Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
2-3M között tudtok ajánlani valamit? Használt kéne olyan 5 éves, nem túl sok km-el (max 120k), benzines. Elsősorban városba járkálnék vele olyan 20km-re meg vissza, havonta egyszer nagyobb utakra is elvinném ilyen 3-500km-re. Nem napi szinten használnám, inkább csak bevásárlós, rokon látogatós, nyaralós kocsi. Tapasztalat eddig Opel, Seat, Suzuki, Honda vezetésében van. Ezek közül az Opel és a Seat jött be a legjobban, de nem feltétlen maradnék ezeknél a márkáknál. A Hondánál és a Suzukinál is a túl érzékeny kuplung, ami nem jött be, de gondolom az állítható. Egyébként nincsenek annyira magas igényeim. Ami most van erre a célra az egy 2002-es Seat Leon, és már unom, hogy minden évben elromlik valami, és elkér rá 200-at a szerelő, ezért váltanék inkább valami újabbra. Nem tudom ezeken kívül még milyen info kell.
Kösz előre is!Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz vzsryl #187911 üzenetére
A Suzuki-t, BMW-t, ilyesmiket kerülöm a hírnevük miatt, egyébként biztos jók. A Toyota Yaris is izgalmasan hangzik, amit a kolléga néz. Úgy látom árban is nagyjából belefér. Igazából az olyasmiket kerülném még, aminek ismert széria hibája van. Pl rokonnak a Citroen Xara elektronikája pocsék, de hallottam már mástól is rémtörténetet róla, hogy autópályán egyszer csak lekapcsolt a világítás nagy sebesség mellett. Szóval az ilyesmiket kerülném, ha van rá mód.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz CactuS #187926 üzenetére
Köszi! Nagyjából az jött le az eddigiek alapján, hogy sok jó kocsi van, és nincs egy konkrét típus, amire azt mondanátok, hogy az a tuti ilyen árban. Kénytelen leszek rászánni néhány hetet, és utána olvasni jobban a témának.
Formában nekem a letisztultabb dolgok tetszenek. Pl a régi Volvo S80 vonalvezetése az ablakok alatt mindig tetszett, annyira egyszerű és elegáns megoldás:
Nem bírom, ha túl csicsás valami vagy túl van bonyolítva, akkor inkább tűnik játéknak, mint komolyan vehető dolognak szerintem.[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #188004 üzenetére
Haveromék sport kocsikat vittek el így próba útra csajozni.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Én láttam már jöl vezető nőt, de a belakás ott is megvolt. A többség viszont úgy tűnik, hogy sűrűbben koccannik, mint a férfiak, mert nem tudnak úgy odafigyelni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #188160 üzenetére
Hát a sztereotípiák alapján kevesebben csinálnak súlyos balesetet, de pl nálunk távoli rokon csajszi a férje mercijével simán felkenődött a betonfalra 200 körül lakott területen. Ezek alapján megbolondulhatnak ők is, ha olyan kocsit tesznek alájuk, vagy az is lehet, hogy volt benne valamilyen tudatmódosító. Már nem derül ki soha.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Itthon mennyire divat leállni alkudozni a kereskedővel? Nézem már egy ideje a discoveryn az autós sorozatokat, és ott gyakorlatilag mindenen megpróbálnak alkudni. Inkább kereskedésből vennék, mint magánszemélytől a garancia miatt, de viszonylag magasak az áraik.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz MunezXBK #188431 üzenetére
A múltkor olvastam totalcaron vagy hol, hogy a kereskedő adta a garanciát, és amikor elromlott néhány hét múlva, akkor generáloztatták a fazonnak a motort ingyen. Nem tudom pontosan hogyan működik, de én is valami ilyesmivel lennék elégedett. Szerintem nem új kocsi volt az sem, de már nem keresem vissza.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz BigBlackDog #188439 üzenetére
Gondolom pont ezért számít nagyon, hogy melyik kereskedéstől veszi az ember. De ezt írták a cikkben is. Gondolom nincs listátok, hogy hol érdemes venni és hol nem.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz kisza25 #188491 üzenetére
A Rio nagyon tetszik. [link] Vagy csak jól írnak róla, nehéz eldönteni. Mindenesetre az eddigiek közül ez jön be a legjobban. Néztem a Ceed-et és az i20-at is, de valahogy nem. Ennek sem a legjobb a kinézete, valahogy nem tetszik a Kia féle orr, de annyi baj legyen.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz kisza25 #188498 üzenetére
Nem túl gyenge a Rio? Ahogy nézem csak 1200-as, bár lóerőre elmegy. Nagyjából bejön, amit írnak róla, hogy egy alap kocsi, de tisztességesen össze van rakva. Ilyesmit keresek kb 5 éveset, hogy legyen még rá gari, de árban már megérje. Nem rossz ez a Hyundai sem végülis, és azt olvastam, hogy ugyanazok csinálják, mint a Kiat. Alkatrészekben is van átjárás a kettő között, vagy hogy működik ez?
Más. Faternak van egy dízel Honda FRV-je, és furcsának találom. Szerintem balesetes lehetett, és a szokásos német orvos családnál volt harmadik autó szöveggel adták el neki. Igaz csak olyan 2 milláért. A fő tünet, hogy 140 körül elkezd rázni a kormány, 170-nél meg már kb. olyan mint a repülő lehet átesésnél. Mintha egy kicsit húzna is az egyik irányba. Igaz kerékcsere, centírozás után ezek sokat enyhültek, de teljesen nem tűntek el. A másik fura dolga, hogy amikor hirtelen erősen a gázra lépek, akkor egyszerűen nem gyorsul vagy tart pár másodperc gondolkodási időt mielőtt elkezdene gyorsulni. Valami mintha a kuplunggal nem lenne rendben és elcsúszna vagy ilyesmi. Sosem tapasztaltam ilyet más autónál, igaz csak benzineseket vezettem, még az is lehet, hogy ez dízelnél normális. Na ezt vehetném át tőle viszonylag olcsón, vagy vehetnék egy másikat. Én inkább az utóbbi felé hajlok, mert nem akarok már szívni fater által lelakott kocsival. Az előző Seat is családon belül vándorolt hozzám, és két év alatt legalább 5x volt szerelőnél valami miatt. Olaj folyás motor környékén, rosszul beszerelt fékcső, törött rugó, törött vezető oldali zár, törött vezetékek vezető oldali ajtóban, ami miatt a központi zár elég esetlegesen működik, nem működik rádiósan sem már évek óta, a motor nagyon durván eszi az olajat, valszeg az olaj lehúzó gyűrű kopott benne, kb. 2-3000 alatt eszik egy litert, aksi csere, stb. A szerelő nagyon meg akart dumálni, hogy szét kell szedni teljesen, meg generál kell a motornak, én meg azért láttam már nem egyszer autókereskedőkben, hogy hogyan cserélik a lehúzó gyűrűt a motor szétszedése nélkül, úgyhogy annyira nem hajlottam rá, hogy elverjek rá 300 pénzt. Megértem olyan szempontból, hogy neki is kell valamiből élni, de azért ne nézzen már teljesen hülyének. Nagyjából itt szakadt el a cérna és odaadtam bátyámnak, aki hajlandó szívni vele meg egyik haverja szerelő. Ez volt idén télen, a járvány miatt kellett neki valami gyorsan. Azóta volt már tönkrement kézifék, a váltó sem az igazi, folyó hűtővíz, hibás önindító. Szóval eléggé szopóág a kocsi. Igazából fel vagyok háborodva, hogy fater ezért képes volt pénzt kérni családon belül, de nagyjából mindig is ez volt a stílusa. Most úgy vagyok vele, hogy kétszer nem követem el ugyanazt a hibát, és inkább nézek másikat valami használt autó kereskedésben a Honda helyett. Sürgősnek annyira nem sürgős, néhány hónapig még elvagyok kocsi nélkül, a vásárlást helyben megoldom úgy ahogy, de nyaralni, kirándulni már azért szívesen mennék augusztus - szeptember környékén.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Ez milyen kocsi lehet? Nálam átment a törésteszten. [link]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz kisza25 #188514 üzenetére
A-B-be elvisz, nem élményautó.
Pont ilyen kell, ami visszafog, mert ha jól megy a kocsi, akkor hajlamos vagyok száguldozni és a végén még felkenődök valamire. A Hondát pl csak alig vezettem, mégis sokkal több necces szitu volt emiatt, mint a Seattal, ami harmat gyenge. A hang, rázkódás, stb. elnyelés milyen ezekben a Kiakban?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz xEon1337 #188528 üzenetére
Én Honda FRV-nél tapasztaltam ugyanezt a lagot. Szerintem kuplung hiba okozhatja. Igazából még veszélyes is, mert ha előzni akarok és belövöm a távolságot, hogy pont beférjek, akkor sokat jelent az a több másodperc késés. Volt már, hogy a szembe jövőnek kellett lassítani, mert nem fértem be miatta. :S
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz kisza25 #188534 üzenetére
Nem, egyértelműen a kuplung csúszik el valahogy ha hirtelen kövér gázt adok. Legtöbbször váltásnál jön elő, de volt már anélkül is. Volt olyan, hogy teljesen elforgott, és semmit nem gyorsultam. Ha csak óvatosan adagolom, akkor rendesen gyorsul, de úgy meg nehézkesebb előzni. Még akár az is lehet, hogy bizonyos szintig ez a természetes, mert a gyenge autókhoz szoktam, amiknél tövig nyomhatom a gázt különösebb gond nélkül. A kolléga Riojának viszont tutira nem az a baja, hogy túl erős a motor, és finomabban kéne gázt adnia, meg ugye az alap modellen turbo sincs.
Amúgy milyen sűrűn vannak Kia teszt napok és hol, tudja valaki? Szívesen kipróbálnék néhányat, hogy tisztább legyen a kép.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Ádám16 #188679 üzenetére
Nekem az tűnik elég nagy gátnak, hogyha nem akarom elcseszni a használt autó vásárlást, akkor nagyon otthon kéne lennem a témában, és ahhoz kb. éjjel-nappal kocsikról kellene olvasnom, hogy képbe kerüljek 1-2 hónap alatt, tovább meg nem nagyon akarom kocsi nélkül húzni. Na ehhez se kedvem, se időm, más meg nem fog utánajárni helyettem. Szoktam nézni az autókereskedőket, abból el lehet lesni egy-két dolgot, ami alapján fel lehet mérni, hogy mi az, amit tutira el kell kerülni. Pl hogyha nem csukódnak jól az ajtók, nem jók az illesztések, akkor tutira balesetes volt, vagy ha habos az olaj sapka belülről, akkor is van vele valami gebasz, de ez közel sem minden. Másoknak évekbe telik mindezt megtanulni úgy, hogy ezzel foglalkoznak. Most elég esélytelennek tűnik, hogy olyat fogjak ki, amivel tényleg minden rendben van. Haverok is azt mondják, hogy észnél kell lenni, mert a jókat 1-2 nap alatt elviszik, ami meg sokáig fent van, azzal tutira van valami gond, és néha nem egyszerű kitalálni, hogy micsoda.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #188682 üzenetére
Azért %-ot írhatsz, hogy az újhoz képest mennyi volt, ha titok az ára... :-) Kíváncsi vagyok, hogy az elektronikához képest milyen gyorsan esik a használt autók ára az életkorral. Ott a bontott de még garanciális alkatrészek 70%-ról indulnak, ha már nincs rá gari, de még viszonylag friss (az élete harmada ment le), akkor olyan 50-60% jó ár.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bernel #188691 üzenetére
Ez szerintem baromi jó ötlet. Nem tudom miért, de nem gondoltam, hogy erre is vannak google értékelések. Én éttermekre, szállásokra pedig szoktam nézni, számítógépes cégekre meg árukereső értékeléseket. Ha egy sztori több véleményben is szerepel, akkor általában igaz szokott lenni.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Engem inkább az érdekelne, hogy amit ott hagytatok, annál mi alapján döntöttetek úgy, hogy nem jó, és amit elvittetek, abban is voltak e hibák, vagy teljesen tökéletes volt? Érdekes lenne valami checklist-et összehozni, ami alapján a laikusok is viszonylag jól ki tudják szűrni a hibás kocsikat.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz molnarpeter #188740 üzenetére
Ja a lelekottsági kérdés ide akart menni a #188745-ből.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Jó, de mondjuk egy emelésből se lehet sokat látni. Látod a rozsdát meg a folyásokat, kb. ennyi. Mondjuk én nem értek hozzá. Igazán mai kocsiknál rá kéne kötni hibakód olvasót, aztán abból már több minden kiderülhet az állapotáról. Szerintem.
Tegyük fel, hogy viszel magaddal egy szerelőt, az is simán megvetet olyat, amivel jó sok munkája lesz. Aki igazán kompetens a témában az a használt autó kereskedő, mert az tudja az összes mocskos trükköt. Abból meg ha összehaverkodsz eggyel, akkor az tuti a sajátját kezdi el árulni neked, nem kísérgetni fog, hogy mástól megvedd. Szóval ez a része szerintem felejtős. Írta valaki, hogy van valami fizetős szolgáltatás ilyen kísérgetős szempontból, nem tudom az mennyit ér, vagy mit fed le. Ott is simán lehet, hogy ráddumálják az elsőt, mert fix összeget fizetsz, és úgy órabérben jobban kijönnek, mintha 10-et végignéztek. Ha meg órabérben fizeted őket, akkor meg mindenről lebeszélnek, hogy még többet keressenek rajtad.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bernel #188752 üzenetére
Én már jó ideje gondolkodok egy véleményezős oldalon, ahol szakembereket, orvosokat, kórházakat lehetne véleményezni, de nagyon komoly jogi aggályai vannak szerintem. Ha mondjuk lehúzom Józsit a kőművest, mert összegányolta a házat vagy azt mondom, hogy Tibi elcseszte a térdprotézis műtétemet és lesántultam, akkor simán beperelhetnek rágalmazásért, és mivel hála az EU-nak én felelek az oldalamon lévő tartalmakért, nem az azt feltöltők, ezért iszonyatosan kockázatosnak tűnik mindez. A torzításoktól én kevésbé tartanék, ha konkrét szöveges véleményt kérek, nem csak csillagokat. Árukeresőn is át szokott jönni az 1-3 csillagos vélemények elolvasása után, hogy mi a baj a bolttal vagy a termékkel.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Én is erre gondoltam, hogy több értelme van elvinni egy szervizbe, ha nem túl nagyok a bevizsgálás árai és az eladó is megengedi. Nem feltétlen muszáj náluk csináltatni a javításokat, mert drágák, de legalább kiderülne, ha nagyon rossz a helyzet és tuti bukó megvenni. Amúgy vennék is újat, ha lenne rá 6 millám, de csak 3 van...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Még egyelőre a márkáknál tartok, konkrét típust még nem választottam, bár van néhány, ami szóba jöhet. Kia Ceed, Kia Rio, Hyuday i20, Opel Astra, VW Golf, ilyesmik vannak a listán, de még biztosan kerülnek fel újak és ezek közül is lehet, hogy lehúzom valamelyiket. Valami alap benzines kell bejárogatni vásárolni, elmenni nyaralni, túrázni, ilyesmik.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bernel #188766 üzenetére
Tervben van, hogy konzultálok egy jogásszal erről. Belenéztem már az orvososba, de az ember olyasmit várna, hogy pl a műtétek hogyan sikerültek. Én is tudok olyat rokonságban, akinek elcseszték a rutin műtétjét, és olyat is, akinek nagyon jól sikerült, pedig nem volt egyszerű dolga az orvosnak. Ilyesmit viszont egyáltalán nem találni az orvosos oldalon. Az, hogy a vizsgálaton bunkó az orvos egy fokkal kevesebbet számít Dr. House óta, az értékelések meg kb. csak ezzel vannak tele.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz SECTORnooB #188770 üzenetére
A Xsara-t én nem ajánlom, nem túl jó az elektronikája. Unokatestvéremnek is volt egy darabig.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
Ja közben utánanéztem. Szóval az a lényeg, hogy kereskedőtől kell venni úgy, hogy a kereskedő nevén kell, hogy legyen. Magánszemélynél nem lehet visszavinni, kereskedőnél viszont van 1 év szavatosság, és abból fél évig neki kell bizonyítani, hogy nem volt meg a hiba a vételkor. Szóval minden esetben érdemes rákérdezni, hogy a kereskedő nevén van e a kocsi, nem pedig valami cégnek vagy magánszemélynek a nevén. Ezen kívül érdemes megnézni, hogy a kereskedés milyen értékeléseket kapott. már ha kapott.
Ha innen nézem annyira nagyon nem is kell érteni hozzá, mert elviszem egy szervizbe vagy a vásárlás előtt vagy közvetlenül utána, és maximum a vizsgálat díját, esetleg az átíratást bukom, de mégsem milliós összegeket. Gondolom azzal szoktak trükközni a kereskedők még, hogy ráírják a szerződésre az összes létező hibát, úgyhogy el kell olvasni, hogy mit írok alá. Nem is tűnik így már akkora parának ez a használt autó vétel.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Okés. "Magánszemély tulajdonos esetén elfelejthetjük a fogyasztóvédelmet, (nem kereskedő) céges tulajdonos esetén pedig nagy baj lehet belőle, ha a cég felszámolás, végrehajtás alatt áll." Akkor csak fogyasztóvédelem nincs hozzá. [link] Nem mintha sokat érne, mert legtöbbször csak elhajtanak békéltető testülethez és csak tömeges esetekben vagy szolgáltatóknál van némi esély, hogy büntetnek.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #188825 üzenetére
Amúgy ez az abroncs csere is érdekes. Még télen néztem, hogy a 4 évszakos gumik némelyike még jobb is, mint a téli gumik. Igaz hamarabb elhasználódnak már csak azért is, mert egész évben csak egy szett van fent.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Én tuti az egész generált kérném, nem csak a felét. A kereskedéseket azért egyszerűbb utolérni, mint a magánszemélyeket, ha odáig fajulna a dolog, hogy perelni kell. Egyedül akkor van gond, ha jogutód nélkül megszűnnek, mint az AAA állítólag. Ahogy nézem a fogyasztóvédelem csak annyit ellenőriz náluk, hogy nem e számláznak túl, van e vásárlók könyve, stb. De a fele mindegyiknél megbukik.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Nem, de leléphet külföldre, vagy átköltözhet az ország másik végébe, ismeretlen helyre, stb. Autókereskedéseket meg nem szoktak összepakolni, aztán odébb vinni olyan sűrűn.
Amúgy ha magánszemélytől vesztek (vagy annak adtok el), akkor mennyire jellemző, hogy elviszik előtte szervizbe a kocsit átvizsgálásra? Mennyi egy ilyen költsége?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Ismerős 2m körül vett használt elektromost, olyan 120km-es hatótávval. Újan 8m, de már nem emlékszem melyik volt. Szomszéd városba megy vele vásárolni ilyen 40km-eket oda-vissza. Azt mondja nagyon sok visszajön, annyival olcsóbb árammal, mint benzinnel, és a parkolás is ingyen van, de nem tudom, hogy visszahozza e a különbözetet egy használt benzineshez képest. Neki mindenesetre bevált második autónak, hosszú távra nyilván nem ezt használja. Szerviz költsége is jóval kevesebb, mint egy robbanó motorosnak. Egyedül az aksival lehet gond, de azt mondják, hogy talán 20%-ot veszít a kapacitásából sok százezer km után.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Hogyan néz ki egy igazán olajos motortér, amitől jobb menekülni?
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #188857 üzenetére
Azt már tudom én is. Azt próbálom belőni, hogy mennyi retek, ami még elfogadható, és mi az, ami már probléma.
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Linux felhasználók OFF topikja
- Hálózati / IP kamera
- Vírusirtó topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Tárhely szolgáltató választás
- Androidos tablet topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Wise (ex-TransferWise)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Hankok téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- 1 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- COSORI Dual Blaze TwinFry 10 literes Forrólevegős Sütő
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest