Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oibacsi
őstag
válasz Tristis #8467 üzenetére
[link]
Egy sráctól vettem, személyes meghallgatás után. Meghallgattam mást is, de ez nagyon bejött. Dóm után először persze furcsa, aztán egyre jobban tetszik. Levegős magasak, hatalmas színpad, precíz tér, és félelmetesen élethű énekhang...ja és gyakorlatilag nulla membránmozgásnál remeg az egész szoba...30hz-től már dolgozik... -
törölt tag
válasz Tristis #8699 üzenetére
Hallgass meg egy régi modifikált philips-et, mielőtt kijelented, hogy bizonyos szint felett vagy, szerintem meg fogsz lepődni.
Ami a mechanika-vadászatomat illeti, megszívtam. Találtam egy Philips CD670-est, amiben vagy CDM-2/10, vagy CDM-4/11 van. Úgy olvassa a lejátszó a szarul megírt lemezeimet is (amit ez a lézer már egyáltalán nem), és úgy ugrik a számok között (van olyan gyors, mint a dvd-lejátszónk), mintha teljesen jó állapotú gyári lemez lenne benne.
Talán picit túl gyors is az ugrálása a számok között, hogy... Lehet ebből következtethetnék, hogy nem lehet CDM-2/10-es benne? Lényeg, hogy az eladók nem tudják, milyen mechanika van benne, kívül sincs semmi írás róla, a burkolatot levenni pedig nem szabad, mert az már szentségtörés. -
törölt tag
válasz Tristis #8701 üzenetére
Ehhez még annyit, hogy tudom, ez már erősen érzelmi dolog lesz, de ha lehet választani, én szívesebben veszem a cd-ket/lp-ket havi jelleggel, mint félrerakni mindig a pénzt, hogy majd talán egyszer lesz egy fasza dac-om (többek között). Ami azt illeti, egyelőre elégedett vagyok a hanggal, amit hallok, már biztosan nem a CD/DAC a gyenge lánszem itt; ha van (márpedig miért ne lenne), akkor az a hangfal. Mégsem fogom cserélni egyhamar, mert úgy érzem, jól összeillenek most a részegységek. Természetesen lehetne jobb, de mikor nem?
-
törölt tag
válasz Tristis #8706 üzenetére
Analógozással az a jó, hogy hiába csak valami alap lejátszót veszel, ami esetleg nem is annyira hifi, akkor is van egyfajta hangulata (magának a "szeánsznak" is, de a hangzásnak is szerintem).
Úgy mondanám, ha az analóg hazudik, akkor is úgy szépecskén teszi. Szóval jól tálalja a szart is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Tristis #8736 üzenetére
Pedig a régi genius 3600-asom az biz tudott sztereón kapott jelből 5.1-re kikeverni.
(#8735) zolika199:
Ha a hangkártyán nem megy, akkor meg foobarhoz létezik egy channel mixer névre hallgató komponens/plugin, azt hiszem, azzal meg lehet oldani. Meg aztán winamphoz is vannak jó eséllyel ilyen cuccok. -
Pety
senior tag
válasz Tristis #8759 üzenetére
Nekem is ez a véleményem.Én inkább akkor nem hallgatok zenét ha ilyen vackokon kell,hanem kis hangerőn a jót hallgatni 1 sokkal nyugtatóbb 2 nem fárasztó 3 teljesen felesleges kiadás.
"A számítógéppel kitűnően megoldható minden olyan probléma, amely számítógép nélkül fel sem merülne"
-
bartucc
addikt
válasz Tristis #8842 üzenetére
A helyzet a következő: most van egy régi 15W-os Videoton hangfal, csak a mélyközepe elég rossz állapotban van, igy került hozzám ajándékba. A hangjával nagyon meg vagyok elégedve, a magasok kicsit kevesek meg a közepek néha, ennyi a max "hibája". Most kezdtem komolyabban elektronikával foglalkozni, első erősítőm, egy TDA 2030-ra épülő már a végstádiumban van. Jóval többe került mint terveztem, hangfallal együtt 15000 körül vagyok... Bár egyéb alkatrészeket is vettem. (kivezérlésjelzőhöz stb...) Egyenlőre lenne ez, hangfal csere lesz az első, csak a régi 4W-os genius recsegését már unom... Féláron vettem, igaz kicsit használtan, de bukni se fogok rajta. (6500-ban megvagyok postával) Azután a helyi boltokban, ismerősöktől újítok majd be valamit, akkor a később felszabaduló pénzt inkább gyűjtögetem és hangfalcsere.
Szerk: a fő cél pont a hangminőség lenne, nekem bőven elég 2*20W, csak film és zenéhez menne, egy 12-14nm-es szobában. Bánni nem bánom az építkezést, mert kb egy Genius fadoboz áránál, és szintjénél vagyok, de alkotok. Úgy esett a dolog hogy kezeléseket kell kapnom, külvilág eléggé elzárva, valamivel le kell kötnöm magam, és hasznosat akartam csinálni, de olyat is ami érdekel. Nem bántam meg semmilyen kiadást, mert élvezet amikor alkot az ember és próbálkozik. Lesz ez jobb is.
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
nebulo5
senior tag
válasz Tristis #8879 üzenetére
Nem hiszem, hogy általánosítva bárki is véleményt alkothat a Stockfish Records gondozásában kiadott lemezekről. Olyan zenei stílust köt csokorba, amely főleg akusztikus hangszerek segítségével prezentálja a blues, jazz, soul, pop stílus jeles előadói által, saját vagy ever green feldolgozásaikat.
Csak egy - két előadót említsek: Sara K. vagy Allan Taylor....
Ha teheted, nézd meg egy-egy koncert felvételüket! Akkora átélést, zene iránti szeretetet, ritkán látni pl. a rock, heawy metal jeles előadóitól....(hacsak nem szigorúan a fejrázást, vagy a gyomorgörcs okozta kimerevedéseket minősítjük "elragadtatott beleélés"-nek )
Saját véleményed lehet, mint ahogyan én is a saját véleményemet írtam le. De kétségtelen, hogy a fentebb említett műfajoknak, és előadóiknak, legalább ugyanakkora (ha nem nagyobb) rajongó tábora van világszerte, mint a nagy csörejt-lármát csapó rock, punk... stb. előadóknak.
Részemről, csakis ajánlani tudom a Stockfish Records, illetve hasonló kiadók gyűjteményét, minden zenekedvelő embernek.PS: szigorúan saját véleményt közöltem!
Üdv: nebulo
-
AMDFan
addikt
válasz Tristis #8979 üzenetére
Nem lesz olyan erős, eltúlzott mélye. Ha az ember megszokja egy ilyen szett hangját utána furcsa normálisat hallgatni. Én is azt mondom, hogy felborított hangképe van. A dijumvisu azért elég tág kategória, és nem feltétlenül van igazad abban, hogy elég hozzá egy Vidi cucc
-
titán
válasz Tristis #8979 üzenetére
A 6,5"-osom is szépen szól mély tartományban, 45 Hz-től fül alapján kb. -6dB-lel szól. Ezért is tartom valószínűnek, hogy a 8"-os simán viszi a 30-35Hz-t, bár azt még nem hallgattam. Van egy olcsóbb 6,5"-os monitorom is (Pronomic M6B), az 50-55Hz-el már jól elvan.
Aztán ha valakinek nem elég a 35Hz, mert basszusfejű, akkor ott vannak a mélynyomós monitorok.
Persze nem állítom, hogy "home" HI-FI rendszerben nem kap jobbat, mert fogalmam sincs
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
lean
aktív tag
válasz Tristis #9091 üzenetére
a hangfal kérdés már eldőlt, ahogy mondottam volt feljebb...lehet bánni fogom, kiderül majd.
erősítő még nincs, kb. 160-170k van szánva max
ami ebbe belefér:
onkyo 608, 707
hk 255
yamaha 765
608 v hk 255 lesz utóbbi gazdagabb be/kimenetek terén szuflába talán vmelyest karcsúbb...perempe: áhh, nem akarok én falat bontani
[ Szerkesztve ]
no cross no crown
-
perempe
addikt
válasz Tristis #9097 üzenetére
Cáfolok:
- csak a dómsugárzó L-Pad-ját kell beállítani (nem kell mérni!)
- a mélyközép T/S paraméterei rendelkezésre állnak[link], egyszerű a doboz megtervezése
- jól elkészített egyedi hangfalra van kereslet (pláne, ha ismert terv, be tudod mutatni, jól dokumentált, stb.)* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
addikt
válasz Tristis #9101 üzenetére
Rengeteg megépített tervről lehet olvasni, de gyári hangfalakat is lehet másolni. Ha tetszik pl. egy Jungson [link], akkor az megépíthető, de vannak jobb minőségű hangszórók. (Pl. a Vifa TC18 a legkommerszebb, óriási minőségbeli ugrás utána az XT18.)
Pl. Zaph SR71-ről két véleményt találtam.
[link] (Klipsch RF-82-hez viszonyít a tulaj)
[link] (Onix RS850-hez viszonyít a tulaj)
Az L15 (régebbi design, már nem szerepel a www.zaphaudio.com weblapon) tulajának volt mivel összehasonlítani az új szerzeményt... [link]Nem muszáj építeni, lehet építtetni is.
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
-
L4D1K
őstag
válasz Tristis #9607 üzenetére
Köszi a választ, ha majd meglesz az elinduláshoz a hangfal akkor majd cserélem a többi elemet is
- Na közben meg elvitték a quad 12 hangfalakat . Kár, tényleg nagyon tetszett.
Nem is hittem volna hogy ennyi utánajárást igényel egy jó hangfal megvétele, igaz tele van jobbnál jobb darabokkal az apró, de mindegyiknek utánaolvasni....
[ Szerkesztve ]
# ANTAL Tuning #
-
törölt tag
válasz Tristis #9609 üzenetére
A 24 bites felbontás és a 192 kHz-es mintavételezés a Maya 44 hangjánál is részletesebb, így okunk a panaszra szinte nem is lehet.
Jaj, istenem, ezek mekkora kamuszövegek.
Bírnám, amikor a profi módon kivitelezett NOS diy dac a szerény 44.1 KHz-ével, és 16 bit-jével lemosná felbontásban, a cikkíró vajon mire fogná...?
Az a vicc, hogy el is ültetnek ilyen marhaságokat az emberekben, hogy nézze meg a specifikációkat, és magasabb mintavételezés + több bit = jobb hang. Pedig a gyakorlatban ez messze nem ilyen egyszerű azért. -
Ebit
addikt
válasz Tristis #9615 üzenetére
Ez a mintavételezés dolog szerintem is marhaság, úgy is a hanganyagok 98%-a 44.1-en jön.... akkor meg annyira, de annyira mindegy.
Sajnos nem mindegy,mert még a legprofibb cuccok,is változtatnak az eredeti hangképen a jelkonvertálásoknál.
Érdemes,otthon,váltogatni a mintavételezést,és egybőll észrevehető a különbség.
-
törölt tag
válasz Tristis #9624 üzenetére
Szerintem félreértetted, amit Ebit mondani akart. (De lehet én értem félre. ) Arról van szó, hogy egy adott D/A átalakító nem biztos, hogy túlmintavételezés nélkül hozza a legjobb eredményt (önmagához képest), függetlenül attól, hogy amit lejátszunk vele, az 44.1/16.
Én meg csak annyit akartam mondani, hogy a gyakorlatból az látszik, hogy a 16 bites, nem túlmintavételező dac-ok nagyonis megtalálhatóak a csúcskategóriában (és 24 bites, 192 KHz-esből is simán lehet csinálni alsó kategóriás szutykot, sőt, hisz pl. jobb tápellátást követel meg a több bit). Szóval nem szabad bedőlni a nagy számoknak, itt is legyen a fülünk az elsődleges "mérőeszköz".
-
törölt tag
válasz Tristis #9632 üzenetére
Mihez képest jó ugyebár egy xonar, vagy egy emu...
Ezzel a squeezebox-szal is az a fő probléma, hogy kell hozzá egy jó DAC, hogy zenéljen is valahogy. Úgy meg már simán benne van 2-3 százezerben.
A logitech (aminek csak a neve logitech egyébként) transporter alapból 4-500 ezer, mert jobb benne a dac (ez alatt természetesen nemcsak a chip-et értem), ami már szól valahogy. Szóval megvan ám ezeknek is az ára. Akkor már inkább tökölök a cd-vel, és apródonként megveszem. Így legalább támogatom is valamicskével a zenészeket.[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
válasz Tristis #9632 üzenetére
kicsit nevetséges lenne a sok letöltött, vagy ismerősök által hozott flac zenémet ki kéne írni cd-re, hogy meghallgassam
Az ismerősöm aki megvette azóta is áradozik, hogy milyen kényelmes használni...Ba cy lus:
Én hallottam a squeezeboxot hivox dac-kal és anélkül is közvetlen összehasonlítással, és egyáltalán nem vallott szégyent, teljesen korrekt hangja volt. Mondjuk pont az a jó benne, hogy így is jól használható, de ha valaki közben fejleszteni akarja könnyedén megteheti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- alza vélemények - tapasztalatok
- Formula-1
- Asszociációs játék. :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest