Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
becsitibi
senior tag
Vészesen közelít a csuka tilalmi ideje,erre be van fagyva minden amikor szabadnapos vagyok,ilyen ez a sport,még abba bízok hogy csütörtökön,amikor legközelebb szabad vagyok,talán kiolvad,nekem az lenne az igazi "Valentin-nap"
-
becsitibi
senior tag
válasz Recon666 #11123 üzenetére
Grat a pecához ,nagy mákotok van hogy egyátalán lehet ott pergetni,nálunk nem engedik a pergetést feb.15-ápr.31-ig a csuka és süllő leívásáig.
Más:végre összeállt az idei vandál pergető cuccom,hozzávalók:
-Penn Surf Series TRQ spin bot 2,40 m 12-20lbs:[link]
-Penn Sargus 40 orsó:[link]
-Power Pro fonott 0,28-as !!!20KG!!!:[link]
Ma én is kimentem a Lupa szigetre,végre kipróbálhattam az új cuccost,állat lesz,persze nem fogtam semmit,1 órát voltam,de nem érdekelt,kipróbáltam az összes új műcsalimat,lőttem néhány képet:
-
becsitibi
senior tag
Sziasztok!
Köszi Recon666 ,igyekeztem egy olyan pergető cuccot összeállítani,amivel akár egy 40-50 kg-os harcsát ki bírjak venni,vagy kapitális csukát+süllőt nehéz,akadós terepről.
Tv: ,maga a zsinór abszolút nem vastag nekem,15 grammos kanalat csuklóból legyintve 10-15 métert repült,megmondom őszintén,nagyobbat nemigen szoktam dobni,a 60 grammos wobblerrel kb 50-60 métert dobtam teljes erőkifejtéssel,40-50 méteres távolságnál pergetni teljesen badarság,a kapást max 20 méterig érzed rendesen,tehát 20 méteren belül szoktam dobálni,akármi van,nagyobb dobásnál túl nagy a zsinór hasa,pláne egy ilyen vastag fonottnál,ez már nehezebben süllyed.
Én a rövid dobás híve vagyok,sosem fogtam csukát 20 méternél távolabbi dobásnál partról.A taktikám az,hogy óvatosan közelítem meg a partot,ha a part mindkét felét nád,vagy valamilyen akadó választja el a következő helytől és 2-3 méter széles,max 2-3-at dobok ami éppen fent van a boton,vagy kanál,vagy körforgó,vagy wobbler,ha ott van csuka,már az első dobásra megjön,ritka az hogy a második vagy harmadikra jön,ez akkor van ha a nád vagy akadó között 5-6 méter meghorgászható terület van.Itt a klasszikusnak számító kanalazással szinte tuti a siker.
Ha tiszta a terep 15-20 négyzetméteren ,de van egy kisebb fa,vagy kisebb tuskó,ott más a helyzet,ott nincs állandóan csuka,hanem ritkán,ez azért van,mert a környékbeli hasonló méretű csukák oda járnak vadászni,kiegyeznek egymással,és ha már van ott valaki egy másik példány,általában odébb áll,és visszamegy a búvóhelyére,ami a medertörésnél van,persze később tesz még kísérletet,viszont ha nála jóval kisebb példány van ott,ami nem valószínű,mert általában ugyan akkora csukák vannak egy ekkora területen mint a vetélytársuk kilóban,a kisebbet viszont kegyetlenül felzabálják.Az ilyen területen a legjobb a lefenekezett úszós csukázós módszert a tuskó mellé elhelyezni,amire az idén nagy hangsúlyt fogok fektetni.
Teljesen nyílt terepen utálok pergetni,ahol nincs nádas,nincsenek tuskók,bedőlt fák,töklevelek,vagy kristálytiszta a víz,ezeket kerülöm,semmi fantáziát nem látok benne,ott hamar feladom,bár nem egyszer jött a csónakban nyílt vízen akadók nélkül csak a semmiből egy-egy példány.Ezeket intenzíven telepített,kihívást nekem nem jelentő vizeken el lehet érni,a gumihalazás a legjobb ezeken a helyeken.
Soxor van lekövetés,amikor már látom messziről a műcsali felvillanásait a víz alatt,a követő 50-100 centin belül fekete csíkot húz maga után,a felkínált becsapó csalit nem megtámadó,hanem az általa keltett rezonanciát kényelmesen hallgató,vele jól lakott teremtmény,megvárja,míg a műcsali a víz legfelső részére ér,és akkor egy laza,de tudatos mozdulattal ráveti magát a kiszemelt prédára,az esetek 90%-ban biztos a lemaradás,vagy a rá se vágás.
Ha a rávágáskor nem akad meg a csuka pofájába a horog,akkor !!!csuggedjünk!!!,mert a láma horgász szakirodalmak azt rebesgetik hogy ha rádobsz,akkor az a csuka ugyanúgy ráront a műcsalira,hát,15 éve pergetek,2 ilyen esettel találkoztam.
-
becsitibi
senior tag
válasz FatalEror #11143 üzenetére
,ez akár fenekező cuccnak is elmehetne,de ezzel inkább pergetek,csukára+harcsára,ez lesz a wandál cuccos.
A lefenekezett úszós cuccom ez lesz:korábbi link.
Illetve lesz egy finomabb pergető cuccom,ami könnyedebb,mindenképpen 2,70-es bot 20-40 vagy 20-50 grammos botból lesz,már régóta vágyom egy ilyen botra,a márkát még nem tudom,lehet Berkley,Mitchell,Nevis,Daiwa,fogalmam sincs.Ezt inkább kanalazásra használnám,abban profi vagyok
-
becsitibi
senior tag
Voltam kint ma délután a kis tavon Pilisszentivánon /Slötyi-tó/,csináltam egy csomó képet,legfőképp a tuskókat,vízbe dőlt fákat fényképezgettem,a tiltott részekre is átmentem,ott tartózkodni nem szabad,de a part túloldaláról szabad oda dobni,most még eléggé le volt rohadva a part széli növényzet,ezért gyalogoltam a meredek tiltott részen:KÉPEK
-
becsitibi
senior tag
válasz jozsi252 #11171 üzenetére
Grat a felszereléshez,ez egy igazi Pó-folyói harcsás cucc,bárhol megállja a helyét.persze ha olyan zsinórt raksz majd rá
Kérdésedre a válasz:Ha behordáshoz is kell akkor 60-as méret felettit vegyél 70-es ig,és pakold tele vele az orsót,mondjuk nem lesz olcsó,de ha életed hala megy el akkor megéri az összeget.A berkley ultra cat,power pro, a legjobbak,a nevis+sufix valamint a koós féle fonott zsinór eltörpül az első kettő előtt.Power pro-val még sosem dobtam bogot,csak ajánlani tudom,mivel csak azt használom.
Valóban jó az az orsó:[link]
[ Szerkesztve ]
-
becsitibi
senior tag
válasz jozsi252 #11173 üzenetére
Szívesen Uram!
Nem nagyon van tapasztalatom a monofil zsinórokba,sőt,inkább semmi,ezért nem is merek ajánlani semmit.Még a Koós mondta hogy egyszer egy 30 kg-os harcsa 20-as méretűre nyújtotta a 80-as monofil zsinórját,onnantól kezdve csak fonottat használ.
Ha drágának találod amiket ajánlottam,akkor inkább vegyél ilyet:[link],ez bármelyik monofilnál jobb.
-
becsitibi
senior tag
-
-
becsitibi
senior tag
Én meg leszívom a qurva tilalom miatt magam,végre mehetnék horgászni /pergetni/,erre itt van,rég vártam már a pecát ennyire,na mind1,még másfél hónap,és indulhat a pergető szezon.A úszós csukázást engedik a tavon április 1-től,arra amúgy is új cájgot vettem,az idén úgy is nagyobb hangsúlyt fektetek az élőhalas-nadályos-harcsapelletes pecára,hátha beüt egy nagyvad..
Szerk:Külön aprólékos blog bejegyzést vezetek majd,amit már elkezdtem,de csak az első pecánál publikálok,jó dolgok lesznek benne,ígérem,kb mint a moddingom...
[ Szerkesztve ]
-
becsitibi
senior tag
Szép jó estét!
Nézegettem a botzsákokat,de nem tudok dönteni... ,a lényeg hogy 160 cm hosszú legyen 2 vagy 3 fakkos,ezeket a zsákokat úgy tervezik hogy ne kelljen szétszedni a botot az orsóró ugye?Szerintetek legyen vízálló?Vagy mindegyiket vízálló anyagból készítik?A dizájn nem számít,persze ne azért legyen drága mert carbon mintás ,minél olcsóbb legyen,de azért jó minőségű.Miket ajánlotok?
-
becsitibi
senior tag
A kettő fakkosokba befér szűken 3 bot,2 orsós,és egy spicc bot?Vagy inkább ne erőltessem.Csak azért kérdezem mert úgy is csak akkor látom hogyha már megvettem és hazahoztam..
-
becsitibi
senior tag
válasz FerNandor #11466 üzenetére
Pécsi tóra szoktál járni?Mi a helyzet vele?Csak azért kérdem,mert ott tanultam meg fater által pecázni 8 éves koromba
A gátra jártunk nyártól őszig,az első helyről pecáztunk mindig a gát felé,úgy csináltuk hogy a 4 méteres botot az égnek állítottuk,majd elvittük gyalog a gáton vagy 150-200 méterre,és a gátról kézzel bedobtuk a fenekező cuccot és ráetettünk 8-10 marék kukoricát,ahol fogtunk halat,ott megjelöltük a korlátot,és ugyanoda vittük vissza.
Tavasszal vagy a betonkockán horgásztunk ami a gáttol 100-150 méterre van,vagy a szemben lévő Panorámánál.
Mikor a ponty ívott,akkor lezárták a leghátsó részt,és amikor feloldották a tilalmat akkor mindenki ott akart horgászni,volt hogy már előtte való nap kora este kiültek helyet foglalni,hogy másnap reggelre tutira legyen helyük.
még jó hogy eszembe jutott,van egy csomó gyerekkoromban kifogott hal,azokkal le vagyok fényképezve,meg is vannak a fényképek fateréknál,majd elkérem őket,és digitalizáltatom
-
becsitibi
senior tag
válasz FerNandor #11470 üzenetére
Mikor faterékhoz megyünk vendégségbe Komlóra,mindig elmegyünk Kovácsszénájára pecázni,jobban mondva pergetni,van is néhány képem:
Ez hátul jött a tó végén,ahol a csövön befolyik a víz
Ezek tavaly jöttek Tibor napkor:
Meg még van egy jó párkép ,csak lusta vagyok átméretezni...
Nekem nagyon tetszik az a tó,igazi vadászterület,tele akadókkal,faternak oda van éves engedélye,az idén már 4 pontyot fogott,az idén megyünk egy jó párszor,de inkább harcsázni,kuttyogatni a gát elé nadállyal.
-
becsitibi
senior tag
válasz FerNandor #11472 üzenetére
Ők nyírják a füvet,illetve rendezik a partot,új helyeket építenek,ezért nem fizet,amolyan "halat elvihetős ingyen horgász",akármilyen furcsa is ,de megkérdezem majd tőle,hogy mennyibe kerül.
A minap kint voltam Slötyin,oda váltottam éves engedélyt,kimentem szintet mérni a kedvenc helyeimen,majdnem oda fagytam,hamar feladtam...
[ Szerkesztve ]
-
becsitibi
senior tag
Na sziasztok!
Ez lett a választásom eredménye,egy top mix 2 rekeszes 160 cm-es botzsák:
Elég erős vászon anyagnak tűnik,a cipzár is erős,és szerintem 3-4 bot felszerelve is elfér benne.
-
becsitibi
senior tag
Na,ki ment pecázni?
-
becsitibi
senior tag
Unalmasan telt a mai napom,nézegettem a youtube videókat,hát,találtam borzalmakat,gondolkoztam is hogy merjem-e ide belinkelni:csak erős idegzetűeknek.
Gyerekek,az Isten óvjon benneteket tőlem,ha látnák egy ilyet,tuti hogy 40 évet kapnák.
-
becsitibi
senior tag
Szép jó reggel mindenkinek!Verőfényes napsütésre ébredhetünk,asszem kimegyek egy pár órára a tóra.
-
becsitibi
senior tag
Na sráccok,holnap reggel 7-kor peca 2000%,ha törik ha szakad,2db kishalat tudtam venni indításnak,de azért viszem a kishalazómat csontival.Az idei első komolyabb peca,lehetne jobb idő is,de én rablózok,így nekem mindegy milyen idő van
A múltkor amikor kint voltam,csak a snecizőmet vittem,1 küszt fogtam 3 óra alatt,de másra nem horgásztam,csak kíváncsiságból mentem ki.
-
becsitibi
senior tag
válasz becsitibi #11695 üzenetére
Hát hamar feladtam,8-ra kint voltam,de már itthon vagyok,sikerült jól összefagynom,két úszóm eltörött érdekes módon,elég hitvány minőségűek ezek az exner úszók.Kérdés,tapasztaltatok már olyat hogyha meghúzzátok a zsinórt kézzel a orsó fölött,és nem az egész dob forog,tehát nem a fék enged,hanem az egész zsinór forog a dobon??Ez mitől lehet,a hidegtől,vagy lazán lett feltekerve?
-
-
becsitibi
senior tag
válasz becsitibi #11703 üzenetére
Sziasztok!
Köszi a segítséget,valóban lazán volt fönt a zsinór a dobon,most jó szorosan tekertem fel,meg se nyikkan.
Ma voltam pecázni,az idén másodjára,de semmi,se csuka se süllő se harcsa,az idén a rossz idő miatt nehezen indul,b@szottul nehezen,kishalat nem is lehet fogni,egy megtépázott vörösszárnyút találtam a part szélén,azzal horgásztam,de semmi...
-
becsitibi
senior tag
-
becsitibi
senior tag
válasz Recon666 #11815 üzenetére
Merre van ez a tó?Az a tó nagyon jó tanuló hely lehet kezdő harcsahorgászok számára,mint jó magam.
Az este én is kimegyek,vettem nadályt meg harcsapelletet,kint maradok hajnal 3-4 óráig,nagyon kíváncsi vagyok,ez lesz az első éjszakai pecám a tavon,remélem nem fog esni az eső,és kapásom is lesz.
-
becsitibi
senior tag
válasz Recon666 #11820 üzenetére
Köszi az infót,de rohadt messze van .
Tegnap este negyed kettőig bírtam,carp zoom catfish pellettel és nadály kombinációval nyomtam,de eredménytelenűl,úgy tűnik hogy még korai a fenéken keresni a bajszost,plusz ahogy éreztem a eléggé iszapos volt a fenék,ezért ott legközelebb emelt fenekezőssel próbálkozok,ami 15-20 centivel megemeli a csalikat.
-
becsitibi
senior tag
Na,ismét kimegyek a tóra,hátha jön egy bajszos most már,a csali ugyanaz,nadály+pellet kombó.Bár sok reményt nem fűzök hozzá,mert még csak másodjára leszek kint éjszaka,az előző szerelésem fenekezős volt volt,de arra nem jött semmi,most emelt fenekezőssel próbálkozok,10-30 cm-re a fenéktől,hátha így jobban adja,ha nem,akkor jöhet az lefenekezett csúszóúszós szerelék,valamint a stupekozás.
-
becsitibi
senior tag
válasz becsitibi #11877 üzenetére
Hát,ismét semmi,de legalább volt egy kis szöszölés-emelgetés rángatás 30 cm-en a fenéktől,valszeg kishalak csipegették a nadályt,este ismét próba,csak most az egyik szerelést levágott fejű és farkú küsszel fogom bevetni.
kemény dolog ez a harcsázás,kint kell ülni jó pár éjszakát hogy legyen 1 kapás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest