Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• codip

kezdő

válasz layman #62079 üzenetére

Szia!
    Azt leszámítva, hogy megy a gép semmit sem terhel más eszközökön. Talán egy minimális CPU terhelése van, nálam ilyen 0-10% között mozog a proci (lehet csak a windows).

Fontos, hogy a kártyát beállítsd, a fogyasztást pakold vissza 60% körülre (vagy még az alá is akár), így kevesebb áramot eszik a kártya és kevesebb hőt is termel változatlan teljesítmény mellett!
    Aztán ezt követően állítgathatod még az órajeleket (Core mínusz - MEM plusz), de ez már csak rajtad múlik.
    Ha játszol akkor ezeket a beállításokat érdemes visszatenni gyárira előtte :D

Szerintem ha valami meg akarja magát adni az 5+ éves hardver környezetben, az bánya nélkül is meg fogja magát adni.

Talán még a tápegységre érdemes figyelni, hogy valami jobb legyen, bár 1db 3070 ha jól tudom max 130W körül kajcsizik (Bánya közben - jól beállítva), amit talán egy mókuskerekes hörcsög is kitermel zabért :DDD (jó persze nem, de nem kell neki titanium grade).

Remélem segíthettem, de talán nálam okosabbak is hozzászólnak majd!
    Minden jót!

• codip

kezdő

válasz layman #62090 üzenetére

Nincs mit! De azért még olvass alaposan utána aminek lehet! Az MSRP közeli megtérülés sem garantált (attól függ mibe kerül a GPU), Nyár felé lehet beesik az ETH bányászati profitja.

Olyan 60MH/s amit egy olyan kari tud (lehet picit több is), ez ha minden jól megy, akkor olyan 150 USD profit (villany levonva) lehet egy hónapban 0/24 üzemelés mellett. De ez csak egy tipp, magyarán ha MINDEN JÓL megy akkor max 300 USD körül számolhatsz (2 hónapra). De ugye ez nem garantált, a bevétel és a HW elhalás kockázatát te vállalod, ahogy a sárga csekket is amit a villamos művek küldenek havonta :)

Minden esetre hajrá ha úgy érzed és sok sikert! :C

Ui.: Van ilyen is, de ne vedd ígéretnek amit mond, max a villanyszámla amire biztos számolhatsz a kalkulációból (+10% az egyéb HW fogyasztások):
    [link]

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés