Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolti1987
aktív tag
Szia
Ez így normális, hogy ugrándozik.
Ez energiatakarékossági okok miatt van, hogy ne tekerjen állandóan, csak mikor kell.
A 20-as szorzóval jön ki az alap, de ha bekapcsolod a turbo boostot, akkor ha van 2 kihasználatlan mag, akkor a másik kettőét felemeli 3,2gh-re. Így a kétmagos alkalmazásokra jobban rá tud dolgozni.
A másik, 9-10-es szorzó meg akkor van, mikor alapon megy a gép, az meg azért, hogy fölöslegesen ne melegedjen, ne fogyassza az áramot. -
Zsolti1987
aktív tag
Én igazából nem tudom, hogy ezek az optimal/auto/meg mittommilyen bellításokkal mit tudsz állítani, mert nem ismerem.
Én a biosba állítom, a proci tulajdonságainál.
Olvass egy picit utánuk, hogy melyik mit csinál, aztán kapcsold be őket, és nézd meg mi változik, és abból még te is tanulsz.
Ha otthon használod, és számít a villanyszámla, netán te fizeted, akkor szintem mindenképp érdemes ezeket bekapcsolni, mert mikor netezel, akkor minek menjen pl 2,6 ghz-en, bőven elviszi kisebben is.
Én úgy vettem észre, hogy a szorzót változtatja, a feszt meg beállítja a szükséges értékre hozzá. Tehát pl 24szorzó, 133mhz és 1,248 volton megy terhelve, de ha nincs terhelve akkor leveszi a feszt is kisebbre, 0,848 v-ra. Ettől takarít meg energiát.
A tápnak nincs ilyen téren köze hozzá.
A turbo boostot kapcsld be, mert akkor picit jobb lesz, a kétmagot használó alkalmazások esetén. Mondjuk nekem először nem működött, csak miután biost frissitettem, nem is értettem miért, de f6-al már jó. Mikor frissitettem nekem is lejebb vett mindent alapból, de utána szépen visszaállítgattam, lehet h az auto ennek felel meg, de nem tudom ezt én se értettem teljesen.
Laptopon nagyritkán lehet csak vmit állítgatni, azok olyanok. Ott kevesebb "extra" funkció van, legalábbis a régebbieknél így volt. Aztán lehet h a mai laptopok máshogy vannak. -
MrPG8
aktív tag
A hőmérsékletkülönbségek azért vannak, mert máshol mérik a hőfokokat. Az egyik a proci belsejében, a magoknál méri, amíg a másik a kupak hőmérsékletét. Nálam is láthatod, hogy eltérőek a hőfokok.
Mindig a legmagasabb értéket kell nézni és akkor nem lesz gond. Meg ezek a programos hőfokmérők sem a legpontosabbak, +/- 1-2 fokot általában tévednek.Szerk: Turbo Boost-ot a BIOS-ban találod tuti. Az alaplapod típusától is függ, hogy hol találod és milyen néven.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolti1987
aktív tag
Nekem ott lehet állítani a biosba:
Advanced Frequency/Advanced CPU Core/ Intel Turbo Boost Technology
És ezt állítod enabledra.
Én a beállított profilokat nem használom, nekem is vannak, de megvagyok nélkülük.
A ramra alapból 1333-at állít be, ha 1,65voltos ramjaid vannak akkor szerencséd van és jókat vettél, és akkor ha beállítos a ram feszkóját annyira, akkor utána beállíthatos a ramok által tudott frekiket és időzítéseket.
Amúgy általában a lapokban többet lehet állítani, de a ramok nem bírják annyiar, vagyis jobbanmondva nem érdemes, mert időzítésekkel tobbet lehet nyerni.
Ja nekem is gyári hűtő van, azzal nekem kb 65 fok körül vannak a magok max terhelésen, alapbeállításokkal.[ Szerkesztve ]
-
MrPG8
aktív tag
Értem, de te attól még akár 5GHz-re is állíthatod manuálisan. Kiváncsi lennék, hogy hogy működnek azok az előre beállított profilok...
Ramot feltehetnéd 2100-ra csak 100%, hogy nem működne.Thermalright True Black
Ő lenne az:mody: Ismét csak magamat ajánlom: [link]
Hát szerintem még felesleges tuningolnod a procit, mert nincs olyan játék ami megfogná. Azt beszélik, hogy 3,4-3,6 GHz elég hozzá. A legegyszerűbb ha magad leteszteled. Fogsz pár játékot csinálsz benchmarkokat és utána összehasonlítod a tuningos és nem tuningos eredményeket. Szerintem 5 fps-nél nagyobb gyorsulás nem lesz. Az meg mindegy, hogy 80 vagy 85 fps. Majd később lesz érdemes a tuning. Most még nem érdemes vele foglalkozni.Szerk.: Ha akarod adok pár képet, 3,4 és 3,6 GHz-en is amik nálam stabilak voltak. Támpontnak jó.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolti1987
aktív tag
-
Paca2
senior tag
ez a corsair H50 hátlapi merevítője (kompakt vízhűtés mindenre)
mellesleg ha vkit érdekel ELADÓ! 16K
Kindle Paperwhite 2. 2013. nov. | HP Probook 450 G3 2016. febr. | iPhone 6s 2016. ápr. | Opel Crossland X 1.2 110LE 2018. nov. | Apple Watch 7 2022. aug. | iPhone 13 2022. szept. | Apple MacBook Air M2 13.6" 2023. okt.
-
-
SimonYana
addikt
Szerintem mikor csatiról beszéltünk akkor Maximusom volt!
Vigyázz mert nálam sosem tudhatod éppen mi van agépemben!
Ha jól emléxem a PCIe csatiról beszéltünk és a maximusnál a kettőből 1 a hang karinak van a másik lehetetlen helyen!
Lényegtelen,mert ha bedugtam egy raid karit nem indult at alaplapi raidről!
Egyébként nagyon jó lap a Maximus addig amíg nem akarsz minde Sata csatit használni!
Tény mindegyiknek van előnye hátrány és mindenkinek más az igénye!® SimonYana ®
-
Zé_Mester
őstag
Mugen 2 + gyári venti.
az a durva a prociba hogy nem igazán melegszik.
van itt egy másik i5 750, prime alatt ugyan ilyen feszen, de alacsonyabb órajelen (3860MHz) majd 10 fokkal melegebb, mint ez a jóféle 4000MHz-en. ...érdekes...-Gabesz-
i7 860-ból jövő hétre már lesz valami eredmény[ Szerkesztve ]
-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
én bekészültem ........
......csak a ramjaim kikészültek
sajna most csak egy szegény-szerencsétlen 2GB 1333MHz-es Kingmax van, amiből már így is kihajtottam a lelket de 2GB rammal nem esek neki 3D tesztnek, mert semmi értelme
(ui.: de hétfőre mejönnek az új ramok )
[ Szerkesztve ]
-
-Gabesz-
senior tag
Alap BCLK-val megy a ram 1333-on, ha procit húzod, akkor a ram sebességét is emelheted vele. Tehát pl. 20x200-on (4000) a ram 2000-en mehet.
Nekem Geil ultra 2133 van, és alapon 15x200-on hajtom, tehát a ramok 2000-en mennek, a proci pedig 3Ghz-en. Ezek a ramok egyébként nem magasak, beférnek a hűtő alá.
De tud ilyet is a proci:[ Szerkesztve ]
-
Zé_Mester
őstag
szted érdekel?
a múlkotába hóesésbe volt kint a teraszon a gép, a proci foglalat körül állt a víz, a lap hátulja meg deres volt
de lehet hogy megvárom a hétvégét, pénteken elmegyek nitróért és hétvégén széthajtom őket. lehet ez egy jobb verzió......na majd kiderül mi lesz -
Zé_Mester
őstag
itt Miskolcon a SIAD-ból hozzuk, 5500 ft-ért a 40 litert.
van egy 42 literes Dewar-edényünk, csak ebbe és semmi másba nem engedik elhozni, mivel ez a hivatalos előírás a szállítási feltételeknél, meg hiába tenném be más tartályba, vagy felrobbanna, vagy mire kiérnénk a telepről már el is fogyna.
egy rendes Dewar-edénybe a 40 liter (ha nem nyúlnánk hozzá) akkor hónapokig is elállna, de persze erre nem adunk esélyt nekiPest környékén a Linde-ből hozza pl Over is, az árat viszont nem tom mennyiért.
annyit tudok, hogy nagyon sokkal drágább ott, mint nálunk -
-
alibaba78
őstag
A physx az Nvidianal olyan, mint a havok az Atinal, es azert talaltak ki, hogy realisztikusabbak legyenek a jatekok. Konkretan a tereptargyak realisztikusabb robbanasa, darabokra hullasa, stb..... Sok jatek, ami nvidia physx-et tamogat, azt szoftveresen a processzorra lehet haritani ati kartyanal, mig nvidianal hardveresen van tamogatva, es a drivereben ki tudod kapcsolni. Sajnos konkretan ezt a tesztprogramot (vantage) egy picit osszezavarja, ezert szoktak javasolni, hogy a tesztprogram idejere kapcsold ki. Eleg sok jatek tamogatja a physxet egyebkent: [link] . Ezeket a jatekokat nvidia kartyaval szebben lehet futtatni. (ELMELETBEN) De majd jonnek az okosabbak, es megkoveznek ezert a bena megfogalmazasert. Azert en megprobaltam. Szerintem errol szol a tortenet.
-
alibaba78
őstag
Ez a vantage hibaja szerintem, ne aggodj. Mas......, Nem is tudtam, hogy az Atinak van koporsoja?! En majd akkor veszek nvidiat, ha a gtx260 ugyanannyiba fog kerulni, mint az 1gb-os 4870. Ugyanis a teljesitmenyuk megegyezik. Amig tularazzak a termekeiket, addig reszemrol maradhat is a boltok polcain. Lassuk be, a 9800gt araert majdnem egy hasznalt 4850 512mb-ot veszel, az pedig mar gts250 kategoria. Itt befejeztem az offot.
-
Vagtam
tag
Feltettem a win7-et és ugyanaz a problémám mint neked volt, hogy csak 2GB ram használható a 4GB-ből, és a BIOS-ban is látja ugyan, hogy 4GB van benne, de az egyikre azt írja, hogy nincs engedélyezve. Hogy lehetne engedélyezni
köszönöm
olyan, hogy memory remap funkció nálam nincs a biosban (giga p55 UD4)
Az Ojjektum a vízbű veszi ki a zoxigént, teccikérteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple notebookok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gitáros topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Eredeti játékok OFF topik
- Dell notebook topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás