Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nadtom
tag
válasz hétalvó #137067 üzenetére
Panasonic PT AT 6000E projekor - SreenLine Amleto 113" 1.4 vászon - Yamaha CX-A5100 proci + NAD M25 végfok - Elac 249.3 front - Elac 241.3 center - Elac 2070 szub - Elac 244.3 surround - JAMO IC 408 LCR Atmos - HiDiamond D7 hangszóró kábel, D5, D4, D3 IC kábel - Bodor Audio HTPC & Himedia Q10pro médialejátszó - Fapaci tápkábelek - KR-Akusztik panelek
-
nadtom
tag
válasz renatto #138079 üzenetére
"Seit 01.01.2002 nach EU-Recht gibt es die vorgeschriebene 24-monatige Gewährleistung auf alle unsere Artikel.
Bei der 24-monatigen Gewährleistung handelt es sich nicht um eine 24-monatige Garantie.
Eine Garantie wird vom jeweiligen Hersteller angeboten, ob 1 oder 2 oder 5 Jahre ist abhängig von Fabrikat und Produktgruppe."
24 hónap szavatosság van minden termékre, de ez nem jelent egy 24 hónapos garanciát.
A tényleges garancia a gyártó által megadott időtáv, ami lehet 1, 2 vagy 5 év a terméktől és termékcsoportól függően.A Marantz 7010-est nem nézted?
[ Szerkesztve ]
-
nadtom
tag
-
nadtom
tag
válasz mandju #139128 üzenetére
Nekem is hasonló dilemám volt, aztán egy Bodor Audio PC-t vettem ami jó minőségi zenehallgatásra és filmnézésre is. A Himedia Q10 pro-t cseréltem rá, azt veri minden tekintetben, de aki hasonlította már az Oppo-hoz, az azt mondja, hogy azt is simán veri. Amit az Oppo tuningolására használnak az ebbe az Audio PC-ben már alapból benne van (dupla alaplapi órajelgenerátor, lineáris táp, stb.).
-
nadtom
tag
válasz Mizurichi #139654 üzenetére
Nálam is hasonló volt a helyzet azaz hm rendszerből szerettem volna normális sztereo hangot kivarázsolni.
Én háromféle prociban gondolkodtam anno:
Marantz8802A, Athem AVM60, Yamaha CX A5100 (nagyon sok külföldi fórumot és és tesztet elolvastam)
Szerintem arra amit te szeretnél az AVM 60-as a legjobb, aztán a Marantz és végül a Yamaha, bár óriási különbség nincs már ezen a szintem a procik között. (Ha árban tudsz feljebb menni, akkor még Arcam AV860-ban is gondolkodnék a helyedben.)Én végül a Yamaha-t vettem meg, mert árban közel feléért megkaptam, mint a Marantz-ot vagy Athem-et.
Nálam egy NAD M25-ös végfok van a proci után, egy jó forrással már ebből is jó audiophile sztereo-t ki lehet hozni, legalábbis én elégedett vagyok vele. -
nadtom
tag
válasz csuszi #139893 üzenetére
Egy jobb minőségű HM rendszeren már lehet jó minőségben zenét hallgatni, de ez zsebbe nyúlós. (Nekem is ez volt a célom, nem akartam 2 rendszert.)
Az Anthem szerintem sem a legjobb választás, csak öt csatornát erősít, nem is atmos képes.
Az alap kérdés mennyi a teljes budget. Ha ez megvan a fejedben, akkor próbálj az előzőekben említett ökölszabálynak megfelelően leosztani a keret. A lényeg, hogy tudásban, minőségben egymáshoz passzoló elemekből rakd össza a rendszert, de a legfontosabb, hogy hallgasd meg ezeket mielőtt megveszed (ha van rá lehetőséged).
[ Szerkesztve ]
-
nadtom
tag
válasz alphamooncam #139986 üzenetére
Az akusztikai problémák kezelésére a legjobb módszer ezek megszüntetése vagy javítása, az EQ csak tüneti kezelés.
Nekem is Elac 2070-em van. Egy eszközre letöltöd az app-ot, majd mérsz közvetlenül a szub mellett egyet, majd egyet a hallgatási pozícióban. A két mérés közti különbségből létrehoz a program automatikusen egy filtert, ezzel próbálja elérni, hogy a hallgatási pozícióban is ua. halld mint a szub mellett.
A görbét persze manuálisan is módosíthatod. -
-
nadtom
tag
válasz tom_77 #140170 üzenetére
Én a helyedben először a fronthoz és a centerhez passzoló, családban azonos surround-okat vennék. Aztán az akusztikát tenném rendbe, majd aztán foglalkoznék az Atmos-al.
Valóban jobb a plafon Atmos, mint a plafonról visszavert megoldás. Esetleg gipszkarton dobozba nem gondolkodtál? Így nem kell a plafonba süllyeszteni a hsz-kat.Nekem az általad belinkelt Atmos hsz kicsit gagyinak tűnik a rendszeredhez, de nem akarlak ezzel megbántani.
[ Szerkesztve ]
-
nadtom
tag
válasz nubreed #140175 üzenetére
Ahogyan írtam az 5.1-es rendszerrel azonos hangsugárzó készlettel rendelkező Atmos hsz lenne az ideális.
Ez pl. az én esetemben sem megoldható sajnos, mert az Elac-nak nincs ilyen Atmos hsz-ja.Az 1 alatt gondolom egy pár hsz értesz. Ha kicsi a helyiség elég egy pár, 2db, ha van nagyobb helyed, vagy 2sor ülés van akkor lehet két pár, 4 db is.
-
nadtom
tag
Ha valakit az akusztika jobban érdekel akkor javaslom az AVX-n az Akusztika a moziszobában fórumot.
-
nadtom
tag
válasz tom_77 #140187 üzenetére
Atmos-os filmből még nem sok van, de ha az erősítőd tudja pl. a Neural:X hangformátumot akkor a "sima" 5.1-es hangot is egész jól felkeveri az AVR vagy proci az Atmos hsz-kra. Így jobban kitudod használni az Atmos hsz-kat.
Sima gipszkarton dobozt csináltattam az Atmos hsz-nak, akkorát, hogy elférjen (nem volt semmilyen tudatos tervzés). Szerintem fontosabb az, hogy pontosan hová teszed, mint hogy mekkora dobozba teszed. A megfelelő elhelyezésre egy jó lehetőség, az netes anyagok elolvasása után egy-két barát áthívása, akik a fejed fölé tartják a hsz-kat amíg kitalálod hol lesz a legjobb pozíció. -
-
nadtom
tag
válasz Dave567 #140777 üzenetére
Szerintem az egyik legjobb tartó, nekem is ilyen tartja a surroundot. Arra kell csak vigyázni, hogy ha fényes vagy sérülékeny a hsz-d, akkor valami gumilapot tegyél a szorító pofákhoz (én ezen kívül még egy-egy 10 Ft-os érmét is tettem hátra), hogy a hsz polírozása ne sérüljön.
[ Szerkesztve ]
-
nadtom
tag
válasz BBéci #140882 üzenetére
Nálam volt Fapaci bemérni a szobát, de én is elkezdtem méregetni, vettem egy mikrofont. Nem az a célom, hogy szakember legyek, csupán érdekel az akusztika, illetve a szoba-akusztika optimalizálása egy hosszabb folyamat, amit időnként nem árt ellenőrizni egy-egy méréssel (pl. egy-egy változtatásnak van-e, ha igen, milyen hatása van?).
-
nadtom
tag
válasz BBéci #140888 üzenetére
Egy Umik-1-es mikrofon kb. 35eFt, a kalibrációs file-t a szériaszám alapján le lehet tölteni. A Room EQ szoftver ingyenes (ezt a mikrofon ajánlák is hozzá) elég jó, részletes leírás van a szoftverhez, igaz csak angolul.
Tényleg nem ördöngősség mérni, a tudás a mérések kiérékeléséhez kell inkább, de még ez is tanulható.A nagyobb gond ott kezdődik/kezdődhet, ha mondjuk probléma van az utózengéssel (RT60), akkor nem árt ahhoz a tapasztalat, hogy pl. 150-700Hz között (ahogyan ez pl. alphamooncam-nál is gond) milyen panelekkel, hogyan lehet javítani, rendbe tenni az utózengést.
-
nadtom
tag
válasz alphamooncam #140895 üzenetére
Ez világos, inkább az érdekelne, mit tudsz tenni pl. a 32.88Hz-es vagy az 50.29Hz-es alapmódus "kilövésének" érdekében?
-
nadtom
tag
válasz alphamooncam #140899 üzenetére
Pü ment.
-
nadtom
tag
válasz rudi77 #141068 üzenetére
Nekem 2 db Elac 2070-em van (22m2-re). Én inkább 2 db-ot vennék (bármelyikből is), mert az mindig jobb, mint az egy.
Itt kapsz jó áron 2090-est vagy 2070-est:
2090
2070Az Elac-nak van bemérő rendszere ami sokat számít, illetve van négy beállítási lehetőség (Normál, Zene, Mozi, Éjszakai), illetve a hangerőt is tablet-ről/telefonról lehet állítani, ami baromi kényelmes mert nem kell a szub hátulján keresgetni a tekerőgombokat.
[ Szerkesztve ]
-
nadtom
tag
válasz balage25 #141087 üzenetére
A válasz igen és nem.
Ha csak a mozit és a jelenlegi helyzetet nézem, akkor elég lett volna egy 2070-es szub is. DE szeretnék nagyobb moziszobát (majd ha építkezünk) ahová már egy nem lesz elég, illetve most még akciós, ki tudja meddig.Ettől függetlenül mind mozira, de főleg zenére is sokkal jobb lett a helyzet. Eddig nem nagyon hallgattam sztereo-t szub-bal, most viszont azon veszem észre magam, hogy egyre jobban tetszik a sztereo is két szub-bal (a szub-ok a front hsz-k mellett vannak közvetlenül). A sokcsatornás zene is sokkal jobb lett mély szempontjából.
A két szub egyenletesebb, egységesebb, homogénebb mélyt eredményez (ami mozin és zenén is kijön), illetve szépen vissza lehet venni a hangerőt, így jobban "belesimulnak" a zenei produktumba a szub-ok. -
nadtom
tag
válasz balage25 #141085 üzenetére
Írtam az Elac-nak, mert a tavaly vásárolt hsz-imat sem regisztráltam, és megkérdeztem mi ilyenkor a helyzet (konkrétan, hogy elvesztettem-e a gyári garanciát).
A válasz nem lepett meg, a szokásos német korrektséggel közölték, hogy küldjek számlát, szériaszámokat, stb. és utólag beregisztrálják a hsz-imat. -
nadtom
tag
válasz Nemir Ombe #141130 üzenetére
Igen, így már érdekes, hogy akkor mire is vonatkozik a 10év garancia...
Ettől függetlenül elküldöm nekik az adatokat. -
-
nadtom
tag
A három hónap letelte után kerestem meg a német Elac-ot, de szó nélkül beregisztrálták a hsz-imat, és erről ma meg is küldték hsz-ként (illetve páronként) a certifikátot. 😀👍
-
nadtom
tag
válasz Vicarious1 #141479 üzenetére
Nálam ebből van két db, túlfesz védős, zavarszűrős. Német oldalakon olvastam, hogy ajánlják audio berendezésekhez.
-
nadtom
tag
Jó minőségű input selector-t keresek ami jól lenne arra, hogy 2db előerősített forrást a végfokra tudjak kötni. Azaz 2x2db rca bemegy és 1x2db rca kimegy és egy kapcsolóval lehet választani, melyik forrás menjen a végfokba.
Gondoltam egy sima rca splitter-re de elektromos téren jártas ismerősöm ezt azért nem javasolta, mert az éppen működő előerősített jel a splitter-en keresztül visszamegy a másik (kikapcsolt) készülék kimenetére (azaz kimenetre vezetek bemenő jelet).
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politika
- Xbox tulajok OFF topicja
- Automata kávégépek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Call of Duty: Black Ops 6
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja