Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuki
tag
sziasztok
nem tud valaki lágyinditót transzformátorhoz?
400Va-ra kellne,mert nem tudom ugy bekapcsolni hogy ne verje le a 10A-es bizit
köszi -
kuki
tag
egy olyan kérdésem lenne még hozzátok hogy olyan kapcsolást keresek Mi-Mh-akku töltéséhez ami meriteni is tuddja az akkut(de nem szeptont ha nincs más akkor jó az ha csak tölti cellát),és cellánként tudd feszültséget figyelni.
köszi -
kuki
tag
válasz sirály12 #2616 üzenetére
neked van a tápokon stabilizátor?
nekem is sikerült ma egyet szora birni,és nagyon szépen szol de véletlenül egyet tönkre is tettem,de még nem tudom hogyan lehet hogy ESD miatt ment tönkre
mekkora hütöborbát tettél rá?
én ugy csináltam meg a nyákot hogy 240mm-hosszú lett három panel, és ilyen hosszú hütőbordát is tervezzek hozzá venni
a két panelt egy egymásfölé fogom tenni igy lesz meg a hat darab végfok. -
kuki
tag
válasz didyman #2619 üzenetére
ezt én is tudod,pár DSp-t már ki kellet cserélni ESD miatt
bár ez az ic nem a texas által gyártot dsp-ék
nem tudom pontosan mitől hasalt el,de valoszinűsitem mert itthon nincs esd padló, mint a melohelyemen,
a másik teljesen jól szol, majd be fogok dobozolni valamikor ha lesz rá dőm de most nincs,és még kell ugyis néznem pár ic hozzá,
a hütötönkje -tápon van ezt én is tudom az adatlapjából,és ezért el van szigetelve a egymástól a két ic hövezető ragasztoval....... -
kuki
tag
válasz kovacstibor79 #2621 üzenetére
bocs de ilyet használunk a melohelyemen is és soha nem volt vele gond és itt kicsit érzékenyebbek a dolgok mint itthon
a szigető gyürü természetes ezt mindenki tudja ezért nem irtam -
kuki
tag
válasz didyman #2622 üzenetére
''A ''hővezető ragasztó'' nem fog szigetelni!''
szigel csak tudni kell használni a munkahelyemen bevált,és nekem is itthon,csak ha valaki nem tudja használni az jár ugy hogy össze zárja a két ic-t.
nekem nem ezért ment tönkre
azért tudom mert megnéztem ezt is tegnap hátha de még nem volt olyan hogy rossz lett volna a ragaszoval a szigetelés -
kuki
tag
válasz sirály12 #2625 üzenetére
én ugy csináltam meg hogy külön külön vannak az áramkörök csak a panelt nem vágtam el darabokra
a hely miatt
én két 100000uF-os konidt raktam rá szürésnek
a hangerő szabályzáson még gondolkodom egy picit
most néztem meg a lomexnél a hütőbordát és talán lesz is náluk ekkora mértű mert a kontál nál nem volt -
kuki
tag
valaki esetleg tudna segiten egy picit MI-MH akku töltésében,olyat rajozott keresek ami tudd meriteni nem találok olyat ami meriteni is tudd és tölti utánna az aksit,de ezt cellánként tudja
-
kuki
tag
valaki esetleg az akku töltövel kapcsolatban?
-
kuki
tag
válasz Matthew #2642 üzenetére
Flux=fluxer
(csak rosszul irta neked valaki,csak nem akartam akkor szolni miatta)
amugy gyanta és alkohol keveréke,te is tudsz otthon csinálni ha ügyes vagy....
én elösször csak ellenálás lábakon kisérleteznék a helyedben,mert az a legkönnyebb, bár nem tudom mennyi tapasztalatod van elektronika terén,ha jó pákát szeretnél,néz magadnak egy ''csagotos'' wellert nem tul drága és lehet hozzá sokféle hegyet kapni,melyekkel tudom a hőfokót szabályzoni,és a hegy alakja is elég sok féle van,
mig egy hőfokszabályzós weller nagyon drága föleg otthoni használtra,de biztos van más tipus is ami olcsobb de nekem a Weller a legjobb ami bejött egy pár pálka tipust már kiprobáltam... -
kuki
tag
ha már ilyen jól segitettünk, szak avatott mondon
egy kollégának, nekem is segitene valaki? -
kuki
tag
válasz vakondka #2662 üzenetére
sajna a Mi-Mh akksiknak is van nemoria effektusuk és pont e miatt szereték olyan töltöt ami meriteni is tudd ,mert eléggé nagy akkukat használok a fényképezőgépembe,mert a duracell nyuszik nem birják max 5 képig,és a 2600mAh akku-kal tudod sok képet csinálni és ha véletlenül visszarakom tölteni ugy hogy nem üres a cella akkor egy idő után megnézhetem hogy mennyit tudd egy nemoriafektusu akku a fényképezőgépemben
-
kuki
tag
válasz didyman #2661 üzenetére
köszi!
nem rossz az elgondolás amit leirtál,
majd lerajzolom ha megirtam a makroökonomiát de lehet hogy megkérem az egyik volt kollégámat hogy irja meg Pic-re a programot vagy spartan-ra
de még nem döntöttem el, mert ha pic-re készül akkor sok mindent bele lehetne még tenni ami igen jó szolgálatot tenne,
azt hiszem egy 12F675-ős pic böven elég lenne két akkuhoz mindenféle plusszok nélkül -
kuki
tag
válasz vakondka #2667 üzenetére
nekem egy HP gépem Van Photosmart 945
és van mikor csak félig használom ki az akkut vagy tesom és nem mindig jól jelzi ki a fényképező gép mennyi van még az akkuban picit tulbecsi azt hiszem
és volt mikor e miatt nem tudtam csinálni egy tök jó képet a pillisben
nekem is kb ott tartanak a chinai akkuk és az neves energizer akkuk is tul vannak már rajta de én szeretném még sokáig használni a következő garniturát is mert egyet nemrég le kellet selejteznem a rádiós egerembe mert picit már nemoria efektusa volt és inkább nem használom a fényképezőgépemben
én tavaly erdélyt végig fényképeztem két garnitura akkuval, -
kuki
tag
válasz didyman #2686 üzenetére
nekem is az idő ami soha nincs semmire talán ha befejezem a sulit és nem kell majd két meg három helyen meloznom akkor nekem is lesz időm,.
júniusban lesz az utolsó vizsgám,és addig még az erősitőmmel is alig tudok foglalkozni,de azt hiszem a pic-re a programmal kapcsolatban megkérem egy volt kollégámat mert ő nagyon profi benne,ahol együtt dolgoztunk ő volt a fejlesztőmérnők, én meg ha kellet javittotam a programban,soha nem az ő hülyesége miatt,hanem mert olyat kért a vevő......
de majd a tiédet is lerajzolom,valamikor ,de egyik éjjel bizti neki állok ha nem lesz más dolgom.
csak nekem is az idő,ami nincs,most is tanulok makrora.
köszi -
kuki
tag
sziasztok
egy kérdésem volna nem találok sehol olyan céget ahol méretre adnak hütőrbordát nekem
a lomex és a Kontál már kieset
ki tud ilyen céget?
elöre is köszi -
kuki
tag
-
kuki
tag
föltenném ujra kérdést
nem tud valaki olyan céget aki hűtörbordát ad el de nem a lomex és nem kontha mert ott már kérdeztem
ja és nem csipszetre kell
nem számitógéphez lesz -
kuki
tag
sziasztok
ismeri valaki az Atmega mikor vezérlőket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest