Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
Ha már DNS a téma lenne egy kérdésem.
Beállítottam a mikrotik-en, hogy minden DNS kérést forward-jon egy szerver felé, amin adguard fut.
Erre azért volt szükség, mert valamiért nem tudtam az új telefonomon beállítani rendesen, hogy mi legyen a DNS kiszolgáló..
A lényeg, hogy van ez a kliens, ami most mar rendesen elmegy az adguard felé viszont a router ip-je látszik az adguard log-ban és nem a kliens ip-je.
Mit rontottam el? valahol elveszik a forrás ip-je.
Gyakorlatilag ezt valósítottam meg : [link]
Annyi, hogy a tűzfalnál is engednem kellett az adguard szerver felé a forgalmat az 53-as port-on.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz adika4444 #18605 üzenetére
Ahha, akkor így már érthető. Igen a router ip-je van ott megadva pont azért amit írtál is. Most, ha az adguard szerver kiesik, akkor a forward-ok vannak tiltva csak, így mindenki elér mindent.
Akkor marad ez így, fontosabb a megfelelő működés csak furcsa volt ez az információ vesztés.
Köszönöm az infót neked is Audience!
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Olvasgatom itt, hogy mikrotik esetén a wifi még az ax esetén sem lesz jobb.
Kérdezem van most kb 30 wifi-s eszközöm (+15 kábeles) amit kezelek. Hozzá két AP van CaPsMan-al.
Ezt szépen kezeli is, az AX-tól azt várnám, hogy nem lesz olyan terhelt majd a wifi, kezdetben csak a fő router-en.
De ezek alapján nem is érdemes továbbra sem ebben gondolkodni, azt láttam, hogy csak 2x2-es antennák vannak benne, szemben más gyártóknál 4x4-es van..
Tehát nem lesz "érezhető" különbség, ha berakom az AX-et? Inkább a zaj érzékenység miatt váltanék nem a sebesség.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz grabber #18647 üzenetére
Amit nem írtam, a hálózat a sok kis eszköztől terhelt esp32, esp8266 stb, meg persze telefonok, tablet, notik stb..
Családiházas környezetben van, tehát csak én keltem a zajt. 2x2 csatornán szór a wifi 1-6 és az 5ghz is külön -külön. Viszont van ZigBee (11 channel) és BT-s eszközök is, amik zavarhatják.Köszönöm mindenki válaszát! 😊
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest