Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Igen. Sokat kell olvasni hozzá. Sajnos gyakorlati lövészeti ismeretek szerzéséhez nem kedvez a magyar törvényi háttér.
Egyébként a 100 vs 60 nem annyira lényeges, az nem nagyon lehetséges öntöltővel célzottan. A lényeg, hogy jelentősen megnövekedett a tűzgyorsaság az ismétlőpuskákhoz képest (azok ~20-30RPM-re voltak képesek elméletben). Hogy az előltöltősökről már ne is beszéljünk (egy gyakorlott lövész akár percenként egy lövést is le tudott adni)! -
Kazimír
őstag
válasz #65675776 #258 üzenetére
Tényleg lényegtelen, hiszen a katonáknál nem hiszem, hogy egyszerre 8-10 tárnál több lehetett. (Erről vannak ismereteid?)
Más terület:
A páncéltörő lövegek páncélátütő képességét min tesztelik? Úgy értem, tudom, hogy különböző vastagságú acéllemezeken, különböző távolságokon és szögeken, de van erre valami szabványosított eljárás? Vagy bizonyos fajta acél?Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
sharpapa
senior tag
Most olvastam a Kaliber-ben hogy a Hechler und Koch (remélem jól irtam) csinált egy Thomson replikát, cask egy két változtatással. Alapból 20 golyós tárral, de az 50es dobtárat is megeszi. Lenne fölösleges 50-100ezer forintom megvenném csak hogy legyen egy ilyenem mert eredetit elég nehéz lehet szerezni....
"Mi a különbség köztem és Mark Zuckerberg közt? Én privát információkat adok vállalatokról nektek ingyen, és gazember vagyok. Zuckerberg a ti privát adataitokat adja vállalatoknak pénzért, és ő az Év Embere." (Julian Assange)
-
törölt tag
Elméletileg létezik NATO szabvány acélpáncél (persze a II.vh idején ilyen még nem volt). A teszt eljárás pedig az amit leírtál. Persze nem minden távolságon tesztelnek, csak 4-5-ön.
sharpapa: Ismerve a HK-t, nem lesz elég rá még 200k sem. A II.vh-s fegyverek replikáit többnyire aranyárban mérik. Emellett értelemszerűen csak egyeslövésre alkalmas példányt vehetsz.
A tárakról:
1. A tárba nem golyó megy, hanem lőszer! Sőt, még a csövet sem golyó hagyja el, hanem lövedék.
2. A Thompson-hoz soha sem létezett dobtár. -
Latissimus Dorsi
senior tag
válasz #65675776 #261 üzenetére
Az M1 Thomsonhoz valóban nem, de elődjéhez az M1928A1-hez volt. A gengszterek azzal ''gitároztak''
MOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?
-
törölt tag
válasz Latissimus Dorsi #262 üzenetére
Ahhoz se volt dobtár. Legfeljebb csigatár. A kettő nem ugyan az!
-
Latissimus Dorsi
senior tag
válasz #65675776 #263 üzenetére
Ez csak kötözködés
Angol leírásokban drum magazinet használnak. Tehát helytálló a dobtár.MOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?
-
PPSH
őstag
PPSH 4ever en csak ennyit tudok mondani
Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W
-
törölt tag
válasz Latissimus Dorsi #264 üzenetére
Dobtár: Olyan tár, amelynél a töltények síkban, csúcsukkal a forgástengely felé nézve helyezkednek el. Ilyet használtak pl a DP(M)-nél vagy a Vickers géppuskák egyes változatainál. (Helikális dobtárból adogatnak a GE Vulcan család géppuskái/gépágyúi is többnyire) Angolszász terminológiában: pan magazine.
Csigatár: Olyan tár ahol a töltények csigavonall mentén, a csötengellyel (közel) párhuzamosan helyezkednek el. Pl a PPS-41-nél és a Thompson-nál kezdetben használt tár, a VD-01 helikális csigatára, az MG34 és MG42 csigatára. Angolszász terminológiában drum magazine. [link]
A kettő egyáltalán nem ugyan az! Tehát ez egyáltalán nem kötözködés. Emellett terminológiákat nem lehet közvetlenül fordítani, tehát a drum magazine-es hivatkozásod irreleváns.
Úgy általában tárakról: [link]
Most ugye a PPS-41-re gondoltál?
[Szerkesztve] -
PPSH
őstag
hi emberek,egy jatekpeldat hozok fel.a Call of Duty 2-rol van szo es ahogyan a fegyverekkel szaladnak az nagyon nem jo. mivel utannaneztem es az MP44-el ugye eleg lassan szaladnak a nacik pedig ez a fegyver majdnem a legkonnyebb a jatekban szereplo fegyverek kozul full tarral ugy 4-5KG mig a PPSH amivel K***A gyorsan futnak benne van ugy 6-7 KG. de amugy a valosagban teljesen mindegy hogy milyen nehezsegu automata fegyver van nalad(persze nem 1 mazsa )ugyanolyan gyorsan kell szaladnod
szoval ennyit a jatek gyengesegeirolCort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W
-
-
Kazimír
őstag
No igen. Az sem mindegy, hogy rohangálás közben mi van a hátadon.. Vagyis mi volt a katonák hátán. Azt hallottam, hogy a D-napon (mármint Normandiában, merthogy minden hadművelet kezdetét D-napnak hívják) olyan huszegynéhány kilóval ugráltak a vízbe a szövetséges lövészek. Hogy egyébként milyen súlyú felszereléssel mászláltak, arról más biztos többet tud. És remélhetőleg megosztja majd ezt az infót velem is..
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
Pacák
senior tag
Ezt a leírást ma találtam az Aliens -ben használt fegyvereknél:
''- A filmbeli M56 egy MG-42 géppuska és egy úgynevezett Steadicam (speciális állványzat segítségével a testen hordható, mozgáskiegyenlítővel ellátott kamera) hordszerkezetének ötvözete.''
[link] A szüveg a lap alján.
Ezt ugyanezen az oldalon az M-41A Impulzus karabély (M-41A pulse rifle) leírásánál:
''- A filmbeli M-41A tulajdonképpen egy Thompson géppisztoly és egy Franchi SPAS 12 pumpás rendszerű sörétes puska keveréke, futurisztikus borításban.''
[link] Szintén a lap alján.
Nincs új a nap alatt.Nuclear launch detected
-
Latya12
csendes tag
Emberek!! Itt pihen a pincében 1 fegyver! Lőni 100% hogy nem lehet vele mert semmi nem mozog rajta, mivel rozsdás mint állat! Apám szerint egy második világháborús mesterlövész.Az hogy mesterlövész 100% mivel távcsöves... De nincsen tusa mer ugye a fa az elrohad. És nem tudja senki megállapítani hogy milyen típusú fegyver! Ha rakok képet valaki megtudná állapítani hogy milyen fegyver?
Visca el Barca!
-
Latya12
csendes tag
Megtaláltam! Megoldódott! 1 szar állapotú Mosin-Nagant van nálam...
Visca el Barca!
-
Latya12
csendes tag
Jah és már mozog a zárdugattyú! igaz h 3 napig fújtuk csavarlazítóval és két kilós kalapáccsal ütöttük de már mozog!
Visca el Barca!
-
Koszta
tag
Hellosztok!
Most készítek egy második világháborús honlapot. (www.masodikvh.hu)
Mindenről szeretnénk írni, csaták, haditechnika, érdekességek, FEGYVEREK.
Ezekre kereseünk cikkírókat. Akit érdekel a dolog, azokat szívesen várjuk. Ha bármi kérdésetek van, nyugodtan tegyétek fel. -
mazda626
addikt
Szia!
20-30kg volt bizony az átlag! De olvastam, hogy a rádiósoknak a cipelnivaló néha beleszaladt az 40-50kg-ba is! Na az nem semmi. MG42-esekkel felsorakozott nácik elől a bajtársad hulláit átmászva rohanni a saját életedért 50kg-al a hátadon + lövéseket is leadni. Ez volt az igazi g.ciség. Közben a táborurak meg tologatták a kis bábukat az asztalukon és jót kávéztak. Azt tudtátok, hogy a D-terv kidolgozásakor beleszámolták, hogy az első 5 hullám lesz a !golyófogó! és a többi támadó egység, ezek hulláiban fog menedéket lelni? -
degu
senior tag
válasz #65675776 #274 üzenetére
Haat...vazze!
Te egy kiraly vagy fegyver-ugyben!
Csak egy-ket dolog merul fel bennem melyrehato,es igen szakszeru elemzeseidet olvasva...
...lottel mar le embert,amikor...ugy beleneztel a celtavcsobe?
Gondolodtal-e mar azon,hogy amibe ilyen kivalo profi vagy,azok t.k. mire szolgalnak?
Lottel-e csigataras geppisztollyal/PPS/ behatolora,szolgalati eveid alatt/amikor azt sem tudtad,hogy kit losz le?/
Ugy nez ki,Te mindent tudsz arrol,amivel olni lehet...
Belegondoltam...milyen ajandek lett volna az emberisegnek,ha ezt a merhetetlen tudast,szakertelmet hatekes traktorok tovabbfejlesztesere forditottad volna!
Ecce homo...verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
-
addikt
válasz troland26 #289 üzenetére
Ez olyan háborús veterán szöveg a gyerektől, de ha ezeket télleg így gondolja, és momentán is szolgál, vagy ha nem is egy szakorvoshoz nem ártana ellátogatnia, és ezt nem sértésnek mondom, de ezek az írások alapján, nekem legalábbis úgy tűnik, hogy komoly lelki sérülésen esett keresztül
-
degu
senior tag
válasz troland26 #289 üzenetére
T.k. igazad van!
Megyek vissza az oslenytani muzeumba!
Bizonyara az erkolcsi,emberi ertekrendem elavult! Ezert latom egy kicsit maskeppen a vilagot,mint egyes forumozok!
Most mar csak attol fugg,hogy egyaltalan van-e ertelme forumoznom,hogy azok,akikkel nem ertek egyet...uram bocsa!...vitaba szallok,kritizalom,azok mennyire kepviselik a forumozokat,es azoknak az ertekrendjet,velemenyet?
Utanna neztem ugyanis,es a regisztralt forumtagok,es a hozzaszolo forumtagok aranya
KET! nagysagrenddel kulonbozik!
A stilusomat illetoen /mindenkibe belekotsz,osztod az eszt keretlenul/ csak annyit fuznek hozza,hogy a dolog ugy kezdodott,hogy szep csendesen,bekesen hozzaszoltam,amire a valasz reflexbol,szinte kivetel nelkul az volt,hogy...hulye vagy...baromsagokat irkalsz...szanalmas vagy...stb! Sokszor meg ervek nelkul is...csak siman savazva! En pedig megprobaltam alkalmazkodni ehhez a stilushoz,azzal a kulonbseggel,hogy en ervelni is szoktam!
En sem javasolhatok mast,mint Te!
...Gondolkozz el egy kicsit...verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
Koszta
tag
Szerintem van igazság abban amit mondasz, emberre lőni más...
De az, hogy egy illető talál egy fegyvert, és megnézi, hogy milyen (például célkeresztbe) az nem azt jelenti, hogy lőni akar/fog. Akik ezzel a második világháborúban lőttek, azoknak nem volt sok választások. Vegyük pl. Don-Kanyart. Mi volt ott? Ha előre mennek szovjeteklövik le, ha hátra magyarok. Ilyen esetekben nincs más választás, mint hogy lőni kell, még ha embert is öl vele.De a Don-Kanyer ügyet , ugye mi ''tragikus'' esetnek vesszük. De például a Szovjetek egy szép győzelemnek. Ezért is nehéz az ilyen csatákat meghatározni.
''En pedig megprobaltam alkalmazkodni ehhez a stilushoz,azzal a kulonbseggel,hogy en ervelni is szoktam!
Tessék én is érveltem... -
degu
senior tag
Na latod!
Megertjuk mi egymast!
En sem arra gondoltam,hogy aki belenez egy celkeresztbe,az tuti meszarolni fog holnap...
Hanem arra,hogy sztem van valami aberralt abban /ha az emberi eletet nezzuk/ hogy valaki vonzodik azokhoz az eszkozokhoz,amit arra terveztek/keszitettek,hogy kinyirjanak egy embert.Es maximalis elvezetet nyujt annak elkepzelese,hogy a celkeresztben megjelenot...kivegzi! Gyonyorkodni/oromkodni egy gyilkolo eszkoz tokeletessegen? /Hm...
Mar irtam valamelyik gamer-topikban,hogy aki reszt vett egy haboruban /pl.Vietnam/ az SOHA a budos eletben kezebe nem venne-onszantabol egy geppisztolyt,vagy kezdene jatszani egy II.vh.-us meszarolos jatekkal.
Hogy egy nagyon durva peldaval eljek!
Aki heteroszex,az nem fog nezegetni egy homoknak keszult videot,azzal a felkialltassal,hogy attol,hogy homo-filmeket nezek,en meg nem leszek/vagyok homo...
Ket velemeny van alapvetoen a kerdesben!
Az egyik szerint az emberben az agresszio,az oldoklesi vagy az osoktol/allatvilag/ orokolt atavizmus,amit idovel ki fog noni az emberiseg,a masik velemeny szerint az embernek a vereben van az agresszio,es az olesi vaagy...
/Az alairasod egyebkent nagyon talalo a problemakorre is! /
A hozzaszolasaim stilusahoz meg annyit,hogy olvasd el pl. Janoska reagalasat.Megallapitani,hogy beteg,es orvost javasolni annak,akinek MAS a velemenye,mint az enyem? Ez vita? Stilus? Normalis forumozas?
Nem hiszem,hogy Janoska arra gondolt,hogy...mivel most megmondtam a tutit,ez az ember radobben arra,hogy beteg,es elmegy orvoshoz,hogy a Janoska kuldott! Kezeljen ki a velemenyembol doktor ur,mert rajottem,hogy Janoskanak van igaza...
/Gondolom azzal bizta meg a forum uzemeltetoje,hogy...Janoska! Minositsd mar a forumozokat! /
[Szerkesztve]verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
Koszta
tag
Meg-meg!
Aki volt háborúban, az szerintem sem fog vele játszani, szeretné minél hamarabb elfelejteni. De aki volt háborúban az ne játszon, de aki szeretne játszani, szerintem nyugodtan játszon. Ettől szerintem nem akar majd háborúba menni, és embert ölni.
''Az egyik szerint az emberben az agresszio,az oldoklesi vagy az osoktol/allatvilag/ orokolt atavizmus,amit idovel ki fog noni az emberiseg,a masik velemeny szerint az embernek a vereben van az agresszio,es az olesi vaagy...
/Az alairasod egyebkent nagyon talalo a problemakorre is!/''
Ebben teljesen egyetértek, lásd atombombát: japán szinte már kiszállt háborúból, erre amerika ''ki kell próbálni'' címen ledobott két atombombát. Az emberek között mindig volt és lesz is, aki a főnök akar lenni, további területeket szerezni. Ez volt a történelemben végig.
Janoska kicsit eltúlozta a dolgot, de szerintem nem bizta meg a forum uzemeltetoje,hogy...Janoska! Minositsd mar a forumozokat!
Véleményt meg lehet írni nyugodtan, csak érvekkel. -
törölt tag
válasz Liberator #296 üzenetére
Csak az egyik fajtát (az implózióst). Viszont az ágyú tipusút nem, az élesben vizsgázott, és bizonyította működőképességét. Emellett egy sivatagban, nyílt terepen végzett teszt nem mond igazán sokat egy fegyver valós képességeiről (jelen esetben beépített terület elleni hatás). A domborzat egy ilyen fegyver (azaz lökéshullámmal romboló, ilyenek az aeroszolos bombák is) esetén elég komolyan befolyásolja a kifejtett hatást.
A két bomba ledobásának alapvetően politikai okai voltak. És Japán akkoriban még messze állt attól, hogy letegye a fegyvert. -
Yorke99
csendes tag
Kedvenc topicom lesz ez Nem rég volt Saint Meré Eglise-ben (Franciaország)-ban II.vh-s fegyver kiállítás és még egyéb hadieszközök,jó lehetett csak a haverom jutott el és fotózott egy párat piszok jó lehetett,a bnőm meg Lengyelországban volt ien múzeumban nem rég!
-
degu
senior tag
Hat igen! Aki nem volt *eles bevetesen*annak csak egy erdekesseg a haborus feeling,es a fegyverek...
A Japanra ledobott atombomba egyebkent sok pszichologiai-politikai tenyezot is magaban hordozott! Egyresz az,amit daa-raa irt,hogy a japcsik meg nagyon komoly haborus potenciallal rendelkeztek,masresz valasz volt Pearl Harbourra,a kamikaze hadviselesre,es ezzel alapozta meg/tobbek kozott/amerika azt a mitoszt,hogy *velunk nem lehet kukoricazni,mert mi rettentoen erosek,es verhetetlenek vagyunk*!
[Szerkesztve]verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
- PlayStation 4 Kontroller
- GARANCIÁS! GAMER PC - MSI Z790 ATX, I5 13600KF, RTX 3050, 32GB DRR5, 500GB NVME, Corsair 1000W
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest