Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Graphics

    Jómunkásember

    válasz ha3flt #23 üzenetére

    De az nem vér bakker...

    Az, hogy azt gondolod, még nem lesz az.

    Mindössze szimpla tudatlanság... Hülyeséget írsz...Kergemarha az ..
    Semmi köze a vérhez ..

    A steak színe azt mutatja, hogy milyen hőmérsékleten, és mennyi ideig sütötték: mennyire oxidálódott benne a mioglobin. Ha felvágjuk az angolosra sütött steaket, a mioglobin a húsban levő vízzel keveredve vöröses léként jelenik meg, ezt gondolják sokan vérnek. Minél inkább át (vagy túl) van sütve a hús, annál erősebben oxidálódik a mioglobin, eltűnik a vörös színárnyalat, elpárolog a víztartalom, és ott marad végén a szürkés-barnás száraz cipőtalp.

    titok nyitja a mioglobin nevű fehérje, ami az izmok oxigénnel való ellátásáért felelős, és közeli rokona a vörös vérsejtekben található, szintén az oxigén szállítását végző hemoglobinnak. Összekeverni nem jó őket: ha a vérben mioglobin van, az elég nagy baj, mert az anyag károsítja a vesét (izomsérüléskor fordulhat elő ilyesmi). A mioglobin ugyanattól vörös színű, mint a hemoglobin: az általa megkötött vastól.

    Ez baj, hogy nem vagy képben , hogy mi mitől van...

    Mondjuk nem tudom ebben mi a feltűnési viszketegseg, hogy nem agyonsütött húst eszik valaki...

    Téged a szín zavar, aminek semmi köze a vérhez.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó miniPC-k - HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB) - EliteDesk (i5-8300T/8GB/120GB)

Új hozzászólás Aktív témák