Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Surprise #77657 üzenetére
Ez az optika-jack átalakító nem igazán értem mi akar lenni (toslinkból lehet passzívan csinálni spdifet?), ezzel nem csoda hogy nem működik. DAC kellene, de ilyen kis logitech bögreszetthez szerintem értelmetlen, inkább vennék rendes hangfalakat.
Ha veszel másik hangfalat, akkor ár / érték arányban az Edifier R2750DB helyett sokkal inkább az S350DB / S351DB szettet ajánlanám TV-hez. Picit drágább, de egy kategóriával jobb hangban, annak ellenére hogy 2.1-es szett. Ez saját tapasztalat, volt egymás mellett egy ideig R2750DB és S351DB is, egymás mellett teszteltem a kettőt. Az S351DB és S350DB között a színen kívül a távirányító különbözik, viszont minden más ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
félisten
válasz Surprise #77660 üzenetére
Van még ilyen is , [link] ez a HDMI ről leszedi az ARC-ot és mehet optikain/ sztereón akár a meglévő szetteddel is. Az még fontos lehet, hogy az LG nem támogatja a DTS-t, ha ilyen hanganyagot küldesz rá, akkor néma marad.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
válasz Surprise #77660 üzenetére
A DAC egy USB tápos doboz szokott lenni, amin általában optikai bemenet van meg RCA kimenetek, utóbbit kell a hangfalra kötni. Ebből van ilyen 3ezer forintos alis változat is, szvsz a logitech szettedhez több nem kell.
A másik topik alatt ezt érted? Részben én írtam az összefoglalót. 2.0-t ajánlanék, ha lenne, de sajnos nincs alternatívája a fenti 2.1-nek. De ez nem a szokásos gagyi bögreszett, szóval pl bármilyen logitechhez képest ég és föld. Zenére is simán jó.
Make Asia Great Again!
-
félisten
válasz Surprise #77668 üzenetére
Ezzel amit én linkeltem is megmarad. Ezt a TV HDMI portjára kell kötni, ami ARC támogatású. de mondjuk jó lenne tudni a hangfalszetted/ Logitech milyen verzió milyen bemeneteket támogat vagy vannak rajt, mert 3.5 jack segítségével akartad rávinni a z TV optikai kimenetéről a 5.1 hangot Legalább is a képek alapján nekem ez látszik.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
lenox
veterán
válasz Surprise #77668 üzenetére
Egy ilyennek nem sok ertelme van. Se kesleltetest, se jelszintet nem lehet allitani, a melyeket se tudja atrakni a subra (tehat small-ra allitani a LCR+surroundot), a sub jelszintje se szokott jo lenni rajta. 5.1-nel a hangerot is lehet a hanfalakon tekergetni, ha ilyet hasznal valaki. Ha 5.1-et akar valaki, akkor kell venni egy belepo avr-t. Pl. nemreg vettem masodik mozi szobaba egy Sony STR DH590-et. Full fapad, de legalabb van minimalban allitasi lehetoseg a fentiekre.
-
válasz Surprise #77674 üzenetére
Ha 5.1-et szeretnél, akkor kell a #77668-ben írt kütyü, hisz azon van csak 3 analóg kimenet. Másképp nem fog működni, mert a hangfalaid csak analóg jelet fogadnak. De én személy szerint nem költenék egy fillért sem erre a Logitech X-540 5.1 szettre, ami a használpiacon jó ha 10e forintot ér.
Make Asia Great Again!
-
félisten
Értem,most már látom milyen szerkezet.
Ez pc hangkártyához van.
Nem tudsz valós térhangzást ezzel .Ez valójában 2.1 rendszer és a Logi beleépített egy térhatásu felkeverőt.
A tv sztereo(piros-fehér) rca csatlakozóit egy Y átalakítóval,mondjuk ezzel,[link]ha nincs otthon kösd a zöld felső bemeneti portra és ennyit tudsz vele,a többi felesleges pénzkidobás.Nem érdemes mást csinálnod vele,vagy költeni rá.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
elvileg meg lehetne oldani hazimozikent, de maceras.
ez egy PCs set, szoval HTPCvel mukodik es ugy valos terhangzasod lesz. gyakorlatilab barmilyen consumer/system builder alaplap az utobbi 10 evbol megfelel a celra amig ki tud adni 6 savot, ami szinte az osszes.
b verzio: gyakorlatilag a hangfalak RCA vegzodeseit ki lehet kotni /at lehet alakitozni sima hangfalkabelre, es ugy mehet egy rendes erositore. a sub meg kapja a sub /centerbe a jelet az erositobol. ez egy draga es nem feltetlenul jo otlet.
igazabol viszont nem eri meg fele foglalkozni. ezek jellemzoen PCs setek, kb 10-15nm2re talan elegek. a tere tud elfogadhato lenni (hangkartyatol fuggoen), viszont egyebkent a belepo kategoria alja.
anno ez helyszukeben teljesen jo volt a maga idejeben csoro egyetemistakent.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
válasz Surprise #77683 üzenetére
A splitter nem biztos, hogy jó lenne az újhoz. Akkor lehet jó, ha az optikai kimenetén lévő hangerőt képes változtatni a HDMI ARC alapján. Vagy lehet az se kell, ha esetleg a TV alapból tudja szabályozni az optikai kimenet hangerejét, bár ezt nem szokták tudni. Bár persze csatlakoztathatod az új hangfalat jackkel is, s akkor működni fog, viszont a filléres splitter DAC minősége valószínűleg jóval gyengébb, mint a hangfalba épített DAC-é.
szerk: ja van még egy megoldás, hogy az új hangfalat BT-tal csatlakoztatod a TV-hez, ahol az AptX is opció, szóval a minőségben sem rossz. Csak a késleltetést be kell állítani.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
félisten
válasz Surprise #77683 üzenetére
Persze. Amit a barátod javasolt azzal működhet a teljes értékű térhangzás dolog, én nem láttam elsőre hogy külön van 3 jack bemenet a ládán. azt hittem az csak sztereó jobb/ bal.
Amit én javasoltam ott ugye lesz 3.5 jack kimeneted, ugyan úgy rá tudod kötni ahogy a samsung TV re elötte.
Kérdés, hogy rá szánsz e ennyit, bármelyik megoldást választod.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- PlayStation 5 Pro teszt
- Spórolós topik
- Androidos tablet topic
- Autós topik
- Politika
- Futás, futópályák
- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- Asszociációs játék. :)