Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre33
addikt
Ps5 és majd XBOX.
De pont ezen gondolkodtam: Ps5-t a TV-be is beköthetem közvetlenül, Earc-n a hang úgyis visszajön.
LG C2 ismer mindent, amit kell.Tudom kicsit túlzás a 3800H, de a Harman Kardon AVR 365 a sima ARC és 1,4 HDMI miatt már nekem nem jó semmire, és hosszútávra tervezek.
ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
bisiz
tag
Próbáltam úgyis, és akkor se volt jó.
PC hdmivel erősítőbe es erősítő hdmivel a tvbe. Fura is hogy a tvt ismeri fel és nem az erősítőt,de nekem a jbl soundbarommal is ugyanez volt sajnos.MSI x570-a pro, Ryzen 7 5600x, BQ Dark Rock pro 4, G.skill DDR4 2x16gb 3200, AMD Radeon 6900XT, Corsair rm650x
-
-
WaterWave
veterán
-
-
BBéci
legenda
Mert az összes efféle állítási lehetőség behúzott kézifékként fogja vissza az erősítő teljesítményét és csökkenti a dinamikát. Számos külföldi teszt és mérés alátámasztja, nem csak én tapasztaltam.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
Topikgazda
És ez a feltételezés helyes. A beállítás csak a teljesítményt veszi vissza, semmi mást nem csinál, ezzel garantálva, hogy ne üthessen be a túlmelegedés miatti ideiglenes leállás (ami amúgy teljesen biztonságos, utána 2 másodperc, és megy tovább). Ezt viszont erre irányuló teszten kívül sosem láttam előjönni, fórumon se olvastam hasonló jelenségről, fulladozó erősítőnél sem.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
Topikgazda
Abból 20% (88 W) hőveszteség, 50 W az elektronika, és ott vagyunk, hogy 302-n osztozik 7 csatorna, fejenként 40. Ez a klasszikus 80-85 dB érzékenységű házimozis hangszórókból esetleg kihoz ülőhelyen 87-et.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
félisten
Nézz meg egy Arcam erősítőt: [link] 1,5 kW Toroid trafóval van szerelve, és két csatornán 120-130 W valós teljesítmény ,7 csatornára meg 100 w / csatorna amit ír.
Példa értékű dolog ez, hogy nem nézik hülyének a vásárlót.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-igu-
addikt
Főleg, ha nincs róla számlám, és azt se tudom, hogy az előző (német) tulajdonos hol vette. Már ha számít ez egyáltalán.
Egyébként azt gondolod, hogy megérte volna a garanciális ügyintézés egy Vodka okán, ahelyett, hogy vettem egy méretben jobban passzoló 12 eurós kábelt, ami tökéletesen teszi a dolgát?A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
BBéci
legenda
Át nélkül, csak simán konvertálja. Kérdéses, hogy milyen minőségben? Akár jobb is lehet, mint egy belépő AVR munkája.
#73805Gombinyó
A korábbiakon semmiféle passthrough nem volt, nézz be a médialejátszós topikba, ott rengeteg hozzászólásban volt erről szó, én is onnan tudom, nem próbáltam.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
VoidXs
Topikgazda
Itt ki tudod számolni, hogy mennyire kisebb. Ez már bőven a 0 kategória, egyrészt a fázisproblémák GHz-től indulnak (amit én személy szerint elég ritkán hallgatok, de a kábelesek egyetlen istenéről biztosra veszem, hogy neki az belépő), másrészt egy 0.01 Ohm körüli impedanciát vezetünk akár kOhm-okba. Ez az a különbség, ami olyan kicsi, hogy ha kiszámolod, egy elektronnál kisebb változást okoz, tehát a természet maga kerekíti nullára. A gyártók legalább ennyivel tudnának érvelni (hogy egy audio-n kívül eső esetben már elméleti szinten számít), ha minimálisan hitelesek akarnak lenni, de olyan hülyék, hogy ez se megy nekik.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
Tanulnak tűnsz a témában, ezért megkérdezném, hogy milyen tulajdonságokkal írsz le egy egytagú lineáris invariáns rendszert (a kábel az). Ha összegyűjtöd mindet, előáll, mi változhat, és hogy a kábel valójában milyen szűrőt testesít meg, emiatt pedig miért nem fog egyáltalán számítani.
m3ss: A letöltések számát tudom a beérkezett eredményekhez mérni (bármi más már GDPR-t érint), jelenleg 10-szeres a szorzó. Ma csak 4-en töltötték le, de azt már csak spekulálni tudom, hogy kik, és nyilván olyan emberekről van szó, akiknek már a kommentjeiből tudod, hogy még az átlagember szintet se fogják megütni, ugyanis ez kábeleseknek nem ment még. Persze nyilván tovább fognak tombolni, hiszen nekik nem kell teszt, nekik el kell hinnünk, hogy mennyire jó a fülük.
A kábeles csalásokkal az a baj, hogy korábban kezdődik, mint egy konkrét ajánlás. Már az, ami az összefoglalóban volt régen, hogy a rendszer x%-a legyen kábel, súlyos hiba volt, hiszen ez pont az, amit a gyártók szoktak mondani, hogy a rászedhető vevő legalább bekerüljön az ördögi körbe. Ennek egy szebben megfogalmazott változata, hogy azt kell venni, ami belefér a keretbe, de ugyanúgy megtévesztés. Kábelre nem szabad többet szánni, mint amennyiért kapni neked tetsző összeszerelési szintűt, ez sosincs 3000 felett.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
Már keresték. A Dreamcinema rendszerébe vittek rengeteg drótot, és tippelgetés volt az egész, senki nem hallott semmit. Innentől őrültség azt mondani, hogy a cégnél nem értenek ahhoz, hogy mit van értelme használni és mit nem, egyszerűen azért nem használnak drága kábelt, mert okosak és tudják, sőt, bizonyították kábeltulajok előtt, hogy hülyeség. Persze volt, aki annyira nem volt képes ezzel megbirkózni, hogy azóta ha előkerül, azt szajkózza, hogy "hurr durr rövidek voltak a kábelek <sír>". Inkább ilyen kitalációkba menekülnek a kábelesek, csak hogy ne kelljen szembenézni azzal, hogy nem olyan jó a fülük, mint gondolták.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Semmi különös extra. Csináltattam 5 cm vtg, 40 kg/m3-es kőzetgyapotból (kiporzás ellen bevarrva) 50*100-as paneleket (bútorlap keret, vászon előlről ráfeszítve.
Mozis csillapításra ez általában nem optimális, mert kb. 200 Hz-től felfelé működik, de irodai beszédhangokra tökéletes.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
VoidXs
Topikgazda
A Dolby demólemezek azok. Ott a Dolby bekérte a hangsávokat, és a stúdió third party cuccai helyett a referencia enkódert használták, ami sokkal több objektumot megtart. Hogy ez javít-e a teren bármit, azt kétlem, de valamennyire kompatibilisek 9.1.6-nál nagyobb rendszerekkel is.
jbnd-007: Abból egyedül a mozis Atmosnál marad meg minden, az otthoninál nem. Vagy a gép választ magának 15-öt, vagy te vonod őket össze, de ez egy hard limit. A sima 5.1 teljesen össze lesz vonva, ott egyszerűen azt mented el, hogy melyik csatornán mi szól, objektumot visszaszedni nem lehet belőle AI nélkül.
-
I'am Dony
őstag
Dupla szub +3 dB jelent. Helyes beállitás után pedig nem lesz hangosabb a végeredmény, csupán egységesebb a mélytartomány. Az átlag felhasználást figyelembe véve. A moziszobák hangnyomás igénye esetén beszélhetünk a szükséges hangerőnövekedés eléréséről, de az más téma és nappaliban történő felhasználásnál nem jelentkezik.
-
Rp526
aktív tag
Lejárt lemez.. vegyetek audiophile switchet.
-
Gino20
őstag
Szerintem nem.
Volt 1-2 hétig miniLED társaságában TCL C835 DV képes TV-m.
HDR10-hez képest semmi extrát nem adott, sőt néha sötétnek éreztem a képet, pedig DV fényes mód volt beállítva, de Samsung S95B-re keresgélve találtam egy hosszú, korrekt részletező leírást és egymás mellé helyezve egy kis összehasonlítást LG OLED-el, így azt gondolom, hogy ez igen releváns összehasonlítás a [kép] , majd kiderült (számomra), hogy nem is alaptalan a véleményem [kép] . Belépő TV 8bit + FRC, de a jelenlegi csúcs TV-k is 10bitesek.
Félre ne értsd, ha van DV támogatás és hozzá egy nem belépő 300-500 nites TV, az egy jó dolog, de csak ezért sok-sok pénzt elégetni, szerintem felesleges. -
félisten
Persze , hogy érdemes. Nem csak DV-t nem tud.
Gino20: ez már többször lefutott téma OLED topikban.
Egy samsung tulaj nem foja azt leírni hogy a Dv jobb mert az S95B nem támogatja a Dv-t és azt is tudom ki írta ezt a kommentet.
A DV dinamikus metadatokkal dolgozik, jelenetenként tudja szabályozni a fényerőt a HDR 10 meg statikus egy szintre van masterelve.
A Dolby Visiont nem tömörített streamelt tartalommal érdemes megnézni Bluray lejátszónál hanem UHD Blu ray lemezekkel valamint normális DV képes Tv vel.
lasd ugyan abból a topikból: [link]
[link][ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Én itt [link] erről leírtam a véleményemet már. Én is csak Panát veszek Bluray lejátszóban, 820 van .
Magadnak kell feltenned a kérdést, hogy számítanak e neked az általad most használt 900 prémium funkciói.
Ugye az külön dedikált sztereó kimenetes is, háttérvilágításos táv, fém alkatrészek stb egykori csúcs modell volt ,de nem kifejezetten HDR szabványokra van kifejlesztve a SOC benne.
A 820 középkategória, de újabb modell, erősebb hardver, kifejezetten a HDR képminőséghez fejlesztve.
A 820 újabb de középkategóriás csak, nincsenek prémium sztereó funkciói és kimenete, egyszerű táv.
Cserében teljes hang támogatás ,Dolby Atmos, DTS:X, Már a HCX 4K proci ami nagyon állatul skáláz fel és kezeli a színeket, teljes HDR támogatás HDR10+ és DV is.
DV és HDR Bluray lemezhez nem is vennék más lejátszót, szerintem a 9000 nem éri meg a felárat.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest