Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacerta
aktív tag
válasz 6030D #246221 üzenetére
Az vagyok, és abban. Benne van a munkaköri leírásomban is, hogy kell hozzá a végzettség.
De itt nem rólam van szó, hanem a fasziról. Ő, mint vállalkozó, nyugodtan veheti alapul ezeket az ajánlásokat, neki nem mondja a főnöke, hogy nem kötelező ott dolgozni.
És akkor simán kijön, hogy 9e egy waxolás.[ Szerkesztve ]
-
Lacerta
aktív tag
-
Lacerta
aktív tag
válasz Hasaggymeg #246247 üzenetére
Akkor mondja meg a piac, ha valós verseny van, de láthatóan talált egy piaci rést, és oda ment be. Mert ő nem karbantartja a bicajt, mint egy szerelő, ő valósággal coachingolja.
A Perrier ásványvíz se sokkal jobb, mint a sima csapvíz, de jobb a marketingje.
Van egy versenyző(?) lánya, aki mellett kitanulta a finomságokat, meg van egy gépészmérnöki marhalevele, ami tesz alá elméleti tudást.
SZVSZ ha van kereslet rá ( és gondolom van ), akkor majd más is rááll erre a vonalra, és akkor már tényleg a piac fogja megmondani, mennyi az annyi.Az ötlet egyébként sztem zseniális, fizessenek a gazdagok!
[ Szerkesztve ]
-
Lacerta
aktív tag
válasz gordonfreemN #246356 üzenetére
Szerintem bármilyen 11T görgő jó.
Alin kapsz kísértetiesen hasonlót, olcsóé'.
Vannak mindenféle csicsásak, aluból, kerámia csapággyal, de nekem az ehhez hasonló műanyag koszorús vált be. -
Lacerta
aktív tag
válasz kw3v865 #246912 üzenetére
Én kónuszosat használok, baromi sokat elmegy.
Téli nagykarbantartáskor átzsírozom, és beállítom a csapágyhézagot, oszt' csók. Örök élet, plusz egy nap.
Az előző garnitúra pedálom is pont ugyanolyan volt, mint a mostani, sztem 20e km körül lehetett benne, és csak azért kellett lecserélni, mert egyszer beállításkor túlhúztam a kónuszt, és kijött a balos finommenet az anyából. -
Lacerta
aktív tag
válasz Csokicsibesz #248602 üzenetére
Életemben kétszer ütöttel el majdnem bicajjal gyereket. Szerencsére csak majdnem.
Mindkét esetben fúriaként rontott rám az anyuka, kis híja volt, hogy nekem nem estek fizikailag is.Először, lehettem vagy 14 éves, az úttesten szaladt át előttem. Akkor megkaptam, hogy lassabban kellett volna mennem, és jobban odafigyelni. Gyerek voltam, tudtam, hogy nincs igaza, de behúztam a nyakam, és annyiban hagytam.
Másodszor, akkor már kb. 30 voltam, a bicikliúton játszott a gyerek, anyuka mellette bandázva le se sz*rta mindaddig, amíg ki nem ugrott elém a gyerek, miközben megpróbáltam lassan, óvatosan, nagy ívben kikerülni.
Vörös fejjel ordította ( miközben az anyacsapat és az utánfutó hímek bólogattak ), hogy a bicikliút a gyalogosoknak is van, és ezért nekem jobban kellene vigyázni. Ekkor már önérzetesebb voltam, és visszaüvöltöttem, hogy, nem, kurvára nem járda, mert az ott van párhuzamosan 5m-re ( tényleg ott volt ), hanem ennélfogva úttest, és nem csak biciklisek, de segédmotorosok is járnak rajta, és ha már mindenképp meg akarja ölni a gyerekét, akkor a rendes, autóknak való úttesten játszassa ( az is ott volt kb. 10m-re ), mert akkor legalább aki elgázolja, annak nem esik baja. Morgott még, meg pufogott, hogy debizony az járda, de otthagytam a p*csába.
Az ilyennek, ha a bíróságon magyarázzák meg, hogy bizony, ő ölte meg a gyerekét, meg esetleg a biciklist is, sem fogadja el. -
Lacerta
aktív tag
Nyilván vigyázunk, mert a) gyerek b) mert szar érzés akkor is, ha nem én vagyok a hülye.
Ezért mondhatom el, hogy nem ütöttem el soha gyereket, csak majdnem, és az sem az én saram volt.
Ami a lényeg lett volna, hogy ennek ellenére mindkét alkalommal kis híja volt, hogy fizikailag is nekem essenek.
Semmi esetre sem mondom, hogy a NER bárós esetben is hasonló szitu volt, de akár lehetett is.[ Szerkesztve ]
-
Lacerta
aktív tag
válasz abéla #248618 üzenetére
"relativizál - feltehetően szociopata"
Ez így nagyon sántít ám.Nem akarom védeni a fazont, egyszerűen nem tudni, mi történt, csak a bulváros tálalást ismerjük.
Voltam a másik oldalon ( erről írtam ), ha fizikailag is nekem ugranak, elképzelhető, hogy erőszakkal reagálom le én is.
Nem tudjuk, valójában ki ütött először. Lehet hogy már ők sem amúgy, mert egy hirtelen stresszelyzetben előbb cselekszik az ember.
Sőt lehet, hogy én is szociopata vagyok.
( megjegyzés: a szociopátia nem jár együtt a fizikai erőszakkal. A seggfejség igen. ) -
Lacerta
aktív tag
válasz Ixion77 #249380 üzenetére
Tökre elég, ha leteszed a lábad.
Ilyenkor májusban az erdőben minden tele van frissen kikelt és éhes kullancsokkal. Megállok a járt erdészeti úton, és már látom, hogy mászik fel a lábamon 1-2.
Sőt, gyanítom a lábat sem muszáj letenni, a felvert porral is simán magadra szórhatsz párat. -
Lacerta
aktív tag
válasz Ixion77 #249420 üzenetére
Alapból ott tanyáznak, igen, de egyrészt mozognak is, mert ha sokáig nem megy arra senki, akkor nincs fogás, másrészt meg a friss nemzedék szérspriccel, és megkeresi a maga tanyáját. Ami ilyenkor történik. A nyílt terepet egyébként alapból nem szeretik.
Évek óta azt tapasztalom, hogy ilyenkor április végén-májusban a talaj is tele van kullanccsal, és ha megállok pisilni, vagy inni a kulacsból, akkor utána meg kell nézni a lábam, és esélyes hogy lesz fogás. Gyalogszerrel meg rendszeresen söprögetni kell. -
Lacerta
aktív tag
válasz jjeahh #250063 üzenetére
Ma a Dél-Bükkben tekertem, ott láttak mostanában medvét. Nagyon be vannak tőle parázva a népek errefelé. De szerencsére nem találkoztam vele.
Viszont egy vaddisznót majdnem elütöttem, az is ér?Meg a kullancsok! Apám, akkorákat fogtam a lábszáramon, mint egy-egy kisebb pók.
-
Lacerta
aktív tag
válasz szimpláncsak #250068 üzenetére
Jaja, láttam azt is, de odáig nem tekerek el. Szerintem az egy másik lehet.
Családdal viszont szoktunk kirándulni arrafelé. -
Lacerta
aktív tag
válasz Hasaggymeg #250071 üzenetére
Én nem parázok a medvétől, bár lehet, hogy nem ártana.
A vaddisznó más tészta, azzal gyakrabban összefutok, szerencsére eddig nem esett baja senkinek.Itt délután 2 körül kezdett el esni, pont amikor a return pointnál jártam. Ez annyiban befolyásolt, hogy a legrövidebb úton jöttem haza, nem pedig amerre terveztem.
Sokáig csak annyira szemetelt, hogy idegesítsen. A fák alatt gyakorlatilag nem ért, úgyhogy még az esőkabátot is lusta voltam felvenni.
Csak akkor kezdett rá igazán, amikor már hazaértem. Most már itt is szakad. -
Lacerta
aktív tag
válasz flash- #250486 üzenetére
Hát, nem tudom, de nekem 3 GPS alkalmazás szokott párhuzamosan futni amikor tekerek, mellette BT-on keresztül küldöm LDAC-ban a zenét a fülesre, és néha még fotózok is. És nem lő ki semmit.
A Stravát mondjuk tényleg igen, ha bekapcsolom, de ez a fentiek ismeretében valszeg nem azért van, mert úgy általában gagyi az androidos okostelefon, hanem inkább mert a Strava app van f*s módon megírva.Megoldás: Locusban követem a tekerést, és aztán exportálom a Stravába.
[ Szerkesztve ]
-
Lacerta
aktív tag
válasz flash- #250500 üzenetére
A gyártók által személyre szabott Androidok csinálnak fura dolgokat, de többnyire elő lehet túrni a szükséges beállításokat, ha máshogy nem, hát a fejleszői menüben vagy rootolva appból.
Én alapból egy sima olcsó mezei computert használok, csak terepen használom a telefont is mellé. És viszek power bankot, bár a teló elvisz még zene mellett is egy erdei tekerést. -
Lacerta
aktív tag
válasz Ka999 #253895 üzenetére
A végállás csavarok arra vannak, hogy ne tudd leváltani a láncot a sorról egyik irányba se, ha nem jól van beállítva a váltó, illetve hogy extrém esetben ( pl. rázkódásra ) ne rugózzon el oldalra a váltó annyira, hogy leessen a lánc.
Ha jól be van állítva a váltód, kevés a jelentősége ( kívéve, ha túl szűkre veszed a határolást, mert akkor a két szélső fokozatot nem tudod váltani.
Először állítsd be a feszítővel a váltót, aztán a két szélső fokozatban a határolócsavarokat úgy, hogy épphogy hozzáérjenek a váltóhoz, és jó lesz. -
Lacerta
aktív tag
Tévedés.
Rizikót akkor vállal az ember, ha nem tartja be a szabályokat, vagy ha természeti erőkkel / állatokkal kerül szembe, amit nem tud befolyásolni.
A törvény világosan fogalmaz: Nem ütjük el a bicajost, nem bicskázunk meg senkit akinek nem tetszik a pofája, stb.
Ez ugyanaz a duma, minthogy a nőnek van felelőssége, mert minek ment oda, minek öltözött úgy. -
Lacerta
aktív tag
válasz Hasaggymeg #255396 üzenetére
Nem, sajnos vannak vis maiorok, amikre nincs instant gyógyír.
Valahogy fellazult a csőtengely, ami a kazettatestet a hátsó agyhoz rögzíti.
Ezt úgy vettem észre, hogy egyszercsak menet közben beállt a hátsó kerék, mint a szög. Elforgott a tengely is a hátsóvillában, előre azonnali kontrám volt, hátrafelé tolva vittem haza a bicajt.Rohadt nagy szerencse, hogy kb. 1.5 km-re voltam a lakástól, és sík úton haladtam nagypapatempóban. Ha ez mondjuk Hollóstetőről lefelé történik 50-es tempónál, esélyes, hogy most egy felhő szélén hárfázgatva olvasnám a topicot.
A B+ eredményeképp a hátsó tengelyről lejött a menet a kónuszoknál, a hajtás oldali kónuszt pedig úgy összemángorolták a csapágygolyók, hogy nagy kulcsokkal le tudtam még csavarni a tengelyről, de vissza már nem ment.
Ami a legjobban fájt, az viszont az volt, hogy míg a feszülés a tengelyt kifelé gyakta meg, az agyat befelé préselte, aminek eredményeképp kaptam egy kb. 5mm-el rövidebb, és enyhén kiflibe hajlott hátsó agyat.
Szóval hirtelen szükségem lett egy új agyra, meg egy komplett hátsókerék-fűzésre. -
Lacerta
aktív tag
@Mindenki:
Nem volt berohadva a csőtengely, sem karbantartás nélkül, évente télen át szoktam pucolni a racsnit, és újrakenem.
10-es imbuszkulccsal kell betekereni a helyére, de ésszel, mert a tengely acél, az agy alu, és nagyon-nagyon finom menet van rajta.Most, hogy végiggondolom mechanikai szempontból, nem is okoz különösebb gondot, ha meglazul, mert a tengely a kónuszokkal a helyére húzza. A nyomatékot pedig a bordázat viszi át.
Ugyanakkor a tengely tetejét teljesen elmángorolták a csapágygolyók, és ki is állt, tehát beleért a csapágyba. De mivel jobbmenetes, ha beleér, akkor pont, hogy be kellett volna tekerednie! Tehát a csőtengely meglazulása nem is ok, hanem okozat volt!Mert a csőtengely menete a tengely végén van, az agy belsejében, és összerogyott a hátsó agy a feszülés miatt. Így nyilván fellazult a csőtengely is, hisz az agy felé eső pereme eltávolodott tőle.
Akkor viszont a jobb oldali tengelykónusz lehetett a feketes*ggű, esetleg a tengelyanya. Ezeket mondjuk meg szoktam tépni rendesen, de ha valamiért mégis elforog a kónusz ellenanyástól, akkor a jobbmenet miatt pont hogy szorulni kezd, és akkor még nagyobb nyomatékkal tekeri be a kónuszt. Egyre jobban és jobban.
A hátsó sor teljesen jól állt a kazettatesten, az nem modult el semerre.
A váltó szerencsére külön papucsadapteres, nem esett baja. Még a váz sem feszült szét ( hiába, a szénacél, az szénacél, na ), csak az alu hátsóagy préselődött össze.Nem mondom, hogy nem nyugtalanít a dolog, mert egyébként minden szezon végén átkenem a csapágyakat, és beállítom a csapágyhézagot. De mondjuk így, hogy a múlt évezredbeli agy helyett kapott egy zsír új Deore-t, talán jó lesz.
Gyorsan rendeltem egy első agyat is mellé, mert az is egyidős a bicajjal, és nem lenne vicces, ha beállna.[ Szerkesztve ]
-
Lacerta
aktív tag
Hehe, most látom, hogy a vasárnapi tekerésem egyik szegmensével feljutottam a dicsőségtáblára. Ráadásul úgy, hogy épp telefonáltam, ezért toltam a bicajt.
Mondjuk azt a KOM-ot ott nem fogom soha nabbelni. -
Lacerta
aktív tag
válasz flash- #255676 üzenetére
Hát ez az, minek megtakarítani csillogóra?
Fújd körbe a bicajt szilikosprayjel! Szép csillogó lesz, és nem tapad rá semmi. Mondjuk te sem .A ponyváról volt itt szó korábban, és ha jól emlékszem az lett a konszenzus, hogy ha meg akarsz halni, vagy valakit mögötted meg akarsz ölni, és addig sem zavar az 1.5x akkora fogyasztás és a hangos csattogás, akkor hajrá.
-
Lacerta
aktív tag
válasz stickermajom #255685 üzenetére
Ez mondjuk annyira nem működik, hisz ilyenkor nyáron a szélvédőn elkenődő bogarak is azonnal és levakarhatatlanul odaszáradnak, mire spriccelsz egyet.
-
Lacerta
aktív tag
-
Lacerta
aktív tag
válasz 6030D #257927 üzenetére
Hja, tegnap mentem egy szabad szemmel is látható kört.
Kinn a napon majd meg gyulladtam, az árnyékban pedig ilyen öklömnyi darabokat haraptak ki belőlem a bögölyök, miközben kedélyesen meg-megosztották a véremet néhány szúnyoggal. A kullancslegyek pedig addig a testszőrzetemben krosszoztak mindenfelé.
Szerencsére, ahogy öregszem, egyre gyorsabban eltűnnek a csípésnyomok, és egyre kevésbé viszketnek. -
Lacerta
aktív tag
válasz Hasaggymeg #258827 üzenetére
Kizárólag kora tavasztól késő őszig.
-
Lacerta
aktív tag
válasz szimpláncsak #258829 üzenetére
Majdnem arra mentem én is, de aztán végül más útvonalat választottam.
-
Lacerta
aktív tag
válasz szimpláncsak #258871 üzenetére
Nem, eléggé mellé, bár sz*pni bárhol lehet az erdőben.
Dédestapolcsányból fölfelé a Csimás-patak völgyében, majd át Tardonára. Ez lenn a völgyben van, értelemszerűen. Egy darabig most nem megyek arra.
Majd ha már legalább 1 hónapja nem sesett semmi.A múltkor Sály-Dankótelep felől akartam felmenni Mocsolyásnak, de kb. nem látszottam ki a fűből a szekérúton, és 30+ fok volt mellette, úgyhogy feladtam. De nem adtam fel magát az útvonalat, csak inkább fordított irányban tervezem, onnan jött a Kisgyőr felé menés.
De most inkább az Északi-Bükköt választottam, mert dél felé többször is voltam az utóbbi hétvégéken.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest