Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • eurolac

    senior tag

    válasz veze #3919 üzenetére

    Szia!
    Amit fogok most írni a saját tapasztalatom ill. azt, amit szemészorvostól ill. optomeristáktól hallottam ebben a témában. Nem vagyok szakember csak régóta k.lencse felhasználó. Én + vagyok, gondolom ez sem mindegy.

    Régebben én is próbáltam a multifokális k.lencsét mivel a szemüvegem is az. Valami hasonló okok miatt nekem sem találták meg az ideális értékeket. vagy közelre láttam jól de távolra homályosan vagy fordítva. Igazság szerint nem folytattam sokáig a próbálgatást, maradtam (már csak az ár miatt is) az egyfókuszú k.lencsénél és van mindenhol elhelyezve ha kell olvasószemüveg. :) Már megszoktam. Amikor tehetem multif.szemüvegben vagyok.

    Azt kizártnak tartom, hogy a szemüvegnek az egyfókuszú és a multi k.lencsének egy értékűnek kell lennie. Távollátásra nekem pl. a szemüvegem +3,25 a k.lencse +3,75. Sőt még a k.lencse anyaga sem mindegy nekem, a normál hidrogél és a szilikon-hidrogél esetében.

    Nekem szemészorvos aki illesztett mondta, hogy + esetén multi k.lencsénél vissza kell venni kicsit a távollátás értékéből úgy szokott jó lenni.

    Szerintem nagyon nehéz jó szakembert találni, próbáld meg. Össze kell annak jönni!! Nekem is össze jött volna csak nem foglalkoztam vele eleget, ill. amiért feladtam: multifokális k.lencse esetén este (főleg esőben) autóvezetés közben "szórta" a szembejövő autók lámpáját a multi k.lencse és nem láttam megfelelően. Sokat vezetek.
    Ezt a "szórást", fénytörést más is mondta már nekem nem egyedül voltam vele multi k.lencse esetén. Gondolom ez a jelenség a multif. k.lencsében lévő eltérő dioptriájú koncentrikus körök miatt van Ha sokat vezetsz erre neked is gondolni kell majd!! Üdv!

    [ Szerkesztve ]

    Eurolac

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés