Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobby_30
tag
sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Az erősítőm rca kábellel van csatlakoztatva a média lejátszómhoz és kifogástalanul üzemel. Viszont az erősítőm messzebb kell helyeznem ezért egy hosszabb rca kábellel próbáltam összekötni a lejátszóval, de a jobb oldali hangfal csak búg. A kábelt kicseréltem másikra de akkor is csak búg, viszont a régi rövid kábellel tökéletesen üzemel. Előre is köszönöm a segítséget. -
bobby_30
tag
válasz krichd1 #57847 üzenetére
A régi rca amivel jól szól az nevesincs és 1 m-es. Az új az 3 m hosszú és az van ráírva hogy cabletech superior. Az erősítő az egy Harman/Kardon Avr10 tipusú, a médialejátszó az WD TV,. a közelben található egy Digi beltéri valamint egy Panasonic tv de ezekkel nincs kapcsolat kizárólag a médialejátszóval.
-
bobby_30
tag
Sziasztok!
Most hogy szerencsésen véget ért az rca kálváriám, kedvet kaptam az esetleges fejlesztésre. Jelenleg Harman/Kardon avr 10 erősítőm, Technics SB-X300A tipusú hangfalom, 700 ft/m kábelem van. A zenét WD TV Live médialejátszóról szoktam hallgatni. Jelenleg a spotify-t használom, de tervbe van véve magasabb minőségű zenei forrás igénybe vétele is /Tidal/. Eddig azt hittem hogy jól szól a rendszer, de ma miközben kábelt vásároltam hallottam szólni egy Castle knight 3-at. Azt hogy milyen erősítő szólt nem tudom, de hallottam hogy volna még miben fejlődni. A kérdésem az lenne hogy mihez lenne érdemes nyúlnom hogy minőségi javulást érjek el hangminőségben. A leggyengébb ponton kezdeném a cserét, majd a későbbiekben folytatnám a sort a rendszer többi elemével. Én a hangfalra gyanakszom elsősorban mint gyenge láncszemre, de remélem kapok használható ötleteket. Amúgy ez a hangfal 80 alatt megkapható jelenleg, de nem tudom megítélni hogy ez ennyiért jó vételnek számít-e , vagy van valami jobban ajánlott. Ha szükséges akkor 200-ig elmennék árban, de csak ha van értelme. Illetve még annyi hogy egy 20nm-es helyiségbe használnám kizárólag zene hallgatásra. Amiket szeretek hallgatni, Massive Attack, Ennio Moriccone, Cafe del Mar, ilyesmi. Előre is köszi az ötleteket. -
bobby_30
tag
Sziasztok!
Ismét egy kis segítségre lenne szükségem. 20 nm alatti nappaliba új Castle Knight 3, vagy Monitor Audio br 5.
A Castle méretben szerintem jobban passzolna, attól tartok a Monitor túl nagy lenne ilyen pici helyiségbe. A Castle hangja tetszik, de nyilván azért nem egy kategória a két hangsugárzó. A két hangsugárzó ára kb ugyan annyi lenne, mivel a Monitort használtan venném. Sajnos nálam egyik hangsugárzót sincs lehetőség kipróbálni. A cél a minőségi diszkrét zenehallgatás lenne, ahol a hangerőnek kevesebb szerep jutna. Előre is köszönöm a segítséget. -
bobby_30
tag
Sziasztok!
Ma sikerült meghallgatnom a Monitor Audio br 5-öt. Régebbi felsőkategóriás Denon erősítő, valamint szintén nem mai Denon cd volt még a láncban. Tetszett, de az a nagy szerelem elmaradt. Az eladó ajánlotta hogy hallgassam meg feltétlenül a Wharfedale evo 20 hangsugárzót, ami van is fent a jófogáson ráadásul 75-ért árulják, tehát simán beleférne a költségvetésembe. A mai napon egyébként vettem egy Denon da-300 usb-t, csak még nem ért ide. Tehát a láncom a következő kép fog majd kinézni. Minőségi hálózati lejátszó, Denon dac, régebbi minőségi sztereo erősítő, itt szimpatizálok a marantzokkal mivel régen már volt és nagyon szerettem a hangját. Szóval ide kéne még hangsugárzó 100-ezer alatt ami nem fog kilógni lefelé nagyon. Ezekből a dac már megvan, a következő lenne a hangsugárzó, és valamikor jövőre cserélnék erősítőt valamint lejátszót. Szóval félek hogy az itt ajánlott Castle knight 3 lesz a gyenge pontom a későbbiekben, ezért próbálnék használtan egy régebbi, de magasabb kategóriás hangsugárzót nézni. Szóval szerintetek a Wharfedale időtállóbb vétel-e mint a Castle, vagy a Monitor. -
bobby_30
tag
válasz dgyuri0123 #64347 üzenetére
Szia!
A feleségem sokat hallgat zenecsatornákat, valamint médialejátszóról néha néznénk filmeket is. Ezen kívül ha laptopról szeretnék esetleg zenét hallgatni akkor is ideális. Namost ezek a készülékek hangját gondoltam vele kicsit feltúrbózni. Esetleg ha később mégis beszereznék egy cd lejátszót, jó esetben azon is tud elvileg segíteni. -
bobby_30
tag
Sziasztok!
Laptopomat szeretném Denon usb 300-al összekötni, a lehetőségekről érdeklődnék. Milyen tipusú kábellel érdemes próbálkozni? Valamint honnan szerezhető e egy minimum 3m-es usb a-usb b kábel. Próbáltam gsm boltban, hifis boltban, számítógépes üzletben is, de sehol sem jártam sikerrel. Előre is köszönöm a segítséget. -
bobby_30
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
bobby_30
tag
Sziasztok!
Egy kis technikai segítségre lenne szükségem. Megjött a Belkin Gold kábelem amivel össze is kötöttem a gépet a Denon usb 300-al. A gépem felismerte a Denont, de most nem tudom hogyan tovább. A gépen hiába indítok el bármilyen zenét az nem a hifin hanem csak a laptopon szól. A Denon usb-re van állítva, erősítő bekapcsolva. Esetleg valami speciális programot kell telepíteni? A gépemen win 7 van. Szóval nagyon megköszönnék minden segítséget. -
bobby_30
tag
válasz dgyuri0123 #73409 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget, ma délután sikerült életet lehelni a rendszerbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Tudományos Pandémia Klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest