Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
válasz TeeJay #34593 üzenetére
Szia. Ha "csak a TV hangjának a feljavítása" a cél és jellemzően sztereó a hangsáv amit hallgat akkor mehet soundbar vagy hangprojektor is.
Topikja itt
Ha a filmeket sok.1 hangsávban kívánja hallgatni akkor jó helyen jársz.
Viszont akkor kellene a nappali mérete(magasság is) -
törölt tag
A tv hangjánál konkrétan bármi jobb, szóval nem kell több százezres rendszerben gondolkodni.
Arról nem beszélve, hogy egy olyan illető aki mindezideáig a tv hangszoróját használta, és 72 éves, annak nem hinném, hogy szívügye a filmezés, meg úgy általában a hangtechnikai eszközök...Szóval ahogy zsoika is írja, nézz át a soundbar topikba...
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Ott már 72 évesen a hallással is gond lehet, sértődés ne essék. Ezt tapasztalatból tudom.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz TeeJay #34599 üzenetére
Itt erről egy szó sem esik : egyik rokonom venne 72éves üzletember és csak arra kell hogy rendesen hallja a TV-t meg ha filmet néznek akkor a nappaliban jobb hangja legyen mint az LCD TV-nek.
Igen biztosan jobb lesz.
Megsúgom én is így kezdtem 2 éve és a vége egy majd 500 E Ft rendszer lett. (javítottam mert kimaradt a szubláda)[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz TeeJay #34601 üzenetére
Az ilyen szetteket nem ismerem de vannak itt olyan fórumtársak akik ebben járatosak. Én ebbe segíteni sajnos nem tudok.
Nekem is 19 nm-s a szobám de nálam külön álló 5.0 szett+ Mélyláda+ AVR van.
Ezen megy két szolgáltató TV és a média boxok, BD lejátszó. És kimenetnek a TV + projektor.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
BBéci
legenda
válasz TeeJay #35439 üzenetére
Tévéből HDMI ARC-on sem megy a DTS-HD MA és az Atmos. Majd a következő generációs ARC fogja azt tudni.
Amennyiben semmilyen hang nem megy az erősítőbe, akkor mindkét készülék menüjében kell elvégezni a szükséges beállításokat. Alaphelyzetben nincsenek engedélyezve.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zsoika
addikt
válasz TeeJay #35441 üzenetére
Mintkét eszköznek tudnia kell+ a hdmi kábelnak is....szóval vagy beállítás vagy hdmi kábel csere.
Optikával tudod még a TV-ből visszavinni a hangot (ahogy írtad is) . Az ARC szabvány tök ua. mint az optikai , szóval egyiken sem megy HD hang...optikával viszont bukod a CEC vezérlész(simplink).
Igen külső lejátszó lesz a megoldás, ami egyébként is javasolt ,mert a tv-k lejátszója nem a legjobb.[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz TeeJay #35443 üzenetére
Az 1.4 elég az ARC-hez , de próbáld meg másik kábellal ....akár premium 18 Gb/s el.
Nem akarlek elkeseríteni de LG és az Onkyo ARC nekem sem akart működni....ahogy sokaknak sem.
Azért ne add fel, próbálj meg mindent mielőtt feladod....hátha.I'am Dony: Hát ja! A Sony szeret csak Sony-val kommunikálni...nem véletlen.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
-
Beni2360
félisten
válasz TeeJay #35443 üzenetére
Biztos tudja az AVR a HDMI-ARC-t?
Az AVR menüben is megvan a beállítási opció erre?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest