Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kidus
őstag
Egyreszt igen, sok mulik azon mennyire bizik benned a kutya, ha magabiztos vagy es nem feszult konnyebb vele, hajlamosak jobban figyelni es kovetni.
Lehet gyakorolni ezt a petardatol valo pararol leszoktatast, kell produkalni hasonlo hangokat.
Van amelyik attol fel hogy nem tudja, honnan jon es altalaban mikor durrogtatas van, sotet is van melle ami nem tul szerencses.
Nappal jatek kozben hasonlo hangokat pl hangszoron jatszani kifejezetten jol mukodo gyakolat lehet.
Pozitiv asszociacio kell melle, meg nyugalom.
Nekem makom van az enyem abszolut nem fel, de arra emlekszem hogy eloszor figyeltem hogyan reagalt, es kifejezetten figyelte az en reakciomat is, mert nem tudta mi durrog.
Megoldhato a problema csak ido es energia kerdese. Nincs genetikailag kodolt felelem, minden tanultAssuming Control
-
-
Kidus
őstag
válasz fattyu #17279 üzenetére
Tenyleg megfaznak, seta rovidebb ideig tart es aktiv mozgassal jar. Ejjelente meleghez szokott allatot ha kiteszed a kertbe egesz napra, sokkal kevesbe toleralja a hideget.
Garazs vagy jol szigetelt kutya haz fedett bejarattal, esetleg kevesbe futott eloszoba akinel epp lehetseges, jo megoldasok.
Akinek meg olyan kutyaja van ami rovid szoru es keves aljszorzettel rendelkezik, az ne tartsa kint, ha egy mod van ra.Az enyem pl vizsla-agar, szinte nulla vedelemmel rendelkezik, akarmikor hosszabb setara megyunk pulcsi van rajta, kulonben bajok vannak. Mondjuk itt 2 napja -17 volt raadasul, ez mar az a szint aminel nem is viszem sehova csak gyors inteznivalo. O sem akar kulonosebben kint maradni, tipeg-topog es siet befele
Assuming Control
-
Kidus
őstag
-
Kidus
őstag
válasz Bjørgersson #17309 üzenetére
Mert az mar nem tud jarni
Biglim soha az eletben nem lesz, az egyetlen fajta ami vegtelenul fel tud bosszantani, egy egeret konnyebb megnevelni vagy megtanitani barmire. Igaz csak 4 szemelyes tapasztalat a tobbi hallomas, de az is boven eleg volt, beagle-t latok fordulok a masik iranyba
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Deniweit #17319 üzenetére
Talak, kaja, allapottol/fajtatol fuggoen kornak megfelelo kiegeszitok ( csont erosito, vitaminok ), raghato jatekok, jutifalat neveleshez, esetleg klikker ha az a modszer jonne be, es 2 "hely" ( kutya-agy, pokroc, akarmi ) neki, egy pl nappaliba, masik ejjelre ahol alszik.
En az enyemet ketrechez szoktattam az elejen ( 5 honapos volt mikor orokbe fogadtam ), az volt a kuckoja amig nem voltam otthon, igy nagyon jol megtanulta, hogy amig egyedul van addig pihenes lesz, es a kesobbiekben nem ragott szet semmit. Bar ez kulon tema, hogyan lehet ketrecre nevelni ugy, hogy szeresse is. Ejjel az agyam mellett alszik, szinten sajat helyen.
Ezeken kivul kajahoz: jo minosegu szaraz kajat javasolnek, de hogy mi jon be neki az kesobb derul ki, probalgatni kell kisebb kiszerelesekkel az elejen.Szerintem
Meg gondolom doki alap, oltasok, fereghajtas, megnezni minden rendben-e.
[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Deniweit #17322 üzenetére
Tapban annyira nem vagyok otthon ami az otthoniakat illeti, en USA-ban vagyok allergias kutyaval, nalam dokin keresztul megy mar a kaja vasarlasa, mert boltban nem lehet kapni olyat, amitol nem dobja le a bundajat es gyullad be az egesz allat.
Acana mindenkepp nagyon jo, ha kicsi a kutya meg megengedheto is, de lehet onnan boven lentebb is jo kajat talalni. Osszetetelt kell nezni, online is kereshetsz minosegi tapot, illetve itt is vannak sokan akik erre nagyon adnak, majd irnak ok isKeritesre jo megoldas lehet elektromos nyakorv ( tudom szarul hangzik de nem az ). Nincs aramutes, csak bizonyos ponton ha tul megy, kellemetlen neki, igy megtanulja a terulete hatarait. Nem sokkolos nyakorv, valahogy mashogy hivjak, ismerosok hasznaltak iszonyat nagy hazban, es nekik bejott. Mellesleg a kutya volt naluk a gyerek, tehat szeretet mindenen felul, igy kell elkepzelni a dolgot, abszolut nem negativ asszociacios gyakorlat egy ilyen nyakorv, csak megszabja a teruletet, amin mozogni lehet.
Itt van egy ilyenrol video.
Ivartalanitas szinten sokat szokott segiteni, egeszsegugyileg is es kalandvagy ellen is. Kevesebb ok van a szokesreNevelesrol ahany embert kerdezel, annyi szokas. Nalam a vegtelen kovetkezetesseg jott be, igyekszem kutyafejjel gondolkodni es falkavezer lenni. Nem igazan az ul-fekszik-marad dolgokrol beszelek, engedelmessegrol es megbizhatosagrol inkabb.
Nezegettem sokszor Cesar Millan filmecskeit, es arra jottem ra, hogy amit en csinalok, az nagyreszt "egyet ert" az o modszerevel es hozzaallasaval.
Itt van youtube-on magyarul, de ha jol megy az angol, ugy is ajanlom, sok okossagot mond es ravilagit egyszeru megoldasokra amiket sokszor tulbonyolitunk.Sok szerencset a kutyihoz, kepeket es beszamolokat mindenkepp ide szorgosan
[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Dr.Zoo #17324 üzenetére
Egyelore ugy nez ki, hogy igen, hosszas vizsgalodasok, vervetel, borkaparek, fulbe turkalas es egyeb penznyelo f*szsagok utan.
Most ezt eszi harom hete, es megszunt a szor hullas, vakarozas, kifeheredett a bore, kezd visszanoni az eddig nem letezo szor a hasan, mellkasan.
Halistennek 30 kilos aktiv allat, igy a gatyam ramegy, de meg mindig jobb, mintha szarul reagalt volna, mert a kovetkezo teszt amire be lehet fizetni 700 dolcsi, ami utan ha meg mindig nem oldotott meg a problema, szteroid es/vagy antihisztamin egy eleten at, ami tobb mint ez a kaja.
Fule az allando gyulladas miatt mar teljesen szetment, arra szinten jo draga fulcsepp, ezen kivul gyogy sampon bornyugtatos...
Komolyan mondom, allergias kutya az egyik legszarabb dolog ami gazdival tortenhet, mert rohadt nehez rajonni, hogy mire, illetve miKre, es meg akkor is elofordulhat, hogy eveken at nezed hogy szenved, mert vagy nincs jo megoldas, vagy nincs penzed eleg jo megoldasra. Ennel talan csak az epilepszias rosszabb, na azt sem kivanom senkinek...
Jelenleg azon imadkozom, hogy folytatodjon a javulas, es tavasszal mikor megjelenik a levegoben az elso porszem, ne durranjon be ujra.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Dr.Zoo #17326 üzenetére
Kemeny... nem semmi amiken ti is keresztul mentetek.
Nala ez egeszen erdekes volt, mert semmi baja nem volt ugy 1 eves koraig, akkor kezdett el szort hullatni es a szeme korul bepirosodni. Ebbol eszelos vakarozas lett, en meg elvittem dokihoz, es szembesultem az arakkal.
Arra jutottam, hogy inkabb koszonom de elkezdek kajakat tesztelni.
Miutan kiprobaltam ( nem tulzok ) 15 fele kajat, gabonamentes, meg limitalt osszetevok meg csak 1 protein abbol is az osszes kiveve a barany es kenguru ( igen, az is van ), meg mindig nem volt rendben.
Kozben voltunk tobbszor dokinal de mindig arra jutottunk hogy csak csinaljam a kajas temat, meg kozben szedje az antihisztamint. Meg kulonben is o eloskodore tesztelne eloszor ( ami szinten draga es tudtam hogy neki olyan az eletben nem volt es nem is lesz ).
Valamiert volt egy pulykas kaja, amin teljesen jol volt, termeszetesen megszunt, nem lehet kapni.
Masik pulykas gabonamentesen elkezdte azt csinalni, hogy 2-3 hetig jol volt, aztan elkezdte foltokban eldobni a szort, de mindig mashol. Utana megint rendben, ugyanazon a kajan.
Aztan jott az, hogy kezdtek sebek lenni rajta, szorhullas semmi, de mindig mashol lett sebes.
Mindekozben szinte folyamatosan antihisztamin, es ugy tunt hogy mikor szuneteltettem a gyogyszert, akkor sem lett rosszabb/jobb.
Pofaja mindig piroskas volt, barmit csinaltam, de mar nem mertem kajat valtani, mert mindentol rosszul volt.
Igy elvoltunk ugy egy evig, tobbszor volt jol mint nem, ugy tunt evszak fuggo is kicsit ugyhogy tudtam, hogy elobb-utobb vizsgalat kell de ugye mint mondtam 700 dolcsi, es ez csak a megelozo tesztek utani ar, ami szinten ugy 2-300, egyszeruen nem fert bele amellett, amennyibe a kaja es gyogyszer kerul.
Ezert maradtunk a viszonylag mukodo kajanal meg gyogyszernel, allergiara valo samponnal es kozep kategorias fulcseppnel.Par hete egy szep napos reggelen arra lettem figyelmes, hogy a kutya egesz also fele lagyektol szugyig teljesen voros es dagadt, de olyan szinten amilyet meg az eletben nem lattam pedig par cifra dolgot mar sikerult mikor asszisztens voltam. Olyan szinten volt voros es nyalkas a bore estetol reggelre, hogy azonnal dokihoz kellett vinni, szerencsere volt ra 400 dollarom igy aztan gyorsan megoldottuk es raalltunk erre a kajara.
Most ugy nez ki, hogy gyogyszert nem szed melle, es nagyon! sokat javult, de sajnos olvasgattam hogy az elejen gyors javulas utan siman johet visszaeses, ugyhogy mar turtam 2 masik ilyen kajat ami hipoallergen, de kozben megint 2 melo kell hogy egyaltalan eszembe juthasson egy teszt, tudom sokat rinyalok a penzrol de osszeadva ebbol mar mas kocsit vesz es en azon vagyok kiakadva hogy meg mindig nincs megoldas, es siman lehet, hogy nem is lesz.Nem szoktam sosem panaszkodni errol, foleg nem itt, de most jol esett, igy hogy van valaki aki erti, mirol van szo
Meg kulon ami erre az egeszre rajon mikor elviszem mas kutyak koze, es ugy neznek ram mint egy allatkinzora, ha epp szarul van, mert ugy nez ki, mint akit a kukabol szedtek elo. Ugyhogy olyankor mar nem is megyek vele sehova, csak ketten erdobe setalni. Nehez embereknek elmagyarazni, hogy nem azert nez ki igy az allat, mert szaraz kenyeret eszik es a haz mogott tartom a sufni melle kotve.
Nah nem sirok tovabb, elnezest hogy ilyen hosszu lett.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz fattyu #17328 üzenetére
Masik kutyam mikor kolyok volt, elkezdett nagyon gyorsan noni es nyulni, amibol az lett, hogy ugy nezett ki mint egy ropi, nem birtam felhizlalni semmivel. Akkor ajanlottak eloszor az Acana-t, es bejott, viszont nem birtam kifizetni, abbol is hihetetlen mennyiseg lecsuszott.
Akkor erdekes mod a dog chow oldotta ezt meg, az egyetlen amitol kezdett sulyba jonni, es fel is szivodott, nem volt hasmenes, se allando ehseg, nekem meg nem ment ra a gatyam
Pedig nem egy top kaja, de volt valaki akinek ugyanez volt a problemaja, es azt mondta, probaljam ki, igaza lett.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Deniweit #17401 üzenetére
Nem tul jo alomra szoktatni, bar ha nagyon akarod amig kicsi, akkor valami pisiszagu papir darab beletesz, amivel feltorolted elotte.
Amit en javaslok az a kovetkezetes kivitel meghatarozott idopontokban:
Ebredes utan, jatek utan, lefekves elott. Ezen kivul mindig amikor eleg ido eltelt hozza, hogy kelljen, es nagyon orulni ha sikerult kint.
Erdemes rendszert vinni az etetesbe is, nem lehet eleg koran kezdeni
Amig ilyen kicsi gondolom haromszor biztos eszik, valassz szamodra megfelelo idopontokat es maradjon is ugy minden nap.
Ha jol emlekszem ilyen idosen kb. 3 orat birnak visszatartani, ehhez lehet jol igazitani evest jatekot alvast.Jatek arra is jo, hogy lefaradjon es akkor aludjon illetve aktivkodjon, amikor neked megfelel, meg arra is jo, hogy megtanulja az alapokat.
Kerttel vigyazz meg mert nincs 3 honapos, konnyen osszeszedhet barmit, utolso oltas utanig en figyelnek arra, hogy merre koszalRagcsalasnal fontos, hogy amit nem szabad azt azonnal elvenni es mindig helyettesitsd a sajat ragokaival, ugy konnyen rajon, mit is szeretnel.
Nagyon edes amugy
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz fattyu #17407 üzenetére
Kolyok kutya okoska.
Kaja beinditja a belmozgast. Minden kolyok kaja utan urit.
Majd ha nagyobb lesz akkor lehet kaja elott setaltatni, de nem azt mondtam hogy ugraltatni kell meg foldon hempergetni, hanem kivinni dolgat vegezni.
Az enyem miutan ezt szokta meg ezert mindig kaja utan megyunk ki es tudja hogy nem jatszani, elvegzi a dolgat es jovunk be.
Jatek es hosszu setak nincsenek kaja utan.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz fattyu #17411 üzenetére
Nekem alapvetoen az altalanos stilusoddal van bajom, amit itt produkalsz, es oszinten szolva kezd elfogyni a turelmem.
Nem szoktam nagyon beszologatni hogy ki vegyen vissza hol, de az biztos, hogy ha van baratsagtalan arc itt, akkor az te vagy, aki mindig mindenkinek odaugatod par szoban, hogy mekkora pocs, mert igy tetszik.
Mindig te vagy az okosabb...
Az hogy ki ert velem egyet teljesen lenyegtelen, sosem zavart ha valaki mast gondolt, ettol en meg leirom ami szerintem rendben van es azt is ami nincs, es nem fogok veszekedni senkivel.Gyomorcsavar kolykokre abszolut nem jellemzo, egyreszt kicsik, masreszt nem ritkan esznek sokat, hanem sokszor keveset. Teljesen termeszetes naluk, hogy szopnak aztan uritenek, majd pedig alszanak.
Meg az is, hogy kozben jatszanak es hemperegnek kicsit. Egy gyors seta abszolut semmi veszelyt nem rejt egy 2 honapos allatnal etetes utan.
Majd kesobb, ha nagyobb lesz, persze figyelni kell erre is, de miutan kinti kutya lesz, akkor fog ugralni amikor akar tehat ebbol a szempontbol nem lesz lenyeges, mihez szokott most, itt azon volt a hangsuly, hogy segitsunk neki szobatisztava valni arra az idore, amig bent lakik.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz fattyu #17413 üzenetére
Tenyleg ezen vagy kiakadva, hogy azt mondtam hogy te vagy a topic okoskaja?
Ez legyen a legrosszabb ami valaha tortent veled.Az a helyzet hogy bar neha elfajulnak itt a vitak, eleg sok hasznos info is elhangzik mindket oldalrol, es akarmennyire is nyilik a bicska, sajnalnek egesz postokat es arra valo valaszokat torolni ( mint ahogy ezt egyebkent nem is olyan reg egy masik mod megtette ), mert elveszik az is, aminek van itt helye.
Alapvetoen egyet szoktam veled erteni, mert jo dolgokat mondogatsz, csak tenyleg ranyomja a belyeget az, ahogyan kommunikalod ezt masok fele, es sokszor ebbol van a feszko.Reszemrol ennyi, nem fejtegetnem tovabb... peace.
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz fattyu #17416 üzenetére
Alapvetoen igaz amit mondasz, viszont a masik oldalon ott van, hogy a leghatasosabb modja elkapni az "inger" idopontjat kolyoknel az a kaja utan van, es nem kell egy eletre szolo szokast csinalni ebbol.
Egy het, max ketto es a leghulyebb is rajon, hogy oke, ha kell valamit intezni, akkor az kint lesz.
Aztan lehet rajta valtoztatni, meg persze tovabbra sem kotelezo senkinek sem azt csinalni amit mondokNalunk ez azert maradt igy mert az enyem nem ugral soha kaja utan, igy nem lattam ertelmet kulonosebb ugyet csinalni ebbol, hogy kiviszem es konkretan 3 perc alatt megvagyunk.
Amugy o is nagy es eleg sok gyomorcsavart lattam, ugyhogy ha valaki akkor en tisztaban vagyok vele, hogy az eletben nem szeretnek szembesulni vele, ezert barmifele jatek es ugra vagy hosszu seta elott kizart hogy barmit kap.
Az rendszer tobbek kozt ezert is van ugy kialakitva, hogy reggel hosszu seta, nap kozben ha nem dolgozom akkor kutyapark es ugralas, este pedig nyugi, na akkor van etetes, utana gyors seta es egybol alvas.
Ha nem lenne ilyen nyugodt meg azt tennem meg hogy kette szedem a kajalast es reggeli seta utan, de abszolut feleslegesnek lattam eddig, gondolom 3 evesen mar nem fog sokat valtozni a vermersekletestilus:
Nem kell sugarcoat, ( nekem sem erossegem nyilvan ) de amirol en beszelek az a kulonbseg akozt hogy:
-mennyi az ido?
-f*szer nincs oradilletve:
-mennyi az ido?
-fel nyoc[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz TazLeacher #17429 üzenetére
Az a baj hogy egyreszt aki ezt csinalja, az nem ugralhat errol tapra es vissza, el kell kotelezned magad hogy csak ez, es ( legalabbis ahogy itt csinaljak ) eleg sok idot vesz igenybe az atszoktatas, es miutan tenyleg jo es mukodik, nem nagyon van vissza, foleg erzekenyebb szervezetu kutyanal mert a belet kifossa.
Masik baj, hogy csillagaszati osszeg, bar lehet otthon jobban jar az ember, itt jo hust kapni megbizhato forrasbol dragabb mint a te kajad, mivel nyersen kapja.
Az hogy macera mar csak raadas, igazsag szerint ha lenne ismeros akitol lehet olcson jo minosegu hust kapni, en is megprobalnam, hatha megoldana az allergiat, de tobb mint ketszer annyiba kerulne mint a mostani, es mar ez is ketszer annyiba kerul mint barmilyen mas kaja normal kutyanak
Ja meg annyi hust nem tudom hol tartanek, nem lehet minden masnap emiatt rohangaszni, esetleg akinek van szep nagy fagyasztoja...
Ket ismeros etet igy, eleg jol neznek ki a kutyak ugyhogy az osszes aggalyom ellenere mondom azt, hogy kiprobalnam, pedig nagyon nyers hus ellenes voltam mindig, lattam par kutyat meghalni emiatt sajnos, de ott szar volt a hus.... meg kell nezni nagyon, mit honnan es csakis frissen, fereghajto es egyebek meg alap.
Nem tudom, rizikos, jol kell csinalni. Nekem ez elerhetetlennek tunik.Assuming Control
-
Kidus
őstag
-
Kidus
őstag
válasz capulet75 #17450 üzenetére
En ezzel ugy vagyok hogy egesz nap egyedul van itthon, amig dolgozok, nem aludhat allandoan.
Nekik jol esik ragni, jatek/idotoltes, ugyhogy neki van 3-4 fele ragos jatek itt, birjak honapok ota pedig eleg kemenyen rag, sima jatekokat 5-10 perc alatt szedi szet, koteles-labdas huzigalos vackokat is beleertve.Teljesen normalis a ragas, legalabb tudja mi az amit lehet, es mi az amit nem. Neha ossze kell szedegetni par leragott darabot a gyengebbekrol, de amugy jol elvan. Van egy velos csont, abba szoktam meg neki tenni ezt azt, bar most az allergiaja miatt kizarolag a tap mehet ugyhogy natur ragcsa
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz canniball #17456 üzenetére
En mar abszolut nem veszek kotelet mert konkretan 5 perc alatt vege, imadja ragni. Es ennek tetejeben draga is. Meg amugy sem tamogatom a kotelhuzos jatekokat vele, mert azt erositi benne hogy kuzdok erte, es nehezebben ad oda barmit utana.
Kicsit nehezen tanult meg jatszani, foleg azt hogy oda is kene adni es nem csak korbeugralni vele.
Gondolom ez is annak koszonheto hogy 6 honapos koraig nem nagyon kommunikalt emberekkel.
Jatekbol csak labda es az nincs nala mikor nem jatszunk.
Erdekes egyebkent, hogy csak a sajat labdajat hozza vissza, pedig neha dobalnak neki a kutyaparkban jofej emberek de teljesen erdektelen. Talan jopofibol utana megy, megszagolja aztan ott hagyja.
Sajatjaert viszont atussza a tavatAssuming Control
-
Kidus
őstag
válasz TazLeacher #17463 üzenetére
Nalunk az a baj, hogy siman visszahozza a labdat, de csak annyi megy neki, hogy hozzam, nem pedig "nekem".
Amint visszaer, fordul is elfele, es haromszor kell raszolni, hogy tegye le. Ha nyulok fele, fordul el, es szinten ra kell szolni ujra.
Ha mar rafogtam a szajaban a labdara, elso szora engedi, de ha nem, akkor altalaban lefekszik es ugy teszi le nagy nehezen.
Olyankor ha nyulok fele, o is megprobalja, hatha elobb sikerul. Ha tudja hogy szajjal nem fog menni, akkor arrebb rugja "veletlen"
Direkt szopat, neki ez a jatek, pedig egyebkent minden mas helyzetben en vagyok a fonok.
Elso szora megcsinal barmit, poraz nelkul setalunk, barmikor barmilyen korulmenyek kozt kiveszek a szajabol barmit, a torkaba lenyulok ha kell vagy fel oran at fekszik az oldalan amig vizsgalom ( kell is neha allergia miatt sajnos vizslatni ).
Ismeretlen helyzetben is azonnal ram nez "engedelyert" ha nem tudja, mi a szabaly, es pisszenesre leul ha vadat vagy kutyat lat, kizart hogy ne az legyen amit en mondok, ugyhogy tartok tole, hogy ez nem tekintely kerdese.
Amig jatek van addig egyszeruen masok a szabalyok nala.
Jutifalatra nyilvan azonnal dobna a lasztit, de nem az a celom hogy kapjon valamit cserebe, hanem hogy normalisan apportirozzon. Visszahoz, letesz.
Ha van valaki hozzaerto ( vadasz kutyas pl ), barmilyen tanacsot szivesen veszek.
Van egy videom is, ha valakit esetleg erdekel feltoltom, vagy ket hete csinaltam mikor jatszottunk, jol latszik rajta hogy b*szik azt csinalni amit mondok, de amint vege a jateknak azonnal figyel es igazodik.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz capulet75 #17465 üzenetére
En szivesen huznek vele kotelet, ha vegre megtanulna normalisan apportirozni
Egyebkent neki tenyleg a legkedvencebb elfoglaltsaga a ragcsalas, de SOHA az eletben semmit nem ragott meg, ami nem az ove volt, ugyhogy kifejezetten szeretek a kedvere tenni, es venni neki joszagu meg izesitett meg mindenfele kacatokat, o meg ettol hihetetlen boldog es mindenkinek megmutatja mit kapott
Soha nem vett el/lopott kajat sem, egyszer fel oran at a kocsiban volt veletlen egy tonhalas szendvics tarsasagaban, lehet mar meseltem, ra sem nezett.
Az egyetlen amit ellopott, az egy neki vasarolt csont volt, furdetes utan kiengedtem, es amig en atoltoztem addig o ugy gondolta hogy az a jutalom mar meltan az ove ugyhogy szepen levette az asztalrol, kibontotta es nekiallt
Bar ehhez hozza tartozik hogy mindig kap furdes utan ajandekot, ugyhogy csak felig volt lopas.A masik amire raszokott, az a kanape.
Sosem engedtem fel a kanapera amig itthon voltam, mert kutyanak lent a helye, de nem is tiltottam, gondoltam ha egyedul van nyilvan fel fog menni, de sosem tette.
Aztan mikor bekoltoztek a mostani lakotarsak, elkezdett felszokni a kanapera, de csakis oda fekszik, ahol ok szoktak ulni.
Gondolom ezzel azt szandekozik demonstralni hogy o a fonok
De ugy vagyok vele, hogy amig engem megtisztel azzal hogy nem maszik ram, addig akkor megy fel ra a tavolletemben, amikor akar. Inkabb vicces ez mint bosszanto
Mikor a haloban van egyedul, sosem megy fel az agyra. Csak a sajat helyen fekszik.Assuming Control
-
Kidus
őstag
Egyebkent igy indult a mai reggelunk
Aztan mar csak ennyit lattam....Meg kozben talalkoztunk egy idegbeteg novel akinek a maniaja hogy fogja meg mindenki a kutyajat mert megeszik egymast.
Miutan bepanikolt es a mi lepcsonkon akadt, a kutyaja meg kozben rangatta lefele, kisegitettem kicsit, elvettem tole a porazt, es lass csodat ot perc mulva mindket kutya elengedve jatszott
Neni nem jutott szohozAssuming Control
-
Kidus
őstag
válasz canniball #17471 üzenetére
En imadom a havat, sajnos eddig csak egybol olvados latyak jutott foleg, ugyhogy kifejezetten nagy boldogsag van, hoban henterges a kutyaval ( evek ota nem lattam ennyi havat, mar azt hittem nem is fogok ) es raadasul minden zarva, most jott az sms a fonoktol, hogy ma nincs melo
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz canniball #17473 üzenetére
Itt sulik is zarva, meg a legtobb bolt is, egyreszt nem eri meg kinyitni mert senki nem megy sehova, masreszt meg ekkora honal idobe telik amig mindenhonnan eltakaritjak, es nem biztonsagos kozlekedni, ugyhogy mindenkit arra szoktak kerni, maradjon otthon.
Biztonsag mindenek folott, nameg ugye miutan suli sincs, valakinek otthon kell lenni a gyerkocokkel amugy is, sokkal nehezebb a legtobb helyen megoldani hogy legyen valaki aki be tud menni, mint azt mondani, hogy 1-2 napra bezarunk.
Gondolom nagyobb varosokban jo tomegkozlekedessel mashogy megy, de itt a hegyekben inkabb epitunk par ho-muremeketAssuming Control
-
Kidus
őstag
Assuming Control
-
Kidus
őstag
Megharaptak a kutyamat, bazinagy talyog nott az oldalan, akkora mint az oklom. Tegnaprol ma reggelre.
Egesz napos szarakodas ment animal control es allatorvos kozt es kozben probalni elerni a f*sz tulajt, ami meg mindig nem sikerult.
A kutya ugy nez ki hogy sirok mindjartAssuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Dr.Zoo #17489 üzenetére
Nem veromleny, talyog. Viszont elkezdtem neki tolni az antibiotikumot mar reggel, estere mondta a doki is hogy az ugy jo lesz, kapott fajdalom csillapitot, most igy 12 ora elmultaval mintha enyhen kisebb lenne.
Gazdaja letagadott mindent, elbeszelgetek majd ma vele kicsit....[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
Kidus
őstag
Koszi mindenkinek.
Zoo:
En felhivtam animal controlt, sheriff urat, meg este 9kor is hivott az officer hogy miujsag.
Figyelmeztetest kaptak, de nem bizonyithato hogy o volt, a kovetkezo bejelentesnel ha gond van veluk, mar a rendszerben lesznek.
Ezen kivul vihetem birosagra es nem fog jol jarni.
Nem volt azota otthon, meg nem is gyotrom magam ezzel, kutyaval foglalkozok most.
Majd ha latom megemlitem neki mennyi volt a doki, es hogy szerintem az a minimum hogy kifizeti.
Reakciotol fuggoen vagy jofej leszek, vagy nem....Egyelore ugy nez ki kisebb a duzzanat es kevesebb a trutymo benne, igaz lorugas amit kap, azt is napi ketszer. Alszik egesz nap, amikor meg nem, akkor jon mutatni hogy van ott neki valami.
Assuming Control
-
Kidus
őstag
Fejlemenyek:
Kutya jobban van kicsit, duzzanat kisebb bar meg mindig eleg sok benne a trutymo.
Kozben a harapos kutya gazdaja megkeresett ma este, felajanlotta hogy fizeti a szamla felet vagy akar az egeszet, mondtam fele jo lesz, megiszunk reggel valami kavet.Kicsit nyugisabb igy...
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Dr.Zoo #17503 üzenetére
Mar elfertozodott, azert lett talyog, tele van gennyel... arra szedi az antibiotikumot.
Remelem eltunik teljesen, ennek a nonek meg vagy meg kell tanitani hogyan kell kutyat tartani vagy tobbet ne legyen neki.
Amugy joindulatu csak panikol mindenre es abszolut gyenge akaratu, ugyhogy kozveszelyes a kezeben a kutyaja...Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz capulet75 #17506 üzenetére
Javara legyen mondva hogy atjott ma es kifizette majdnem az egesz ellatast, meg beismerte hogy az o hibaja hogy a kutya ilyen.
Megkert segitsek neki, ugyhogy reggelente majd egyutt kutyazunk. Joszivu nonek tunik csak tenyleg nem egy falkavezer, az meg kizart hogy biztonsaggal tudja kezelni a kutyajat ha az a fonok es nem o.
Szerintem eleg lenne megmutatni neki hogy mindenkinek sikerulhet, egy tiz eves gyerek tud egy haromszor akkora kutyanak parancsolni, csak hozzaallas kerdese
Azt meg nem tudom konkretan mit kene csinalni, nem vagyok se trener se pszichomokus, de senki nem segit neki o meg rettegve rangatja a porazt minden nap haromszor.
Addig eljutottunk ma, hogy en vezettem a kutyajat, es szinte azonnal elertem hogy figyeljen/szot fogadjon. Mar csovalas volt es jatszani akaras, de meg mindig nyitja a szajat mikor az enyem a kozelebe er.
Abszolut semmi szocializacio es 8 eves allat. Fogalma sincs hogyan kell viselkedni.
Kuldenem kutyasuliba de tuti nem vallalna be, marad az hogy megprobalom kitalalni hogyan lesz jobb.Assuming Control
-
Kidus
őstag
-
Kidus
őstag
Probald kizokkenteni a fokuszbol.
Hirtelen iranyvaltas, masik iranyba par lepes. Ha igazodik, jutalom.
Aztan vissza, proba ujra. Ha megint megindul, ujra azonnal fordulas, es jutalom ha rad figyel es igazodik.Arra kell rajonnie hogy ha ignoralja a tobbi kutyat, arra kapja a dicseretet/jutalmat.
Ha tudtok menni kicsit anelkul hogy figyelne rajuk, akkor is mehet jutalom aztan egy ido utan hidegen kene hagyja a tobbi vegig amig haza nem ertek.Szerk:
Nekem ilyen gondom nem volt, viszont kutyaparknal mindig sirosra izgulta magat hogy mehessen, arra az volt a megoldas, hogy mindig porazon kapuig, aztan poraz le, es leultettem amig le nem nyugodott.
Amint nyugi volt es nezegetett, mehetett. Meg mindig nyusszog de mar tudja hogy ulni kell es varni, nem szalad vaktaban, csak ha engedem.[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz monti0222w #17577 üzenetére
Viszont itt legalabb beviszik, bezarjak, lebuntetik rola a gatyajat is, allatait elveszik, es az eletben nem tarthat tobbet pluss nyulat sem.
Assuming Control
-
Kidus
őstag
-
Kidus
őstag
Ebben az egeszben az a lenyeg, hogy meglegyen az egyensuly.
Aki lakasban tartja a kutyat, az szanjon arra eleg idot, hogy lemozogja magat az allat es ingergazdag kornyezetben legyen minel tobbet.
Aki kertben tartja, szinten szanjon arra eleg idot, hogy lemozogja magat az allat es ingergazdag kornyezetben legyen minel tobbet.A legfontosabb az, hogy a kutya falkatag legyen, es a leheto legtobbet legyen veled. Mivel te nem a kertben laksz, az az idealis, ha o bent van veled. Ha valakinek ez nem palya, akkor nem palya, de ettol meg nem lesz igaz az, hogy a kutya jobban erzi magat kint, mert nem.
En kertparti vagyok abban az esetben, ha nem vagyok itthon es ket kutya van, menjenek jatsszanak kint amig en nem tudok veluk foglalkozni. En is baromi jol erzem magam egy kertben amig iszogatunk a pajtasokkal, vagy jatszok a kutyakkal.
De amig csak 1 van, o sokkal szivesebben fekszik bent a helyen, ahol az en dolgaim vannak es az en szagomat erzi, mint egy kertben, ahol elmokazik kicsit, aztan jonne be.
Volt ra pelda, hogy vigyaztak ra ismerosok, elso nap kitettek, de abszolut nem erdekelte huzamosabb ideig a kint let, tarsas allat, a kert teljesseggel ertektelen hosszu tavon ha egyedul van kint.
Persze hozza lehet szoktatni barmelyiket a konstans kint lethez, de ettol meg nem lesz idealis.
Nem kinzas a lakasban tartas, a kutya veled egy csaladot kepez, ott erzi magat legjobban, ahol te vagy.
Mozgasigeny mas kerdes.[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
Kidus
őstag
En nem csavarok semmit, tenyeket es hozza fuzott gondolatokat kozoltem mint velemenyt.
Nem vagyok rautalva, hogy csavargassak barmit, vagy hogy elhidd amit mondok, de meg arra sem, hogy egyet erts velem.
A forum arra valo, hogy megosszuk egymassal a gondolatainkat.Viszont nagyon jo lenne, ha egyszer vegre nem feszkora kene ide bejonni, es lehetne egymassal normalisan tarsalogni.
Ehhez az kell, hogy a minimalis tiszteletet megadjuk egymasnak.
Legyel szives te is ezt tenni, mert mar nem lehet a torolt postoktol kiigazodni a topicon es abszolut nem vagyam, hogy a kikapcsolodas helyett moderalgassak itt barkit.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Dr.Zoo #17678 üzenetére
Hat oszinten megmondom fogalmam sincs
Lauda:
Azert ANNYIRA meleg nem volt, 24-5 fok korul napon, Vince-nek megfelelt, neki a minusz huszban is belelogna a p*cse a vizbe ha nem lenne befagyva a to
Nekem a kedvencem a szaritkozos rituale a szaraz fuben ami utan jellemzoen igy nez ki aztan ugy gondolja, hogy kesz, mehetunkAssuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Dr.Zoo #17681 üzenetére
Nah, jo hirek
Vince is jobban van, szerencsere teljesen visszahuzodott a genny, mar csak a heg latszik, de hamar benovi majd azt is a szor.
Az uj kaja is nagyon igeretesnek tunik, abszolut kifeheredett a bore, es eltunt a fejrazas/vakarozas.
Meg hullatja a szoret, de nem annyira, mint eddig, bizom benne hogy meg par het es teljesen rendben lesz.
Raferne, meg sosem volt huzamosabb ideig teljesen allergia-mentes.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz Winner_hun #17685 üzenetére
Vincentnek errol EZ a velemenye.
Es ha mar itt tartunk, hujjefej contest?Assuming Control
-
Kidus
őstag
Assuming Control
-
Kidus
őstag
Ha tenyleg contest, akkor csinalhatunk s(z)avazast is, mondjuk mikor mar osszegyultek a kepek, szerda?
Nyertes kap ajandektmod: Ja es siman lehet csalni, tobb keppel is nevezni. Szerintem
[ Szerkesztve ]
Assuming Control
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest