Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
E szerint még Windows 2000-re is jó lesz:
http://www.eset.eu/download/beta
Plag: én is remélem, hogy a javító foltok kiköszörülik a pl. nálam is jelentkező gyengeségeket. Nálam egyébként csak minimálisan gyorsabb a futása, bár lehet ez is csak placebo-hatás...
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
őstag
A COMODO IS Pro Sandboxa van olyan jó, mint a KIS Safe Run-ja? Lehet hülye kérdés, de szeretek elszigetelten böngészni...
Vagyis a kérdés egyszerűbben, használható-e arra, mint a KIS Safe Run-ja?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
A KIS 2011 + FX4 webvédelem nem túl jó barátok, de tény, hogy egy két acrobat reader kifagyást tól eltekintve jó a safe run + az online banking is.
Néztem tesztet a ESS5-ről, a languy gyerek nyomta a youtube-on... Beszívott pár dolgot, de nem húzta le, ellenben a 2011-es KIS 400-as és 556-os buildjét is ócsárolta... A KIS 2012-t tekintve bizakodó a gyerek, és reméli, hogy végre talpra áll a KIS úgy, mint fénykorában.
TheBuckBull sinscsen elragadtatva a 2011-es verziótól, bár az is igaz, hogy pár embernek meg 100%-os volt, bár én az előbb említett neveknek jobban hiszek. Még úgy is, hogy a languy gyerek sztem Norton-fan...
http://www.youtube.com/user/languy99
-
őstag
Biztos lesz jópár eszement, aki benyalja ezt a maszlagot... A hülyéken lehet jól keresni... Azért jó lett volna, ha részleteket is közöl ebből az 5.5-ös eredményből... Remélem valaki jól felnyomja ezt a butaságot és belinkel egy sor éles youtube tesztet...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz szatyor1972 #103 üzenetére
AVAST! Free 6.0, Avira Antivir Free, Panda Cloud, Outpost Security Suite 7.1 free, számtechben járatosabbak számára Comodo IS 5.4. Az első háromhoz érdemes tűzfalat is nézni, az utolsó kettőben van.
-
őstag
válasz szatyor1972 #109 üzenetére
Ha jól be tudod állítgatni a védelmet, akkor mindegy melyiket használod, az a lényeg, hogy olyan tűzfalat is telepíts a csak antivírusok mellé, amely rendelkezik HIPS-sel a megelőző védelem érdekében. Ilyen tűzfalak pl. a Privatefirewall, vagy a Comodo Free Firewall.
Én az Avirát személy szerint nem kedvelem, mert bár igen jó e felismerése, az eltávolításban nem mindig jeleskedik, bár az is igaz, hogy már egy jó éve nem volt vele dolgom.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Nincsen tudomásom arról, hogy a Virusbusternek mekkora aktív rajongótábora van, de erre a cégnek is energiákat kellene felszabadítani, hiszen a lelkes hívek tudják érdemben megemelni az adatbázis tartalmát.
Én lazán toboroznék vagy 500 embert, akinek évente ingyenes kulcsokat osztogatnék gyűjtőmunkájukért cserébe. Sőt a legjobbaknak állást ajánlanék, vagy alapítványt hoznék létre, hogy segítse az egyébként hobbiként végzett, de igen fontos adatbázis-építést, vagy éppen a tesztmunkát. Az alulról építkezés nagyon stabil tud lenni, és hatalmas marketingereje van. Kár, hogy ezért egyelőre alig tesznek valamit. Ja és az ötletemért jár az egyéves VB ISS kulcs...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Van már valami új fejlemény a KIS 2012-vel kapcsolatban? Mintha egy fórumon azt olvastam volna, hogy ezen a héten esedékes az RC...
A nyomkövető cookiek kinyirbálásához mit kell állítani a KIS-ben, hogy magától megtegye? Nem akarom mindig törölni az személyes adatokat és a prefetch állományt...
-
őstag
Hát igen, legalább McKane elmondhatja magáról, hogy a technikája már legalább XVIII. századi szintű...
Amúgy iszonyat nagy szégyen ez az ESET-nek, bár talán user hiba is...
A 2012-es KIS-ről van már valami új infótok???
és még egy kérdés:
Az OSS Free tűzfala kb. egyenértékű az Outpost Firewall Pro-val? Gondolom nem teljesen, melyek a butításai, érdemes egy hatékony antivírus mellett feltenni kikapcsolt av-védelemmel?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Itt a VB Rescue CD-jéről volt szó... Egyébként ideje lenne már végre megszorongatni valami kipofozott technikával az ESET és az AVAST! cégeket, sőt én a VB Personalt ingyért adnám, hadd termeljék az adatbázist!!!
-
őstag
Ebből már a 374-es verzió is elérhető április 25-e óta, úgyh az RC valszeg minimum ez a verziószám, vagy több... Egyébként HZoli87 fórumtárs az egyik legjártasabb a témában...
McKane: nagyobb ismertségre így aligha fog szert tenni, mint ahogyan vaskosabb adatbázisra sem... Én még mindig nem emésztettem meg ez a "csodás" új GUI-t, meg a maszlag Buster kutyás baromságot... Ez az új kereskedelmi igazgató nem sok vizet fog zavarni, ha így folytatja...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Na itt vajon mit k*rhattak el? Kicsit vicces ez a szöveg "többször is meghibásodott a tűzfal"... Egyébként vagyok, hogy a közeljövőben melyik felsőoktatási centrum dobja be hasonlóan a törölközőt a nemtörődömség miatt...
Egyébként nem kellene ilyen esetek elkerülése végett mirror-szervert működtetni?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Most töltötte le a Mozillám a 5-ös verziót... Ezek szerint az új KIS patch számomra semmi változást nem fog hozni... Egyébként bivaly az új 5-ös, érezhető a sebességnövekedés!
A KIS 2011 nekem nem csörgött erre a themaPoster állományra...
-
őstag
válasz bajtokarpi #526 üzenetére
Nem rossz, de a tesztek szerint az ingyenes AVAST! is legalább ennyire jó...
-
őstag
Feltettem ezt a kérdést a már csak archívként létező régi topicba, de azóta sem beszéltek erről, pedig igen érdekelne a téma:
Az a trace route felkeltette az érdeklődésemet. Mi is ez valójában (nagyjából értem) és hogyan van beépítve pl. a KIS 2011-be?
-
őstag
válasz sznorbi2 #538 üzenetére
Olvastam azt a pár sort amit írtatok, és a lényegét értem is, de a részletekben bújik meg az ördög, arra lettem volna kíváncsi... Köszi azért!
A KIS 2011 végre kakukkolt az 5MB-os themaPoster állományra...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Remélem egyre gondolunk, ez az attiati 481-es hsz-ban lévő link tartalma, amit most már felismer a KIS 2011... Mondjuk safe runban nem futtattam akkor a cuccot, mert mi van, ha csak "mozgás" közben vakkant rá a heurisztika, de elég baj, hogy adatbázisból nem jelzett rá egy napja...
-
őstag
Most néztem languy99 tesztjét a GDATA IS 2012 Beta-ról és a Trustport IS 2011-ről. Többet vártam tőlük, a Trustportnak állítólag nincsen heurisztikája, vagyis alkalmatlan a 0 napos támadásokkal szemben, "csak" a két av adatbázisából dolgozik...
Érdekes tesztek voltak, kicsit más lett a véleményem róluk, pláne, hogy az erőforrásokat is szeretik zabálni é/v az oldalbetöltődést lassítják be élvezhetetlenné téve böngészést (saját tapasztalat A GD IS 2011-gyel)...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Szerény véleményem szerint pedig úgy lehetne megoldani ezt a problémát, hogy mindig azonos számú mintán tesztelnek, ami legalább 6, de inkább 7 számjegyű, alap és maximális védelemi beállításokkal. Ehhez hozzátenni egy szakvéleményt, hogy milyen környezetben, milyen védelmi erősséget érdemes használni, ill. melyik program termel sok FP-t stb...
Mindezt egy független, nemzetközi színterű egyetemi szerveződésben. A szervezeti forma legyen tanszék vagy alapítvány, és minden AV gyártónak azonos honoráriummal kellene támogatni azt.
Persze még így is lehetnek megvesztegetések, de nem hinném, h bármely gyártó is kockáztatná a hírnevét... Mivel ebbe nagyon bele lehet bukni...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #645 üzenetére
Ok, rendben, proaktív teszteléshez tényleg nem kell százezres minta, de itt is eltérőek a AVC tesztek, hiszen a novemberi teszt 23.237 mintán történt, a 2010 júniusi 27.271-gyel, a 2009-es meg pont annyival, mint a 2010 novemberi, szóval ez is fura tendencia... Most meg a 10.000-et sem éri el...
Az meg pláne, hogy a detektálási arányok nagyobb mintán is hasonlóak voltak, és az eredmények ugyancsak szánalmasak...
Egyébként oda lyukadunk ki, hogy jó minden úgy ahogyan van, mert alapbeállításokkal is használnak alapheurisztikát, cloud technológiát, és community watch-ot a kergetők... E két utóbbival mondjuk nem mindegyik cucc rendelkezik.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Szellem. #667 üzenetére
Meg kell előttük lebegtetni, hogy a Fogyasztóvédelemnél teszel panaszt, sőt segítséget kérhetsz az európai ombudsmantól is. Szakadjanak meg, ha hülyének nézik az embert...
Nem érdemes annyiban hagyni, mert szokásukká válik a lopás, és még sok európai polgártársunk megszívja az ilyen szemét cégek miatt... Azon lenne az eszük, hogy az adatbázist bővítsék...
Egyébként a mai éles helyzetben, amikor egyre többen az ingyenes, de ennek ellenére jó védelemnél teszik le a voksukat, kutya kötelessége lenne a disztribúciónak méltányosan viselkedni! Én az öreg Kaspersky helyébe páros lábbak rúgnám ki az ilyen mihaszna alkalmazottakat... Nem igaz, hogy vmi nagy főnök nem olvassa a panaszbejelentéseket...
Egy szakmai kérdés így a végére... Jelenleg melyik kergetőnek van a legnagyobb adatbázisa, a legtöbb szignatúrával?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Bocs, de sajnos nem voltam netközelben... Ja és a KIS 2012-őt egyelőre én nem használnám, bár tesztelni, szórakozni vele jó... Miért mondom ezt...:
1. Egy vírusos pendrive miatt majdnem összeomlasztotta a rendszeremet, mert irtás helyett ablakáradatot zúdított rám, aztán fagyás, majd újraindítás kérelem, de aztán minden rendben volt, viszont ez egy félórába került... Úgy, hogy az autorun le van tiltva, és a pendrive bebiggyesztése után futott a scan... A scannelés végén jutott eszébe beparázni... Közben, amikor jelzett, akkor csak a neutralize all gombot kellett nyomni, és szemlátomást tette a dolgát, de aztán kiderült, hogy mégsem...
2. Egyes oldalakról nem enged tölteni, gondolkodik, és aztán lejön egy 1KB-os állomány a várt több MB helyett...
Mindezek mellett egyelőre én is abban hiszek, hogy legalább egy 2009-es szintű progit fognak belőle faragni, vagy talán még jobbat... Remélem...
-
őstag
Elméletileg a VB Profnak is van webfiltere... Amikor még anno használtam úgy rémlik, hogy ha oldalt nem is blokkol, de kártevőt azt írt. Vagy ez már az a fázis, amikor a böngésző cache-ből veszi ki a zoxigént?!
-
őstag
Nem ártana már a 8-as Virusbuster Professional-ba egy jó webfilter, egy community watch funkció, és akár egy jó hazai sandbox sem (ez már álom kategória). Az adatbázis szédületes bővítéséről nem is beszélve, még mindig magas nekem, hogy miért nem csereberélnek az OUTPOST-tal...
-
őstag
Plag kipróbálta talán ezt a verziót, meg a sima antivírust is, de nem volt jó véleménnyel róluk... Legfeljebb az antivírust ajánlja, de az is képes random belassulásokat okozni...
Jenne_S: köszi a chorme-os fordítást, az FX5 nem fordítja a google-lel...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Néztem egy-két youtube-os tesztet nagy hirtelen, és két motor ide vagy oda, nem esik nehezére kártevőt beszívni... Maradok a KIS-nél, az se a legjobb, de a Trustport sem igazán győz meg annyira, hogy váltsak, sőt a KIS jóval több védelmi funkcióval és érettebb technikával rendelkezik, bár már beszéltük, hogy közel sem az 5-6 évvel ezelőtti önmaga.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz BigManus #1036 üzenetére
Igazad van laca026, én sem várok 100-as védelmet egyiktől sem, csak meglepő eredményeket produkált egyes önjelölt tesztelőknél a védelem, és ahogy említettem, a KIS még mindig több extra és szükséges funkciót tud, mint a TP. Egyébként volt idő, hogy a TP AV esetében a vásárláson gondolkodtam...
-
őstag
Eléggé megjártam a Trustport Total Protection-nal. A gond ott kezdődött, hogy újraindítás után baromi nehezen állt fel a rendszer, aztán meg fagyott keményen... Csak úgy tudtam leszedni, hogy az msconfig-ba kinyomtam minden TP komponenst, különben el sem indult az uninstall... Jó gáz ez a program az én rendszeremen, de másnak biztos jobb, bár ahogy olvasgatom a hozzászólásaitokat, felejtős termék ez...
-
őstag
Az utóbbi 24 óra kálváriája:
1. KIS 2011 le, helyette fel a Trustport Total Security 2011
2. Gép halott, tálca fagy, csökkentett mód, Trustport komponensek kinyomva és csak így indul az uninstall
3. KIS 2012 Beta fel, de a kulcsot tiltja a mocsok, úgyh eltáv, majd ha kijön a végleges megpróbálom a még nem próbált kulcsaimmal beaktiválni (előre sejtem az eredményt)
4. ESET NOD32 Beta próbája, de inkább hanyagolom, mert fogja a gépet a random belassulásaival
4. Gépet rendbe rak ("optimalizál", tudniillik divatfelhasználó vagyok...) Tune-Up 2010-zel, fel a Panda AV Pro 2012
4. Örülök az új Pandának, de hibaüzenetek ugranak fel, egyszer egy firewall-kifagyás után (win7 firewall ki volt kapcsolva), és a uTorrent szétbarmolását követően pá Panda
5. CIS pro telepítése sikertelen, a b*szakodás vége egy rendszer-visszaállítás
6. Ez van most: Comodo FW+Norton AV, és a gép nem fagy, nem lassú és nem üzenget hülyeségeket...
Igen tudom, vírusirtót csak szűz rendszerre, de ezzel csak az a baj, hogy Kontárék gépén bajos a tisztavisszaállítás, márpedig Kontárék gépébe nap, mint nap belebotlok...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz BigManus #1126 üzenetére
Ugyan, én nagyra becsülöm blattidát, de nagyon eltalálta ezt a szöveget... Egyébként sztem a Tune-up is divatgönc szagú, bár igaz, ami igaz elég sok gép sebességét rakta már helyre és egyszerűbb, mint az oprendszerben matatni... Szóval nem vagyok konfrontatív személyiségű, pláne nem olyanokkal, akik már nagyon sokat segítettek!
Egyébként hozzátok képest még mindig csak egy lelkes amatőr vagyok, de sokat tanulok pl. tőled is laca026...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz BigManus #1132 üzenetére
Nem egyszer mondtál véleményt olyan dolgokban, amik engem is érdekeltek, vagy megerősítettél vmiben... Nem értem, hogy ezek számodra miért jelentenek ekkora újdonságot...
És ami a témába vág: a Norton AV network security map-je hibát generál, és nem jeleníti meg a hálózatot...
-
őstag
válasz polonic #1168 üzenetére
Akkor ezek szerint jobb egy saját levelező kliens + a forrásfiókot úgy állítani, hogy automatikusan törölje a továbbított leveleket... Hogy rohadnának meg, de nem gyengén... Még jó, h a googli naplózta a dolgokat...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Roxbury #1261 üzenetére
Sajnos a Norton lassan már olyan szánalmasan sereghajtó (ezel nem azt mondom, hogy teljesen alkalmatlan) lesz, mint az AVG... A NAV/NIS 2012-es esetében mi a helyzet, tesztelte már valaki a beta-t?
Régebben Goodspeeddel voltak nézeteltéréseink a NIS végett, nem azt mondom, h nekem lett igazam, de a Symantec tényleg nincsen benne a királykategóriában... Pedig az ember azt hinné, hogy már csak adatbázis alapján is tarolnia kellene a jó öreg cég termékeinek. Ezzel együtt eszem ágában sincs megkérdőjelezni Goodspeed véleményét, sőt. Ő az a user, akinek még egy Kingsoft mellett sem lenne piszkos a gépe.
-
őstag
Kicsit kezd már sok lenni ez a betörésáradat... Kik vagy mik ezeknél a leggyengébb láncszemek? Ha teszem azt, mint magánszemély erős és jól beállított tűzfallal, erős vírusirtóval és általában VPN (Hotspotshield, ami működik LAN-nal is és minden forgalmat titkosít) kapcsolattal nyomom a témát mekkora esélyem lehet egy betörésre?
Más: egyelőre olyan jól bevált az aláírásomban szereplő védelmi megoldás, hogy nem állnék vissza a KIS-re... Max, ha kifognék valami nagyon kecsegtető 3 gépes licenszakciót...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz #41133696 #1421 üzenetére
Na ez az... Nekem is eléggé összetett a védelmem, ráadásul valamilyen VPN szolgáltatást is szoktam használni... Sőt nálam sem az Outlook használatos a leveleim intézésére... Szóval az aláírásomba szereplő védelmen, ha valaki átkel, akkor azt meg is érdemlem...
Egyébként én azt sem értem, hogy egy gmail fiókból honnan lehet megtudni azt, hogy milyen védelmet használok, pláne, hogy belépésnél minden egyéb helyen kiléptetem a fiókot és a sütiket sem tároltatom... Ez esetben akkor a gmail-en keresztül kellene kártevőt bejuttatnia hozzám... Sok ez így egyszerre, de nagyon érdekelnek a válaszok...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz .morrowind. #1427 üzenetére
Azért itt nem teljesen az áll, amit te állítottál, mivel legfőképpen az adathalászatról regélnek, szerencsére...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz BigManus #1430 üzenetére
Szia Laca026!
Azért nekem az is magas, hogy olyan kártevőt próbálnak bejuttatni, amit éppen akkor aktuálisan nem ismer a védelem... Már ez egy sor kérdést vet fel, és akkor még a kiegészítő tűzfalas védelemről nem is beszéltünk, na de nem szeretném GoodSpeed kollégát ismételni...
Annyi talán lehet, ha komolyan nyomják, hogy ha a hackerrel egyszerre vagyunk bejelentkezve a gmail-fókba, és a böngészőmön keresztül próbál bejönni, vagy abba rosszindulatú kódot belenyomni, ami akárhányszor bejelentkezek a fiókba, infót küld neki.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- 2 ESZKÖZ 1 ÁRÁÉRT VASÁRNAP ÉJFÉLIG - NOD32, Internet Security, ESET termékek hivatalos forgalmazója
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest