Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
ne az új 750-es árát hasonlítsd már egy használt 920-hoz
(én pl. nem szeretek használt cuccokat venni...)pláne akinek játékra kell a gép annak mindenféleképp X58
miért?
egyedül a cf, sli-ben jobb, de aki amúgy is a ezt a kategóriát veszi, nem fogja érdekelni a több kártyás lehetőséga HT-ból is egyre több játéék fog kamatoztatni a közeljövöben...
a távoli jövőben
a memeory bench, mint ahogy a nevében is benne van a memokról szól , ennél a paltformnál már kevésbé van jelentösége, inkább az Uncore-tól és a ram órajelétöl fügnek az értékek... nemértem mit vársz egy ilyen everest tesztnél ahol a memokat méri...
és te mit vársz tőle?
nem értem mit akartál ezzel mondani -
tlac
nagyúr
hát ha nem szeretsz használt cuccot venni, akkor fizess többet, feleslegesen, csak azért mert te nem szeretsz
nem feleslegesen: teljes idejű, biztosabb garancia és nincs amortizálva
"miért?" azért mert a bövithetöség szempontjából jobb...
valóban, de ez szerintem az utolsó szempontok között szerepel, beáldozható és cserébe olcsóbb
mod2:: (#438) Keldor papa :: ne haragudj már de 25-30-ért nem kapsz értelmes lapot a P55-höz... egy normális lap is 40k-tól kezdödik.... annyiért meg van x58 lap is..
25-30-ért kb. olyan értelmes lapot kapsz p55-ből, mint 40-ért x58-ból
pl. p55 ud3r - 34k
x58 ud3r - 44k -
tlac
nagyúr
nem, én azt írtam, hogy nincs amortizálva, ez, ami biztos, ha nem használt cuccot veszünk
amit te írsz, az a bizonytalannekem is van ősi gépem, leginkább a kondik a szokták legyengülni ezekben
az X58-s lapok mind erösek.... csak a p55-ben lesznek ilyen halvány-lila-lofingok mint az UD2..
igen, mert az x58 felső kategória, x48-ból sem voltak ilyen ds3l-ek
én midig is ÁR/teljesitmény muatüban nézam a dolgokat és aszerint választok.
de nem a legjobb ilyen paraméterrel rendelkezőt veszed meg
az x58, 6 giga tri channel, 920, erősen túlárazott a teljesítményéhez képest[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
Ár/teljesítmény? Meg szabad kérdeznem mire használod a gépet?
Most kihasználják a programok a 4 mag + HT-t? Néhány grafikai alkalmazáson kívül mutass már légy szíves olyan programot, ami kihasználja.
Ugyanezen programokat leszámítva a 4 magot kihasználókat is igencsak nagyítóval kell keresni egyelőre.ne kevered az ár/kihasználtsággal
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
zenehallgatásnak nagyjából 0 az erőforrásigénye
a boinc meg gondolom (sose használtam) alacsony prioritással mehet, így annak inkább csak ramigénye, ami problémát okozhat
és az, hogy megy a játék és vágás is egymás mellett, ebből is következik, hogy a játékoknak nem annyira lényeges az erős processzor
-
tlac
nagyúr
a kartyakon és alaplapokon a kigyengült régi elekrolitos kondik ha rosszak szemmel lathatoak
nem minden esetben, ha már látszik, akkor az már nagyon rossz
vagyis sokkal kevesebba riziko mint egy procinal ahol semmi sem latsz
ezzel sem értek egyet, egy proci egyetlen (esetleg több) chip, amik nagyok jól bírják a strapát normális használat mellett
míg egy alaplapon, videokártyán ezer más kis bigyó van, ami meghibásodhat[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
friss béták sem ismerik fel?
-
tlac
nagyúr
attól, hogy leírod ugyanazt ugyanúgy többször, még nem fogom jobban érteni, hogy mire gondolsz
mit jelent az, hogy áramerősség függő?
az e8400-hoz max 75A van megadva, honnan kellene tudnom, hogy az egyes példányokra ez hogyan vonatkozik?
mit értesz max vid alatt? a gyártott procik közül a legnagyobb vid-es? -
tlac
nagyúr
én nem értek ehhez, semmi tapasztalatom core i-s procival és nem is követtem eddig a topikot
tehát, hogy is működik ez pl. egy gigánál?
van egy bclk, amit szorozva a CPU Clock Ratio-val megkapjuk a proci sebességét
a System Memory Multiplier * bclk pedig a memória frekvenciája
és a bclk szorozva vmi uncore multiplier-rel az memóriavezérlő sebessége lesz?qpi-t hogyan kell beállítani az uncore-hoz? gondolom annak nincs értelme, ha a qpi gyors, de a uncore pedig lassú vagy fordítva
-
tlac
nagyúr
kösz!
ezt az gigás írást már nézegettem régebben
de a QPI link az elég kötött
tényleg, [x36], [x44], [x48] és [Slow Mode] van (ez utóbb micsoda?)
a QPI link általában x36 megy ami a bclk x18 = QPI link
ezt nem egészen értem, miért feleződik meg?
az volt a lényeg hogy kb 4000mhz-s qpi link volt a legfelsö határ .. itt úgy gondolom "platform wall"-ba ütköztem, de láttam már magasabb qpi link-eket is persze
azt hiszem vmelyik tesztben olvastam olyat, hogy az uncore-hoz másfajta tranzisztorokat használnak, amik nem bírják úgy a sebességet, mint a magok
-
tlac
nagyúr
viszont vmi qpi is része az uncore-nak, [link]
tranzisztorokhoz:
The uncore isn't as critical for performance but is made up of a ton of transistors; roughly 400 million in the case of Lynnfield/Bloomfield (more if you count the PCIe controller). In order to save power, Intel uses slower transistors that have lower leakage for the un-core. As a result, the un-core can't clock up as high as the core and runs at a lower multiplier.
[link] -
tlac
nagyúr
nézegettem ezt az uncore-t, szerintem egyik lga1156-os prociban sem lehet változtatni a szorzóján
így jön ki a frekvenciája:
i5 7xx-nél, bclk * 16
i7 8xx-nél, bclk * 18cáfoljatok meg, ha tévednék...
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
ezt vki elmagyarázná nekem? találkoztatok ezzel a problémával?
Overclocking Lynnfield at Stock Voltage: We're PCIe Limited -
tlac
nagyúr
szerintem ilyen nincs, itt egy p55-ud5 bios
csak PCI Express Frequency találtam, de az pci-e buszra vonatkozik, nem pci-e vezérlőre -
tlac
nagyúr
válasz Tuco Ramirez #1040 üzenetére
ott, 1,4V adtak neki
alapfeszen vagy kicsit emelve, nem emelkedik ennyire jelentősen -
tlac
nagyúr
válasz SimonYana #1127 üzenetére
az ep45 ds5, dq6 tényleg mindkettő egy elég szerencsétlen, elbénázott lap volt
nekem azokkal a lapokkal az volt az érzésem, hogy rakjunk rá mindent, aztán majd lesz vmi
de az nem igaz, hogy nem működtek a lila csatlakozók...viszont a p45 ud3r és ud3p pedig elég jók lettek
p55-tel nincs tapasztatalom, de valószínűleg bios bug lehet ez a ps2-es hülyeség
bár arra kíváncsi vagyok, hogy többféle bill-el is próbáltad?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Ukrajnai háború
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest