Hirdetés
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Asszociációs játék. :)
- A fintech árnyoldalai - a fordított bankrablás
- Milyen Ebook Reader-t vettem 2024-ben?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Szólánc.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vtechun
veterán
Nem jobb megoldás az a fagyasztóból kivett kávé esetén, hogy bontatlanul hagyni felmelegedni, aztán úgy őrölni? Csak, mert egy -15 fokos kávéra egyből kicsapódik jelentős pára, őrölve meg méginkább gondolom.
-
vtechun
veterán
Sziasztok! Mivel felesleges nekem napi 3-4 koffeines kávé, ezért kérnem, hogy ajánlatok koffeinmentes kávét, ami izlett nektek. Köszi!
A Dolce gusto utántölthető kapszulával megtaláltam a számomra legjobb ár/érték arányú megoldást a főzésre.
Valamint szeretnék beszerezni kisméretű, minőségi, kávéskanalat is, azt hol érdemes? Tegnap bementem egy üzletbe (Villeroy & Boch, ahol tényleg szép volt, de darabja 3150 Ft volt, azt meg csöppet sokallom
autó témában, meg egyértelműen Toyota Prius
[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
Sziasztok! Eladó a 2 személyes, minimálisan használt (gyakorlatilag üj) Brikka Elite kávéfőzőm, ár: 7k
-
vtechun
veterán
Hello!
Eladó (szinte új) Bialetti Brikka Elite 2 és Hario Mini Mill páros. Csak Együtt 16 ezer Ft. Nyíregyházán, vagy futár.
Köszi!
Érdeklődni e-mailben(adatlapon megtudható), vagy itt privát üzenetben.
[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
Sziasztok!
Hario Mini Millem van. "Eszpresszót" szoktam készíteni, utántölthető dolce gusto kapszulával. Mi lehet az oka annak, ha nagyon lassan folyik le a kávé? Általában erősen függ a kávé típusától.
Pl. 8 kattanáson szépen lefolyik egy aldis olcsó arabica kávé
Ugyanennyi kattanással csak csepeg egy 3 hetes pörkölésű tokaji kávémanufaktúra által előállított yirga, vagy akar koffeinmentes is,10 kattanáson a yirga már egész tűrhetően lefolyik, annyin a koffeinmentes még mindig szenved. Ez utóbbinak 11 az "ideális".
Természetesen eléggé durva szemcséket is tartalmaz már ilyen kattanásszámnál, de ha kisebbre veszem, akkor mindennel szenved. Kérdésem az lenne, hogy komolyabb masina (komolyabb mint a dolce gusto ) is szenvedne vajon vele?
-
vtechun
veterán
sziasztok
tudtok valami jó videót ajánlani a Latte art elsajátításához? Vettem egy ilyen Concept Art tejkiöntőt, gyakorlok, de az istennek sem akar igazán jó lenni. Gondolkoztam egy ilyen kis tanfolyam elvégzésén is már... de Nyíregyházáról nem lenne egyszerű megszervezni, kivitelezni a folyamatos jelenlétet
köszi
-
vtechun
veterán
-
vtechun
veterán
Sziasztok! Pénteken Budapesten járok, és szeretnék egy a múltkor futárral rendelt nagyobb után egy kisebb tejkiöntőt(“Latte art”-hoz) venni. Az első kerületben (vagy végülis bárhol) tudtok ajánlani olyan üzletet, ahol meg tudnám ezt venni, és talán még egy jó kávét is tudnánk inni?
-
vtechun
veterán
Sziasztok! Hario Mini Mill leváltására szeretnék valamilyen elektromos őrlőt, gazdaságos áron. A Hario szintjét ha hozza, akkor már jó. Mit tudtok ajánlani. Dolce Gustoval főzöm a kávét, tölthető kapszula, friss pár hetes pörkölésű kávékkal.
Csak unom ezt a sok darálást(minden reggel 5-15 perc, attól függően mennyi adagot kell darálnom)
[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
válasz vtechun #63030 üzenetére
Egy ilyen Delonghi daráló nem tudná hozni a Mini mill szintjét?
-
vtechun
veterán
Ezt a Comandante kézi őrlőt látta valaki? Megmutatta a gyerek a mylittlemelbourne-ban. Nagyon durván egyenletes szemcsét csinált. Leesett az állam.
Ehhez képest a mini mill egy tengeridaráló egyébként a Mini mill is megfelel nekem minőségben a dolce gusto utántölthető kapszulához 8-9-es fokozaton. Legtöbbször frissen pörkölt kávéval használom, hbkave, vagy tokaji kávémanufaktúra. De elkövettem azt a hibát, hogy vettem egy jókora adag tchibo kimérős kávét. Na amikor azt darálom, az igazi kihívás, már a hangja is tompább, mintha nedves lenne. Ezt támasztja alá az is, hogy egy adagot legalább 5 perc míg legyűrök, és bepárásodik!!! a belso oldala a Hario fedelének...
Arról nem is beszélve, hogy nagyon finomra állítva is teljesen darabos lesz. Ugyanekkor jó minőségű kávéval teljesen pöpec az eredmény.
Egyébként ízre nem rossz a tchibo ennek ellenére (csak latte). Szerintetek mi miatt lehet ez a jelenség daráláskor?
[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
-
vtechun
veterán
válasz vtechun #63574 üzenetére
Ilyen őrlő jó lehet? [Solis Grinder Scala]
-
vtechun
veterán
Megértem az álláspontotokat, de én egy dolce gusto géppel, utántölthető kapszulával főzöm a kávét, javarészt latte-szerű dolgokat. Pl. Ezt is én csináltam:[kép]. A napi 3-5 lattémhoz kellene valami őrlő. Reggel sok idő ehhez megdarálni a kávét a Mini Millel.
Lassan, de fejlődök
[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
Sziasztok!
Lassan egy éve szenvedek azzal, hogy vegyek-e darálót. Most úgy néz ki, hogy lesz egy Graef-702-es. Megvárom még a fekete pénteket, aztán, ha más nem, akkor megrendelem az edigitalból. Viszont nekem javarészt latte kell. Latte artoskodás miatt.
Egyelőre csak frenchpressel csinálom a habot, ami nem éppen ideális erre a célra. Ezek az elektromos tejhabosító kannák mennyire jók ilyen célra?
Mert egyelőre nincs gőzölős kávéfőzőm - előbb házat veszek
-
vtechun
veterán
Sziasztok! A jelenlegi Hario Mini Mill és dolce gusto utántölthető kapszulás megoldásomhoz képest jelentene előrelépést (daráló egyértelműen) kávézás terén, ha egy Graef CM 702-t és egy Saeco HD8423-at beújítanék. Lehet ezzel a géppel latte arthoz megfelelő habot kreálni?
Más kávégép most nem jöhet szóba, mert ezt “ingyen” kapnám
Köszi!
-
vtechun
veterán
Sziasztok! Megérkezett a Graef 702-es őrlőm. Szerintetek hányas fokozaton daráljam az első adagot? Dolce gusto utántölthető kapszulával főznék, míg jobb gép nincs. November 7 ill. október 24-i pörkölésű kávéim vannak a tokaji kávé manufaktúrából. Köszi a segítséget előre is.
-
vtechun
veterán
válasz vtechun #64872 üzenetére
10-es fokozaton először erősen dugult, 20-as gyors, 15 is gyors, végül ezt a videót 13-as fokozaton őrölt Fekete Lavazza-val csináltam (ez volt itthon játszani való kávé)
Graef CM-702, dolce gusto utántölthető kapszulaA mentes tokaji szerintem 14-es fokozat lesz majd, alátét nélkül
-
vtechun
veterán
Sziasztok! Ezt a Gaggia Carezza de Luxe-t érdemes lehet megvenni? Vagy mit tudtok ajánlani max 100 ezerig, napi 2-6 kávéhoz. Graef 702 már van, szóval elindultunk 😂 fontos, hogy tudjon olyan tej habot készíteni, amivel lehet latte artoskodni. Köszi!
-
vtechun
veterán
Sziasztok!
Jó ideje frissen pörkölt kávét őrlök frissen! a Graef CM702-es őrlőmmel, aztán ezt főzöm meg utántölthető kapszulába rakva, egy Lidl-s balzsamecetes tubus aljával tamperolva megfelelő tömörségűre. Kérdésem sz lenne, hogy ha a tök alap DC Piccolo-t lecserélném egy akármilyen Nespresso gépre, akkor azzal előrébb lennék-e?
Ahhoz van fém utántölthető kapszula, valamint általánosságban mintha magasabbra lenne pozícionálva a Nespresso, mint a Dolce Gusto.Köszi előre is a választ.
-
vtechun
veterán
Sziasztok! Jelenleg egy Dolce Gusto piccolo kávéfőzőt használok, újratölthető kapszulával, jobb minőségű kávékkal - frissen darálva (8-9 gramm) a Graef CM702-esen. A gyári kapszulái a DG-nek nem túl jók, túl nagy választék nincs is belőle az utángyártott kapszulák terén sem. Ezért felmerült bennem, hogy beszerzek egy Nespresso gépet, mert ahhoz nagyságrendileg többfajta gyári kapszula van, ill. utángyártott is jelentősen többfajta van. Mellesleg lehet kapni hozzá fém tölthető kapszulát is.
Szerintetek van különbség minőségben a kétfajta kapszulás rendszer között? -
vtechun
veterán
Sziasztok!
Jelenleg kölcsönben használok egy Gaggia Classic-ot. Addig míg ez nem volt Dolce Gustot használtam, tölthető kapszulával. Graef CM702-es őrlővel. Számomra mindkettő megfelelő minőségű. Viszont nem lesz örökre nálam a Gaggia, így szeretnék valami elegendő minőségű karos gépet venni olcsón.
Ami szóba jöhet hirtelen a
Krups Espresso Steam & Pump Virtuoso XP442C11
típusok.
Mi a véleményetek ezekről a gépekről? Melyikhez van könnyebben alkatrész, neadjisten tuninglehetőség (más kar, stb.). Vagy van esetleg más hasonló kaliberű gép, amit tudtok ajánlani?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest