Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
HZoli87
veterán
válasz 12-es csaj #39069 üzenetére
Ha a programnak heurisztikus találata van/volt, akkor az adott fájlban veszélyes "kód sorozatot" talált, ami ráillik egy vírusra vagy egyéb kártevőre. A ProActiv rész pedig egyfajta viselkedés elemző, ami figyeli, hogy az adott fájl (amit heurisztikája alapján tisztának talált), milyen módosításokat hajt végre a fájlrendszerben, vagy milyen kommunikációt folytat az világháló felé, ami veszélyt jelenthet. Valahogy így lehetne röviden összefoglalni, de lehet majd kiegészítenek a többiek vagy pontosítanak rajta.
-
F34R
nagyúr
A proactive ún. védelem amit nem ismer a heurisztika manuálisan tudod blokkolni/ engedélyezni (általában automalizált , de vannak teljesen manuálisak is defense+ )
-
blattida
nagyúr
A heurisztika az adatbázisban található mintákat és a vizsgált fájlokban talált kódokat hasonlítja össze és ha gyanúsnak találja őket, akkor jelzi.
A proaktív modul pedig egy hips, amely a folyamatok közötti interakciókat figyeli és annak lapján jelez.
GoodSpeed
Az avira, az avast vagy a comodo minek licenceljen motort, ha van egy jól működő sajátja(és egyébként simán megtehetné anyagilag)?
Van egy csomó kis vagy nem annyira kis cég, mely licencel ám ezerrel...Egy program jósága, hatékonysága alapvetően nem pénz kérdése, hanem tudásé.
A comodo internetes oldalak és tartalmak hitelesítésével foglakozik, jelenleg már a második legnagyobbak.
Pénzük van rendesen, de az a filozófiájuk, hogy az internetes védelmet ingyenesen kell biztosítani magánszemélyek részére.A céges megoldásaik természetesen nem ingyenesek.
[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
HZoli87
veterán
válasz 12-es csaj #39075 üzenetére
Szerintem igen.
Más: szerintem teljesen jó program az Avast, szülőknél jól teljesít az ingyenes verziója a gépen, eddig nem panaszkodtak rá. Múltkor azért MBAM teljes keresés megvolt, de nem talált semmit sem. Kicsit azért fogja a gépet (1 magos AMD és 1 GB memória, szóval múzeumba való), főleg az elején, sokáig sárga felkiáltó jel van a tray icon mellett, gondolom még nem töltötte be az összes programmodulját. Avirát is telepíthettem volna, de nem bíztam a szerencsére a frissítés dolgot. Avastból a legújabb build is jól működik, szerencsére nem blokkolta a netet.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz 12-es csaj #39091 üzenetére
Nem, az avast motor annyira nem megbízható.
A kaspersky-vel nem lesz nagyobb a gdata felismerése.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz 12-es csaj #39093 üzenetére
Gyakorlatilag igen.
Plusz még az is benne lehet a pakliban, hogy a technológiai változások miatt könnyebben implementálható a kaspersky motor.attiati
Nem az adatbázisok, hanem a motorok régiek helyenként.
Amúgy kérdezd meg a vt-t erről.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz 12-es csaj #39098 üzenetére
Most sem szidtam.
Nem tudom, milyen nyelven írták a kaspersky motort, de könnyebben alakítható és módosítható, mint az avast-é, ráadásul kiforrott, ami a csehek új motorjáról nem mondható el.
Arról már nem is beszélve, hogy a kaspersky adatbázisa nagyobb és gyakrabban is frissül.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
BlackSeven
aktív tag
válasz 12-es csaj #39138 üzenetére
Nálam kevesebb, - most néztem - ESS ekrn.exe full scan alkalmával CPU használata: 4-17% között mozog és max. 60 MB kell neki.
Nálad érdekesen alakult az a magas eredmény. (avast kivételével)Ja és a full scan alatt semmi lassulást nem veszek észre. Ugyan úgy használom a gépet mint bármikor máskor, mintha nem is futna a vizsgálat. (Ez történetesen még ráadásul laptop is)
[ Szerkesztve ]
-
BlackSeven
aktív tag
válasz 12-es csaj #39141 üzenetére
Nos hát igen. Valamit valamiért be kell áldozni.
-
12-es csaj
senior tag
válasz 12-es csaj #39141 üzenetére
-
UserX
addikt
válasz 12-es csaj #39200 üzenetére
Hello!
Avastnak lehet mintákat küldeni a programon belül vagy weben keresztül vagy csak e-mailben (azt megtaláltam)?
-
UserX
addikt
válasz 12-es csaj #39202 üzenetére
A "szunyi" oldalon "tesztelgetek", de semmi gond, majd betömörítem és elküldöm mailben . Mint írtam az előbb az AVG-vel megjártam, így visszakerült az AVAST. Érdekes, hogy például Firefox-al blokkolja az EICAR-t, viszont Comodo Dragonnal simán le tudtam tölteni...
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
A generikus minta azt jelenti, hogy egy fajta kódsor alapján azonosít be többféle kártevőt, azaz egy adott kód segítségével sok kártevőt képes felismerni.
Ez ugyan jó dolog, mert a vírusírókkal nem lehet lépést tartani és nem lehet minden egyes új kódot felismerni és elhelyezni az adatbázisban, de ez azt is eredményezi, hogy a fals találatok száma is megnő, hiszen tiszta fájlokra is képes riasztást produkálni.Itt jön képbe a heurisztika képessége és jósága, ami bizonyos cégeknél jól működik (például Eset), bizonyos cégeknél pedig kevésbé (például Alwil).
-
Z86
őstag
Rendben, majd megpróbálok valami értelmes leírást adni róla a fórumon. (Bár az angolom nem erre a témára van kihegyezve. )
[ Szerkesztve ]
-
sznorbi2
senior tag
válasz 12-es csaj #39226 üzenetére
Hát nem tudom, de inkább valódinak tűnik a kép alapján csak még biztosan most bontogatják a nemzetközi szárnyakat!
Akit esetleg felizgatott a neve annak itt egy kép:Egyébként rengeteg arab honlapon letölthető.
Sőt, van free scanner-e.
[ Szerkesztve ]
To protect and serve!
-
blattida
nagyúr
válasz 12-es csaj #39226 üzenetére
Nem , ez igazi av, csak mivel indiai, ezért nekünk kicsit fura.
Az áraik az ottani állapotok miatt olyan alacsonyak, európai szemmel, a helyiek számára annyira nem.
A legtöbb indiai számítógépén nincs semmilyen védelmi szoftver.
-
bobsys
veterán
válasz 12-es csaj #39240 üzenetére
olyan program vagy annak egy resze amely mas programokkal egyidejuleg fut?
programok futtatható fájljai - a dll is folyamatkent jelenik meg azt pedig alapbol nem futtathato
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
félisten
válasz 12-es csaj #39240 üzenetére
Hali!
Ha szabad megtudnom, hova is írogatsz? Saját oldal, esetleg blog stb (ha írtad korábban, akkor sorry)
Fire.
UI: Vannak olyan szakmai kifejezések, amiket nem kell körülírni, mert vagy nem is lehet, vagy jó nagy hüleségeknek lehet érteni.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz 12-es csaj #39243 üzenetére
Hali!
Ha IT biztonságról írsz, akkor az mindenképp megkíván bizonyos fokú szakmaiságot, még akkor is, ha legjobb szándék vezérel, hogy egy témában abszolút nem jártas user is megértse. Nem lehet, nem szabad bizonyos kifejezéseket "túlmagyarázni".
Szerintem a folyamat is ilyen. esetleg más szavaknál, kifejezéseknél segíthet az IT Szótár oldala.Csak a folyamat kapcsán ilyen kitérőket is tehetnél, ami nem hinném hogy túl szerencsés lenne, bár ez is segíthet: [link]
Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Tetete1
senior tag
válasz 12-es csaj #39340 üzenetére
Biztos 520 Mb Ram az, csak kerekített.
CIS Firewall+Defense, Vipre antivírus és antispyware, Wondershare Time Freeze, Acronis True Image Home
- Az érdekel, hogy mi az élet értelme?! Én megmondom neked: sánta veréb elől elrúgom a lószart - a lehetőségeink körülbelül eddig terjednek. Moldova György
-
UserX
addikt
válasz 12-es csaj #39340 üzenetére
Hogy pontos legyek 2x256 Mb RAM . Az a gép szinte kizárólag csak netezésre (értsd.: böngészés, levelezés) van használva C. Dragonnal, nem lassít elviselhetetlenül az AVAST!!! Különben egy P-II-es gépet váltott le, ahhoz képest ég és föld! Üresjáratban a memória használat 53% körül van. Ez az AVG 2011-nél 63% volt, AVG 9-nél 75%. Az AVAST folyamatait külön nem néztem. Egyébként az AVG 2011 észrevehetően jobban fogta a gépet (programok megnyitása, böngészés). A boot-ot nem volt alkalmam felmérni, mert fel sem állt a rendszer.
-
Tetete1
senior tag
válasz 12-es csaj #39344 üzenetére
Programozol, vagy minek kell ekkora erőmű?
CIS Firewall+Defense, Vipre antivírus és antispyware, Wondershare Time Freeze, Acronis True Image Home, Firefox, Opera
512 ram, 800 Hz, Pentium III. XP3
[ Szerkesztve ]
- Az érdekel, hogy mi az élet értelme?! Én megmondom neked: sánta veréb elől elrúgom a lószart - a lehetőségeink körülbelül eddig terjednek. Moldova György
-
Tetete1
senior tag
válasz 12-es csaj #39346 üzenetére
Ezzel a felállással, 9 éves géppel itthon jól elvagyok.
CIS Firewall+Defense, Vipre antivírus és antispyware, Wondershare Time Freeze, Acronis True Image Home, Firefox, Opera
[ Szerkesztve ]
-
Tetete1
senior tag
válasz 12-es csaj #39351 üzenetére
Ha indokolt akkor az jó. 9 éve programoztam utoljára, akkori csúcsgépet 1 hét után kiakasztottam, nem bírta a memória (pedig az akkor a legnagyobb volt). Ha nem használod ki (nem tudod), akkor felesleges, mint a pápának a pöcse.
[ Szerkesztve ]
-
Tetete1
senior tag
válasz 12-es csaj #39351 üzenetére
Azért ezt a gépet is könnyen lehetne kiakasztani.Most csak Excelben szoktam apróbbakat írni, szórakozásképpen.
[ Szerkesztve ]
-
BigManus
addikt
válasz 12-es csaj #39418 üzenetére
Én IS-t használok. Ha free-ben ugyanez van, akkor bizony tényleg nem semmi.
Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
dnsi
aktív tag
válasz 12-es csaj #39420 üzenetére
Ki kell próbálnom másik védelmet.
-
félisten
válasz 12-es csaj #39425 üzenetére
-
dnsi
aktív tag
válasz 12-es csaj #39425 üzenetére
Vipre antivirus premium a soros , anno volt a gépemen akkor frissítési gondok miatt lekerült.Remélem most nem így lesz.
-
félisten
válasz 12-es csaj #39429 üzenetére
Hali!
Ha van kb 35 perced, megmondom...
Fire.
-
F34R
nagyúr
válasz 12-es csaj #39431 üzenetére
Váltanál ??
-
csaba1203
addikt
válasz 12-es csaj #39435 üzenetére
Ha teheted nézd meg az általam linkelt tesztet.Igen én is a kísérletező típusokhoz tartozom és elég sűrűn szoktam váltogatni a védelmet.Véleményem szerint így tapasztalsz meg legjobban bizonyos dolgokat.Ennek annyi a hátránya,hogy bizonyos időközönként újra kell telepíteni az oprendszert. Ez viszont win7-nél max 1 óra tokkal vonóval.Az új AVG nagyon jó védelmet biztosít volt már a gépemen és ahogy írtad feladták a leckét a free szakosztályban Egyedüli hátránya a memória éhsége.Persze manapság a 2-4 giga sem ritka egy gépben így kalkuláltak a mérnökeik is sztem.
-
janes1976
őstag
válasz 12-es csaj #39435 üzenetére
Szia!
Benne van az Identity Protection is meg még egy csomó más is. Észrevettem hogy újított az avg, teletömte az ingyenesét (2011 free) minden földi jóval!
Eddig jónak tűnik!
Üdv.
JanóXiaomi X6 Pro 512/12 GB (Grey)
-
sznorbi2
senior tag
válasz 12-es csaj #39466 üzenetére
Valószínűleg amikor a támadás volt már meg volt a VT-s fájl.
Maradéka nem lehetett mert befele nem jutott be, mivel megállította a tűzfal nagy valószínűséggel. Nem hiszem, hogy egy Adware támadásra utasítana egy másik gépet, mivel az inkább zavaró tényező szokott lenni mint támadásokat intézzen.Nekem is már 2 ismerős panaszkodott, hogy nem igazán tud a Pendrivejával mit kezdeni mert folyamatosan vírust jelez a védelem de nem tudja törölni.
Gondoltam dugjuk be az én gépembe is, erre abban a pillanatban törölve lett az autorun.inf kártevő és szerencsére azóta is jó az egyiknek, mert csak arról van infóm.[ Szerkesztve ]
To protect and serve!
-
12-es csaj
senior tag
válasz 12-es csaj #39466 üzenetére
Jut eszembe. Ezek a Pendrive-n előforduló autorun.inf-ek általában kártevők?
-
sznorbi2
senior tag
válasz 12-es csaj #39468 üzenetére
Hát persze, keress rá és találsz bővebbet is róla.
De azért tudd, hogy minden Pendrive-on van egy autorun.inf és azokat szokta fertőzni a vírus.
Akár a Conficker is.INF/Autorun vírus:
Működés: Az INF/Autorun egyfajta gyűjtőneve az autorun.inf automatikus programfuttató fájlt használó károkozóknak. A kártevő fertőzésének egyik jele, hogy a számítógép működése drasztikusan lelassul.
A számítógépre kerülés módja: fertőzött adathordozókon (akár MP3-lejátszókon) terjed.
Az ESET általi infok:
[INF/AUTORUN info link][ Szerkesztve ]
To protect and serve!
-
sznorbi2
senior tag
válasz 12-es csaj #39471 üzenetére
Ezt az Avast mondja ilyen féregnek! Még jó, hogy nem a G verzió volt mert az még agresszívabb mint az l-verzió.
Ezek a mai kártevők nagy része már nem a fájlok törlésére, hanem a rendszerek használhatatlanságára szakosodnak, vagyis inkább túlterhelik az op.rendszert és ezt azt beleírnak a programfutásokba vagy módosítanak egy hangyányit az op. rendszeren![ Szerkesztve ]
To protect and serve!
-
sznorbi2
senior tag
válasz 12-es csaj #39473 üzenetére
Csak érdekességként leírom neked, hogy nem is olyan régen az Energizer adott ki olyan usb-s töltőt amin trójai falovacska volt ami még a gyárban rákerült a gyártás során a driverére!
Sőt ha jól emlékszem akkor régebben pedig valamelyik nagy gyártó pont az mp3 lejátszójával járt így!Ez a feltevésed, hogy hogyan került az mp3-ra olyan mint nekem az Autentium-os kérdés.
Én sem tudom, hogyan került a gépemre!UI:
Az I-verzió egy variánsa, amit az Avast is felismer akár G-nek vagy E, vagy ES-nek is, mivel rengeteg variánsa van az Autorun-oknak.
Ha fel tudná tenni az ember a VT-re akkor biztos vagyok benne, hogy ott szinte 100%-os lenne a felismerés, mivel egy igazán elterjedt kártevőről van szó.[ Szerkesztve ]
To protect and serve!
-
sznorbi2
senior tag
válasz 12-es csaj #39475 üzenetére
Ez igaz és több mint valószínű, hogy az MBAM elcsípi a grabancát.
Viszont észre fogod venni hamarosan ha a tiedre is rákerült mert a reg. adatbázisba sokszorosítja magát rövid időn belül és elkezd lassulni a géped egy idő után.
[ Szerkesztve ]
To protect and serve!
-
12-es csaj
senior tag
válasz 12-es csaj #39477 üzenetére
Lejárt a szerk.: Ráadásul mindkettő fájl ugyanabban az időpontban lett módosítva. Mysterious.
-
sznorbi2
senior tag
válasz 12-es csaj #39478 üzenetére
Akkor már nagyon ráfért egy kis Avast védőoltás vakcina.
Most látom, hogy "fertőzmény", ez nagyon jó!
A fun.xls.exe pedig egy álcázott formátumú pondró![ Szerkesztve ]
To protect and serve!
-
blattida
nagyúr
válasz 12-es csaj #39468 üzenetére
Maga az autorun.inf nem kártevő!
Az egy más kérdés, hogy gyakran megfertőzi valamilyen kártevő.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz 12-es csaj #39491 üzenetére
Az autorun.inf-ek esetében ez nem túl valószínű.
Csak úgy nem mozdulnak rá az av-k.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
UserX
addikt
-
BigManus
addikt
válasz 12-es csaj #39498 üzenetére
Én futtatom. Mindig futtatom azokat amiket nem ismer meg az aktuálisan használt program. Természetesen mindezt sandboxban.
Van tiszta partició mentésem, ha valami bibi lenne ( volt már rá példa ) akkor csak visszaállítom pár perc alatt a teljes rendszert.Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
blattida
nagyúr
válasz 12-es csaj #39511 üzenetére
Mert az mbam a tömörítetteket nem vizsgálja át teljes egészében, pontosabban nem mindegyik típust.
Teljesen jogosan, teszem hozzá.BlackSeven
Mert így nekik egyszerűbb, te pedig telepítéskor kiválaszthatod, hogy milyen összetevőjűt, melyik változatot teszed föl.[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz 12-es csaj #39513 üzenetére
Ha mindent kicsomagol, akkor nem.
Az MSE is minden szart átnéz.19870820
Nincs belőle ingyenes.[ Szerkesztve ]
-
UserX
addikt
válasz 12-es csaj #39639 üzenetére
Igen, leszedtem az AVAST-ot és NOD32-t raktam fel helyette, magazinos kóddal. Teszek vele egy próbát, egy darabig biztosan az marad. Én most a "zöld oldalra" álltam . Te még kitartasz?
-
UserX
addikt
válasz 12-es csaj #39641 üzenetére
Leginkább kalandvágyból és kísérletező kedvből . És valahogy nagyobb biztonságban érzem a gépet. Lehet, hogy az is hozzájárult, hogy tegnap voltam egy kolléganőnél vírust írtani (géplassulás, nem indult a Firefox stb.). AVAST 4.8 volt fent, friss adatbázissal. Feltettem és lefuttattam az MBAM ott eredmény: 2 adware és 2 trójai. Láss csodát, törlés és újraindítás után elfogadtható sebességű lett a gép és a Firefox is elindult. A 4.8-at azért leszedtem és feltettem az 5-t nekik. Persze tudom, hogy NOD mellett is be lehet kapni rondaságokat!
Kezdő vagyok: kb. egy órája tettem fel, így nem sokat tudok mondani. Elsőre kb. annyira fogja a gépet mint az AVAST, az 512 MB RAM-ból ürejáratban 60% a memória használat, ez AVAST-al 53% volt. A keresés és eltávolítás (a malware packon) nehézkesebb és lassabb volt.
[ Szerkesztve ]
-
UserX
addikt
válasz 12-es csaj #39644 üzenetére
Ahhoz épp elég volt, hogy megbénítsa a FF-ot. A trójaiak nevét egyébként nem jegyeztem meg.. Bármennyire is kis minta a laca oldalán lévő, az azért talán átjött, hogy más írtók gyorsabban reagálnak, hamarabb kerülnek be minták az adatbázisukba, mint az AVAST-nak. Egyébként nem rossz a NOD szerintem .
Kezdő vagyok: majd beszámolok, ha jobban kitapasztaltam.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Opel topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Android játékok topikja
- Synology NAS
- Macska topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest