Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Jegesmaci81 #27626 üzenetére
Elnézést kérek akkor a fórumtársaktól, valószínűleg az erősítő, ami a Spektort hajtotta, az volt elállítva.
-
jeni
félisten
válasz Jegesmaci81 #27863 üzenetére
az utóbbit inkább.
a sztereó erősítőt általánosan hosszabb távra veszik és évtizedekig jó lesz,ellenben a házimozi vasban mindig vannak újabb formátumok amelyek idővel elavult teszi a drága pénzen megvett cuccot.
sokan nem a hangzás minősége miatt cserélik le, hanem az újabb kütyük miatt. -
zsoika
addikt
válasz Jegesmaci81 #27913 üzenetére
Szigorúan véve Lacink már nem kezdő , hiszen sokadik szettje és a rendszere sem az ...tehát simán haladó topik.
Inkább erröl van itt szó szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Jegesmaci81 #31644 üzenetére
Szia, zyxel NAS326 [kép]
Szerintem ár /érték arányban világbajnok, persze átlag otthoni felhasználásra"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Jegesmaci81 #31648 üzenetére
105-110 MB/sec a másolási sebesség.
Azért van három, mert sok a hdd
Nem akadozik róla a film, még az UHD sem, próbáltam.
Ha több eszköz csatlakozik hozzá, azt is ki tudja szolgálni.
Persze kell hozzá megfelelő gigabites belső hálózat.Beni2360: elkestel
Úgy kötötte be ahogy írtad[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Jegesmaci81 #31651 üzenetére
Ilyen routerem van.
[link]
Igazából elofordul hogy néha nem annyival megy, hanem van hogy 80-90 MB között, attol függ hogy épp van e forgalom a belső halozatomon.Itt egy videó a másolási sebessegrol... [link]
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Beni2360
félisten
válasz Jegesmaci81 #31648 üzenetére
Óvatosan az otthoni hálózatokkal mivel a legújabb win 10 frissítéssel megszűnnek a hálózati elérések legalább is az újonnan telepített rendszernél. Én 2 napja raktam a gépet és nem lehet belső hálózatot létre hozni.
Itt egy cikk róla.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Bakus
tag
válasz Jegesmaci81 #31644 üzenetére
Majdnem teljesen mind1 mit veszel csak gigabites legyen a hálózati csatlakozása akkor UHD-nál egy kiszolgáló felé biztos nem lesz probléma kettőről már nem tudok nyilatkozni, full HD 3 kiszolgálónál szintén nem probléma.
"A víz örök, de a gép változik"
-
Dorian
félisten
válasz Jegesmaci81 #32106 üzenetére
Ez általában csak mérés alapú párba válogatást jelent, nem konkrét jobb-balt.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Flowtation
őstag
válasz Jegesmaci81 #36961 üzenetére
Tényleg nem igazán tartozik ide. Én OMV-t használok, ez debian alapú nas szoftver. Viszonylag könnyen konfigolható, alig fogyaszt, sok-sok pluhin van hozzá. Nekem egy őskövületen fut, de minden rendben vele. Van topikja is.
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Formaster
addikt
A play csak akkor kell, ha transzkódolás kell távolról. Pl messziről akarsz 4k filmet 1080p-ben nézni.
-
I'am Dony
őstag
A "J" -ről elég ha annyit tudsz, hogy Jó gyorsan felejtsd is el. Egyébként néztem én is és nem igazán látom, hogy mitől Play a Play azonos alapokkal. Ha nem feltétel a 2 lemez, akkor a 118 szerintem elég. [link]
[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
válasz Jegesmaci81 #36966 üzenetére
Nekem a CPU és a nagyon karcsú memória -ami ennél nem is bővíthető - a bajom a J szeriával. Nyilván ellátna egyéb feladatokat is, amihez nem baj ha vmivel izmosabb bár még úgy sem egy top gép. De ez már nagyon másik topik téma..
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Jegesmaci81 #47612 üzenetére
Lehet, de nem ajánlott, sőt, tilos!
Mi okból tennéd?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz Jegesmaci81 #47626 üzenetére
akkor is vagy egyik vagy másik legyen rákötve, vagy hangfalátkapcsoló.
-
sinci01
aktív tag
Nekem hangfalátkapcsolóm van erre a célra. Tökéletesen teszi a dolgát. Lehet venni készet, itthon kb. 30.000 Ft, e-bay-ről megúszod 20 körül, vagy építesz egyet (én ezt tettem), kijött 6-7 ezerből.
-
BBéci
legenda
Nagyon sokan elégedettek az AVR-jük házimozi hangjával, viszont a sztereó zenei képességeivel nem, ezért a rendszert kiegészítik egy kétcsatornás integrálttal, vagy végfokkal. Ennek elengedhetetlen követelménye, hogy legyen az AVR-nek előerősített kimenete, ami a tiéden nincs, ezért első lépésként annak a cseréjét javaslom. Aztán még az is előfordulhat, hogy a magasabb kategóriás AVR sztereó zenei hangját kielégítőnek fogod találni. Ha nem, akkor jöhet az előbb említett megoldás.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szazbolha
addikt
Létezik hangfal átváltó cucc. Neked fordítva kéne rákötni a 2 erősítőt az 1 hangfallal. Mechanikusat néztem 1 -> 2, de volt elektronikus is(gondolom relés), csak sokkal drágábban. ebay meg amazon, de lehet van hazai boltban is.
-
törölt tag
https://www.audiophonics.fr/en/source-selectors/fx-audio-pw-6-2-in-1-out-1-in-2-out-speakeramplifier-audio-selector-switch-black-p-12462.html
Erre gondoltál? Nekem van, tökéletesen működik. -
törölt tag
válasz Jegesmaci81 #47637 üzenetére
"Hangfal átkapcsolót nem szeretnék és dugdosni sem."
Akkor most nem értem.
2 erősítő,1 hangfalpárra milyen alternatíva lehet még? -
Dorian
félisten
-
törölt tag
válasz Jegesmaci81 #47659 üzenetére
Nincs más, legjobb a Béci általi, én csak amiatt nem javasolhattam mivelt a denon X11300 alkalmatlan rá. Különben is. hogyan gondolod hogy ha megveszed, ugyananyiért tovább is tudod adni? Max ha nagyon keresett termék... Gyüjts egy megfelelő erősítőre vagy cseréld le a denont Marantzra vagy ilyenre is akár, és ha meglesz a rávalód, feljebb lephetsz.
-
mettek
addikt
válasz Jegesmaci81 #47662 üzenetére
A marantzok nagyon jók zenében.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
törölt tag
válasz Jegesmaci81 #47664 üzenetére
Ugyanezt akartam javasolni: hozzáteszed a választott sztereó árád, de eladod a denont is, és abból kijöhet ez is akár.. (ja: atmos, 4k, hdr..ha ez miatt lépnél feljebb)
-
zsoika
addikt
válasz Jegesmaci81 #47664 üzenetére
"Lehet belevágok, hogy lecserélni az x1300-at egy belépő marantzra. " Azzal nem mennél sokra! Az oldalra lépkedésnek nincs értelme a te esetedben(nagyon sehogy sincs)....min. 2szintet lépnék fölfelé az X1300-ról (és nem feltétlen Denonra).
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Jegesmaci81 #47735 üzenetére
Van amelyikre kell, pl. a tápkábel
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Real_Necro
veterán
válasz Jegesmaci81 #47753 üzenetére
A Concept már nagyon őskor? Hova lehet elhelyezni minőségben?
igazat megvallva anno elmentem, meghallgattam és megvettem, mert tetszett. Még most is nagyon szépen szól, már az Anthemmel is.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
zsoika
addikt
válasz Jegesmaci81 #48019 üzenetére
"A mai fejemmel nézve a megvétele pénzkidobás volt mert az árából vehettem volna egy új sztereó erősítőt." Akkoriban 100eFt ra volt akciózva 200eFt -ról ...annyit talán megért.
Az biztos hogy mai fejjel nem venném meg, viszont arról volt szó hogy régen még a bögrék is jobb minőségűek voltak és szerintem ez vitathatatlan. -
gab1ka
senior tag
válasz Jegesmaci81 #48333 üzenetére
Az av-magazin [link] Spektor tesztje szerint van még tartalék az ilyen kategóriás hangfalakban ha az erősítő picit komolyabb, bár lehet hogy nem ennyire egyenes az arány egy X1300/X4000 és a cikkben taglaltak közt.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Jegesmaci81 #48343 üzenetére
A Melody X ára 230000 Ft, tehát nem olcsó. Úgy tippelem, sztereó zenei hangját talán az SR6000 szériától kapnád meg, de mivel nem állt módomban összehasonlítani, ezt ne vedd készpénznek.
(#48342) makoss
Nem beszéllek le mindenáron a banándugózásról csak a vackokról. Nem találtál szimpatikusat a KáCsa Audió webáruházában?(#48341) LML
De miért a plafonra? Rettentően rossz ötlet.(#48347) Formaster
Azt tudnám válaszolni, amit előttem megtettek, nem ismétlem meg.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
I'am Dony
őstag
válasz Jegesmaci81 #48333 üzenetére
Lehet bizony. Pont ilyen szettel kezdem, majd egy 3300-ra cseréltem. Nagyon nagy volt a különbség, minden forintot megért a javulás uh. hajrá.
Utána volt 4500H is, bár ez már nem a Zensorokkal. Hát az is agyonverte a 3300-ast, bár azt nem tudom, hogy a Zensornak van-e feljebb. Előbb utóbb úgy is elindul a mókus a hangfalak ügyében is... Én egy 4xxx-es szériát választanék.[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
válasz Jegesmaci81 #48354 üzenetére
Így indul sajnos...
Azért javasoltam az x4xxx sorozatot, mert bár igaz már a Focal dobozokon, de eszméletlenül kinyílt a tér és rengeteg részlettel gazdagabb az x3xxx képest. Ha belefér egy új és külföld, privátban segítek szivesen. -
törölt tag
válasz Jegesmaci81 #48377 üzenetére
Úgy értettem, hogy két rossz közül, a kevésbé rossz, ha a hangfalak erősebbek mint az erősítő!
Jó a 4000-es Denon én is ajánlom!Nem ökölszabály az 1:2 arány.
Nem tudom mennyire fontosak a legújabb szabványok, de pl egy 2015-ös csúcsmodellt 150 körül használtan tudsz venni.
Akkor inkább azt, mint 130-ért olyat, ami csak egy félkategóriával jobb.Erősítőnél úgy tapasztaltam, hogy viszonylag nagyot érdemes felfelé ugrani, hogy tényleges hallható javulás legyen, nem csak "más" jellegű hang.
-
BBéci
legenda
válasz Jegesmaci81 #48377 üzenetére
Igen, az a két erősítő gyenge pont, ha hangzásban előre akarsz lépni, feljebb lévőt kell választanod.
Az 1:2 arányt olyankor szoktuk emlegetni, amikor valaki 150000 forintos erősítőhöz 100-15000-ért keres hangdobozszettet.
Vagy megvett használtan valamilyen pár éve 5-600000-ért árult erősítőt és ahhoz venne 2-300000-ért új hangdobozokat. Számos ilyen fordult elő a házimozis topikokban.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zsoika
addikt
válasz Jegesmaci81 #48451 üzenetére
Szia!
Vársz 1napot és kiderül
Egy barátom pont most vett az ajánlásomra x4000-est az x1000 helyett Zensor 7 szetthez.
Nem a csatlakozók száma miatt kell a magasabb kategória(bár lehet az is prioritás) ...hanem a jobb hang miatt. -
I'am Dony
őstag
válasz Jegesmaci81 #48451 üzenetére
Azon aggódom, hogy a Zensorokhoz mindössze 40-150W teljesítményű erősítő az ajánlott. Nem lesz sok az X4400/x4500 teljesítménye?
Dehogy lesz. Ami a gyári adatlapokon van nyugodtan felejtsd el. Életszerű használat mellett soha, nem lesz akkora teljesítményed, nem beszélve a több csatornás üzemről...Nagy a 3500 és 4500 közti zenei minőségkülönbség? Az árkülönbség hatalmas! Nekem nincs szükségem arra a rengeteg csatlakozóra.
Nálam 3300W volt nem a ötös, de óriási volt a különbség.A csatlakozókat muszáj leszel elfogadni, mert benne van. A jó hang miatt jobb a 4xxx.
egy közel fél millás erősítő - sokkal olcsóbban is lehet...
Az igaz, hogy az új X3600 az X4500 minőségét hozza?
Nem hiszem, hogy bármelyik gyártó ennyire lábon lőné saját magát....
-
I'am Dony
őstag
válasz Jegesmaci81 #48454 üzenetére
Ezt passzolom, mert soha nem volt gondom egyikkel sem. Kopp... kopp... ha meg lett volna a garancia megoldja. Nekem 3 v. 5 év nyugi megérte a pluszt ill. gari lejárta elött jobban eladható.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
Viszonylag olcsón javítható ...kivéve a HDMI panelt.
Elég strapabírók, nem jellemző a meghibásodás. -
mettek
addikt
En tavaly egy Primare spa23-al jártam meg...elszállt az egyik hdmi kimenet. Most 1 hónapja meg a jasználtan vett yamaha cx a5200 procinak lett baja....ez utobbi szerencsére garis ugyhogy jelenleg is szervízben van.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Quqesz
nagyúr
Nekem van egy Onky tx-sv424(1998-ban vettem a sugárban a keravillban, ha ez még mond vkinek itt vmit), a másik egy CA(2009-es) és egyiket sem vittem még szerelőhöz. Az Onkyo kicsit búg már. Viszont mind2 távja egy ideig halott volt, majd nem használtam, most meg jó mind2.... ...nem is értem. Ahogy itt olvasom a hdmi inkább a hibaforrás általában, na az nekem egyikben sincs.
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Morris
veterán
válasz Jegesmaci81 #48608 üzenetére
Teljesen!
-
zsoika
addikt
válasz Jegesmaci81 #49254 üzenetére
Jogos ,de nekem a minimum is az ....sry elragadtattam magam.
x1xxx a min. de sokkal jobb x4xxx szériával ...kipróbáltuk, nem csak hallottam róla.
Ha az a kérdés hogy x1400 vagy x4000 Z7-hez (azonos áron) akkor nem kérdés hogy x4000 ... ha szolgáltatásokban elég a x4000.[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz Jegesmaci81 #49254 üzenetére
Igen, tapasztalat.
Az X4000 nagyon jó a Z7-hez. -
FerNandor
őstag
válasz Jegesmaci81 #49275 üzenetére
Az az igazság, hogy amit most nem sikerült megvenni az egy onkyo volt jamo hangfalakkal és nekem tetszett a hangja. Nekem szimpatikus amúgy az onkyo.
És mindenképpen olyat szeretnék, ami "modern" és vannak benne vezetéknélküli csatlakozások ezen kívül nem túl idős, max 2-3 éves.Ezt meg, hogy az egyik így szól, a másik úgy nagyon elképzelni se tudom, nincs viszonyítási alapom és szerintem soha nem fogok abba a helyzetbe kerülni, hogy egy erősítőt több típusú hangfallal meg tudjak hallgatni és fordítva, de nagyon nem is vágyom rá
Ha kb olyan szettet sikerül találnom, amit most hallottam, akkor biztos nem cserélgetem max, ha 5.0, akkor kap majd egx subot és kész.Szeretek utána járni a dolgoknak, viszont viszonylag hamar letudni, és úgy választani, hogy az kiszolgáljon nagyon sokáig és szerencsére nem is vágyom a csere-berére. Telefonokat sem cserélgetem például, az LG G4-em 4 évig használtam újkora óta.
Szóval Onkyo, Denon vonalon maradnék erősítő terén. Ha kész lesz az autó hétvégére és fel tudok ugrani Budapestre elsődlegesen az ikea miatt, akkor, ha marad még eladó hangfalszett akkor megpróbálok egy-kettőt meghallgatni. Erősítőből meg nem tudom, választok akkor egy olyat, ami barátja a pénztárcámnak és tetszik is, már ha lesz...
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Morris
veterán
válasz Jegesmaci81 #49322 üzenetére
Nekem is. Tökéletesen elégedett vagyok vele.
-
addikt
válasz Jegesmaci81 #49322 üzenetére
Napközben 2 BMW -s találkozik,miért nem köszönnek egymásnak?
Mert reggel a szervizben már üdvözölték egymást
"Aki ad,az nyer"
-
törölt tag
válasz Jegesmaci81 #49642 üzenetére
Cambridge Audio CXA60 illetve Vincent Audio SV-500 sztereó erősítők vannak tervben. Ezekkel gondolom nem veszik fel a versenyt az említett Denonok.
-
veterán
válasz Jegesmaci81 #49682 üzenetére
"Olyan gyorsan változnak a szabványok, jönnek az újdonságok hogy hiába szól szépen egy 10 éves HM erősítő ha falakba ütközik vele az ember."
Ja hát ha így nézi valaki akkor persze, nem kell egyet érteni!
Viszont én a minőséget nem áldoznám be az újdonságok oltárán, de ez én vagyok... -
Csabroncka
addikt
válasz Jegesmaci81 #49778 üzenetére
Semmi probléma, itt jól látod, hogy a kompakt fosok mennyire túlárazottak egy belépő rendszerhez képest!
Egyébként el vagytok tévedve, az árakat illetőn mert erre vonatkozó csillagoség ajánlást nem mondtam! Csupán elmondtam, hogy hazavághatja vele a vásárlandó AVR-jét...
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs