Hirdetés

2024. április 13., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Szemjuel


Szemjuel
tag

ahhw pont beraktam a kosárba, hátha küldenek rá 15% kupont :D

(#2) spect80


spect80
senior tag

menő. mi lesz a következő? okos disznópörzsölő? azt is szeretném címlapon látni egy megégetett disznótetemmel egy mobilokkal foglalkozó oldal címlapján

(#3) Carline válasza spect80 (#2) üzenetére


Carline
őstag

Hát akkor már inkább okos vibri bemutatót... kiemelve a BT 5.2 és Wifi 6 kapcsolódást, mert mégis mobilos oldal.
Lehet képpel, videóval megspékelni.

˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI

(#4) proci985


proci985
MODERÁTOR

Köszi a tesztet!

Előző generációval az volt a bajom (az árán kívül), hogy rossz időben* BBQnál 275 fok fölé is simán tud menni a grill főzés alatt is, ahogy nézem az új variáns ezt megoldotta. Plusz végre javították a BT kapcsolatot, ami slowcooknál az öntöttvas edénnyel előnynek tűnik.

Elvileg ma délután át is tudom venni, aztán szombat tudjuk tesztelni 2 kiló beef tenderloinon.

* (hózápor -5 fokban télen, vagy amikor telibekapott minket egy futó jégeső egy szentivánéji BBQ alatt)

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#5) Szemjuel válasza proci985 (#4) üzenetére


Szemjuel
tag

hivatalos shopról szerezted be, vagy viszonteladótól?

(#6) spect80 válasza Carline (#3) üzenetére


spect80
senior tag

képek nincsenek ugyan, de ha érdekel a téma ezt 'átnyálazhatod' ;)
[link]

(#7) zdanee


zdanee
őstag

A lead kép alapján egy vicces telefon-tokra tippeltem. Aztán a teszt első mondatát zsinórban 3x kellett újra olvasnom, mert folyton "okoshűtő" jött ki (áh, érdekes! Honnan tudja, hogy milyen hús van a fiókban? Olvassuk el!), aminek lett volna némi értelme, de az "okoshústű" szót az agyamban az autocorrect egyszerűen nem engedte át, mint létező szó.

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#8) proci985 válasza Szemjuel (#5) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

Viszonteladó, a Powernél (eredetileg norvég) volt itt a városban raktáron, kb a hivatalos shop árában. Egyszerűbb ma munka után kiugranom érte. Akcióban lehet lesz, de amennyire friss és amennyit szoktam hőmérőzni főzésnél, nekem ilyen 10 eurot nem ért várni.

Meater és Meater+ volt akcióban is. Viszont nekem a nyílt láng fölötti / 275 fok fölötti működés a killer feature, amiért megérte ráfizetni az újért, tetejében a jobb bluetooth azt is jelenti, hogy az itthoni slowcookra használt 7kilós Staub öntöttvas dutch ovennel is jobb barátok lesznek, remélhetőleg. Azzal ahogy olvastam a gen1 nehezen boldogult. Plusz nyugodtan bele tudom rakni pl az air fryerbe is, illetve az új kicsit vékonyabb, szóval a paninisütőben télen az entrecotet monitorozni is remélhetőleg jó lesz.

Egyébként azt sajnáltam, hogy nincs 2pack belőle, bár így is épp elég drága. Meg mondjuk ha egyszerre csináljuk a marhát és a lazacot akkor még mindig van itthon két másik extra probe.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#9) Greentea


Greentea
senior tag

Ez így lassan ebéd előtt.. :DDD beütött.

2x2 néha 5

(#10) Segal válasza zdanee (#7) üzenetére


Segal
veterán

Ha nincs értelmes fejlesztési ötlet, de valami újdonsággal mégis jönni kéne, mert a főnök meg a részvényesek ebben a kapitalista világban ezt várja el, akkor majd jönni kell valami értelmetlennel és kissé izzadtságszaggal belemaszírozni a marketingbe hogy ettől mennyivel jobb lesz az életed...
Ha csak idénről kéne pár példát említeni akkor tökéletes lehetne akár ez a hústű is, de akár az 5G-s szelfizős "kerékpár"-nak csúfolt borzalom vagy az átlátszó kijelzős laptop. stb.
Ha meg termék már van, de valahogy el is kéne adni akkor adjuk oda az online sajtónak ingyen aki majd az egekig magasztalja, hogy hiába kerül többször annyiba mint a hagyományos (nem okos) verziója ez világmegváltó ötlet volt és most teljesedett ki ettől a terméktől az eddig sivár élete...
Én már előre várom az okospelenkát ami majd értesítést küld a szülők mobiljára hogy ideje lenne 1 perc szünetet tartani a f*szbookon, mert besz*rt a gyerek...
Sajnos itt tart a világ jelenleg. :(

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#11) kavalkád


kavalkád
aktív tag

hogy a bánatban képes túlélni az elektronika 550 fokot? számomra ez elképesztő.

a cikk szerzője leírhatná, hogy sikerül ilyen szépre megsütnie a húst, nekem jó ha 10-ből egyszer sikerül így és azt sem sikerül reprodukálnom :)

(#12) TESCO-Zsömle válasza spect80 (#2) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Még emlékszem arra az április 1-re, mikor a piros TechPowerUp-ból magenta színű ToyPowerUp lett, címlapon egy vibrátor review-val. :DDD

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#13) bteebi


bteebi
veterán

Nem tűnik ez rossznak, az árát leszámítva. Viszont az nagyon rossz. :) Ha belegondolok, hogy ez tulajdonképp egy sima maghőmérő egy egyszerű BT + WiFi modullal, meg persze némi okoskodással... nagyon-nagyon max. feleennyiért, de inkább a harmadáért még lehetne jó. Teszem hozzá, maghőmérőket már amúgy 2-3 ezer Ft-ért is lehet kapni. Már az is nagy segítség, persze azok nem mondják meg helyetted, hogy mit meddig kell sütni.

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#14) proci985 válasza kavalkád (#11) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

a cikk szerzője leírhatná, hogy sikerül ilyen szépre megsütnie a húst
erre kell a hőmérő, onnantól pedig reprodukálni se nehéz annyira

bteebi: ha mondasz alternatívát fele-harmadennyiért arra kíváncsi lennék. ja és bele lehessen rakni a kuktába és bírja a nyílt tüzet.

sima maghőmérő is megmondja meddig kell sütni, kb hőfok alapján van egyértelmű megfeleltetés.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#15) bteebi válasza proci985 (#14) üzenetére


bteebi
veterán

Ez egy rétegtermék, aligha lesz (érdemben) olcsóbban "okos" alternatívája, ami rendesen működik is. (És ennek ellenére SE fog ez érni 150 eurót.) De amúgy tetszik nekem is, jó cucc, el lehet vele szórakozni. Csak ugye az ára... :)

Ha ebből is mindenki venne 2-3 darabot, akkor nyilván lehetne olcsóbban is adni, így viszont nem biztos, már ha keresni is akarsz rajta.

[ Szerkesztve ]

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#16) kavalkád válasza proci985 (#14) üzenetére


kavalkád
aktív tag

értelek, de ennyi pénzt nem tudok kiadni egy hús hőmérőre, max. akkor ha a jövőheti lottószámokat is megmondja.

(#17) Pityu.


Pityu.
nagyúr

Egyre több az "okos" cucc de a világ meg egyre jobban hülyül elfelé.... És még ujjonganak is neki...

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#18) Szemjuel válasza proci985 (#8) üzenetére


Szemjuel
tag

Szuper, köszi a kimerítő választ! Felete pénteken volt akció a régire de pont amiatt mert a külső hőmérséklet mérése és a tű vastagsága ennél nagyot változott inkább vártam vele. De kb pont arra kell nekem is amit írtál. Köszönöm :R

(#19) proci985 válasza bteebi (#15) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

Ár egyébként relatív: Minőségi, friss lazac általában lesz 20+ euro kilónként jól véve erre, marhánál ez inkább 15+ euro és akkor jól vetted, az a wagyu a képen ennél egész biztosan (sokkal) drágább volt, de a mangalica tarja se olcsóbb. A képeken tippre kb két és fél kiló hús van, ami árban fele-harmada a hőmérőnek, és kb öt emberre elég a tálalást elnézve.

Szóval ha valaki gyakran süt ilyen ételeket, akkor sajnos egyáltalán nem annyira hülyeség egy ilyen segédeszköz.

Mondjuk egészhez hozzátartozik, hogy covid alatt baráti körrel kb leszoktunk az éttermezésről, főleg amikor rájöttünk, hogy a steaket és a lazacot otthon is meg tudjuk jól csinálni. Éttermi kiszolgálás része persze nincs, de nagyobb alkalmakkor (10-15 fővel) eleve minimum három munkamenet megy párhuzamosan. Anno egyébként grillvirslivel kezdtünk valahol 2016 körül, aztán szép lassan jutottunk el a tavalyi grillapokalipszisig, avagy a 3 kilós, érlelten friss és helyi ox tenderloin szelet egyetlen tömbben kisütve a grillen, 8 főre, 1 kiló pork tenderloinnal előételként. Meg 150g saláta, ami természetesen nem fogyott el :DDD.

kavalkád: van sokkal olcsóbb is, nekem ilyen 10-15 eurós hőmérőim vannak, plusz egy drágább lézeres amit igazából nem főzni vettem eredetileg. utóbbit főleg kontrollmérésekre használtuk csak. Konkrétan az egyik egy ilyen.

Egy darab elég egyébként, és van kábeles-kijelzős darab, amin ugyan csak egy szenzor van, de mondjuk 1.2-1.5 kilós darabokig elég, hanggal pedig jelez, ha eléri a kívánt hőt. Tényleg eszméletlen segítség. Plusz ha marhát szoktál főzni, akkor elég egyszer vagy kétszer elszúrni a húst, és máris jobban megérte volna a hőmérő.

Alapvetően a kábel pl grillnél vagy asztali (raclette) grillnél nem zavaró, sütőnél is oké, viszont pl a dutch oven (öntöttvas lábas, pl Creuset, Sebor vagy Staub) nem záródik vele rendesen.

Szemjuel: :R ugyanez kb itt is, két éve nézegetem, de 80 eurot nagyon drágálltam egy félmegoldásért, ami kb pontosan abban nem tudott többet, amiben a jelenlegi drótos megoldással nem voltam teljesen elégedett.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#20) ROBOTER válasza kavalkád (#11) üzenetére


ROBOTER
addikt

Úgy sejtem, amennyi elektronika van benne, az a csúcsában van ami mindig a húsban van, akku helyett pedig (elektrolitot nem tartalmazó) kondenzátort használnak. Gondolom, ha csak úgy pucéran betennéd egy 400 fokos pizzakemencébe, egy darabig riasztana, aztán elhalálozna.

(#21) Graphics válasza spect80 (#2) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Egy tech oldal kapcsán ez miért okoz gondot?

Minden, ami ecosystem , szerintem helye van itt.
A mobilra szűkíteni szerintem kár volna... Mondjuk, ami nem érdekel, az alá nem kommentelek.

Tehát megéheztél.

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#22) UnA válasza zdanee (#7) üzenetére


UnA
Korrektor

Az elején még azon gondolkodtam, hogy ez egy okoshús-tű vagy okos-hústű lesz? ;)

(#23) ha3flt


ha3flt
csendes tag

"Ne ijedjünk meg a „véresre” való sütéstől" - Nem ijedek én meg, sőt régen volt már a kergemarha-kór is, csupáncsak rohadtul undorító a félig nyers, félig véres hús. Nesze neked civilizáció. Ez is csak a feltűnési viszketegség egy körmönfontabb változata, bármilyen ősi szokás.

(#24) Postas99 válasza proci985 (#19) üzenetére


Postas99
senior tag

Ha meg nem akarsz bénázni és mégis valami finomat sütnél akkor ott a szűzérme, a kacsacomb, kacsamáj. Ezekhez nem kell hústű.
Nem mindenki rajong a [mioglobinért]

(#25) Graphics válasza ha3flt (#23) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

De az nem vér bakker...

Az, hogy azt gondolod, még nem lesz az.

Mindössze szimpla tudatlanság... Hülyeséget írsz...Kergemarha az ..
Semmi köze a vérhez ..

A steak színe azt mutatja, hogy milyen hőmérsékleten, és mennyi ideig sütötték: mennyire oxidálódott benne a mioglobin. Ha felvágjuk az angolosra sütött steaket, a mioglobin a húsban levő vízzel keveredve vöröses léként jelenik meg, ezt gondolják sokan vérnek. Minél inkább át (vagy túl) van sütve a hús, annál erősebben oxidálódik a mioglobin, eltűnik a vörös színárnyalat, elpárolog a víztartalom, és ott marad végén a szürkés-barnás száraz cipőtalp.

titok nyitja a mioglobin nevű fehérje, ami az izmok oxigénnel való ellátásáért felelős, és közeli rokona a vörös vérsejtekben található, szintén az oxigén szállítását végző hemoglobinnak. Összekeverni nem jó őket: ha a vérben mioglobin van, az elég nagy baj, mert az anyag károsítja a vesét (izomsérüléskor fordulhat elő ilyesmi). A mioglobin ugyanattól vörös színű, mint a hemoglobin: az általa megkötött vastól.

Ez baj, hogy nem vagy képben , hogy mi mitől van...

Mondjuk nem tudom ebben mi a feltűnési viszketegseg, hogy nem agyonsütött húst eszik valaki...

Téged a szín zavar, aminek semmi köze a vérhez.

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#26) ha3flt válasza Graphics (#25) üzenetére


ha3flt
csendes tag

Mit tegyek, mindenki véresként emlegeti, én honnan tudtam volna jobban...

Ugyanakkor félig nyers az a hús - utánaolvastam, ezt senki sem tagadja, sőt le van írva -, így nem mondanám, hogy túl sokat tévedtem, és ebből persze az is kiderül, hogy nem a színe zavar.

Valamint a jól megsütött hús természetesen nem kötelezően kiszáradt és élvezhetetlen, tehát ez sem kisebb túlzás, mint a vér, csak más irányú.

(#27) Graphics válasza ha3flt (#26) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Akkor sem vér. :)

Téged vizuálisan zavar, és mint a legtöbb ember, erre felhoztál egy érvet, hogy véres, pedig nem is annyira rémes.

:)

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#28) ha3flt válasza Graphics (#27) üzenetére


ha3flt
csendes tag

Akkor is nyers. : -) Ez mitől vizuális infó?

Egyébként beleköthetnék ebbe is, hogy "nem olyan rémes". Nem olyan rémes kaját nem eszem, ha nem muszáj, csak annál jobbakat. : -)

[ Szerkesztve ]

(#29) Graphics válasza ha3flt (#28) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

:U Ja, meg véres is. Utánaolvastál... Hol ?
Tatár beefsteaket sem ettél még?

Nem is nagyon való ez már ide...

Ebbe Te kötöttel bele...
.

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#30) ha3flt válasza Graphics (#29) üzenetére


ha3flt
csendes tag

Én off-topikként kezdtem, bár itt talán nem is annyira az. Különben van hústűm, vezetékes, jó vastag vezetékkel és dugóval, egy jobb sütőhöz adták - figyelembe veszi az elektronikája az általa mutatott értéket: ha eléri a beállítottat, vége a sütésnek (ami szintén furcsa egy kicsit, de mintha ez lenne a leírásban, mindenesetre működik). Arról tudom, hogyan bírja a melegben, de ez tényleg érdekes.

[ Szerkesztve ]

(#31) Graphics válasza ha3flt (#30) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Szuper, használd is.

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#32) Szemjuel válasza ha3flt (#26) üzenetére


Szemjuel
tag

“Valamint a jól megsütött hús természetesen nem kötelezően kiszáradt és élvezhetetlen”
Hát igen, a legtöbb hús esetében a jól -ami minőséget jelez- megsütött hús maximum rozé :D Vaaagy éppen az ellenkezője, nagyon sokáig van magas maghő tartományban így szálaira esik. A kettő között van a faforgács meg a cipőtalp :R :))

(#33) sub71 válasza ha3flt (#23) üzenetére


sub71
aktív tag

Steak medium-rare, vagy médium vajpuha. Átsütve cipőtalp. Ez tény és nem sznobság. A másik dologról pedig: 52ºC felett már majd minden kórokozó elpusztul....

(#34) ROBOTER


ROBOTER
addikt

Hú, olvasva a topicot lassan szégyellni fogom magam, hogy kb. 2 naponta tudnék 0-24-ben tatár beefsteaket enni, és otthon darálom a húst. És akkor még nem is említettem, hogy van vákuumozóm is...

[ Szerkesztve ]

(#35) proci985 válasza Postas99 (#24) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

kacsát erre nem nagyon kapni, de ha van, akkor is ilyen 80+ euro / kiló áron. szárnyas erre nagyon drága, csirke konkrétan a (dán) disznónál drágább.

sertés szűzérmét (az a pork tenderloin, ugye?) mi rendszeresen sütünk, de én azt is szeretem hústűzni. részben azt kizárólag well done szinten sütjük, szóval elég kritikus, hogy rendesen át is süljön, de ne is száradjon ki. főleg, ha az olcsóbb (és kevésbé minőségi) dán disznót vesszük, mert akkor "congratulations" szintig szoktunk menni.

ha3flt: nem véres a rare, a mioglobinnak teljesen más állaga van. ez egyértelmű, ha minimálisan (vagy egyáltalán nem) marinálod szószban, és magában, zöldségkörettel tálalod.

Szemjuel: slowcooknál jellemzően alacsony hőfok kell, ha már omlósra sütésről beszélünk. home office alatt pl simán jó volt berakni a cuccot, délelőtt, hogy aztán vacsorára pont jó legyen.

sub71: ez a kép országonként eltérő, 52 fokos rare alapján Ausztráliára tippelek.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#36) proci985 válasza Szemjuel (#18) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

közben elhoztam. szobahőn az ambient szenzor kissé off (működés miatt ez reális), air frierben némi gyors grillvirsli alapján a cucc pontos.

annyi, hogy kell kb 5-15 perc a legelején átnyálazni, hogy mi mire jó és beüzemelni, szóval erre időben számolj rá.

a több probe remek, maga a tű pedig ugyan vastagabb egy vezetékes probenál, de nem annyival.

fogásra minőségi. főzési programjai vannak, szóval ilyen szempontból kb egy Cosori airfryerhez hasonlóan segít.

szóval ja, drága, de kb ahhoz mérten is teljesít.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#37) Szemjuel válasza proci985 (#35) üzenetére


Szemjuel
tag

Félreérthető voltam. A maghő relatíve hosszan magasan tartva eredményezi pl a zsírok megfelelő kiolvadását(ha ez cél). Attól még slow cook, és lassan éred el a cél maghőt, de mivel a cél is magasabb így hosszabb ideig van magasabb tartományban a husi is. Nem beszélve a pihentetéssel töltött időről. :R

köszi, pár órája ráütöttem a megrendelés gombra :D már csak a megfelelő fogáson gondolkodok, mert szégyenszemre idén még nem fűtöttem fel a kamadót… :W

(#38) Postas99 válasza proci985 (#35) üzenetére


Postas99
senior tag

őőő... itthon én főzők jó rég óta és még mindig nézek recepteket, pedig majd mind a fejemben van.
Egyetlen egy ember van akinek a kajáit szinte mindig megcsinálom, eddig nem csalódtam, és szinte mindegy hogy mit készít. (jó azért válogatok én is)
[Szoky]
Neki van van vagy 7-8 sertésszűz receptje.
Szerencsére a sertésszűz hamar megsül és mivel nincs egy szem zsír benne vigyázni kell hogy ne száradjon ki.
Egyszer annó láttam a Borbás Marcsi egyik műsorát ahogy tárcsán sütögettek húst szabadban úgy hogy mindenfélét odaraktak sülni a sertésszűz 3 perc alatt kész volt.

Sajnálom hogy ott nincs szárnyas... van amiről nem tudnék lemondani... kacsacomb párolt lilakáposztával vagy egy jó narancsos kacsacomb.., sertéshúst igazán keveset fogyasztunk, inkább szarvas.

(#39) Šolaire válasza sub71 (#33) üzenetére


Šolaire
veterán

Mint szakember egy hatalmas +1!

“Praise The Sun” \[T]/

(#40) pengwin válasza ha3flt (#23) üzenetére


pengwin
addikt

A húst úgyis lehet megfelelően hőkezelni, hogy közben nem lesz teljesen szürke cipőtalp belőle. Bizonyos húsfajták ehetetlenek, ha jól átsütöd őket.

Üdv, pengwin

(#41) proci985 válasza Szemjuel (#37) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

Igaz :R

Itt még 5 fok van. Nekem egy sima (olcsóbb) barrel grillem van amit télen (leponyvázva) is kint szoktam hagyni a kertben, főleg mert karácsony körül is szoktuk használni.

Kíváncsi vagyok, hogy fog tetszeni, de szerintem szuper cucc.

Postas99: én utóbbi pár évben kezdtem el itthon aktívabban főzni. 3 perc egyébként reális lehet vékonyabb szeleteknél.

Erre inkább sertés van, kacsa ritka, pulyka szintén, csirke meglepően drága. Szarvas akkor van, ha van vadász ismerősöd. Bárány szintén picit nehezen beszerezhető. Cserébe van sokféle minőségi hal, rák és egyéb tengeriherkentyű, elérhető áron.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#42) Postas99 válasza proci985 (#41) üzenetére


Postas99
senior tag

és Dániában lenne igény Bárányra és szárnyas húsra elfogadható áron? Úgy értem hogy a környezeteden kívül az ország "népe" élne azzal a lehetőséggel, hogy más húsokat is elfogyaszt?

(#43) proci985 válasza Postas99 (#42) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

Svédország egyébként.

Szárnyasnál a probléma inkább az, hogy nehéz értelmesen tenyészteni. Vagy nagyobb a betegségi kockázat, vagy tele kell őket mindennel, vagy megnövekedik a tenyésztés költsége. A dán disznót azért hoztam fel, mert ugyan sokkal olcsóbb a szűzérme is a svéd disznónál, de az eltérő egészségügyi szabályozás miatt jobban észnél kell lenni az elkészítésnél.

Nyugati parthoz vagyok közelebb, itt csirke megy, de egyébként halból eszméletlen választék van. Plusz a rákok, főleg Göteborg körül eszméletlen jók. Hogy mennyire lenne igény az is egy jó kérdés: Emlékszem egy szitura, amikor magyar ismerős közölte, hogy bármit megeszik és ne főzzek extrán amikor jött, majd közölte, hogy pl a pulyka remek lenne. Nem lett :DDD.

Bárány necces: Indiai kajáldákban szokott lenni, de izlandi kollégák szerint a svéd éttermek nem csinálják jól.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#44) hemaka


hemaka
nagyúr

Igen rosszul nez ki az a nyers hus, nem ennem meg semmi penzert.

(#45) stellaz válasza proci985 (#8) üzenetére


stellaz
addikt

nem cikizésként, de egy kicsit túl sok magyar szót hagytál a hozzászólásodban

(#46) proci985 válasza stellaz (#45) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

Évek óta kint élek, itt kint kezdtem el anno grillezni egy nemzetközi társasággal. Sajnos kb semennyire nem vagyok tisztában, hogy az adott szakkifejezéseknek mi a magyar megfelelője. Van, aminek ahogy tudom nincs is magyar megfelelője, pl az air fryernek, mert sima sütőből is van légkeveréses illetve forrólevegős.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#47) adamssss


adamssss
veterán

Ez a kép telitalálat a második kommenttel együtt. :D

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#48) stellaz válasza proci985 (#46) üzenetére


stellaz
addikt

ok :)

(#49) stellaz


stellaz
addikt

Nekem erre a gasztro vonatra soha nem sikerült felülnöm, pedig alapvetően szeretek enni.

Egy jó marhasültet azért majd kipróbálok valamikor.

(#50) stellaz válasza spect80 (#2) üzenetére


stellaz
addikt

az igazán kemény az az okos böllérkés lenne :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.