Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Lázadó tárgy
Aktív témák
-
HEBI
senior tag
Most SDRAMmal megy, de a lap támogatja a DDR-t is. Érdemes most lecserélni. Miért?
A csiga nem lassú állat, csak nagy a súrlódása...
-
félisten
Na ezt én is kérdezem. KT7A-m van, 1,6-os XPvel, SDRAMmal. (valahogy erre volt akkoriban lóvé). Értem, hogy visszafogja a gépet, de ez a játékokon kívül másra is igaz? Mert valahogy azt látom, hogy hiába van pl. 256DDR, akkor is messze jobb az 512 SD. Jelent vagy 10%-ot, nem?
while (!sleep) sheep++;
-
karib
addikt
Duronnak nem muszáj, persze meghálálja. Cserélni? Ha árban jól kijössz, akkor megéri, de sokat rááldozni nem éri meg (+10%).
Amúgy még a DDR-ek is fejlődnek. DDR400 CL2 lesz az igazi, aztán dual channelben, aztán meg lassan DDR-II...Department of Redundancy Department
-
HEBI
senior tag
Tényleg DDR-nél is úgy van.mint az SD-nél, hogy 333-as megy 266-on is?
-
veterán
Szerintem a mai DDR árak mellett érdemes lecserélni az SD-t. Alig van árkülönbség.
Ha kijössz +10%ból a cserével akkor megéri! -
sh4d0w
félisten
Ha a kiegyensúlyozottság oldaláról nézed a dolgot, akkor érdemes váltani, mert ugye az SDR SDRAM-nak a max. adatátvitele olyan 1 giga körül van, másodpercenként; ezt hasonlítsd össze az 1.2 GHz-nyi CPU-erővel... Másrészt ha tényleg váltani akarsz, akkor sok időd nincs rá, mert a 3. negyedévben soha nem látott magasságokba fog szökni a memória ára...
https://www.coreinfinity.tech
-
guest
veterán
Ezt komolyan gondoltad?
Az adatatvitel az Gigabit/s a CPU meg GigaHz. Semmi koze nics a kettonek egymashoz. Az egyik korte a masik alma. Az SD es a DDR kozott az a kulobseg hogy az alaplapi frekvencia az elsonel max 133 a masidiknal altalaban 266. Ez alaplapi frekvenciaban ketszer gyorsabb adatmozgast jelent. Ez sokat dobna a gepen, ha eleg kiforrott lenne a technolgia, de mivel nem az igy csak 10% a gyorsulas. Jatek kozben nem veszed eszre, mert annak inkabb szamit a gyors videokartya mint a memoria gyorsasaga.prohardver vendég
-
borg315
aktív tag
imo most érdemes ddr-re cserélni, mert még el tudod adni az sd-det, és olcsón tudsz venni ddr-t, később, amikor alacsony lesz az sd használtpiaci ára és a memóriaárak ismét az egekben lesznek, már nehéz lesz a helyzet.. ugyanakkor az is igaz, hogy nemjátékra 512sd > 256ddr. szerintem ha kibírod jövő tavaszig/nyárig sd-vel, akkor ne válts.. :)
-
-
HEBI
senior tag
Mit fog szólni a 2100+ os 0.13as Athlonom a SDRAMhoz? Mennyivel lesz lassabb ? Nyár végére tervezem a cserét?
-
TommyGun
őstag
Ahhoz már nem árt....ez KB oilyan mintha a P4 2,4 Ghz -es 566 fsb-s proci mellé raknál SD-ramot...
Vagy ha a 600-as celeronhoz EDO-t akarsz rakni :DD"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
HEBI
senior tag
Mérted vagy hallottad?
Volt már aki kiprobálta?
Kifogom próbálni mindkettőt...A csiga nem lassú állat, csak nagy a súrlódása...
-
HEBI
senior tag
Megnéztem néhány cikket, bár konkrétan ezzel foglalkozót nem láttam. DE a külömbséget úgy 10%-ra becsülöm. Majd meglátjuk.
-
turho
addikt
Szia. Én is 10 %-nak becsültem, amíg nem láttam valódiban az asztalomon. Néhány játéknál meg alkalmazásnál van az 40-50 % plusz is. Még a Duron mellett is szívmelengető lehet a változás.
Főleg minőségi ddr-rel. Amiben van tartalék.Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, ebike
-
rog
addikt
a sogornak meg nekem ugyanolyan procink meg alaplapunk van
az enyemben ddr az oveben sdr (256,256)
nála xp nálam 98
az jött ki, hogy az övé gyorsabb :)
de azt mondják az okosak, hogy minél bikább a proci , annál jobban profitál a ddr-böl.
szerintem addig add el az sd-t amig van kinek :D -
MM
őstag
válasz GeorgeTerror #10 üzenetére
PIII vonalon nem érdemes DDR-re váltani, mert a proci nem tudja a DDR buszt használni, hiába gyorsabb a RAM. Szal adnál a szarnak egy pofont...
-
HEBI
senior tag
Sajna nem tudom eladni a Hyundai 512 SDRAMomat, pedig jó megy 140-en is stabilan. A Cerka mellett ment annyin. A Duronnal ''csak'' 133 Mhzen megy (aszinkron), de cl2-es beállításokkal.
Nem kell valakinek 20000 HUFért?A csiga nem lassú állat, csak nagy a súrlódása...
-
TomLion
tag
Szerintem DDR. A kérdést olvasva megnéztük az albitársammal:
Nekem a Sandra Mem sávszélességben:
748 ALU, és 826 FPU (MB/sec). Abit KG7, Hynix DDR 256MB,XP 1600+
neki:
ALU 542, FPU 605 MB/sec, Asus A7V-133, SD 256 MB M-Tec, TB 1000MHz
Mindketten CAS2.
A gyakorlati gyorsulást már nehezebb érzékelni, de mielőtt beállítottam volna a RAMokat,(684 ALU 747 FPU) az Unreal
600x480 16 bitben szaggatott, most 1024x768-ban nem (High Detail).
A 3D Mark viszont nem mutat jelentős gyorsulást, de ha bekapcsolom a gépet, érezhetően hamarabb áll fel.''Jobb ma egy XP mint holnap egy Duron''
-
TitiRii
senior tag
hy ma vettem ugyan ien matsonic lapot
a nap elején 256 sd ram volt benne de 1000 pénzt kellet rádobnom ddr re xal most már az megy benne(késöbiekben xp lesz ebben is most 1100 duron van)
láthatóan may annyi hogy kb 5-6 mp vel előbb ál fel rendszer
programok gyorsabban indulnak
ha nem leszek ien fáradt akkor feltöltöm, a teszteredményeket ami 256 sd vel és 256 ddr el jött kiezzel a lappal
(tényleg megy benne sd és ddr 1*re is?! azt meg hogy a pecsbe csinálja??)
te menyiért vetted amugy ezt a lapot?Akinek kell valami, vagy akar valamit munka időben keressen az itt megadott telefonszámon! Köszönöm.
-
MM
őstag
540/600-as Sandra és 990/1000 Sandra ALU/FPU SDRAM-mal kb ugyanaz, csak nem ártana, ha ugyanazzal mérnétek, mert a 2002 valamelyiktől kezdve már más értékeket ír ki.
-
MM
őstag
vagy SD, vagy DDR megy benne, a kettő együtt nem, ez van
ha nem hiszed, próbáld ki :-D -
TommyGun
őstag
Szerintem sem mehet eggyütt ...há hogyan vagy Duplázza a mem órajelét vagy nem DDRnél duplázza SDnél nem..olyan nincs hogy ennek a két slotnak duplázzuk ezé a kettőét meg nem...szvsz ha ezt meg is oldanák akkor drágább lenne egy ilyen lap mint a csak SD-a vagy csak DDRs...szerintem :DD
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
TommyGun
őstag
Ennyi erővel csinálhatnának olyan lapot amin van Rambus 1066 Meg DDR 400 foglalat is azt amit találsz belerakhatod :))
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
Dalai Láma
őstag
Sztem sem fog menni. Tuti. 1000%. Sajnos EDO és SD sem mennek együtt. Bár ez már senkit nem aggaszt.
Nekem jó lenne a ramod, de nincs pénzem. Marad a 64 mega SD a Duronhoz. Egenlőre. Azt hol lehet megnézni, hogy hány MHz-es a RAM? Milyen progi kell hozzá? Esetleg rá lenne írva? Ezt még nem néztem. A Sandra 2001-ben sem láttam ilyet.''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''
-
TitiRii
senior tag
hy án 18500 ba vettem lapot 13321 be 1100 duront
és holnap már csakazértis kiprobálom én is hogy megy e sd és ddr 1*re benne!
de ha már igy össze rakom mérek teljesítményeket is ddr el sd vel isAkinek kell valami, vagy akar valamit munka időben keressen az itt megadott telefonszámon! Köszönöm.
-
guest
veterán
válasz Dalai Láma #47 üzenetére
Márpedig voltak olyan alaplapok, ahol az EDO és a normál (FP) RAM-okat simán együtt lehetett használni az SDRAM-mal!
prohardver vendég
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest