Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Hiányzik a gamer érzés
- Mára elég volt a reklámokból
- Szólánc.
- Tápszűrő építése kapcsolóüzemű adapterekhez (HiFi készülékekhez)
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Biztonságosabb SSH
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz Paxker315 #93637 üzenetére
Remek lap, nekem bejött.
jokeph: nem lesz alkalmas a köv. gen. Ryzen-ekhez mig a B450/470 igen. Úgy tudom van is már vmi infó amit ezzel kapcsolatban jelentettek meg. Egyébként te honnan tudod mi kell az "usernek"? És miért nekem, miért nem neki címzed ezeket az infókat - esetleg továbbiakkal a alátámasztva?
-
Nobbigstein
tag
válasz Paxker315 #93752 üzenetére
Köszi a választ!
Az elmúlt egy órában én most a Asrock B450M Pro4-et néztem magamtól, úgy látom nincs nagy különbség a F-es verzióval. Tudod, hogy vajon itt sem kell BIOS-t frissíteni? Az nagy könnyebbség, ha alapból is működik a cpu.
Viszont a két GB (főleg a DS3H) szintén jól hangzik és még olcsóbb is, meggondolom még, hogy melyik legyen!
-
nagyúr
válasz Paxker315 #93883 üzenetére
Ezek közül az Asrock Fatal1ty egyértelműen nyerő lap.
Úgy 2 éve vettem az Asrock Z270m-ITX/ac lapomat 40k-ért zsír újonnan, a mai napig király kis lap, minden földi jóval és M2 Ultra gen3 x4 + 6 db SATA3! csatival.
Ebből lett a partys kocagémer és mindenes gép, i3-7350k 4,2@4,8 + 2*8 GB G.Skill Rip Jaws V 3000 CL15 + Kingston A1000 240 GB NVMe SSD-vel és egy RX460 4 GB Gigabyte Windforce OC-vel megtámogatva.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Laraxior
titán
válasz Paxker315 #93914 üzenetére
Jo lesz, koszi
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
tipuka
addikt
válasz Paxker315 #93940 üzenetére
Szia,
Annyiért akkor nem lenne jobb az MSI MAG Z390 TOMAHAWK 43k-rt? bár az alzában, ahol ennyibe fáj, nem lehet bios frissítést kérni (elfogyottat mutat, de a kosaramban van az utolsó) - csak alzában kapni 45k-t a MSI Z390-A PRO-t éretlmes áron, mert máshol nincs vagy "basic " garit adnak, a Z370-t se kapni sehol normális áron, csak a konzolvilágban, ahol nincs bios frissítés sztem. Így nem a legjobb.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Paxker315 #93993 üzenetére
Nem ,viszont memóriákat szeretném a lehető legmagasabb órajelen járatni stabilan.
Thunderbolt csatlakozás az Universal Apollo hangkártyámhoz feltétlen szükséges ,így van egy érzésem hogy nem fogom tudni olcsón megúszni ,meg aztán azt sem vágom hirtelen hogy az új AMD lapok támogatják e ezt a kimeneti szabványt.
A lehető legmegbízhatóbb és legolcsóbb megoldás érdekelne. -
-
b1sti
senior tag
válasz Paxker315 #94166 üzenetére
Nincs különleges elvárás a laptól. Egyedül talán a kiváló vrm. Továbbá tényleg csak a jövőt tartom szem előtt. Mondjuk, ha arra kerül a sor, hogy vegyek egy 3950X-et, akkor ne kelljen lapot is cserélni. Bár lehet, addigra annyit fog fejlődni a technika, hogy jobban megéri majd.
Gigabyte B450 Aorus Pro
MSI B450 TomahawkE kettő között van különbség?
-
veterán
válasz Paxker315 #94193 üzenetére
Azért gondoltam hogy Z-s lapot veszel, mivel talán abba a VRM jobb illetve talán nem melegszik annyira az általam kinézett I7-9700-as procival, mint egy gyengébb alaplap. Nem érdekel az a pár ezer ft amennyivel többe kerül, ha mellette viszont jobban kiszolgálja az I7-9700-as procit.
iPhone 13 Pro Max
-
nagyúr
válasz Paxker315 #94293 üzenetére
Úgy van.
Szeressem az Asrock B450 PRO 4-et, áráért cserébe sokat tud, és ebbe nem lesz 6 magnál több, ehhez meg overkill is. Amit nem szeretek, az a full fapad belépő lapok.
Jelenleg R3 2200G van benne, az R53600X ott vírít az X370-es ROG CH6 Extrembe, hozzáteszem, jobban is megy benne, és a 3600-as ramokkal sem kellett dekáznom, XMP-on, azt plug&play megyen.(#94294) Yeffy: Igen, abszolút ajánlom, hatékony és csendes.
Persze a méretei miatt oda kell figyelni, hogy be is férjen a kiszemelt házba. (165mm magas, sanszos hogy többnyire ez ATX házba fér be).
Nem mondom, hogy nincs olcsóbb alternatíva, bizonyára lehet találni.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Milka 78
nagyúr
válasz Paxker315 #94364 üzenetére
Na jó de ha kikapcsolja akkor minek fizet érte? Mivel tud többet a Steel Legend azt is figyelembe véve, hogy minimális oc-ról beszélünk? Biosban ugyan olyan hiányos mint az összes ASrock termék, leszámítva a csúcs kategóriát (ami talán nem is baj egy minimál oc esetén?), a sok műanyagtól meg gyengébben muzsikál oc alatt ha pusztán a hőfokokat vesszük. Én isten igazából nem tudok okot mondani a megvételére maximum a kinézetet vagy esetleg a köritést ha szükség van rá.
Vagy vennék egy olcsó lapot minimalista oc-ra vagy ha komolyabb terveim vannak oc terén és kell a vaskosabb vrm akkor bizony Mortar MAX...aminek pofátlanul fent van az ára. -
Yeffy
veterán
válasz Paxker315 #94418 üzenetére
rendben, akkor ezt vehetem ugy, kb az a szint, mint a Toma MAX, csak X-es chipsettel?
nem, egyalt nincs szuksegem az X-re, csak a 2 front 3.0 USB kivezetesre, amirol korabban offoltam kicsit. de ha tudsz/tudtok olyan B450-et, amin van ketto, es amugy egyenlo, vagy job a Toma MAX-tol, orommel hallgatom.
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
vtboy
csendes tag
válasz Paxker315 #94446 üzenetére
Hülye kérdés lesz, bocsi Néztem a neten, hogy a Ryzen 7 2700x-hez rgb hűtőt adnak, és láttam, hogy valami külön kábellel kell még pluszba bekötni, hogy irányítható legyen rajta a világítás. A mortar maxon ugye találok olyan slotot, amibe azt be tudom passzintani? Ha már lehet irányítani, ki szeretném használni
-
fatikajoker
csendes tag
válasz Paxker315 #94574 üzenetére
hát 30 körül gondoltam, ha lenne itt aprón valami garanciás kikímélt darab újonnan 40 e a max amit rá tudok áldozni. Így is csillióban van már a gép.
MSI B360 Gaming Plus / i5 9600KF 3.7 ghz / 4x4 gb HyperxFury DDR4 / Radeon 5700XT 8gb Anniversary 50 /Adata xpg 512 Nvme M.2 /Samsung EVO 860 250 / 2x1 tb WD Black / Aerocool Shard Rgb/EVGA SuperNova 750w GQ Gold+ / Arctic freezer 13 cpu
-
fatikajoker
csendes tag
válasz Paxker315 #94574 üzenetére
A gaming verziónak mi az előnye?
MSI B360 Gaming Plus / i5 9600KF 3.7 ghz / 4x4 gb HyperxFury DDR4 / Radeon 5700XT 8gb Anniversary 50 /Adata xpg 512 Nvme M.2 /Samsung EVO 860 250 / 2x1 tb WD Black / Aerocool Shard Rgb/EVGA SuperNova 750w GQ Gold+ / Arctic freezer 13 cpu
-
Ambrosio
csendes tag
válasz Paxker315 #94603 üzenetére
A választás oka:
4db memória foglalat (most 2x4, később +2x4gb vásárlása),
2db M2 foglalat, tudom az egyik csak sata,
a vga slot felett legyen az x1 slot, a másik x16 slotba lehet beletennék egy hangkarit, vagy a wifit. Kellene az opcionális +2 pci-e bővítési lehetőség egy RX570/580 helyigénye mellett. Olyan lapot nem találtam, amibe belemegy egyszerre a VGA+2 egyéb kártya és microATX.
Van type-c, bár jelenleg nem létszükség.
Húzva, biztos hogy nem lesz.
Szeretném minél olcsóbban megúszni, ha itt tudok x ezret megtakarítani, azt beleölhetem prociba/memóriába/bármibe.
A jövőbeni fejleszthetőség nem nagyon izgat, 4-5 év múlva úgy is egyben kell majd mindent cserélni... Ezért nézem a B350-es lapokat is. A B450 csak a StoreMI-vel tud többet
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Nintendo Switch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Politika
- VoLTE/VoWiFi
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- További aktív témák...
Állásajánlatok