Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ebit
addikt
válasz Tristis #7509 üzenetére
Szerintem a jobb elhelyezési körülmények, a diplomáid számának növekedésével,sajnos valószinű nem változik...
Nekem is van egy álmom... egy zenehallgató szoba,ma úgy itélem meg,remélem még megérem.
Az eszközökre visszatérve,a legtöbb ember megszereti a berendezéseit,és ritkán veszi észre a hiányosságait,mert folyamatosan együtt él vele,tehát időnként,nagyon hasznos tud lenni,egy barát ismerős,aki kritikusan rámutat a gyengeségekre,mert úgy lehet érdemben fejleszteni.
-
orbano
félisten
válasz Tristis #7514 üzenetére
No igen, amikor először lefeküdtem sziesztázni és hallgatni a zenét a wharfedale elé, majdnem sírvafakadtam a gyönyörtől (carigans 1-2 lágy-meleg akusztikus dalát, ami szerintem nagyon fekszik ennek a hangfalnak), pedig biztos vagyok benne, hogy messze nem a hangminőség csúcsa. ezért is félek meghallgatni valami sokkal jobbat
Ebit: ezzel teljes mértékben egyetértek. Egyébként mostanság jöttem rá, hogy hogyan ne vigyem magam teljes anyagi csődbe: mivel rettenetesen maximalista vagyok, iszoyatosan sok pénzt el tudok költeni a cuccaim fejlesztésére (hifi, gitár, autó, autóhifi, számítógép, lakás, stb). Viszont az utóbbi időben annyi szálon folyt a költekezés, hogy muszáj volt ezzel valamit kezdenem. És rájöttem, hogy az elmebeteg maximalizmusomat ki tudom élni azzal, hogy inkább egy bizonyos (a tervezettnél jóval kisebb) anyagi keretből a maximálisat hozom ki ügyeskedéssel. Még jobb élmény is, hogy pár olcsó megoldással mennyit javjtottam azon, amim van. Jobban is fogok hozzá kötődni, és nehezebben válok meg tőle, így még olcsóbban megúszom
A Wharfedalejeimet is szeretem, így lehet én is megpróbálkozom a kábelekkel, a homokkal, és egy normálisabb elrendezéssel (úgyis bútorcsere lesz). Csak fejeződne már be a lakásfelújítás, mert már nagyon hiányoznak, a barátnőmnél lévő PCs 2.1 rendszert egyre nagyobb büntetésnek érzem[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
-
Ebit
addikt
válasz Tristis #7550 üzenetére
Ez igy van, a másik része meg bizonyos forumokon,kevésbé hozzáértők,ismeretlen termékeket agyon dicsérnek.
Ellenben vannak tisztességes szakirók,tesztelők,akik ellenőrizhető körülmények mellett irják,meg a véleményüket,és érdekes módon,ha megismételjük a tesztet, hasonló eredményre jutunk,mi is.
Oibacsi
Igen amikor az embernek előzőleg rossz tapasztalata volt,sokat képes megtenni a cél érdekében,de mivel egy hangfallal remélhetőleg,sokáig élsz együtt,ezért mindenképpen érdemes.
-
Ebit
addikt
válasz Tristis #7553 üzenetére
Az állóhangfalhoz a szereteten kivül hely is kell,mert mindegyik hangfalnak,és embernek van egyhangerő-hangnyomás igénye-optimuma,és tapasztalataim szerint ezzel szokott probléma lenni kicsi helyen.
A tanácsok adásával,és elfogadásával csinján kell bánni,én főleg ezért ritkán irok,konkrét tipust,és úgy vélem szerencsésebb,ha mindenki a saját lehetőségeinek,igényének figyelembevételével vásárolja, alakitgatja berendezéseit.
Ma már könnyű helyzetben van a hifista,mert a net segitségével,nagyon sok hiteles infot lehet beszerezni.
-
Ebit
addikt
-
törölt tag
válasz Tristis #7674 üzenetére
Akusztikus zenére azért fontos lenne az is, hogy minél egyenletesebb frekvenciamenete legyen a hangfalnak, márpedig ebben a kategóriában ez inkább (sőt egyesek szerint sokkal inkább) igaz az állványra helyezhető monitor hangfalakra. Kompromisszumos mindkettő, de nem lehet azt mondani, hogy egyik, avagy másik jobb lenne, hiába kötötte ki a jó mélyet, akusztikus zenénél nemcsak az mérvadó, sőt.
-
ronaldo
őstag
válasz Tristis #7674 üzenetére
A bassreflex dobozok komoly mély anyag esetén erősen torzítanak, vagyis... állatira búgni kezdenek, nem? Ez egy ilyen egyszerű módszerrel (betömés) korrigálható némileg?
Amúgy az álló dobozok közül a Dali AXS5000 az amit valószínűleg meghallgatok minél előbb. Elvileg ez az általad leírt dolgokat is teljesíti (35 hz-es kezdéssel).
Aztán lehet ha nem jön be ez a dolog, akkor Ba cy lus tanácsai mentén próbálkozom.
Más: Ba cy lus említette az állványt.Másutt az állló dobozok alatt láttam márványlapot. Ez ennyit jelenthet?
-
Pety
senior tag
-
Ebit
addikt
válasz Tristis #7730 üzenetére
egy kábel adott esetben sokat tud torítani a hangon és én csak erre szerettem volna felhívni a figyelme
Nem biztos,hogy torzitás,inkább sajátságos,egyedi hangnak nevezném.
KMT
többen és elég régóta irják,mondják tapasztalják,hogy a jelenleg ismert,mért műszaki paraméterek alapján,nem lehet egyértelmű következtetést levonni az adott berendezés hangminőségére,valószinű van egy vagy több olyan rejtett paraméter,aminek az összehetása módositja a hangképet.
-
-
::Trunks::
senior tag
válasz Tristis #7811 üzenetére
5.1-es az nem csak hangfal,hanem DVD is!
Egyszóval házimozi! De egymagában édeskevés!
A gépen van még egy mélynyomó amit egy Yamaha erősítő hajt,elég is lenne akár az 5.1 a mély mellé,csakhogy elvannak csúszva a hangok,és veszettül idegesítő,a 2.1 és a mély tökéletesen megy.Azért akarom ráközni,mert sziveszteri bulira készülünk,és oda azért kell a magas a mély mellé ! 2.1 magában kevés!!::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
Ebit
addikt
válasz Tristis #8068 üzenetére
Egyébként tényleg anyagi csőd, már a kábelpróbálgatás is...
A legtöbb háztartásban,vannak maradék kábelek,ami 0 anyagköltséget jelent,érdemes eltérő keresztmetszeteket,anyagszerkezetet ,kialakitást kipróbálni.
Nagyon lényeges vezetékelés elrendezése,készülékek,hangfal között,és a kehető legrövidebb hossz.
Tuti meg nincs,mindenki más megoldásban összetevőkben találja meg a boldogságát,mert még két azonos gyári berendezés sem szól teljesen egyformán,mert a beépitett alkatrészeknek,nagy a tűrése,szórása a beállitásról.már nem is beszélve.
-
Khaal
őstag
válasz Tristis #8167 üzenetére
Kinézetre nem nagyon tetszett a gép (nálam ez is szempont), és nyertem is pár ezer forintot az eladásával így semmikép se akartam megtartani. Úgy volt hogy veszek majd helyette megint egy ilyen tízezer forint körülit, de ha 30-40-ből valami határozottan jobbat is ki lehet hozni akkor tudnék még elkülöníteni rá pénzt. Külső dac nem igazán vonz, így is túlzsúfolt már az asztalom, a cd-lejátszó is csak az erősítő tetején fér el.
Egy Denon PMA-700AE + Celestion F30 páros mellé lenne egyébként a gép, nagyrészt elektronikus zenére (nem tudom, hogy cd-lejátszóknál ez mennyire számít).[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
válasz Tristis #8291 üzenetére
Ahogy látom úgy felmentek az lp-k árai, hogy már nem is nagyon érdemes spórolni a postán. Egyébként, amire azt írja, hogy alsóbb kategóriás még az is nagyon pofásan szokott kinézni. Felső két kategória meg tényleg teljesen makulátlan. Szerintem gyakorlatilag bármit be tud szerezni (de hogy honnan...). Jó fej gyerek nagyon és erősen elvakult fanatikus
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Pety
senior tag
válasz Tristis #8291 üzenetére
minden héten csütörtökön Kecskeméten vagyok
Azt hiszem majd meglátogatom,csak nem most mert egy kedves autós kollegám letörte a tükrömet és otthagyta mint eb a szarát..."A számítógéppel kitűnően megoldható minden olyan probléma, amely számítógép nélkül fel sem merülne"
-
Pety
senior tag
válasz Tristis #8294 üzenetére
nagyon gáz
Ennél már csak Rihanna új száma irritál jobban,kivágnám a cd játszót ha be merné ezt rakni valaki.
Megnéztem a videót róluk ,látom fel vannak szerelkezve Linn Sondek,Revox G36...[ Szerkesztve ]
"A számítógéppel kitűnően megoldható minden olyan probléma, amely számítógép nélkül fel sem merülne"
-
nebulo5
senior tag
válasz Tristis #8378 üzenetére
Front hangfalként Acoustic Research S40 párost, háttérnek S10-et használok. A sztereo erősítőhöz beszereztem egy hangfal kapcsolót. A Beovoxokat újra beraktam a szekrénybe.
Az AR hangfalak hangjával meg vagyok elégedve. Filmhez nagyonis megfelelnek, és zenéhez is jól teljesítenek. Ezt nem csak az egyéni ízlésem alapján mondhatom el, mert akik voltak nálam, szintén elismerően nyilatkoztak róluk.
Ma délután (tervbe van véve) jön egy ismerősöm, aki hoz magával egy igazi monstrumot. Egy Onkyo HM erősítőt, ami sokak szerint zenei területen is jól teljesít már. A pontos típusát nem tudom, de az árát figyelembe véve, a felső / közép kategóriát képviseli. (közel 1 millióért már csak kellene tudni zenélnie is.. ) Kíváncsi vagyok rá. Az AR 40 párost rövidesen szeretném elvinni hiVox tuningra. Csak óvatosan kell kell adagolni a feleségemnek az ilyen jellegű kiadásaimat, mert a családi béke is fontos számomra.Üdv: nebulo
-
DDL
őstag
válasz Tristis #8392 üzenetére
Ha vki tapasztalatlan és vásárolni alkar, akkor 3 dolgot tehet:
1. Szétolvassa az agyát és ezután vesz vmit amiben nagy valószínűséggel csalódni fog.
2. Szétolvassa az agyát és elbeszélget tapasztaltabb emberekkel majd ezután vásárol. Lehet. hogy nem csalódik.
3. Tanul (furcsa de ezt is lehet). Azaz olvas, beszélget és minél többet hallgatózik. Elég macerás de ez a leb biztosabb. Majd vásárol.
Én ma magyar médiát nem tudok mondani ahol igazán megbízható és hiteles vélemények jelennek meg. A fórumokon meg sok a "zseni". Külföldi (főleg angol és amerikai) oldalak már sokkal jobbak.
ha olvasol kb. 20 órát fórumokat, azért kiviláglik
... ha ráolvas még 5-öt akkor rájön hogy piszkosul össze van zavarodva...
ÉS az sem igaz, hogy minden az összeállítástól függ, mert igenis vannak komponensek, amelyek mindentől függetlenül jók
Ez igaz, csakhogy ez kevés. Mert sokszor nem tudják "kifutni" magukat és ezért sokan (főleg a tapasztalatlanok) nem tudják esetleg értékelni. Ezért fontos a rendszerszemlélet. Mert lehet hogy első blikre vmi jobb akár othon is, de hosszabb távon a rosszabb jobban hallgatható. Esetleg kábel cserével még tovább javul.
Bocs az off-ért, de néha már nekem is bassza a csőröm a ködösítés, hogy minden csak viszonyság kérdése... egy nagy lópikulát. Ami jó az jó és ezt senki ne próbálja meg kimagyarázni...
Az pedig, hogy mia a jó az meg viszonyítás kérdése ugye...
Üdv: DDL
Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now
- alza vélemények - tapasztalatok
- Formula-1
- Asszociációs játék. :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest