdekel, de a + játékos billentyűzeteknek még lehet hasznát is venném, tehát egyenlőre a Roccatet érzem árban és tudásban, csak nehogy ne férjen el az asztalomon
-
Excision
csendes tag
válasz tDr1v3r #22612 üzenetére
Háát, ha tudsz írni 20-25k körül (gondolom ott nagyobb a választék ilyesmi árkat.ban) ami szerinted amazon/ebayen megérné akkor szívesen fogadom. Csak még kicsit idegenkedek a külföldi rendeléstől, de mivel a bill nyelve nem izgat, így lehet nekem ez lenne a jobb alternatíva. Legjobban egy letisztult (mint az ozone) MX Brown switchest szeretnék. (Pl. TheVR-os sráccoknak is a Barna switch-es CM Storm Trigger Z jött be nagyon, azt én is elfogadnám )
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz tDr1v3r #22790 üzenetére
Sose hallottam róla. Nem sürgős a dolog, csak nézelődöm egyelőre, érdeklődöm. Amit szeretek az a masszív minőség (kapcsoló és az egész cucc egyben is), na meg a minnél hangosabb csattogósabb kattogósabb működés Na meg az érzés. Szenvedek amikor gumimembrános fossal kell írni. A laptop ollós billencse még csak-csak, laptoptól mit vár az ember
-
Tin
veterán
válasz tDr1v3r #22941 üzenetére
irigyellek ha annyi kódot kell írnod, hogy a kézmozgatás már időveszteség. nekem sajnos sokkal többet kell terveznem és egyéb sallangokat csinálnom, mint a pure coding...
Domonkos: lehet hogy az alja, de ha te is tervezed, a legjobb. viszont amikor már annyi minden mást kell csinálnod, pm, doksik, tervezés, ügyfélkezelés, integráció, adatformátumok, mindenféle egyéb baromság, hogy a projektben maga a coding rész, amiben örömet lelnéd, nagyrészt már nem is a tiéd, akkor ugyan örülhetsz, mert többet keresel, de sajnálhatod, mert az a klasszikus alkotási folyamat, amivel tudod mire gondolok, kimarad. így a sikerélmény sem ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz tDr1v3r #23677 üzenetére
Ki hasznal Ctrl-t manapsag? Nem kell az
Mutatom a "next gen" kiosztasomat (az elterjedt hu kiosztasbol kiindulva):
0 -> esc (poker inspiracio)
esc -> 0
caps -> backspace
backspace -> del
2 shift egyszeri lenyomasara pedig capsEsetleg ha rakattanok a vim-re, akkor caps es esc helyet cserelhet. (viszon ekkor pont hogy nem lesz kozelebb a backspace) *sigh
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
7
addikt
válasz tDr1v3r #24019 üzenetére
Én is szívesen szoktam ajánlgatni a POK3Rt, de érdemes szem előtt tartani, hogy ha valaki az ISO kiosztáshoz is mindenképpen ragaszkodik, annak a POK3R által igényelt még nagyobb rugalmasság (Fn mögé rejtve egy csomó billentyű) aligha vállalható.
Corusnál pedig jelenleg mást nem nagyon kapsz ISOban.
[ Szerkesztve ]
-
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #24452 üzenetére
Taobaohoz kell agent is, azon át meg sokkal drágább.
Mar nem emlekszem, melyik agentet neztem, az 10% jutalekot ker, es ingyen postaz.
Viszont minimum 300 juannyi csomagot kell osszeallitani (+30 lenne a jutalek), annyit viszont eleg maceras a nekem kello extra kupakokbol meg stabokbol osszerakni.[ Szerkesztve ]
-
B4ndiBuild3r
tag
válasz tDr1v3r #24524 üzenetére
(#24523) haxiboy: Igen a másik irány a Corsair felé vezet, megnézem azokat is, csak mindenképpen chromát szeretnék.
(#24524) tDr1v3r: Hát akkor most csak fogom a fejem, hogy ilyen árfekvésben hogyan engedhetik ezt meg, hogy sok elhullik, ha csak arra gondolok, hogy elmehetek a Tescoba venni 3 ezerért egy alap Logitech billentyűzetet is.
Amúgy írtad, hogy TE, akkor annak is kihúzható volt a kábelja, ha simán helymegtakarítás miatt szeretnék kisebbet venni, akár ezt a típust, akár majd más márkából nézve, az, hogy kihúzható a kábele ér engem bármilyen negatívumként a fixekkel szemben?„We all make choices, but in the end our choices make us.” Andrew Ryan (BioShock)
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #24542 üzenetére
Hajaj, ossze sem merem szamolni, mennyit vertem el eddig a billzet projektre, pedig meg igazan neki sem alltam.
- ~15k 104db Cherry MX Brown, ajandek billzettel
- 10$ volt a 2mm vastag kek 40A o-ring, plusz 2$ a 1.5mm vastag atlatszo 50A(?)
- ~8k az Arduino Pro Micro, dugdosos probanyak, stb Kinabol (Bakker, mar csak 4$ az Arduino???)
- ~7k volt a 2 oldalas NYAK lemez, vas-klorid, diodak, ellenallatok, mux, demux ICk, drotok a sarki elekronikai boltbol
- ~2k a marasallo lakkfilc, aztan rajottem, hogy nincs kedvem PCBt rajzolgatni, marni, furni a Mechanix 4000-hez
- 2.5k a 8db PB 5131C magyar kupakszett
- ~5k a kupakokra ellott takaritoszerek ara (Vanish, mosogep zsak, gumikesztyuk, stb.)
- ~2k volt a szokitesre hasznalt 3l H2O2 a vegyszerboltban
- ~1k volt az 1l aceton a festeshez
- 2.4k volt a 4 tegely festek, amivel a kupakokat tervezem festeni
- ~6k-t hagytam egy masik elektronikai boltban a takonypisztoly+loszer, USB aljzat, csatik, szalagkabel, forraszthato probanyak, forrasztoon, stb. aprolekra
- 5$-ert rendeltem vegul szines micro USB kabelt Kinabol, hogy passzoljon a zold modifier keyekhezEddig ez ~66k.
Kell meg:
- backplate rajzolas CADben, 1.5mm acelbol kiszabatni vizzel(?), porfestetni feherre
- keriteni valahonnan 2db MX Brownt (5131C HU 106 gombos, nem 104)
- osszerakni a billzet matrixot
- osszerakni a probanyakon a sorok/oszlopok cimzesere hasznalt mux, demux ICket, meg az Arduinot.
- megirni a firmwaret
(- Gateron PBT kupakszett ISO kiosztassal??? ~35$+ISO addon
- magyarra feliratoztatni valahol)Kozben felmerult otletnek, hogy inkabb halk billzetet kene epiteni Gateron Red (esetleg Clear) kapcsoloval, de az ujabb 35-40$ kiadas lett volna.
Plane, hogy mostani MD ajanlatnal az SMD LED kompatibilis verziot kinaltak, viszont a WS2812B-vel megbolonditas az ujabb 20$ lett volna, plusz ahhoz mar muszaj lett volna PCBt CADben tervezni+profi helyen gyartatni, mivel az SMD cuccokhoz szukseges vezetekezest kezzel nem rajzolod+marod ki.Szoval ha igy folytatom, nem uszom meg 100 alatt a feher magyar mechanikus billzetet.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #24544 üzenetére
13$ egy nyuves dye-sub ISO Enter hozza
Eddig is tudtam, hogy az SP egy rablobanda, de hogy ennyire???
Blank DSA Entert adjak 5$-ert, \, #, rovid bal Shift gomb darabja is 1$, ez osszesen 8$ extra koltseg.
Ilyen draga lenne a dye-sub, meg az MD profitja?
Plane, hogy mostanaban Geekhackon ekezik az SPt rendesen, hogy le akarjak nyulni a naluk bergyartatott egyedi kupakszettek dizajnjait, hogy tetszolegesen ujragyarthassak a sajat webshopjuk szamara.
Gateron Brownra szerintem majd vevo leszek, de elotte lovet kene keritenem a projekt folytatasahoz.
Igy legalabb nem kell majd szetbarmolni a kinai cseresznyet alkatresznek, hanem megmaradhat backupnak. (Na, nem mintha nem lenne itthon eleg billzet anelkul is.)
Meg amugy is kivancsi lennek, mennyivel jobb a taktilis visszajelzese a Gateron Brownnak.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #24734 üzenetére
Gatyad is ramegy, mire osszeraksz belole egy 105 gombos billzetet.
Common kit: 35$, modifier set: 32$
Eddig ez 67$ es csak egy ANSI TKLre eleg gombod van.Numpad: 17$, ISO Enter+UK kit: 17$+7$
ANSI US kivitel osszesen 84$, ISO UK mar 108$-ra rug
75$ korul mozognak a dye-sub Gateron szettek ANSI US kivitelben, ebben benne van a numpad, meg egy rakat nem szabvany modifer rowhoz valo gomb is, ami a Granitenal ujabb 18$-ba fajna.
(ISOt sajnos meg mindig nem akar a Gateron gyartani )Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
izee
őstag
válasz tDr1v3r #24825 üzenetére
win7-hez használnám és nem tudom alt gr funkciót tudok-e aktiválni. Akár programmal, de anélkül még jobb, csak nem mindegy, hogy prtscr.t akarok gombra tenni, vagy egy funkcióbillentyűt...
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
izee
őstag
válasz tDr1v3r #24830 üzenetére
1) szeretném kipróbálni
2) tetszik, hogy keret nélkül kis helyet foglal
3) ha játékra beválik, megmaradhat+1) Nem szeretnék lapos billentyűzetet. Mechanikusat igen, de az ára miatt nagyon megválogatom, igaz nincsenek nagy igényeim. Lehetőleg magyar kiosztás, fehér alapon fekete betűk, MX brown illetve egyéb lehetőleg 45g actuation force. (nem vagyok gépíró, nem kell blue)
Programmal mindent át lehet bindelni, még a funkcióbillentyűket is? AltGr is kellene, nem csak alt.
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #24864 üzenetére
csakagranite
Ez volt az eredeti prototipusa, amit a Gateron nekiallt gyartani az MDs arcok keresere, de aztan szoren szalan eltuntek, es vegul a vegleges dizajnt az SPnel gyartattak le.
Azota nem szeretik az MDt a Gateronnal.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #24987 üzenetére
MX Blue kapcsolot sztem itthon is lehet venni
Conradban lehet kapni plate- es PCB mounted MX Blacket, de a tobbi szin rendelesre sincs.
Gondolom azert ilyen olcsoak, mert 200-as dollar arfolyammal lettek behozva...
Netes ara 0.55$/db korul mozog, plusz vam/afa.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Gamer Billentyűzet Akció ! Steelseries, Razer, Logitech - Számlával, Garanciával, Ár alatt!
- steelseries apex pro us hibatlan
- SteelSeries Apex Pro TKL Billentyűzet, új ára 90eFt felett! 12 hó jótállás! HATALMAS AKCIÓ!!
- Magyar Microsoft Type cover Alcantara szürke Surface Pro 3,4,5,6,7 háttérvilágítású billentyűzet
- Csere-Beszámítás! Ducky One 2 / SF / Mini Billentyűzetek akciós áron!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest